καμενο πιξελ σε samsung 46 6000 led

chrisimone

New member
8 May 2007
7
καλημερα και χρονια πολλα
πριν λιγες μερες ειχα κανει τοπικ για αγορα νεας τηλεορασης
και με την δικια σας βοηθεια και σε συνδυασμο με μια προσφορα κατεληξα κ αγορασα την συγκεκριμενη

ολα καλα ... η χαρα μεχρι να την παραλαβουμε απιστευτη κ εγω κ η συζυγος

ερχετε την βαζουμε η τηλεοραση κοσμημα πραγματικο .. ολοι εχουν να λενε για το μικρο της παχος..
προχθες βαζω και το htpc να βλεπουμε καμια ταινιουλα .. και εκει που εκανα τις ρυθμισεις στο λευκο desktop .. μπαμμ κεραμιδα δεν ειναι δυνατον λεω μακαρι να κανουν τα ματακια μου μαυρακια .. αποτελεσμα τις κουρασης.Αμ δε ναι εχει καμενο πιξελ .. εβαλα κατι προγραμματακια ετριψα τιποτα .:bigcry:

δεν ειναι δυνατον .... εχω στο σπιτι 7-8 lcd οθονες (32αρα ,26αρα, 20αρα, 19αρα,4φορητοι, 2 οθονες στην δουλεια και πουθενα δεν ειχα καμενο πιξελ)
και μου εσκασε στην ακριβοτερη και στην καλυτερη .. η στεναχωρια ατελειωτη η λαχταρα μετατραπηκε σε ξενερωμα

τι κανουμε .. υπαρχει ελπιδα? καθε συμβουλη δεκτη

ηρθε σημερα απο το σερβις της σαμσουνγκ ο τοπικος αντιπροσωπος ...!!!

Re: Απάντηση: καμενο πιξελ σε samsung 46 6000 led

Και τι σου είπε???

τιποτα ... μονο φωτο τραβηξε και οτι θα στειλει τα χαρτια στα κεντρικα
στην ερωτηση μου για την πολιτικη της σαμσουγκ για τα πιξελ μου ανεφερε κατι για 5 πιξελ.

Re: Απάντηση: καμενο πιξελ σε samsung 46 6000 led

Με ενα μονο καμμενο pixel δεν εχεις ελπιδα να γινει κατι...

Μονο η LG δινει εγγυηση 0 pixel για LCD 42" και ανω...

Εάν αναφέρεται στην εγγύηση τους ότι το πρόβλημα ξεκινάει μετά τα 5 pixel, θα πρέπει να περιμένεις την απάντησή τους για το αν θα στην αντικαταστήσουν ή όχι.

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να κάψουμε πίξελ? Ξέρει κανένας?Αυτό θα βοηθούσε αρκετούς πιστεύω...

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να κάψουμε πίξελ? Ξέρει κανένας?Αυτό θα βοηθούσε αρκετούς πιστεύω...

Τα pixel ειναι ελαττωματικά εκ κατασκευης , γι'αυτο και σπανια εχουμε επιπλεον "καμμενα" εκτος απο αυτα που υπηρχαν και στην αρχη...

Εδω που τα λεμε ομως ενα ελαττωματικό pixel η subpixel στα τοσα εκ. που εχει μια τηλεοραση δεν ειναι και κατι το τραγικο...-bye-

Τα pixel ειναι ελαττωματικά εκ κατασκευης , γι'αυτο και σπανια εχουμε επιπλεον "καμμενα" εκτος απο αυτα που υπηρχαν και στην αρχη...

Εδω που τα λεμε ομως ενα ελαττωματικό pixel η subpixel στα τοσα εκ. που εχει μια τηλεοραση δεν ειναι και κατι το τραγικο...-bye-

Δέν είναι αλλά εκεί πάει και πέφτει το μάτι σου.... Δυστυχώς αυτό γίνεται..(άν μπορείς να τα δεις από μακρινή απόσταση βέβαια..)Αλλά όταν παίρνεις κάτι καινούργιο θέλεις να είναι καινούργιο και να δουλεύει τέλεια...

προσωπικά ενώ θα χαλιόμουν για καμμένα pixel στο monitor του PC (γιαυτό πήρα LG) ,επειδή οι επιφάνειες είναι μονόχρωμες και στατικές με αποτέλεσμα να φαίνονται και το μάτι σου να πηγάινει εκεί, στην τηλεόραση δεν με απασχολεί καθόλου.

Και η sony 40αρα που είχα είχε ένα ολόκληρο καμμένο (RGB) και η panasonic plasma που έχω τώρα έχει 2 subpixel (R) μαύρα. Για να τα δώ πρέπει να βάλω κοκκινη καρτέλα, να πλησιάσω τα 30εκατοστα και πάλι να ψάξω. Στο άσπρο δεν φαίνεται σχεδον τίποτα.

Φυσικα όλα αυτά είναι εντελώς αόρατα απο τα 2-3 μέτρα και σε ταινίες.
μιλάμε για 2 subpixel απο τα 6.220.800...ας μήν είμαστε υπερβολικοί, μιά χαρά δουλεύει.

παιδια δε συμφωνω..για μενα το να παιρνεις καινουρια λεντ και να σου τυχαινει καμενο πιξελ ειναι το ιδιο με το να σου επαθε καποια αλλη ζημια..χανεις την αισθηση του κανουριου,οταν εχει ενα ελλατωμα-οποιο και αν ειναι αυτο-.
βεβαια οταν παιρνεις τηλεοραση και ξερεις οτι δε σε καλυπτει εστω για ενα πιξελ,τοτε πρεπει να εισαι προετοιμασμενος.
βεβαια φταινε και οι πωλητες σαυτο.πηγα χτεσ στο πλαισιο για να παρω μια 23 samsung για το pc μου και οταν ρωτησα για τα πιξελ ο πωλητης ειπε οτι χει πουλησει 10 και δε του εχει ερθει πισω καμια..ισως γιατι δε μπορεις να τη γυρισεις πισω..τελοσπαντων..

επανερχομαι στο θεμα μου μετα απο λιγο διαστημα .. μεσολαβησαν κ οι γιορτες αλλα απο την αντιπροσωπεια κ το σερβις ουτε φωνη ουτε ακροαση ...

Ναι οντως δεν φαινεται απο το ενα μετρο κ πισω το καμμενο πιξελ αλλα ρε παιδια ειναι μεγαλο ξενερωμα οταν εχεις δωσει τοσα λεφτα να ξερεις οτι υπαρχει αυτο το ψεγαδι .. και το γαμωτο ξερετε ποιο ειναι, λογω δουλειας (τεχνικος σε μεγαλο τραπεζικο οργανισμο ... )εχω εγκαταστησει πολλες οθονες υπολογιστη και καμενο πιξελ πουθενα ..

Πολυ φοβαμαι οτι δεν θα γινει τιποτα ... μπορω να ζησω με αυτο δεν θα χαλαστω ΑΛΛΑ Η SAMSUNG εχει χασει αρκετους πελατες σιγουρα μιας κ ο κυκλος μου που ειναι αρκετα μεγαλος (ερχονται σπιτι βλεπουν το κοσμημα μπριζονονται αλλα τους αποτρεπω αναφεροντας την συμπεριφορα της αντιπροσωπιας)
κ επιπλεον λογω επαγγελματος με συμβουλευονται αρκετοι που κ αυτοι θα στραφουν αλλου ..... ευχαριστω!!!!

Δεν είναι ψεγάδι... μην μπερδεύεις τις οθόνες με τις τηλεοράσεις...

(προσωπικά είχα 2 LCD και 1 plasma μέχρι τώρα και ΟΛΕΣ είχαν 1-2 subpixel νεκρα)

και αν θες την γνώμη μου, αν κάτσουν οι κατοχοι LCD και plasma εδω μέσα με ειδικές καρτέλες να ψαξουν για καμένα pixel-subpixel θα βουίξει ο τόπος!

1 pixel= 3 subpixel (Red, Blue , Green - ενα για καθε βασικο χρωμα)...

Στα τοσα εκ. subpixel και 1-2 ελαττωματικα δεν ειναι και τοσο τρομερο , αλλιως υπαρχουν και οι LG απο 42" και ενω που εχουν εγγυηση 0 pixel...

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά και εγώ είμαι αντίθετος στο ότι τα καμμένα pixel είναι αποδεκτό πρόβλημα...
Κάθεσαι και διαβάζεις όλα τα "Φοβερά" και "τρομερά" χαρακτηριστικά, μιας τηλεόρασης και το πόσο "καταπληκτικά" κάνει το ένα το άλλο, μετά δίνεις ένα σκασμό λεφτά για να την αποκτήσεις (ειδικά σε περιπτώσεις όπως το συγκεκριμένο μοντέλο του thread) και μετά πρέπει να καταπίνεις τα "ελλατώματα" το ένα πίσω άπ'το άλλο, επειδή "έτσι είναι".

Νομίζω πως όσο τα κάνουμε τουμπεκί και τα αποδεχόμαστε, τόσο πιο ελλατωματικά μοντέλα θα βγάζουν, μιας και τις εταιρείες τις ενδιαφέρει η ποσότητα που θα πουλήσουν και όχι τόσο η ποιότητα και τα ελλατωματά τους, εφόσον υπάρχει το αγοραστικό κοινό...

Πάντως τόσα χρόνια που αγοράζαμε CRT που είχαν ΟΛΕΣ προβληματική γεωμετρία και σύγκλιση, δεν γκρίνιαζε κανένας (εκτός από μένα... :D ).

Τα ελαττωματικά subpixel είναι πρόβλημα μόνο αν ενοχλούν για εμένα.
Η δική μου LCD έχει ένα μπλε. Αν πάω σε απόσταση 20 εκ. θα το δω. Από πιο μακριά όχι. Τι με ενοχλεί;

Αν όμως το έβλεπα από την θέση θέασης, σαφώς και θα με πείραζε, και μάλιστα πολύ...

Πάντως τόσα χρόνια που αγοράζαμε CRT που είχαν ΟΛΕΣ προβληματική γεωμετρία και σύγκλιση, δεν γκρίνιαζε κανένας (εκτός από μένα... :D ).

Γκρινιαζα και εγω αλλα επειδη με πειραζαν στα ματια μου (flicker) , ειδικα η εργασια στα μονιτορ PC ηταν ενα δραμα...

Εγώ πάλι χαμπάρι δεν έπαιρνα από γεωμετρία και σύγκλιση (εκτός και αν τραβηγμένα, στα όρια της βλάβης). Φυσικά με τα σχετικά πάττερν φαίνονται και τα δύο...

http://www.ellogon.org/~petasis/37PF9731D/images/geometry/IMG_4932.JPG
http://www.ellogon.org/~petasis/37PF9731D/images/geometry/IMG_4935.JPG

(Δεν έχω τρίποδο, και είναι λίγο κουνημένες...)

Και επειδή πάντα ξεχνάω να σβήσω το φλας, πάλι προβληματίστηκα:

http://www.ellogon.org/~petasis/37PF9731D/images/geometry/IMG_4930.JPG

1) Τελευταία φορά, το azax δεν το σκούπισα καλά... :flipout:
2) Συγκρίνονται οι ανακλάσεις των CRT και των πλάσμα;
3) Τα ελαττωματικά πίξελ της μηχανής μου αυξάνονται... :flipout:

Mάλλον έβλεπες περισσότερο ειδήσεις και δημοσιογραφικές εκπομπές... :p :flipout:

H "φυσιολογικά" προβληματική γεωμετρία, σε real life συνθήκες θέασης, έκανε κρα σε οριζόντια παναρίσματα και σε κρόουλ.

Η "φυσιολογικά" προβληματική σύγκλιση, σε τηλεοπτικό δεν προβλημάτιζε, λόγω της απουσίας υψίσυχνου περιεχομένου. Σε DVD και παιχνιδοκονσόλες, ήταν εμφανέστατη, κατά περιπτώσεις το ίδιο έντονα με τα pattern.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα:

1) Άζαξ;! Είσαι τρελός;! Ποτέ τέτοια σκευάσματα του διαβόλου σε οθόνες, ακόμα και στα χοντρόπετσα γυαλιά των CRT !!! :flipout:

2) Απόλυτα συγκρίσιμες, με τις Plasma να υπερτερούν ελαφρώς στις εν τω βάθει και τις CRT στις επιφανειακές (αν θέλεις και φωτογραφία με το patternάκι που να μην καθρεφτίζομαι, αργότερα).

3) Και ο φακός σου έχει αρκετές χρωματικές εκτροπές στα άκρα... :p