Ο ενισχυτης σου φερει τις EL34-B, που ειναι Κινεζικοτατες, με πιθανα υποβιβασμενα χαρακτηριστικα, και οχι Σοβιετ (που το βρηκες αυτο?) EL34. Επισης Κινεζικες ειναι ολες οι αλλες λαμπες.
Εαν παρατηρησει κανεις λιγο τις φωτο, ο Ενισχυτης αυτος διαθετει Αυτοπολωση (δεν περιμεναμε βεβαια και τιποτε αλλο) που επιτυγχανεται μεσω των δυο βαττικων αντιστασεων (Ασπρα Τουβλακια) στο ακρο δεξιο και ακρο αριστερο της πλακεττας, σε συνδιασμο με τους δυο μεγαλουτσικους Ηλεκτρολυτικους που βρισκονται καθετα στα τουβλακια, επισης εκατερωθεν.
Αυτο σημαινει για σενα δυο τινα.
1) Μπορεις να αντικαταστησεις αυτες τις λαμπες με κανονικες EL34 ή με 6550 ή με ΚΤ88 χωρις να χρειαζεται να ρυθμισεις κατι (πχ πολωσεις) και χωρις φοβο μηπως καουν οι λαμπες απο υπερβολικο ρευμα.
2) Με την προυποθεση οτι το τροφοδοτικο εχει δυνατοτητα παροχης αρκετου ρευματος για ΚΤ88 (περι το διπλασιο απο οτι αυτο με τις EL34) θα κερδισεις περισσοτερο σε ποιοτητα (λειτουργια πιο κοντα στην ταξη Α) και λιγοτερο σε Ισχυ. Βεβαιως θα παρεις και αλλες χροιες, με εμφαση στο σωμα στις χαμηλες εαν μιλαμε για ΚΤ88, ή καλυτερη αναλυση ψηλα εαν μιλαμε για 6550.
Το ρευμα (I) των 2 λυχνιων εξοδου μπορεις ευκολα να το μετρησεις στα ακρα των παραπανω Αντιστασεων, με ενα πολυμετρο γυρισμενο στα Volt DC.
Ι = V / R
οπου V= η ταση που μετρας σε Βολτ.
R = η τιμη της Αντιστασεως σε Ωμ (αναγραφεται στο τουβλακι)
Οτι και να αλλαξεις παντως καλο θα του κανεις, αρκει να μην κινηθεις στο πνευμα της κακως νοουμενης οικονομιας και ξαναπαρεις τιποτε σκουπιδολαμπες. Προτιμησε Ρωσικες. Στην θεση σου παντως θα κραταγα τις Κινεζικες για ενα διαστημα για να κρινω εαν αξιζει την οποιαδηποτε επιπλεον δαπανη, και να κατασταλαξω προς ποια κατευθυνση Ηχητικα θελω να τον παω τον ενισχυτη.
Τελος, αντιθετα με οτι μπορει να πιστευεις, οι Ενισχυτες αυτοι φτανουν στα χερια του καταναλωτη αρκετα ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΙ, σε σχεση με την τιμη που φευγουν απο την Κινεζια.
Over and Out.