Καμερα...Ναι αλλα ποια;

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
11,237
Σκεφτομαι να αλλαξω την βιντεοκαμερα μου για να απαλλαγω από τις κασετες και να μπω στον μαγικο ψηφιακο κοσμο (σκληρο δισκο, αποθηκευση στο PC κτλ...

Κατι μικρομεσαιο ψαχνω μια που δεν την πολυχρησιμοποιω (κυριως για εκδηλωσεις των παιδιων).

Υπαρχει καποια προταση;

Ξερω ότι το θεμα πιθανον να εχει ξανασυζητηθει αλλα επειδη αυτα αλλαζουν γρηγορα ανοιξα νεο.

Προτεινε εσυ μια και ας ειναι και με κασσετα!!

Να μπορει ομως να αποθηκευει και σε PC...:flipout:

Προτεινε εσυ μια και ας ειναι και με κασσετα!!

Να μπορει ομως να αποθηκευει και σε PC...:flipout:

Αν σκέφτεσαι απλή DV δεν ξέρω...
Αν όμως το μπάτζετ σου είναι κοντά στο χιλιάρικο τότε CANON HV-20. Είναι HDV (Hi-Definition) κι αν παραβλέψουμε την κάπως φτηνιάρικη κατασκευή της είναι εξεραιτική. Ειδικά στο χαμηλό φωτισμό που όλες οι άλλες υποφέρουν.
icon14.gif

Και σίγουρα αποθηκεύεται και επεξεργάζεται το υλικό της σε PC (πολύ πιό εύκολα από αυτές που γράφουν σε σκληρό και κάνουν το compression του κερατά).Συν θόρυβο και artiffacts).
icon8.gif

Εληφθη, κατανοηθη!!

Ας θεσουμε το χιλιαρικο ως ταβανι και ας δουμε από εκει και κατω...

Υ.Γ:Η αληθεια ειναι ότι δεν με ειχε απασχολησει το θεμα αλλα σημερα στα σκετσακια του προνηπίου ειδα ότι εχω μεινει στην εποχη του χαλκού!:flipout:

και 40 ευρώ για ένα ελαφρύ τρίποδο. HDV και λήψη στο χέρι στριμωγμένος μια ώρα όρθιος δε λέει.... Τη στήνεις και τραβάς σαν κύριος. Αλλιώς όλα θα χοροπηδάνε.

Εγώ πάλι θα σου κάνω λίγη οικονομία αφού δεν θα την χρησιμοποιήσεις πολύ.

Μου άρεσε μια Hitachi μοντέλο δεν θυμάμαι αλλά το βρίσκω αν θέλεις.

χαρακτηριστικά

- μινι dvd r
- σκληρός 8GB
- φωτεινός φακός 1:1,2 !!
- ανάλυση 1,3 ή 2,κάτι mpixels
- τιμή 6-7 κατοστάρικα

η κάμερα αυτή τραβάει καλά χωρίς πολύ φως και κάνει πολλά παραπάνω από όσα μπορεί να εκμεταλευτεί ο αρχάριος χειριστής, συστείνετε ανεπυφύλακτα ...

κρίμα που πριν λίγο καιρό πήρα μια jvc με σκληρό (δεν την είχα δει ακόμα και με μάγεψαν τα πολλά gb)

Nίκο ανάλογα τι ζητάει.
Εγώ είμαι εντελώς αντίθετος σε αγορά βιντεοκάμερας που γράφει σε DVD ή σε σκληρό. Και σίγουρα δεν θα δώσω 700 Ευρώ για μια τέτοια.
Αντίθετα, με λίγα παραπάνω παίρνεις μια κορυφαία ερασιτεχνική HDV και έχεις ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Άγγελε, δές εικόνα στον προβολέα από την HDMI της CANON και δές και οποιαδήποτε άλλη απλή mini DV βιντεοκάμερα.
Δεν νομίζω οτι θα το σκεφτείς δεύτερη φορά....
Αλλά είπαμε... Λίγο κάτω από χιλιάρικο... Ενώ για μιά απλή mini DV μπορεί να χρειαστείς και τα μισά.
It's up to you.

-bye-
Σκεφτομαι να αλλαξω την βιντεοκαμερα μου για να απαλλαγω από τις κασετες και να μπω στον μαγικο ψηφιακο κοσμο (σκληρο δισκο, αποθηκευση στο PC κτλ...

Κατι μικρομεσαιο ψαχνω μια που δεν την πολυχρησιμοποιω (κυριως για εκδηλωσεις των παιδιων).

Υπαρχει καποια προταση;

Ξερω ότι το θεμα πιθανον να εχει ξανασυζητηθει αλλα επειδη αυτα αλλαζουν γρηγορα ανοιξα νεο.

Αν θέλεις σκληρό θα σε φτιάξω, σου στέλνω π.μ -bye-

Αντίθετα, με λίγα παραπάνω παίρνεις μια κορυφαία ερασιτεχνική HDV και έχεις ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Άγγελε, δές εικόνα στον προβολέα από την HDMI της CANON και δές και οποιαδήποτε άλλη απλή mini DV βιντεοκάμερα.
Δεν νομίζω οτι θα το σκεφτείς δεύτερη φορά....

It's up to you.

Δηλαδή για να καταλάβω η καλύτερη miniDV η χειρότερη HDV ;

Για τη Sony UX3 ποια η γνώμη σας; (850 ευρώ);

Αντώνη είναι πάρα πολύ καλή κάμερα, από τις κορυφαίες στο είδος της.
Εδώ να κάνω μια διευκρίνηση, δεν είμαι ειδικός στις βιντεοκάμερες. Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια-σχεδόν 25- έχω αλλάξει γύρω στις 8-9 μέχρι σήμερα και έχω δεί και κάποιες άλλες φίλων μου αλλά μέχρι εκεί.
Η ερασιτεχνική μου άποψη λοιπόν είναι η εξής:
Αν μας ενδιαφέρει η καλύτερη ποιότητα της εικόνας μιλάμε τότε HDV με κασέτα. Ειδικά όσο το φώς λιγοστεύει.
Αν μας ενδιαφέρει η καλή ποιότητα αλλά κυρίως η ευκολία τότε DVD recorder ή σκληρός δίσκος.
Το μειονέκτημα στην HDV με κασέτα είναι οτι θα πρέπει να κουβαλάς και κασέτες μαζί σου και για να δείς το υλικό σου σε 1080i θα πρέπει να συνδέσεις την κάμερα στην τηλεόραση ή τον προβολέα.
Αν θελήσεις να το γράψεις σε DVD για να το βλέπεις ότι ώρα θές ή ποιότητα πέφτει αφού γίνεται μετατροπή σε 720Χ576. Εκτός των άλλων θαπρέπει να έχεις και επαφή με PC.
Καλές είναι οι κάμερες που γράφουν σε σκληρό δίσκο, πολύ μεγάλη ευκολία αλλά συμπίεση τρελή με αποτέλεσμα πολύ κόκο και πολλά τεχνουργήματα.
Πολύ καλή η UX3, πολύ καλό το οτι γράφει ήχο 5,1 αλλά εγώ με 100 Ευρώ παραπάνω θα έπερνα την HV-20.
Από ποιότητα κατασκευής βεβαίως η SONY είναι καλύτερη.

Αγγελε αν θες να δεις εικόνα από τις προσωπικές σου εκδηλώσεις, παιδιά οικογένεια κλπ, εφάμιλλη με αυτή που βλέπεις από τα High Definition κλιπάκια που φαντάζομαι έχεις δει κατά καιρούς , τότε χτύπα αυτή που λέει ο Μπάμπης με ένα χιλιάρικο και άσε τους σκληρούς και τα 3ccd. Είναι απίστευτο του τί εικόνα μπορείς να έχεις σπίτι σου από ΔΙΚΗ σου λήψη με ένα χιλιάρικο. Και φυσικά όπως λέει κι ο Βλάσης ένα τρίποδο δίνει άλλη αίσθηση, είναι must.

Να αναφέρω ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε ένα φίλο. Σε κάμερα με σκληρό δίσκο (κάποια Sony, 1 έτους) δεν μπορούσε να γράψει όταν υπήρχαν κραδασμοί. Συγκεκριμένα σε χρήση στο αυτοκίνητο με επαγγλεματική βάση με βεντούζα στο παρμπριζ, πήγαιναν όλα μια χαρά μέχρι τα 100 περίπου χιλιόμετρα. Από εκεί και πάνω, μήνυμα σφάλματος και τέλος εγγραφής!! Οπότε αν επιθυμεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την κάμερα για κάτι αντίστοιχο ή άλλο περιβάλλον με κραδασμούς, ας το προσέξει.

Ωχ!Ωχ!

Δεν μπορουσα να μπω στο site και μου πεσανε μαζεμενα!

Σιμο το σκεφτομαι... όπως επίσης σκεφτομαι και την λύση της HD μια που δεν αγοραζουμε καθε μερα καμερες (ή μήπως όχι)... To be or not to be?:grandpa:

Ωπα! Νάταααααααα μας, αυτά που φοβόμουν με τους σκληρούς.....

κασετούλα και άγιος ο θεός.....

Αγγελε, μετά από αυτά που διάβασες, ακομα το σκέφτεσαι; :rolleyes:

Εγω να πω οτι η ΣΟΝΥ του αδερφου μου με DVD μικρο

( αυτη που βγηκε πρωτη στο ΧΑΙ ΤΕΚ στα προηγουμενα τεστ οχι στο τελευταιο ...)

βγαζει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ !!!!!!!!!!!! τιποτα αλλο ....

ειδικα μεσα στο Σπιτι ειναι απαιχτη !!

Εγώ έχω τη SONY 200 (μια από τις πρώτες που έβγαλε με dvd-r που κυκλοφόρησε η SONY το 2005) και ο πατέρας μου την 505 (αυτή είχε βγάλει πρώτη το περιοδικό. Η βασική διαφορά στην εικόνα, είναι ότι η 505 έχει καλύτερη φωτομέτρηση. Από εκεί και πέρα σε όλες τις πλασμα τηλεοράσεις που έχει ο πατέρας μου (και έχει 4 από 26 μέχρι 50 ίντσες) η ποιότητα λήψης είναι παρόμοια. Φυσικά η 505 έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες (και στον ήχο με 5.1) και ελληνικά μενού. Εργονομικά η δικιά μου είναι μάλλον καλύτερη.

Τέλος να σημειώσω ότι η δική μου έχει αποδειχθεί μηχάνημα αντοχής, καθώς έχει γράψει περισσότερα από 140 δισκάκια, χωρίς πρόβλημα. Αν κάποιος θέλει αντοχή... αυτό μάλλον μετράει. Φυσικά 140 δισκάκια έχουν ένα κάποιο κόστος νομίζω.

ποια η 506;

νομιζω δεν ειμαι σιγουρος ..... αν θυμιθω θα τον ρωτησω ..

παντως γραφει και σουραουντ ηχο 5:1 φοβερο !!!!!

επαθα πλακα με τον περιφεριακο ηχο ....:grinning-smiley-043

και εικονα οπως τα DVD του βιντεοκλαμπ ειδικα σε εξωτερικα πλανα σκιζει .....

βγαζεις το δισκακιο ειτε μισης ωρας .... ειτε διπλης οψεως μιας ωρας και το βαζεις σε οποιο πλαυερ θες και παιζει με τα μενου του με ολα ........:grinning-smiley-043