Κάμερες ασφαλείας.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,526
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Έχοντας φτιάξει την υποδομή για εξωτερικές κάμερες ασφαλείας,ψάχνω στο νετ προκειμένου να αγοράσω 4 από δαύτες θέλοντας να έχω παρακολούθηση τόσο μεσω tv όσο και κινητού τηλεφώνου υπολογιστή.
Έχω χάσει τον μπούσουλα,αφού άλλες λέει είναι cctv,άλλες ip,ημέρας,νύχτας,αδιάβροχες, κτλ.
Μία κάμερα cctv δεν μπορεί δηλαδή να είναι και ip?
Είναι το ίδιο πράγμα;
Διαβάζω ότι οι wifi κάμερες μπορούν εύκολα να αχρηστευθούν με ένα jammer που παρεπιπτόντως έχουν εξαφανισθεί από το νετ.
Με ανάλυση 720p θα κάνω την δουλειά μου;
Γενικά,τι πρέπει να γνωρίζω για όλο αυτό το σύστημα παρακολούθησης;

720p ειναι υπεραρκετη. Οσο για το jammer..... γενικα αν θελει ο κλεφτης να μπει θα μπει οτι και να κανεις και αυτο ειναι κατι που θα στο επιβεβαιωσουν και επαγγελματιες του χωρου. Γενικα ομως οσο παραπανω τον δυσκολευεις τοσο πιο πολλες ειναι οι πιθανοτητες να μην ασχοληθει με εσενα και να παει στον επομενο. Γενικα για ενα τετοιο setup που περιγραφεις θες απο 800 -1200 πανω κατω (προσφατα εβαλε φιλος μου στο σπιτι του περιπου αυτο που περιγραφεις). Γενικα οσο πιο πολλα μετρα τοσο καλυτερα πρεπει να χεις απο ολα....αρχιζοντας απο πορτα ασφαλειας, σιδεριες στις μπαλκονοπορτες και στα παραθυρα συναγερμο- "ματια"-sensors και προβολεις αλογονου με φοτοκυταρα....ορεξη να χεις να βαζεις μετρα.
Δες και αυτο για τους τυπους καμερας.http://blog.apexcctv.com/whats-the-difference-between-analog-and-ip-cameras/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης επειδη πολλοι μιλουν και για χρηματοκιβωτια κτλ. Το χρηματοκιβωτιο δεν εχει κανενα νοημα αν δεν περιβαλλεται απο μπετο η τουλαχιστον να εφαπτεται σε ενα τοιχιο απο μπετο ωστε να μπει με πυρους εκει πανω. Αλλιως στο σηκωνει και φευγει. Υπαρχει και η λυση του old school κτηνους κατι σαν αυτο.http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=104001810&ref=skroutz
που ειναι ασηκωτο.

Last edited:
Πρόσφατα αλλάξαμε καταγραφικο και δύο κάμερες στην εταιρεία που δουλεύω. Ο τεχνικός μου είπε κάτι που δεν ήξερα.
Δεν πρέπει να καταγράφεις εξωτερικό χώρο. Δλδ ένα δρόμο μαζί με την είσοδο σου.
Μόνο την είσοδο. Απαγορεύεται.
Επίσης δυστυχώς ανάλογα την απόσταση όι 720 δυστυχώς δεν επαρκούν δλδ στα 10 μέτρα δύσκολα αναγνωρίζεις πρόσωπο επειδή είναι υπερευρυγωνιες.

Απάντηση: Re: Κάμερες ασφαλείας.

Ο τεχνικός μου είπε κάτι που δεν ήξερα.
Δεν πρέπει να καταγράφεις εξωτερικό χώρο. Δλδ ένα δρόμο μαζί με την είσοδο σου.
Μόνο την είσοδο. Απαγορεύεται.
Υποχρεωτική οδηγία από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Σίγουρα την τηρούν Οργανισμοί (τράπεζες,δημόσια κτήρια κτλ),δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι την τηρούν ιδιώτες που εποπτεύουν την κατοικία τους.

Ναι Σωκράτη σίγουρα.
Απλά πρέπει να ξέρει ο χειριστής πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω βίντεο έπειτα από την δικαιοσύνη.
Τουλάχιστον έτσι μου αναφέρθηκε.

Έχοντας φτιάξει την υποδομή για εξωτερικές κάμερες ασφαλείας,ψάχνω στο νετ προκειμένου να αγοράσω 4 από δαύτες θέλοντας να έχω παρακολούθηση τόσο μεσω tv όσο και κινητού τηλεφώνου υπολογιστή.
Έχω χάσει τον μπούσουλα,αφού άλλες λέει είναι cctv,άλλες ip,ημέρας,νύχτας,αδιάβροχες, κτλ.
Μία κάμερα cctv δεν μπορεί δηλαδή να είναι και ip?
Είναι το ίδιο πράγμα;
Διαβάζω ότι οι wifi κάμερες μπορούν εύκολα να αχρηστευθούν με ένα jammer που παρεπιπτόντως έχουν εξαφανισθεί από το νετ.
Με ανάλυση 720p θα κάνω την δουλειά μου;
Γενικά,τι πρέπει να γνωρίζω για όλο αυτό το σύστημα παρακολούθησης;

Μπορείς να περιγράψεις την υποδομή που έχεις προετοιμάσει;

Ναι Σωκράτη σίγουρα.
Απλά πρέπει να ξέρει ο χειριστής πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω βίντεο έπειτα από την δικαιοσύνη.
Τουλάχιστον έτσι μου αναφέρθηκε.

Πράγματι έτσι ακριβώς είναι σχετικά με την καταγραφή των εξωτερικών χώρων.

Μπορει να χρησιμοποιηθει μονο σε ειδικες περιστασεις οπως τρομοκρατια αλλα παντα με την κριση του δικαστη. Αν θελει δηλαδη δεν δεχεται καθολου τετοια πειστηρια.

Re: Απάντηση: Κάμερες ασφαλείας.

utp cat 6 και ρεύμα σίγουρα.Το utp με περιορίζει στο είδος της κάμερας που πρέπει να τοποθετήσω;

Για ΙΡ καμερα (που ειναι να δώσει σημα σε επεξεργαστη) οχι λογικα. Απλα, επειδη πηρα το νημα στην μεση, μηπως μπορεις να αναλυσεις λιγο τι προσπαθεις να πετυχεις;
Δηλαδη 1-στοχοι, ποσα σημεια να καλυφθουν, με τι ευκρινεια, για απομακρυσμενη εποπτευση η ενημερωση;
2-υποδομες, τι πρεπει να χρησιμοποιηθει, τι υπαρχει, τι αλλαζεται;
3-προυπολογισμος; αποδοτικοτητα;

Με ενδιαφέρει η καταγραφή αλλά και η απομακρυσμένη επόπτευση.Η υποδομή συμπεριλαμβάνει τοποθέτηση 3 καμερών.Εκτός από τις καλωδιώσεις εντός και εκτός του σπιτιού,δεν έχω τίποτε άλλο.
Budget σίγουρα περιορισμένο και πάντα με κριτήριο το value for money.
Επιθυμητή η FHD ανάλυση στις κάμερες και η νυχτερινη λήψη.
Το ζητούμενο από το νήμα είναι η καταγραφή και μικρή παρουσίαση του είδους των καμερών που μπορεί κάποιος να τοποθετήσει και τυχόν περιορισμούς.

To FTP είναι ένα θωρακισμενο UTP παιδιά. Δηλαδή δεν επηρεάζεται από παράλληλη διέλευση με καλώδια ρεύματος.

Αρκει να γειωσεις και τα δυο ακρα ομως...

με γνωμονα οσα λες δες σωκρατη την προσφορα του e-shop ΕΔΩ, νομιζω οτι καλυπτει πληρος και σχετικα φθηνα την αναγκη σου.

Το σύστημα επιτήρησης της Conceptronic Professional 8 - καναλιών CCTV προσφέρει ένα ιδανικό τρόπο για να παρακολουθείτε το σπίτι ή κτιριακές εγκαταστάσεις , για τις περιπτώσεις που απαιτούν την επιτήρηση επαγγελματικού επιπέδου . Με την ανώτερη ποιότητα , οι υψηλής ευκρίνειας κάμερες που διαθέτει σας παρέχουν πραγματική απεικόνιση των γεγονότων. Το Εξελιγμένο λογισμικό που διαθέτει, επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση των οκτώ καμερών από οποιονδήποτε υπολογιστή , laptop , tablet ή smartphone . Οι Κάμερες είναι αδιάβροχες/ στεγανές προτύπου ΙΡ66, και λειτουργούν σε θερμοκρασίες από -10 ° C έως 50 ° C. Διαθέτουν ενσωματωμένα υπέρυθρα LEDs για παρακολούθηση στο σκοτάδι για αποστάσεις μέχρι 20 μέτρα , παρέχοντας κρυστάλλινη εικόνα ανά πάσα στιγμή , κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες .Η αποθήκευση των δεδομένων καταγραφής γίνεται εύκολα και αποδοτικά, με ένα υψηλό ποσοστό συμπίεσης. Υποστηρίζει την εγκατάσταση 2xSATA HDD (στη συσκευασία παρέχονται συνδέσεις ρεύματος για ένα δίσκο) για εγγραφή μέχρι 4TB δεδομένων (2TB ανά HDD) . Ό, τι χρειάζεστε για την ασφαλή επιτήρηση του σπιτιού ή της επιχείρησής σας , παρέχονται σε αυτό το πακέτο.
4 x 1/4'' CMOS 700TVL Day/Night Outdoor Cameras with an 8-CH Digital Video Recorder included
Δύο θύρες δίσκων μεγέθους 2.5”/3.5" με μέγιστη χωρητικότητα 2 ΤΒ ανά δίσκο (στη συσκευασία παρέχονται συνδέσεις για ένα δίσκο)
Ενσωματομένα υπέρυθρα LEDs για νυχτερινή προβολή έως και 20 μέτρα
Αδιάβρεχες IP66
Θερμοκρασίες λειτουργίας (-10°C to 50°C)
Συμπίεση βίντεο H.264
Ενσωματωμένη θύρα USB, για σύνδεση Mouse, αναβάθμιση λογισμικού, backup
Θύρες σύνδεσης VGA και HDMI
Υποστηρίζετε από iPhone/Android/Blackberry για προβολή μέσω Internet ή τοπικά

Προδιαγραφές
Συνδέσεις: 1 x 10/100Mbps, 2 x USB 2.0
Υποδοχή σκληρού δίσκου: SATA
Κρυπτογράφηση / Ασφάλεια: WEP / WPA / WPA2
Υποστηριζόμενα πρωτόκολλα: DDNS / PPPoE / UPnP / SMTP
Βίντεο: NTSC ή PAL
Είσοδος βίντεο: 8 Composite BNC
Εξοδος βίντεο: BNC, VGA, HDMI
Είσοδος ήχου: 8 RCA
Εξοδος ήχου: 1 RAC
Αισθητήρας εικόνας: 1/4'' CMOS
Φακός: 3.6mm
Αριθμός IR LEDs: 24
Καρέ ανά δευτερόλεπτο: NTSC: 30fps/channel, PAL: 25fps/channel
Ανάλυση: VGA: 1024x768 / 1280x1024 /1440x900, CVBS: 720x480(NTSC), 704x576(PAL), HDMI:1280x720/ 1920x1080
Υποστηριζόμενα φορμά βίντεο: H.264
Ανάλυση εγγραφής: NTSC: D1(704x480), HD1(704x240), CIF(352x240), PAL: D1(704x576), HD1(704x288), CIF(325x288)
Εγγραφή ρυθμού καρέ: NTSC: 30fps D1 / PAL: 25fps D1
Λειτουργία εγγραφής: Χειροκίνητη / κίνησης / Alarm / Schedule
Υποστήριξη σκληρού δίσκου: έως 4TB
Νυχτερινή απόσταση θέασης: έως 20-25m
Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Yποστήριξη Mouse, DC 12V, IP65 Αδιάβροχο
Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X 10.5 και άνω
Περιεχόμενα συσκευασίας: Οδηγός εγκατάστασης, Τροφοδοτικό, CD-ROM εγκατάστασης, 4 x 18.3m BNC καλώδια , 1 x 8 Channel DVR, 4 x 700TVL Outdoor Camera, 1 to 9 Power Splitter Cable, surveillance label.
Διαστάσεις (ΜxΠxΥ) DVR: 330 x 260 x 50 mm
Βάρος: 2600g (DVR, χωρίς εγκατεστημένο σκληρό δίσκο)
Εγγύηση: 2 έτη. DOA 7 ημερών

Σωκράτη δες και αυτές:

https://getpiper.com

Έχω 4 εδώ και ένα χρόνο και είμαι ευχαριστημένος. Δεν είναι μονο κάμερες, αλλα μετράνε θερμοκρασία, & φως, αντιλαμβάνονται ήχο & κίνηση και έχουν σειρήνα.
Τα χειρίζεσαι από smartphone/tablet και μπορούν να γραφουν video λίγων λεπτών ανά event.