Καμιά Γνώμη για Οικονομικά Ηχεία Βάσης ?

7z57.jpg

9mrb.jpg

tzne.jpg

yni1.jpg

g6lc.jpg

Η τελευταια ακροαση εγινε σημερα με Denon μοντελο δεν προσεξα, αλλα σε σχεση με εναν Yamaha as700 που τα ειχα πρωτοακουσει, σημερα μου φανηκε πιο ισοροπημενο και πιο "ολοκληρομενο" ηχειο και δεν μπηκα καν στον κοπο να ακουσω τα q acoustics 2020

Με γεια τα ηχεία!! Πανέμορφα και πρέπει να παίζουν τρελά για τα λεφτά τους . Περιμένουμε και ηχητικές εντυπώσεις , γιατί όχι και σε ένα νέο νήμα . Είναι ένα μοντέλο που στην κατηγορία που κινείται το σκέφτεται πολύς κόσμος. Καλοάκουστα να είναι και να σε συντροφεύουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα!! :)

Φίλε μου καλησπέρα. Είμαι κι εγώ σε παρόμοιο δίλημμα με το δικό σου. Αγορά ηχείων βαριά μέχρι 200 ευρώ προκειμένου να οδηγηθούν από μικρό ψηφιακό tripath ενισχυτή 2x14W@8Ω. Αυτή τη στιγμή ο ενισχυτάκος οδηγεί ένα ζευγάρι μικρών δορυφόρων του σετ της πάλαι ποτέ Altec Lansing MX5021 http://www.amazon.co.uk/Altec-Lansing-MX5021/dp/B0000C2KB7 , σε γραφείο PC με κάρτα ήχου την Asus Xonar Essence STX, κι οφείλω να ομολογήσω ότι ο ήχος είναι εξαιρετικά πιο αναλυτικός και με πολύ καλύτερη στερεοφωνική εικόνα και διαχωρισμό σε σχέση με τον ήχο μέσω του σετ της Altec Lansing. Μοναδικό μειονέκτημα η σχετικά περιορισμένη (αλλά αρκετά καλά ελεγχόμενη) απόκριση χαμηλά και λιγότερο η απόδοση των δυναμικών. Μετά από γνώμη φίλου αλλά και από ανάγνωση τεστ σε διάφορα sites τείνω στο να ακούσω τα Cambridge Audio S30 που νομίζω πως πρέπει να κουμπώνουν καλά στα ζητούμενά μου, συν το ότι φαίνεται να έχουν καλή ευαισθησία (89db). Επειδή διάβασα πως έχεις ακούσει κατά το ψάψιμό σου τα cambridge audio, πως θα τα χαρακτήριζες σε σχέση με τα Dali που τελικά αγόρασες; Επίσης, από άποψης ευαισθησίας-ευκολίας οδήγησης, ποια είναι η εικόνα που έχεις; Από τα χαρακτηριστικά τους τα Dali δε φαίνονται ιδιαίτερα εύκολα φορτία για ένα λιλιπούτειο ενισχυτή σαν το δικό μου, μάλλον το αντίθετο.
Επίσης, αν κάποιος φίλος έχει άποψη για επιλογή ηχείων στα δεδομένα που έθεσα (κάτω των 200 ευρώ, ευαίσθητα-εύκολα φορτία, αναλυτικά κλπ) παρακαλώ για τη βοήθεια- συνδρομή του.
Ευχαριστώ θερμά.

Στρατο καλοριζικα τα ηχεια.Αφου κατεληξες εσυ συτα σιγουρα θα ειναι πολυ καλα,γιατι τοσα χρονια εχεις ακουσει παρα πολλα ηχεια.

Με μία μικρή υπέρβαση (στα 240 ευρώ περίπου το ζευγάρι) τα TANNOY Reveal 601p Studio Monitor.
Εδώ:
Τα έχω με κύριο σκοπό ν' ακούω μουσική από το κινηματογραφικό σύστημα και μόνο θετικά στοιχεία βλέπω σ' αυτά.
Υπ' όψιν: Όσο καλύτερο ενισχυτή τους δώσεις, τόσο καλύτερα θα παίξουν.

Η τελευταια ακροαση εγινε σημερα με Denon μοντελο δεν προσεξα, αλλα σε σχεση με εναν Yamaha as700 που τα ειχα πρωτοακουσει, σημερα μου φανηκε πιο ισοροπημενο και πιο "ολοκληρομενο" ηχειο και δεν μπηκα καν στον κοπο να ακουσω τα q acoustics 2020

Καλορίζικα και καλοάκουστα, είμαι σίγουρος ότι θα τα χαρείς γιατί παίζουν καλύτερα από όσο κοστίζουν.
Αν άκουγες τα Q aqoustics είμαι σίγουρος ότι και πάλι τα Dali θα αγόραζες. Τα Q σε συγκριτική ακρόαση δεν αντέχουν, ακούγονται θολά. Αν τα ακούσει κανείς μόνα τους, μπορεί και να περάσει τη θολούρα για ατμοσφαιρικότητα.
Με γεια και πάλι.
Περιμένω να διαβάσω τις εντυπώσεις σου, γιατί θεωρώ την Dali πολύ τίμια, αλλά και ικανή εταιρεία (ως πρώην κάτοχος Dali mentor menuet).

τελικα τα ηχεια εχουν μπασακι τουλαχιστον στο χωρο μου 12 τετραγωνικα και μαλιστα σε χαμηλες εντασεις λογο στρωσιματος.
και παρολο που ο ενισχυτης δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο (pioneer a445) δεχνει να τα γεμιζει απο νωρις το αναφερω για την χαμηλη ευαισθησια που εχουν 86.5 db Sensitivity.
γενικα το ηχειακι ειναι πολυ αναλυτικο κ ποιοτικο στο φλατ του ενισχυτη παντα
και μπορω να πω πως απ ολα τα ηχεια που ειχα στο παρελθον [ (B&W683 KLIPSCH RF52II σε μεγαλυτερο χωρο) Β&W 602 S2, MAGNAT MONITOR 200] το zensor ειναι μακραν το καλυτερο τουλαχιστον στον χωρο μου και στα αυτια μου.
παντως δε δειχνουν να χρειαζονται και ιδιαιτερα δυνατα ή ακριβα ενισχυτικα για να παιξουν καλα και να τα χαρει καποιος.

τωρα πρεπει να κοιταξω για καμια οικονομικη βαση ηχειων ή να φτιαξω, και στο μελλον εναν ενισχυτακο.

μπορω να πω πως επιτελους ακουσα σωστα μουσικη με τα ηχειακια...
μαλλον εχει να κανει το οτι μπηκαν τα καταλληλα ηχεια(βασης) στον χωρο μου.
πολυ μεγαλη διαφορα ειδα και μολις εβαλα τα ηχεια στις βασεις τους (60cm) και ηρθαν στο σωστο υψος για ακροαση...
τωρα μου μενει λιγη υπομονη για εναν ενισχυτη πιο καλο..
για καλωδια ηχειων εχετε καμια γνωμη???

ιδου και τα ηχειακια επι των βασεων

xab3.jpg

wfk6.jpg

tvur.jpg