Καμιά ιδέα για συναγερμό Σπιτιού;

Πάντως, στο παλιό μας σπίτι είχαμε βάλει εκ των υστέρων ενσύρματο, και δεν ενοχλούσε πουθενά. Είναι απλά το θέμα να σου κάνει καλή δουλειά ο εγκαταστάτης και να "κρύψει" τα καλώδια σε κάσες, γωνίες, ταβάνι κλπ.... Ή αλλιώς να είσαι από πάνω και να του το "επιβάλεις"....

Γιατί τα ασύρματα ποτέ δε μου γέμιζαν το μάτι....

Εγώ ένα πράγμα έχω να σου προτείνω μόνο, να κάνεις δοκιμή σε όπλιση και αφόπλιση τη μπουτονιέρα, διότι έχω ρίξει το απίστευτο βρισίδι όταν μπαίνεις στην είσοδο και αρχίζει και κάνει θόρυβο μπιπ-μπιπ-μπιπ μέχρι να αφοπλίσεις τον συναγερμό και πατάς τα πλήκτρα που συνήθως δεν πιάνουν καλά και κάνουν και αυτά μπιπ και δεν καταλαβαίνεις αν κάνει μπιπ από το πλήκτρο ή από την αντίστροφη μέτρηση με αποτέλεσμα να μη μπορείς να πατήσεις σωστά τον κωδικό και στο τέλος αρχίζει να χτυπάει ο συναγερμός κάτι βράδια, μεσημέρια !!!

Επίσης μη πας σε ασύρματο, θα βαρεθείς να αλλάζεις μπαταρίες.

rodvailer_1.jpg

Απάντηση: Re: Καμιά ιδέα για συναγερμό Σπιτιού;

Εγώ ένα πράγμα έχω να σου προτείνω μόνο, να κάνεις δοκιμή σε όπλιση και αφόπλιση τη μπουτονιέρα, διότι έχω ρίξει το απίστευτο βρισίδι όταν μπαίνεις στην είσοδο και αρχίζει και κάνει θόρυβο μπιπ-μπιπ-μπιπ μέχρι να αφοπλίσεις τον συναγερμό και πατάς τα πλήκτρα που συνήθως δεν πιάνουν καλά και κάνουν και αυτά μπιπ και δεν καταλαβαίνεις αν κάνει μπιπ από το πλήκτρο ή από την αντίστροφη μέτρηση με αποτέλεσμα να μη μπορείς να πατήσεις σωστά τον κωδικό και στο τέλος αρχίζει να χτυπάει ο συναγερμός κάτι βράδια, μεσημέρια !!!

Επίσης μη πας σε ασύρματο, θα βαρεθείς να αλλάζεις μπαταρίες.

έπαθα κάτι παρόμοιο ένα βράδυ που είχε διακοπή ρεύματος.

μπλόκαρε το πληκτρολὀγιο γιατί πάτησα πολλές φορές λάθος συνδυασμό.

κι άρχισαν τα πανηγύριααααααα...

ιου ιου ιου ιου και ξανά και ξανά και ξανά.

ξήλωσα και το πληκτρολόγιο και την σειρήνα απο τα ούπα την ίδια στιγμή. :2thumb22sup:

Για να ξέρετε, ο ποιο εύκολος τρόπος να σταματήσεις την σειρήνα είναι να την βάλεις σε έναν κουβά με νερό, βραχυκυκλώνει και άσχετα αν έχει μπαταρία αυτόνομη δεν λειτουργεί !

Επίσης αν σας κόψουν την γραμμή τηλεφώνου καλό θα είναι να έχετε και FCT συσκευή να καλέσει από κάρτα κινητού όπου θέλετε εσείς.

Πάντως υπάρχουν και jammers που μόλις τα ενεργοποιήσεις δεν λειτοργεί κινητό μετά στα γύρω τετραγωνικά.

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά γενικώς είναι να μη σας βάλουν στο μάτι και ειδικά όταν βάζεις συναγερμό (χωρίς να θέλω να προσβάλω τους εγκαταστάτες προς Θεού) σας βάζουν πολλοί στο μάτι !

Γνώμη μου είναι silent alarm και να καλέσει σε κέντρο συναγερμού με FCT o συναγερμός.

Επίσης ένα κουμπί πανικού για ενεργοποίηση του silent alarm δίπλα στο κρεβάτι δεν είναι άσχημη ιδέα.

Δώστε βάση και στο καταγραφικό με 1-2 κάμερες στο σπίτι (με υπέρυθρες και προβολάκια υπερύθρων) δεν είναι ακριβή λύση.

Εγώ θα ήθελα να ξέρω πως ακριβώς μπήκαν (χτύπα ξύλο και μακριά από μας) στο σπίτι μου.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας_

AS Mocca, δεν έχεις άδικο να λες ότι όταν βάζει κάποιος συναγερμό, μπάινει στο μάτι των κλεφτών,προσωπικά πάντως νομίζω ότι για τους μικροκακοποιούς η υπαρξη ενός συναγερμού δρα αποτρεπτικά. Το θέμα είναι κατα την γνώμη μου να μην μπουν στο σπίτι σου, γιατι μετά δεν ξέρει κάποιος πως αντιδρά υπό πίεση, ενώ δεν θέλεις και να βρεις το σπίτι σου ανάστατο. Από την άλλη, οι έμπειροι κλέφτες που θέλουν να μπουν στο σπίτι σου, νομίζω ότι και να βάλεις θα μπουν.

Maestro, είναι μεγάλοι οι χώροι του σπιτιού και όσο καλή δουλειά να κάνει ο μάστορας οι καλωδιώσεις θαναι πολύ μεγάλες και σιγουρα εμφανείς.

antoni Famelo, καλή παρατήρηση. Βλέπω πως στο manual δεν αναφέρουν τίποτα για πιστοποιήσεις. Θα προσπαθήσω να δω το κουτί και ποια εταιρεία κρύβεται απο πίσω, γιατι στο Internet δεν μπορω να βρω κάτι.

simos I, σε ευχαριστώ για τα Links

antoni Famelo, καλή παρατήρηση. Βλέπω πως στο manual δεν αναφέρουν τίποτα για πιστοποιήσεις. Θα προσπαθήσω να δω το κουτί και ποια εταιρεία κρύβεται απο πίσω, γιατι στο Internet δεν μπορω να βρω κάτι.

Είναι απλό, η εταιρεία που αντιπροσωπεύει ο Ζαριφόπουλος είναι η Honneywell (εξαγόρασε την Ademco) η οποία είναι κορυφαίο όνομα στα συστήματα ασφαλείας...

Όσο για τον Ζαριφόπουλο μια ματιά στους συναγερμούς και στις κάμερες στις περισσότερες τράπεζες θα σε πείσει....

Είναι απλό, η εταιρεία που αντιπροσωπεύει ο Ζαριφόπουλος είναι η Honneywell (εξαγόρασε την Ademco) η οποία είναι κορυφαίο όνομα στα συστήματα ασφαλείας...

Όσο για τον Ζαριφόπουλο μια ματιά στους συναγερμούς και στις κάμερες στις περισσότερες τράπεζες θα σε πείσει....

Διάκοψα το συμβόλαιο μαζί του, για λόγους που εδώ δεν συζητάμε, πάντως εκεί έξω υπάρχουν πολύ πιο αξιόπιστες εταιρίες:ernaehrung004:

Διάκοψα το συμβόλαιο μαζί του, για λόγους που εδώ δεν συζητάμε, πάντως εκεί έξω υπάρχουν πολύ πιο αξιόπιστες εταιρίες:ernaehrung004:

Συμφωνώ απόλυτα

Θέλω το λόγο, στείλε μου pm....:D

Απάντηση: Re: Καμιά ιδέα για συναγερμό Σπιτιού;

Maestro, είναι μεγάλοι οι χώροι του σπιτιού και όσο καλή δουλειά να κάνει ο μάστορας οι καλωδιώσεις θαναι πολύ μεγάλες και σιγουρα εμφανείς.

[

Τον ίδιο τρόπο σκέψης με τον δικό σου είχα κι εγώ.
Έβαλα ασύρματο και τον πέταξα 1 χρόνο μετά αφού ειχα βαρεθεί να αλλάζω μπαταρίες και κυρίως να ξυπνάω με την ψυχή στο στόμα από ψευδοσυναγερμούς όταν τέλειωνε η μπαταρία.
Να εισαι σίγουρος ότι μετά από λίγο καιρό,κανείς δεν θα βλέπει τα καλώδια και πρώτος απ´όλους,εσύ.

Μπορεί τα ασύρματα να βολεύουν αλλά στην πράξη από αξιοπιστία μηδέν.

Αν είναι ενα πράγμα που πρέπει να έχει αξιοπιστία στο σπίτι αυτό είναι ο συναγερμός ! (μετά το internet βέβαια) :grinning-smiley-043

Νομίζω ότι τα ασύρματα γενικά έχουν εξελιχθεί περισσότερο από παλιά.
σωκράτη, αυτό με τις μπαταρίες το έχουν αναφέρει και άλλοι χρήστες, και προφανώς είναι πρόβλημα.

Επειδή τα πράματα ζόρισαν θέλω να βάλω σπίτι ενα καλό συναγερμό. Δλδ οχι ετοιματζίδικο 100-150ευρώ. Έκανα μια μικρή έρευνα και μου πρότεινε ενας γνωστός τον HONEYWELL VISTA 12D. Ο χώρος είναι ενα σαλόνι 50τετ. και 3 δωμάτια 10τετ το καθένα. Όλα τετραγωνισμένα και με 2πλες μπαλκονοπορτες. Αν και η σκέψη αρχικά ήταν για ασύρματο...μετά από οσα διάβασα...Καμιά ιδέα ??

Υπάρχουν συναγερμοί που να παίρνουν κάρτα sim gsm (κινητού τηλεφώνου) και να σε καλούν; εννοώ πωλούνται στην Ελλάδα;