…καμία πρόταση για καλοκαιρινό διάβασμα υπάρχει ?

Μερικά από τα αγαπημένα μου μυθιστορήματα Φαντασίας / Επιστημονικής Φαντασίας:

Mort της σειράς Discworld του Terry Pratchett και οποιοδήποτε άλλο της σειράς (θα τον λατρέψεις). Κάποια έχουν μεταφραστεί και στα Ελληνικά

Frank Herbert's Dune (πολύ καλύτερο από την πολύ καλή ταινία)

Ραντεβού με το Ράμα (Arthur Clark)

Γυρίστε το Γαλαξία με οτοστόπ, μια τριλογία σε τέσσερα μέρη (Douglas Adams)

Εκτός από μυθιστορήματα θεωρώ κορυφαία βιβλία όλα του Richard Dawkins - Ο Τυφλός ωρολογοποίος, Το εγωιστικό γονίδιο (σχετικά εκλαικευμένη βιολογία) και το Στοιχιωμένο κόσμο του Carl Sagan.

Πρόσφατα διάβασα και βρήκα συναρπαστικό "Το τελευταίο θεώρημα του Φερμά"

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Μερικά από τα αγαπημένα μου μυθιστορήματα Φαντασίας / Επιστημονικής Φαντασίας:

Mort της σειράς Discworld του Terry Pratchett και οποιοδήποτε άλλο της σειράς (θα τον λατρέψεις). Κάποια έχουν μεταφραστεί και στα Ελληνικά

Frank Herbert's Dune (πολύ καλύτερο από την πολύ καλή ταινία)

Ραντεβού με το Ράμα (Arthur Clark)

Γυρίστε το Γαλαξία με οτοστόπ, μια τριλογία σε τέσσερα μέρη (Douglas Adams)

Εκτός από μυθιστορήματα θεωρώ κορυφαία βιβλία όλα του Richard Dawkins - Ο Τυφλός ωρολογοποίος, Το εγωιστικό γονίδιο (σχετικά εκλαικευμένη βιολογία) και το Στοιχιωμένο κόσμο του Carl Sagan.

Θα συμφωνήσω για
1) ¨" Το τελευταίο θεώρημα του Φερμά"
2) " Ο στοιχειωμένος κοσμος" C. Sagan

3) "Ο θειος Πέτρος και η εικασία του Γκολτμπαχ" του Απ. Δοξιάδη, πολύ καλο βιβλίο πραγματικά.

4) ¨Οχτώ" - καλο φαινεται

Ολα του Αρθουρ Κλάρκ

ο τρόπος γραφής εντελώς μυθιστορηματικός, σε κάποιο σημείο είχα βουρκώσει :damnyou: :music-smiley-005:

Για το ταξίδι με το πλοίο προτείνω τον Μεγάλο Ανατολικό του Εμπειρίκου.

eleos said:
ο τρόπος γραφής εντελώς μυθιστορηματικός, σε κάποιο σημείο είχα βουρκώσει :damnyou: :music-smiley-005:

Παντως καταφέρνει να σε κρατά σε αγωνία ακομα και εαν δεν εχεις ιδέα απο μαθηματικά. Σπανια ενας μαθηματικος (Simon Singh) καταφέρνει να γράφει τοσο καλά.

Επισης πολυ καλό του ιδίου (αν και λιγο πιο "βαρύ") είναι το "Κώδικες και Μυστικά" που πραγματευεται την Κρυπτογραφια-Κρυπτανάλυση ...

Το 'Daemon Hunted World:Science as a candle in the dark' του Carl Sagan είναι κορυφαίο βιβλίο αλλά όχι μυθιστόρημα....είναι σαν σειρά από δοκίμια με αντικείμενο την επιστήμη......και την επίδραση αυτής στην πορεία του κόσμου, τις δεισιδαιμονίες κτλ

Το Γυρίστε το Γαλαξία με Ωτοστόπ είναι απλά κορυφαίο....αν όμως σου αρέσει το Science Fiction με λίγη τρέλλα

Προτείνω τα Άπαντα του Σέρλοκ Χολμς.....απλά τέλειο

To Hitchhikers Guide to the Galaxy αποτελείται από 5 βιβλία. Νομίζω ότι και το πέμπτο (mostly harmless) μεταφράστηκε στα ελληνικά. (Τα έχω διαβάσει μόλις 5 φορές).

Το Οκτώ μου φάνηκε απαράδεκτο! Από μένα παίρνει το βραβείο για τις πιο ηλίθιες ερωτικές σκηνές που διαβάσει: Λες και της είπαν "δε θα πουλήσει χωρίς sex. Βάλε λίγο χμμ... εδώ και, ας πούμε, εδώ!"

Το Ίλιον του Dan Simmons, επική επιστημονική φαντασία, ήταν πολύ καλό. Αναμένω το δεύτερο μέρος (Όλυμπος) μετά βδελυγμίας, κάπου τον Οκτώβριο.

"Ο Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ" μου άρεσε και 'μένα. Όχι όμως και το "θεώρημα του παπαγάλου".

Τέλος, ολίγον από space noir: Altered Carbon του Richard Morgan.

tatiana said:
Το 'Daemon Hunted World:Science as a candle in the dark' του Carl Sagan είναι κορυφαίο βιβλίο αλλά όχι μυθιστόρημα....είναι σαν σειρά από δοκίμια με αντικείμενο την επιστήμη......και την επίδραση αυτής στην πορεία του κόσμου, τις δεισιδαιμονίες κτλ

Το Γυρίστε το Γαλαξία με Ωτοστόπ είναι απλά κορυφαίο....αν όμως σου αρέσει το Science Fiction με λίγη τρέλλα

Προτείνω τα Άπαντα του Σέρλοκ Χολμς.....απλά τέλειο

Για το βιβλιο του Carl Sagan εχεις δίκιο, διαβάζεται ομως πολύ ευχάριστα και ειναι αρκετά ..διδακτικό. Επίσης θεωρώ οτι για όσους εχουν ασχοληθει έστω και λιγο με την Αστρονομία - Κοσμολογία έχει μια ιδιαίτερη αξια καθώς αποτελει το κύκνειο άσμα του Carl Sagan ενος εξαιρετικου επιστήμονα, συγγραφέα και ανθρώπου που έφυγε πολυ νωρίς απο κοντά μας...

Last edited:
Τατιάνα αν διαβάσεις προσεκτικά το μήνυμα μου θα δεις πως δεν έγραψα ότι Ο στοιχειωμένος κόσμος είναι μυθιστόρημα.

Το Hitchikers guide to the galaxy ειναι καταπληκτικό, όμως δε συγκρίνεται με τίποτα με τη σειρά Diskworld του Pratchett. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους

Απάντηση: Re: …καμία πρόταση για καλοκαιρινό διάβασμα υπάρχει ?

suria said:
Για το ταξίδι με το πλοίο προτείνω τον Μεγάλο Ανατολικό του Εμπειρίκου.

7 τομους πανε οι διακοπες, χωρια που ολη την ωρα ......:Banane0:
Συνισταται για νεα ζευγάρια και για απομερες παραλίες...-bye-

Καλά με το Hitchikers guide to the galaxy έχω γίνει ρεζίλι σε αεροδρόμιο. Λίγες ώρες μου πήρε να διαβάσω το πρώτο βιβλίο και είχα γίνει ρόμπα. Θέαμα τώρα ένας τύπος να γελάει υστερικά μόνος του κάθε δεύτερο λεπτό...
Σκέτη απόλαυση το βιβλίο.
Χμμ...το Μεγάλο Ανατολικό του Εμπειρίκου το είχα στα υπόψη από παλιά αλλά δεν έκατσε...με τόσα ταξίδια από Σεπτέμβρη ίσως είναι η ευκαιρία.

Το σοφό παιδί Χ.Χωμενίδης
Το θεώρημα του παπαγάλου Ντενί Γκετζ
1492 απο τον μεσαιώνα στην αναγέννηση Ζακ Αταλί
Το άρωμα Πατρικ Ζισκιν

Γιώργος Χατζηδάκης said:
Για το βιβλιο του Carl Sagan εχεις δίκιο, διαβάζεται ομως πολύ ευχάριστα και ειναι αρκετά ..διδακτικό. Επίσης θεωρώ οτι για όσους εχουν ασχοληθει έστω και λιγο με την Αστρονομία - Κοσμολογία έχει μια ιδιαίτερη αξια καθώς αποτελει το κύκνειο άσμα του Carl Sagan ενος εξαιρετικου επιστήμονα, συγγραφέα και ανθρώπου που έφυγε πολυ νωρίς απο κοντά μας...

Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο........έχει ιδιαίτερη ανθρωπιστική αξία κατά την άποψή μου!

Αν και το κύκνειο άδμα του ήταν το Billions and Billions.

Ναι...έφυγε πολύ νωρίς.........και δυστυχώς είχε τόσα πολλά να προσφέρει...δεν πρόφτασε καν να δει το Contact ολοκληρωμένο....θυμάμαι όταν έπεφταν οι τίτλοι τέλους και έγραψε απλά στην οθόνη For Carl με πήραν τα κλάματα....anyway......φυσικά υπάρχει το all time classic επίσης The dragons of Eden και το Pale Blue Dot.

Τατιάνα αν διαβάσεις προσεκτικά το μήνυμα μου θα δεις πως δεν έγραψα ότι Ο στοιχειωμένος κόσμος είναι μυθιστόρημα.

Δημήτρη sorry αν σε παρανόησα......ταχύτητα βλέπεις :)

MIDEAST_ISRAEL__0VO7I.jpg

Καθολου άσχημα θα ελεγα...

Ξερω οτι δεν ειναι αυτο που θες να ακουσεις αλλα για μενα, οπως το καλοκαιρι ειναι θαλασσα, ηλιος, αραλικι, καρπουζι κλπ, ετσι καλοκαιρινο διαβασμα ειναι Αστεριξ, Λουκι Λουκ, Τεν-Τεν, Μικυ Μαους και για τα ζορια,
Randy sloan, Douglas Self, Horowitz & Hill και Application Notes της National!
Απιστευτο αλλα με ξεκουραζουν αφανταστα!! :)

Re: Απάντηση: …καμία πρόταση για καλοκαιρινό διάβασμα υπάρχει ?

Φίλτατοι /ες , Ευχαριστώ και τώρα πάω για κανα βιβλιοπωλείο…

Thanks

gfle said:
Randy sloan, Douglas Self, Horowitz & Hill και Application Notes της National!
Απιστευτο αλλα με ξεκουραζουν αφανταστα!! :)
George, αυτό της National Semiconductor που θα το βρω??? μήπως να πάρω ένα της ΤΙ που έχω πρόχειρο…. :firstprize: