Καμμένο μεγάφωνο λόγω ενισχυτή...Τι κάνουμε?

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
5,171
Σε τυχουσα περιπτωση που, αποδεδειγμενα και παραδεδειγμενα, ενισχυτης λογω διαρροης (εκφορτισης) ρευματος dc, κατα το κλεισιμο (ηχος εντονου "γρατσουνισματος" στο ηχειο), σας καψει ενα μεγαφωνο (πχ μιντγουφερ)...
ΤΙ κανουμε στην περιπτωση αυτη;
α) απορριπτουμε την επισκευη του ενισχυτη και απαιτουμε αντικατασταση του, δεδομενου οτι επαιξε μονον ΜΙΑ φορα;
β) απορριπτουμε την "επισκευη"του μεγαφωνου και απαιτουμε αντικατασταση του, δεδομενου πως πριν την "επεμβαση" του συγκεκριμενου ενισχυτη επαζαν τελεια με αλλον παρομοιο (αρα δεν ειχαν βλαβη);
γ) "σκυβουμε" και δεχομαστε επισκευη ενισχυτη και μεγαφωνου, δεχομενοι ετσι προϊόντα που αλλα πληρωσαμε και αλλα θα εχουμε;
Γνωμες παρακαλω επι του πρακτεου!

Re: ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕΓΑΦΩΝΟ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Για γίνε πιο σαφής. Κάηκε και το μεγάφωνο ή μόνο ακούστηκε αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος που περιγράφεις από τα ηχεία?

Απάντηση: Re: ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕΓΑΦΩΝΟ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Ποσο πιο σαφης απο το αν "σας καψει ενα μεγαφωνο" ; και ο ηχος πλεον ακουγεται...μονον στο ενα ηχειο (μεχρι να καει, αλλα ευτυχως το αποσυνδεσα)

σκ@τ@ σε βρήκανε γιορτιάρες μέρες... Υπομονή. Σε πρώτη φάση επικοινώνησε για το θέμα με τον προμηθευτή του ενισχυτή και πες του το όλο σκηνικό να δούμε τι θα σου απαντήσει.

edit: άλλο ένα θετικό των αυτοενισχυόμενων χεχε

Απάντηση: Re: ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕΓΑΦΩΝΟ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Οι απαντησεις του προμηθευτη εμπεριεχονται στα ερωτηματα! κριμα, και σου φυλαγα μια εκπληξουλα μεσοβδομαδα (αλλα ευτυχως που δεν θα γινει!)

Νομίζω ότι από τα γραφόμενά του ο φίλος έχει ήδη αποταθεί στον προμηθευτή του ενισχυτή και έχει να επιλέξει από αυτές τις τρεις λύσεις.
Αν και δεν μου έχει τύχει ακριβώς τέτοιο περιστατικό (έκαψα κάποτε midwoofer από καθαρά δικό μου λάθος) απλά επισκεύασα το μεγάφωνο με το ανάλογο κόστος βέβαια.
Η περίπτωση όμως εδώ είναι πιο περίπλοκη γιατί έχει γίνει ήδη ζημιά από υπαιτιότητα μόνο του ενισχυτή.
Προσωπικά θα ζητούσα αλλαγή του ενισχυτή με καινούργιο μόνο αν αυτός είχε αγοραστεί σφραγισμένος και δεν ήταν π.χ. demo κομμάτι και θα ζητούσα να μου επισκευαστει και το μεγάφωνο από το service της εταιρείας που αντιπροσωπεύει τον ενισχυτή κι αυτό επειδή τα ηχεία δεν ήταν καινούργια του κουτιού.

Last edited:
Απάντηση: ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕΓΑΦΩΝΟ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Γιατι αλλαγη μονο οταν ειναι καινουργιος; ο ντεμο σημαινει και κινδυνος να ειναι χαλασμενος, εν γνωσει σου, οποτε η ευθυνη ολη δικη σου; και η εγγυηση τι ρολο παιζει; και δεν μιλαμε για μικρη δαπανη

Αυτα ειναι... Προσωπικα,επισκευη του μεγαφωνου,δεν θα εκανα,σαφως και θα προτιμουσα καινουργιο,''μαμα'',οπως και ητανε.Το επισκευασμενο,σε καμια περιπτωση δεν θα παιζει οπως το ''μαμα'',θα ειναι πιο ''ευαλωτο'' σε προσληψη ισχυος και το ηχειο,θα χασει σε μεταπωλητικη αξια.
Οσον αφορα το θεμα του ενισχυτη,φανταζομαι θα εχει εγγυηση και θα λυθει το θεμα.Το κακο ειναι που προεκυψε τοσο συντομα προβλημα με τον ενισχυτη και αυτο μαλλον θα σε κανει να τον βλεπεις με ''κρυα καρδια'',αλλα γινονται αυτα και επειδη ακριβως αυτα γινονται,νομιζω πως ο αντιπροσωπος του ενισχυτη θα σου λυσει με τον καλυτερο δυνατο τροπο το θεμα,ετσι ωστε να εισαι ικανοποιημενος. Το οτι ειναι περιοδος εορτων,ειναι ενα μικρο θεμα να μην εχεις μουσικη,αλλα θα βρουμε τροπο να εχεις:) Προσφερω ενισχυτη και ηχεια και οταν με το καλο ξεμπερδεψεις,θα μου τα επιστρεψεις:) Οχι στεναχωριες,ειπαμε,τυχαινουν αυτα,εμεις να ειμαστε καλα και να τα αντιμετωπιζουμε:)

η επισκευή και όχι αντικατάσταση του μεγαφώνου είναι κάτι αποδεκτό νομίζω στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού το ηχείο δεν είναι brand new για να απαιτήσεις κάτι τέτοιο. Εννοείται φυσικά πως θα του πας και το καλό ηχείο μαζί και θα του εξηγήσεις ως audiophile σε audiophile πως πρέπει στο τελικό αποτέλεσμα να υπάρχει ματσάρισμα και η ποιότητα αναπαραγωγής των ακριβών ηχείων τα οποία χρυσοπλήρωσες δε θα πρέπει να υποβαθμιστεί από τη διαδικασία αυτή. Ως προς τον ενισχυτή δεν ξέρω τι επιβάλει η τρέχουσα νομοθεσία αλλά όλο και κάποιος εδώ μέσα θα ξέρει. Νομίζω πως στη χειρότερη πάντως αν του ζητήσεις ανταλλαγή με άλλο μοντέλο το οποίο έχει διαθέσιμο δε θα μπορεί να πει και τίποτα... Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν έκανε εισαγωγή του ενισχυτή για τα μάτια σου μόνο αλλά υπήρχε ήδη διαθέσιμος στην Ελλάδα (αν δεν κάνω λάθος).

Ασφαλως και ο προμηθευτης φανηκε προθυμος στην επισκευη του ενισχυτη, δεν εχω παραπονο, αλλα το θεμα "κρυα καρδια" ισχυει - θα δουμε ΠΩΣ θα ζεσταθει. οσο για τις "χρονιαρες μερες", ξερεις πολυ καλα οτι για μενα πλεον ολος οι μερες ειναι...χρονιαρες, οποτε...αποτοξινωση!

Re: Απάντηση: ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕΓΑΦΩΝΟ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Γιατι αλλαγη μονο οταν ειναι καινουργιος; ο ντεμο σημαινει και κινδυνος να ειναι χαλασμενος, εν γνωσει σου, οποτε η ευθυνη ολη δικη σου; και η εγγυηση τι ρολο παιζει; και δεν μιλαμε για μικρη δαπανη

Όχι βέβαια αλλά μου φαίνεται κάπως δύσκολο να σου κάνουν αυτή τη χάρη όταν έχει παίξει ο ενισχυτής κάμποσες ώρες και συ ζητάς αλλαγή του με ίδιον αλλά εντελώς καινούργιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕΓΑΦΩΝΟ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Όχι βέβαια αλλά μου φαίνεται κάπως δύσκολο να σου κάνουν αυτή τη χάρη όταν έχει παίξει ο ενισχυτής κάμποσες ώρες και συ ζητάς αλλαγή του με ίδιον αλλά εντελώς καινούργιο.

Απο μενα...δυομιση (2.30) ωρες!!!

έλα εντάξει σε demo κομμάτι είναι too much να απαιτείς αντικατάσταση με καινούργιο. Όπως είπα παραπάνω όμως θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να αποδεχτεί ο αντιπρόσωπος να επιστρέψεις τον ενισχυτή σε αυτόν και να πάρεις το ποσό που ξόδεψες ως πίστωση για αγορά άλλου μηχανήματος από το κατάστημα του.

Μιλαμε για πριν από σένα. Έστω ότι ο καινούργιος έχει 2000 και ο demo 1500 . Πώς θα σου τον αλλάξουν με εντελώς καινούργιο? Θα πρέπει να πληρώσεις και τη διαφορά τιμής υπέρ του καινούργιου.

έλα εντάξει σε demo κομμάτι είναι too much να απαιτείς αντικατάσταση με καινούργιο. Όπως είπα παραπάνω όμως θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να αποδεχτεί ο αντιπρόσωπος να επιστρέψεις τον ενισχυτή σε αυτόν και να πάρεις το ποσό που ξόδεψες ως πίστωση για αγορά άλλου μηχανήματος από το κατάστημα του.

Κι αυτή είναι μια πολύ καλή λύση. Να πάρεις κάτι άλλο που θα είναι πιο "τυχερό" και να μην έχεις "κρύα καρδιά". Δε χρειάζεται να στεναχωρείσαι για τα μηχανήματα.

Δεν εχω παραλογες απαιτησεις! Εν γνωσει μου ως ντεμο τον πηρα λογω μεγαλης διαφορας τιμης - αλλα οχι και ζημιαρη! Θα προτιμουσα να γινει αυτο που λεει ο Panoramius

Πραγματικα εχω μεινει αναυδος που ανοιχτοικε αυτο το θεμα. Επειδη ποτε δεν φοβηθηκα ουτε εχω κατι να κρυψω ας απαντησω. Ο ενισχυτης αγοραστηκε απο το καταστημα μου με τιμη οχι ντεμο αλλα μεταχειρισμενου 5 ετιας. Καταλαβαινετε ποσο χαμηλα. Ο ενισχυτης εχει λιγοτερες απο 50-60 ωρες και ανοιχτηκε το καλοκαιρι του 2012! Απο το καλοκαιρι μεχρι και την περασμενη εβδομαδα που τον εστειλα δεν ειχε κανει κιχ!!! Την ημερα μαλιστα που σταλθηκε ειχε δουλεψει πανω απο 1 ωρα ετσι για το σιγουρο της υποθεσης (μην γινουμε και ρεζιλι) μηχανηματα ειναι ποτε δεν ξερεις. Τον παρεδωσα μεσημερι στο κτελ Λαρισας οπως ηθελε ο Βαγγελης να του τον στειλω αν και γενικα τα φοβαμαι τα ρημαδια τα κτελ. Απο αυτο που ειδα στην αποθηκη των κτελ φοβηθηκα για την ακεραιοτητα του μηχανηματος και τους τονισα οτι πρεπει να τοποθετηθει οπως δειχνουν τα βελη στο κουτι. Απο εκει και μετα αρχισαν τα γλεντια. Ο ενισχυτης στο σπιτι του φιλου Βαγγελη δεν ελεγε να δουλεψει. Ο συναδελφος του Ορφεα στην Λαρισα πηρε τον ενισχυτη στο μαγαζι οπου ειδε οτι ολα ειχαν ξεκουμπωσει. Ξανακουμπωσε πλακετες και λαμπες και ο ενισχυτης δουλεψε. Τα υπολοιπα τα ξερετε! Εννοειται οτι εδειξα προθεση ελεγχου του μηχανηματος και φυσικα ακομη και των ηχειων και επισκευη ολων χωρις καμια οικονομικη επιβαρυνση του Βαγγελη ακομη και αν φταιει το κτελ...
Ποτε ξανα με κτελ!!! Μεχρι και σπασμενο ηχειο εχει παραλαβει πελατης...

Γιαννη, προς τι αυτη η αντιδραση ως "καταπληκτος"; Ειδες να γραφω κατι εναντιον σου; Αντιθετα στο μην. 10 λεω "Ασφαλως και ο προμηθευτης φανηκε προθυμος στην επισκευη του ενισχυτη, δεν εχω παραπονο". Ωστοσο αναφερω εδω το προβλημα ΟΧΙ για να δειξω οτι υπαρχει μεταξυ μας προβλημα, αλλα θελοντας να κουβεντιασω την περιπτωση μου ευρυτερα. Αλλωστε σχεδον σαραντα(40!!!) χρονια αγοραζω hifi και πρωτη φορα μου τυχαινει κατι τετοιο - το γρουσουζεψα φαινεται γιατι προχθες ελεγα οτι ποτε δεν μου ετυχε ζημια σε οτι εχω αγορασει! Βεβαια ολοι εδω ξερουν για ποιον ενισχυτη μιλαω, αλλα ουτε κι εγω καταφερθηκα εναντιον σου (ή σας). Για τη μεταφορα περι ΚΤΕΛ που να ξερω κι εγω τι θα συμβει, λες και αν ερχοταν μια μερα αργοτερα θα χανοταν ο κοσμος; Απλα με την αδημονια της αγορας, ειπα να συντομευσω την...απολαυση! Επαναλαμβανω: κανενα παραπονο απο τη μεχρι τωρα συμπεριφορα και ανταποκριση σου, αλλωστε ουδεν μεμπτον εγραψα εναντιον ειτε προσωπικα σε σενα (ως προμηθευτη) ειτε κατα του μηχανηματος. Μια χαρα επαιζε μεχρι που εκδηλωθηκε η ζημια - ισως κατι δεν "εκατσε" καλα!
Το θεμα/προβλημα μου ειναι οτι απο εκει που νομιζα πως πετυχα "λαυρακι", θα βρεθω με επισκευασμενο ενισχυτη αλλα (ακομη χειροτερα) με επισκευασμενο ηχειο (αυτο θα το συζητησουμε...).

Last edited:
Φιλε μου καλε αληθεια μην στεναχωριεσαι. Ολα θα γινουν. Προφανως στον ενισχυτη κατι ξεκολησε, θα δειξει στο σερβις. Τα ηχεια θα γινουν οπως παλια. Θα αλλαχτουν τα μεγαφωνα με νεα, απλα θα ξαναθελουν στρωσιμο. Να σου πω τι με στεναχωρησε? Το οτι απο την στιγμη που σου ειπα οτι τα αναλαμβανω ολα ανοιχτηκε θεμα. Τι περιμενεις να ακουσεις απο τριτους οταν δεν γνωριζουν λεπτομερειες της αγορας του ενισχυτη? Εσυ ξερεις καλυτερα την εξυπηρετηση που σου εκανα.
Και παλι φιλε σου λεω οτι συμβαινουν αυτα. Δεν ειναι παντα του χεριου μας. Θα πανε ολα καλα!!!

Οπως ειπα "πρωταρης" σε τετοιο θεμα! Ειμαι βεβαιος οτι ολα θα πανε καλα!