Καμπινα ακουστικης αναρτησης

εχουμε ακριβως το ιδιο σαλονι!

και εχω και πανελς... ασε τα εχω δει ολα...

λυση πρωτη και καλυτερη ηχητικα...

P1010351.jpg

Σχεδον το ιδιο, μιας και εσενα ειναι "εκτος" καναπε (το αριστερο), πραγμα που εγω δεν μπορω να το τοποθετησω ετσι.

Εχω σκεφτει και για τα purity, το θεμα ειναι οτι δεν θα εχουν πισω τους αποσταση αρκετη απο τον τοιχο, και το αριστερο δεν θα εχει αποσταση ουτε απο τον πλαινο. Ισως θα χαραμιστουν αυτα τα ηχεια στον χωρο μου, και μαζι και τα χρηματα που ζητανε.

τα ηχεια παιζουν εκπληκτικα οταν τα τοποθετω περιπου στο μεσο του σαλονιου!!
θελουν 1.6μετρο απο πισω τους και τοτε κεντανε.
επειδη τα μετακινω μερικες φορες στο κεντρο του σαλονιου και ακουω (συνηθως αργα το βραδυ που κοιματε η γυναικα!) οταν τα αφηνω στην κανονικη τους θεση με εκνευριζει η σημαντικη μειωση του ευρους της σκηνης.
αυτα...
Νικος

τωρα δοκιμαζω απορροφηση πισω απο τα πανελ, λυση που φυσικα δεν κανει για σαλονι...
θα ακουσω οποσδηποτε τα sf elipsa auditor, αλλα απο την μεμβρανη και τα 2 6.5 γουφερ να παω σε τοσο μικρο ισως μου κακοφανει...

Το λοιπον ακουσα.

Εκανα μια μικρη δοκιμη σημερα, μετακομιζοντας ενα ζευγαρι ELAC απο το home cinema room, και ομολογω οτι εξεπλαγην ευχαριστα.
Τα ηχεια συνδεθηκαν σε εναν πολυκαναλο AV pioneer LX81, και σαν πηγη ενα MacBook Pro.

Το αποτελεσμα μου αρεσε. Δεν εχω εμπειρια βεβαια, αλλα τωρα εχω ενα μετρο συγκρισης.
Φανταζομαι, οτι και μονο βαζοντας εναν σωστο (για την δουλεια αυτη) ενισχυτη, θα υπαρχει απο αρκετα εως μεγαλη διαφορα. Ας μην πω και για την πηγη...

Ακολουθει μια φωτο, για το πως "επεσαν" στον χωρο.
(τα λοιπα, καναπες & τραπεζακι ενισχυτη τα εβαλα πολυ προχειρα, μονο για την δοκιμη)

Παντως, σε δυνατες εντασεις, τα elac που και που "μπουμαριζαν". Κατι πρεπει να γινει προς αυτην την κατευθυνση...

Last edited:
τοσο κοντα στην γωνια οτι και να βαλεις θα θελει μπασοπαγιδες.
ευχαριστω για την φωτο και τις εντυπωσεις ... για κατι τετοιο παω και εγω...
οφτοπικ....πως βαζεις θαμπναιλ?

Απο το "post reply" και οχι στο "post quick reply", κατω απο το κειμενο επιλεγεις "manage attachments", και μετα "submit reply" (στην δευτερη επιλογη, που ειναι κατω απο το μπουτον "manage attachments" )

Εχεις αυτά τα Elac(πολύ καλή εταιρεία) και ψάχνεις άλλα;Γιατί;

Για τον χώρο ακρόασης που διαθέτεις πρέπει να παίζουν πολύ καλά(ο ενισχυτής κι η πηγή σου είναι ένα θέμα σίγουρα).

Το ακάλυπτο τζάμι βέβαια της μπαλκονόπορτας και το κόλλημα στις γωνίες,δεν είναι πάλι σωστό.Δώσε τους λίγο αέρα ακόμα απο τις γωνίες(τουλάχιστον γύρω στα 50-60 cm).Ελπίζω το αριστερό ηχείο να είναι πάνω απο το ύψος του μπράτσου του καναπέ...

Last edited:
Οχι δυστυχως.
Απο την δεξια πλευρα του τζακιου, ειναι χτιστο πεζουλι και πανω του tv.

Re: Απάντηση: Καμπινα ακουστικης αναρτησης

Εχεις αυτά τα Elac(πολύ καλή εταιρεία) και ψάχνεις άλλα;Γιατί;

Για τον χώρο ακρόασης που διαθέτεις πρέπει να παίζουν πολύ καλά(ο ενισχυτής κι η πηγή σου είναι ένα θέμα σίγουρα).

Το ακάλυπτο τζάμι βέβαια της μπαλκονόπορτας και το κόλλημα στις γωνίες,δεν είναι πάλι σωστό.Δώσε τους λίγο αέρα ακόμα απο τις γωνίες(τουλάχιστον γύρω στα 50-60 cm).Ελπίζω το αριστερό ηχείο να είναι πάνω απο το ύψος του μπράτσου του καναπέ...

Tα ELAC ειναι πραγματι παραπολυ καλα. Τα συγκεκριμενα ομως ειναι "δανεικα" απο το δωματιο του HC. (φωτος)

Συντομα θα δοκιμαζω και τα ELAC 330.3 jet τα οποια παρολο που φορανε ιδιες μοναδες μα τα δικα μου λενε οτι ειναι πολυ ανωτερα. Θα δειξει συντομα...
To ηχειο ειναι οντως πανω απο το μπρατσο του καναπε.

Μαλλον κοντευω να καταληξω οτι θα παω σε ηχειο βασης, με τον σωστοτερο ενισχυτη που θα μπορεσω να παρω, και απο εκει και περα χρεη player θα αναλαβει το macbook.

Επεσαν στην αντιληψη μου τα PMC FB1i, τα οποια ειναι αρκετα μαζεμενα για ηχειο βασης, και το θετικο ειναι οτι εχουν το firing port μπροστα. Θα προσπαθησω να ακουσω και αυτα.

Σε καθε περιπτωση, τις επομενες μερες θα ακουσω και τα Zu Druid MK4.

Μετα και την επερχομενη εκθεση θα εχω καταληξει παντως -bye-

Τα 303 είναι εξαιρετικά βάσης.Είχα ακούσει τα προηγούμενα.

Αλλά θέλουν αφθονη και ποιοτική ισχύ και ο Μακ σκέτος,χωρίς ένα καλό μετατροπέα ή μιά πολύ καλή κάρτα δεν θα ακούγεται.

Συμφωνω.
Ας καταληξω στα ηχεια πρωτα. Θα τους δωσω την οποια ισχυ χρειαζονται.
Για DAC (αγνωστα χωραφια προς το παρων σε εμενα) θα σας συμβουλευτω στην πορεια.

Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη γνώμη σου για τα PMC μια που τα σκέφτομαι και εγώ.

Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη γνώμη σου για τα PMC μια που τα σκέφτομαι και εγώ.

Θα ηταν καλυτερα να ακουσεις απο μονος σου, μιας και δεν ειμαι ιδιαιτερα περιγραφικος, αλλα και ουτε γνωστης επι ηχειων, ετσι ωστε να βγαλεις καποιο ασφαλες συμπερασμα -bye-

Θα ηταν καλυτερα να ακουσεις απο μονος σου, μιας και δεν ειμαι ιδιαιτερα περιγραφικος, αλλα και ουτε γνωστης επι ηχειων, ετσι ωστε να βγαλεις καποιο ασφαλες συμπερασμα -bye-

Εννοείται! Αλλά και μια γνώμη ενός άλλου δεν βλάπτει ποτέ.