Καμπινα ακουστικης αναρτησης

Re: Απάντηση: Καμπινα ακουστικης αναρτησης

Tα ELAC ειναι πραγματι παραπολυ καλα. Τα συγκεκριμενα ομως ειναι "δανεικα" απο το δωματιο του HC. (φωτος)

Συντομα θα δοκιμαζω και τα ELAC 330.3 jet τα οποια παρολο που φορανε ιδιες μοναδες μα τα δικα μου λενε οτι ειναι πολυ ανωτερα. Θα δειξει συντομα...
To ηχειο ειναι οντως πανω απο το μπρατσο του καναπε.

Μαλλον κοντευω να καταληξω οτι θα παω σε ηχειο βασης, με τον σωστοτερο ενισχυτη που θα μπορεσω να παρω, και απο εκει και περα χρεη player θα αναλαβει το macbook.

Επεσαν στην αντιληψη μου τα PMC FB1i, τα οποια ειναι αρκετα μαζεμενα για ηχειο βασης, και το θετικο ειναι οτι εχουν το firing port μπροστα. Θα προσπαθησω να ακουσω και αυτα.

Σε καθε περιπτωση, τις επομενες μερες θα ακουσω και τα Zu Druid MK4.

Μετα και την επερχομενη εκθεση θα εχω καταληξει παντως -bye-

Σαν προηγούμενος αντιπρόσωπος και γνώστης των PMC, δώσε προσοχή διότι το firing port είναι έξοδος γραμμής μεταφοράς και όχι bass reflex.
Είναι εξαιρετικά δύσκολα στο μπάσσο ως προς τους χώρους.
Και δεν είναι ηχεία βάσης, όπως έγραψες κατά λάθος.

Ναι εχετε δικιο, δαπεδου εννοουσα (για τα pmc).
Μπορειτε καποια στιγμη να μας πειτε τι ειναι η εξοδος γραμμης μεταφορας ? (Μαλλον εχω ενα κομφουζιο εδω)

Ναι εχετε δικιο, δαπεδου εννοουσα (για τα pmc).
Μπορειτε καποια στιγμη να μας πειτε τι ειναι η εξοδος γραμμης μεταφορας ? (Μαλλον εχω ενα κομφουζιο εδω)

Οι φωτογραφίες είναι σαφείς. Αργότερα και εξηγήσεις.

Attachments

• 2classicTL-3D.jpg
    2classicTL-3D.jpg
    53.2 KB · Views: 86
Last edited by a moderator:

Στο έγραψα στο ποστ 9
http://www.avmentor.gr/reviews/xavian_xn270_0.htm

δεν σου αρκεί η γνώμη του κ.Σταματάκου ???
είναι πολύ πιο σχετικός και αξιόπιστος στις απόψεις του,
από εμάς.

Ουπς, το ειχα ξεχασει αυτο το ποστ... Σορρυ.

Δεν μπορω να βρω σε τι τιμες κυμαινονται βασικα...
Καμια ιδεα ?

Τα 303 είναι εξαιρετικά βάσης.Είχα ακούσει τα προηγούμενα.

Αλλά θέλουν αφθονη και ποιοτική ισχύ και ο Μακ σκέτος,χωρίς ένα καλό μετατροπέα ή μιά πολύ καλή κάρτα δεν θα ακούγεται.

Ενα "follow up"

Τα Elac τα 330, τα καινουργια, τιμη καταλογου 3600 !! :hmmmm2:

Ποοοοσο καλυτερα απο τα δικα μου (BS240, με τιμη καταλογου κοντα στα 1400) θα παιζουν, που btw, ακουσα εχθες λιγο flac, με τον αξιοθρηνητο (για αυτην την δουλεια πολυκαναλο pioneer LX81, και κατευθειαν απο το πισι), και εντυπωσιαστικα σφοδρα. (?)

Οχι, οχι, 3600 για αυτο το ζευγαρι δεν τα δινω, και - καλως ή κακως - δεν εχω καν την "περιεργεια" ουτε να τα ακουσω.

Ενα αλλο πραγμα το οποιο σκεφτομαι, ειναι κατα ποσο ορθο, ειναι μια επενδυση της ταξης των 5-6000, για εναν χωρο, που απο οτι καταλαβαινω (διαβαζοντας γενικα για την σπουδαιοτητα του χωρου μας), δεν ειναι και ο πλεον καταλληλος.

Μπλοκαραμε...

Να τ' ακούσεις οπωσδήποτε,είναι...υπερηχητικά εργαλεία.Λίγο απο έκταση σε μπάσσο λείπει,αλλά σε μικρό χώρο δεν θα σου λείψει ιδίαιτερα.

Να τ' ακούσεις οπωσδήποτε,είναι...υπερηχητικά εργαλεία.Λίγο απο έκταση σε μπάσσο λείπει,αλλά σε μικρό χώρο δεν θα σου λείψει ιδίαιτερα.

Παιζει μια αγγελια, εξου και η ... απορια μου -bye-

και βασικα, αν κατα ποσο οι περιορισμοι του χωρου μου, ειναι τετοιοι που τα συγκεκριμενα δεν...

Ανεβαζω φωτος του χωρου...

Το σκεπτικο μου ειναι το εξης:

Το ενα αριστερα, διπλα απο τον καναπε, και το αλλο εκει που ειναι η καφε πολυθρονα...
(φωτος 1 & 2)

Τωρα, στην περιπτωση που εχετε καποια καλυτερη ιδεα, βαζω και μια ακομη του υπολοιπου χωρου, μηπως και βρεθει καποια καλυτερη λυση....
(ξερω, μαλλον στη θεση του πιανου ειναι η καλυτερη, αλλα το πιανο χρησιμοποιειται, και δεν φευγει απο εκει)

Ευχαριστω και παλι.

Οπως τον βλεπω τωρα τον χωρο σου, δυο πιθανες λυσεις βλεπω.
Η πιο εφικτη ειναι το ενα ηχειο αναμεσα στην πολυθρονα και στο τζακι, (για τα Σολο δεν ειναι προβλημα αφου ειναι σε βασεις και μαλλον ερχοναι πανω απο το μπρατσο της πολυθρονας) και το αλλο δεξια απο την τηλεοραση ΑΝ εχεις δυνατοτητα. Σκεψου ομως οτι εχουν διαμετρο 15'' (περιπου 45-48cm).

Η αλλη λυση ειναι της παντοφλας, δηλ. φερνεις την ταπεζαρια στο σαλονι και πας τον καναπε στην τραπεζαρια με τα ηχεια δεξια και αριστερα της μπαλκονοπορτας.

Απο ρυθμισεις στα Σολο παντως κανεις ο,τι θελεις.
http://www.avantgarde-acoustic.de/download/files/123418471549902a0b43065.pdf

Last edited:
Οπως τον βλεπω τωρα τον χωρο σου, δυο πιθανες λυσεις βλεπω.
Η πιο εφικτη ειναι το ενα ηχειο αναμεσα στην πολυθρονα και στο τζακι, (για τα Σολο δεν ειναι προβλημα αφου ειναι σε βασεις και μαλλον ερχοναι πανω απο το μπρατσο της πολυθρονας) και το αλλο δεξια απο την τηλεοραση ΑΝ εχεις δυνατοτητα. Σκεψου ομως οτι εχουν διαμετρο 15'' (περιπου 45-48cm).

Η αλλη λυση ειναι της παντοφλας, δηλ. φερνεις την ταπεζαρια στο σαλονι και πας τον καναπε στην τραπεζαρια με τα ηχεια δεξια και αριστερα της μπαλκονοπορτας.

Απο ρυθμισεις στα Σολο παντως κανεις ο,τι θελεις.
http://www.avantgarde-acoustic.de/download/files/123418471549902a0b43065.pdf

H πολυθρονα θα μεταφερθει προς τα δεξια (της), ποτε το δεξι θα παει εκει που ειναι τωρα η πολυθρονα.

Το δεξι, δεν μπορει να παει πουθενα αλλου απο εκει που εγραψα καιπαραπανω, δλδ, διπλα (και πισω) απο το μπρατσο του καναπε. Το θετικο με την διασταση των σολο (ελεω βασης τους δλδ) θα ειναι πανω απο τον καναπε.

Οποιαδηποτε αλλη μετακινηση / μετακομιση δεν παιζει. Δεν ειναι θεμα μονο παντοφλας, αλλα και θεμα "βολής"

.... Το δεξι, δεν μπορει να παει πουθενα αλλου απο εκει που εγραψα καιπαραπανω, δλδ, διπλα (και πισω) απο το μπρατσο του καναπε......

Δηλ. μπροστα απο την μπαλκονοπορτα?
και στο "φυλλο" που ανοιγει για το μπαλκονι?
Προβλημα βλεπω.

Δεν υπαρχει τετοιου ειδους προβλημα εκει.
Τοσο το τζαμι οσο και το πατζουρι ειναι συρρομενα