καμπίνα για Fostex FE206en

vanvliet

New member
27 August 2006
12
Χαιρετώ το forum και ιδιάιτερα την diy κοινότητα. Σε λίγο τελειώνω τις καμπίνες για τα fostex μου, το ηχείο είναι το 206en και η καμπίνα η συνιστώμενη της fostex με mdf 22mm. Χρειάζομαι τα φώτα σας για το αποσβεστικό υλικό εντός της καμπίνας. Σκέφτομαι για μαλλί πίσω από το μεγάφωνο, ίσως στις γωνίες της διαδρομής της διπλωμένης κόρνας και φύλλο αποσβεστικού υλικού, ίσως dynamat, στο κάτω μέρος. Χρειάζεται αποσβεστικό υλικό στο πάνω μέρος, στην πλάτη του ηχείου ή στα πλάγια; Καμιά άλλη ιδέα για το damping της καμπίνας; Επίσης αν έχει κανείς άκρη για κανέναν τεχνίτη για οικονομικό και αξιοπρεπές βάψιμο...:afro:

Attachments

• IMG_0074.jpg
    IMG_0074.jpg
    77 KB · Views: 147
  • IMG_0077.jpg
    IMG_0077.jpg
    69.3 KB · Views: 123
  • IMG_0080.jpg
    IMG_0080.jpg
    71.1 KB · Views: 135
φίλε μου, ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή και πειραματίσου.
Να έχεις κατά νου ότι το "όσο περισσότερο, τόσο και καλύτερο" ΔΕΝ ισχύει πάντα.......

ανέβασε πολλές-πολλές φωτογραφίες σε διάφορα στάδια κατασκευής και μη λυπηθείς να πληρώσεις για το φινίρισμα.
(εγώ θα σου προτείνω να μιλήσεις με ταπετσέρη/δες για επένδυση με δέρμα) :a0210:

Χαιρετώ το forum και ιδιάιτερα την diy κοινότητα. Σε λίγο τελειώνω τις καμπίνες για τα fostex μου, το ηχείο είναι το 206en και η καμπίνα η συνιστώμενη της fostex με mdf 22mm. Χρειάζομαι τα φώτα σας για το αποσβεστικό υλικό εντός της καμπίνας.

Η ακρίβής ποσότητα αποσβεστικών είναι πολύ κρίσιμη (περισότερο απο τα συνηθησμένα ηχεία) στα μονόδρομα. Θέλει πειραματισμό.
Στο δικό μου 206 ελάχιστη ποσοτητα μαλλιού πίσω απο το μεγάφωνο ήταν αρκετή.
Γιαυτό το λόγο , καλό είναι να αποφεύγεται κάθε "σχεδίαση" ηχείου που δεν περιλάμβάνει ακριβείς οδηγίες για την ποσότητα και την τοποθέτηση αποσβεστικών.

Έτσι είναι, δεν υπολογίζεται, δοκιμή και πλάνη. Προσωπικά θα έβαζα ελάχιστο αραιό μαλί μέσα στο θάλαμο μόνο, όπως λέει ο Δημήτρης.
Αλλά YMMV που λέμε και στην Τρίπολη

Χαιρετώ το forum και ιδιάιτερα την diy κοινότητα. Σε λίγο τελειώνω τις καμπίνες για τα fostex μου, το ηχείο είναι το 206en και η καμπίνα η συνιστώμενη της fostex με mdf 22mm. Χρειάζομαι τα φώτα σας για το αποσβεστικό υλικό εντός της καμπίνας. Σκέφτομαι για μαλλί πίσω από το μεγάφωνο, ίσως στις γωνίες της διαδρομής της διπλωμένης κόρνας και φύλλο αποσβεστικού υλικού, ίσως dynamat, στο κάτω μέρος. Χρειάζεται αποσβεστικό υλικό στο πάνω μέρος, στην πλάτη του ηχείου ή στα πλάγια; Καμιά άλλη ιδέα για το damping της καμπίνας; Επίσης αν έχει κανείς άκρη για κανέναν τεχνίτη για οικονομικό και αξιοπρεπές βάψιμο...:afro:

Για το βαψιμο προτεινω προσεκτικη εφαρμογη με μαυρο πλαστικο
και θα ειναι πολυ καλυτερο απο οσο περιμενεις
Εχω βαψει και εγω κανα δυο κατασκευες μου και ειναι υπεροχες
Αν θελεις βοηθεια πες μου

Για τα υπολοιπα θελει αρκετο μερακι για να φερεις το ακουσμα
στα γουστα σου
Δεν ειναι και το πιο ευκολο ηχειο...

Last edited: