καμπίνες ηχείων - κόστος

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
υγεία και δημιουργικότητα σε όλους τους ντιούηδες (και μη)...

θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε ποιά παιδιά (και μη) εδώ κατασκευάζουν καμπίνες, τί κόστος θα είχε ένα ζεύγος (διαστάσεων 1m x 20.5cm x 30cm) από HDF ή πραγματικό ξύλο... όπως επίσης και τι (ηχητικό) όφελος (ή κίνδυνο) έχει η μεταφορά των μονάδων από μια "ευτελή"-φθηνή καμπίνα σε μια πιο "σοβαρή"-στιβαρή.

σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

αν ρωτούσα για καμπίνες σε διαστημικό σταθμό, πιο πολλές απαντήσεις θα λάμβανα...

τεσπα... δεν πειράζει

Νικόλα μου, ο Νίκος είναι ο μόνος που εμπιστεύομαι απόλυτα και σέβομαι απεριόριστα.
Επειδή όμως γνωρίζω πόσο τίμιος, φιλότιμος, φιλικός, αλλά και απασχολημένος είναι, δεν θέλω να του φορτωθώ κι εγώ...ξανά.

Το καταλαβαίνω.

Περίμενε να δει το θέμα κάποιος που μπορεί και έχει χρόνο να βοηθήσει!

:ernaehrung004:-bye-

ορθό...
απλώς είχα μαλλον κακομάθει να λαμβάνω απαντήσεις στα νήματά μου, σε λιγότερο από 12 ώρες!

αλλα οκ... θα ξεκακομάθω...

:ernaehrung004:

Πήρα προχθες ξύλα για 2 καμπίνες που φτιάχνω εξωτερικών διαστάσεων 110x35x35 με 19αρι MDF, διπλή μπάφλα και 2 εσωτερικά χωρίσματα.
Μου κόστισαν 65 .

Από υλικά έχω να πάρω ακόμα ξυλόκολλα, βίδες και χρώμα για να τα βάψω.

Αν πρόκειται για μπάσο, μπορείς να μετρήσεις και να βγάλεις τα εσωτερικά λίτρα και τη συχνότητα συντονισμού του κουτιού που έχεις τώρα και ανάλογα το μεγάφωνο και τα γούστα σου να φτιάξεις μια κούτα που θα παίξει καλύτερα.

Μα ειναι τοσο generic η απαντηση σου που δεν γινεται κανεις να σου απαντησει...

Αντε να σου πει ποσο κανει το τετραγωνικο το ξυλο... και ποσο το κιλο το μονωτικο/αποροφητικο.

Τωρα τα ωφελη... απο να γινει διαφορετικο ηχειο και να γουσταρεις μεχρι να το ακουσεις και να το πεταξεις απο το παραθυρο.

Σε γενικες γραμμες παντως μια στιβαρη καμπινα εχει λιγοτερους συντονισμους.

My 2 cents

ετσι ....
μια καμπινα μπορεί να πάει απο 5ε μέχρι 5000ε
παλιά υπήρχαν κατασκευαστές και φτιάχναμε τα κουτιά 10 10 ειδικά για ΡΑ αλλα τώρα εχουν μείνει ελάχιστοι
ψάξε πχ για τον Παπαδημητρίου που εχει την coronta μήπως και μπορεί να σου φτιάξει κάτι.

Απάντηση: Re: καμπίνες ηχείων - κόστος

Μα ειναι τοσο generic η απαντηση σου που δεν γινεται κανεις να σου απαντησει...

Αντε να σου πει ποσο κανει το τετραγωνικο το ξυλο... και ποσο το κιλο το μονωτικο/αποροφητικο.

Τωρα τα ωφελη... απο να γινει διαφορετικο ηχειο και να γουσταρεις μεχρι να το ακουσεις και να το πεταξεις απο το παραθυρο.

Σε γενικες γραμμες παντως μια στιβαρη καμπινα εχει λιγοτερους συντονισμους.

My 2 cents

Ακριβώς. Τι απάντηση να δώσεις σε τέτοια ερώτηση?

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

και συμπαθάτε με...
δεν γνώριζα ότι ειναι generic ή ανόητο να ρωτήσω ποιοί κάνουν αυτή τη δουλειά...

Ανοητο δεν ειναι να ρωτησεις ποιοι κανουν αυτη τη δουλια επαγγελματικα.

Και η απαντηση σου δωθηκε, ο Νικος ειναι ο μονος που γραφει εδω και κανει αυτη τη δουλια σαν επαγγελματιας.

Δεν υπαρχει αλλος.

Αλλα generic ειναι να δινει κανεις διαστασεις ενος κουτιου και να θελει να του πει κανεις ποσο κανει η κατασκευη μιας replica ενος συγκεκριμμενου ηχειου χωρις να εχει λαβει υπ' οψη του τη γεωμετρια του αυθεντικου μεσα στο κουτι, τα δεσιματα, τα ηχομονωτικα, τα πιθανα "καναλια" που μπορει να εχει μεσα κλπ.

Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος.