Κανα ADSL της προκοπης βρε παιδια

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,529
Homeless
Μετα απο 6 μηνες αψογης εξυπηρετησης απο τον :violent-smiley-030: ΟΤΕ και το Connex :slapface: :slapface: :slapface: συγκεκριμενα και εφ οσων επιτελους μπορω να αποδεσμευτω ειπα να τους κοψω γιατι αλλο δεν παει με δαυτους. Ειπαμε να εχουμε 1mb συνδεση στη πραξη και οχι απλα ονομαστικη (πραγματικη 512k και οχι παντα). Ετσι ειπα να κοιταξω αλλου μηπως και δουμε ασπρη μερα. Επειδη γνωριζω οτι η πορτα που μου δωσανε ειναι σαπια λεω να κανω πληρη διακοπη μηπως και ειμαι τυχερος και παρω καμια πορτα της προκοπης την επομενη φορα. Να ρωτησω με την ευκαιρια το εξης. Εαν πω να κανω διακοπη αλλα κρατησω την πορτα adsl θα ειμαι μια απο τα ιδια και σε αλλη εταιρια λογω πορτας ή δεν εχει σχεση και τελικα αμα κρατησω την πορτα να εχω internet οπως προβλεπεται? Απο κει και περα θελω την βοηθεια σας ετσι ωστε να επιλεξω μια καλη και αξιοπηστη εταιρια για να δουμε αυτο το 1mb επιτελους (και αμα δηλαδη). Προσβαση στο internet για να εχω θα πρεπει δυστηχως να ειναι μεσω ΟΤΕ. Ρε παιδια λιγο βοηθεια. 1 mb θελω αλλα να δουλευει σωστα. Ζηταω πολλα δηλαδη:nounder:

Εφόσον είσαι στο δικτυο του ΟΤΕ έτσι και αλλιώς, είναι λαχειο να σου κάτσει καλή γραμμή (ουσιαστικά DSLAM που να μήν είναι πολυφορτωμένο). Εγώ είμαι Forthnet 2048/256 και γενικά είμαι ευχαριστημένος, ενω γνωστοί μου στην ίδια περιοχή με ίδιο provider παραπονιούνται. Νομίζω οτι χρειάζονται αρκετές επενδύσεις ακόμα στην Ελλάδα ώστε οι ονομαστικές ταχύτητες που μας υπόσχονται να ταιριάζουν με τις πραγματικές.

Πάντως η έλευση (σοβαρή) των εναλλακτικών το 2007 (Tellas Zisto , Forthnet πολύ σύντομα, HOL και ίσως καποιων παικτών της κινητής - π.χ Vodafone ) μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Η γνώμη μου είναι να προχωρήσεις με κάποιον από τους παραπάνω (π,χ Forthnet) αλλά μην δεσμευτείς με μακροχρόνια σύμβαση π.χ ετήσια γιατί πιστεύω οτι θα έχουμε σημαντικές αλλαγές και πτώσεις τιμών φέτος :award:

Μακρια απο ΗOL.. εδω και καιρο εχω 1Μbit (αυτο πληρωνω τουλαχιστον). Πρακτικως η συνηθης ταχυτητα web download ειναι γυρω στα 60KB/s.. για p2p ας μην το συζηταμε καλυτερα.. Και εδω και κοντα ενα χρονο 4-5 φορες ειδα να γραφει το μαγικο 100KB/sec (που φυσικα ειναι αρκετα κατω του 1Mbit)

Σε μετρηση που εγινε σε καποιο site η ταχυτητα που προεκυψε ηταν καπου κοντα στα 500kati Κbps..

Για να μην αναφερουμε το υποπτο "κλειδωμα" για αρκετα μεγαλη περιοδο στα δικτυα P2P.. (λες και οτιδηποτε εκει μεσα ειναι παρανομο!!)

Δηλαδη εχουμε και λεμε. Forthnet που εχει 1 φιλος μου εδω κοντα ειναι μαπα οποτε λεμε οχι. ΟΤΕ λεμε οχι. HOL λεμε οχι. Μονο η Vivodi εμεινε:nounder:

Να το παιξω στα ζαρια μηπως?

Εγώ πάλι δεν έχω δει πρόβλημα με τη Forthnet και έχω την ίδια γραμμή εδώ και 3 χρόνια. 768kbps και κατεβάζω με 85-90KB/s. Κατά τη γνώμη μου παίζει ρόλο αποκλειστικά το DSLAM της περιοχής.
Δυο φίλοι μου στο Βυζάντιο (Καλαμαριά), ο ένας με Conn-x και ο άλλος με Tellas έχουν γενικά προβλήματα Bandwidth. Στον Εύοσμο που βρίσκομαι εγώ όσοι έχουν DSL είναι πολύ ευχαριστημένοι, ανεξαρτήτως παρόχου.

Silent, η Vivodi έχει και δικό της δίκτυο, οπότε αν φταίει όντως το DSLAM του (Π)ΟΤΕ, η Vivodi είναι μονόδρομος...

Απάντηση: Re: Κανα ADSL της προκοπης βρε παιδια

Εγώ πάλι δεν έχω δει πρόβλημα με τη Forthnet και έχω την ίδια γραμμή εδώ και 3 χρόνια. 768kbps και κατεβάζω με 85-90KB/s. Κατά τη γνώμη μου παίζει ρόλο αποκλειστικά το DSLAM της περιοχής.
Δυο φίλοι μου στο Βυζάντιο (Καλαμαριά), ο ένας με Conn-x και ο άλλος με Tellas έχουν γενικά προβλήματα Bandwidth. Στον Εύοσμο που βρίσκομαι εγώ όσοι έχουν DSL είναι πολύ ευχαριστημένοι, ανεξαρτήτως παρόχου.

Silent, η Vivodi έχει και δικό της δίκτυο, οπότε αν φταίει όντως το DSLAM του (Π)ΟΤΕ, η Vivodi είναι μονόδρομος...

Είσαστε σε άδειο dslam. Γενικά το 90% των προβλημάτων του bandwidth, ωφείλεται σε πιταρισμένα DSLams (παγια τακτική του OTE ..εεε οχι παίζουμε)

Είσαστε σε άδειο dslam. Γενικά το 90% των προβλημάτων του bandwidth, ωφείλεται σε πιταρισμένα DSLams (παγια τακτική του OTE ..εεε οχι παίζουμε)

Δεν πιστευω οτι ισχυει ακριβως αυτο.

Εγω με εναν φιλο μου μενουμε 500μ μακρια, λιγο εξω απο την Πατρα, που σημαινει οτι σιγουρα μοιραζομαστε το ιδιο κεντρο (τσεκαρισμενο αυτο).
Και οι δυο forthnet, και εγω κατεβαζω κανονικα (1024 συνδεση-80-90) αυτος αναγκαζεται και χρησιμοποιει καμια φορα dial up συνδεση!!!!!!!!!

Χωρις να υπαρχει προβλήμα στην γραμμη του :fahne90: :fahne90:

OTE - ΠΟΤΕ

Η vivodi σε επίπεδο τεχνικής εξυπηρέτησης είναι η χειρότερη και με διαφορά.. Η καλύτερη μάλλον είναι η telepassport αλλά έχει μόνο sdsl, είναι φυσικά πιο ακριβή και υποστηρίζει μόνο 2-3 περιοχές. Θα σου πρότεινα forthnet (έχω και vivodi και forthnet) επειδή στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος :blink:

Ναι αλλα δεν εχει αμεση προσβαση η περιοχη που μενω:nounder:

OTE - ΠΟΤΕ

Η vivodi σε επίπεδο τεχνικής εξυπηρέτησης είναι η χειρότερη και με διαφορά.. Η καλύτερη μάλλον είναι η telepassport αλλά έχει μόνο sdsl, είναι φυσικά πιο ακριβή και υποστηρίζει μόνο 2-3 περιοχές.

Οντως το sdsl της Telepassport ειναι το καλυτερο. Το ξερω γιατι εχω στο γραφειο μου και πεταει αλλα εδω στο σπιτι δυστηχως δεν εχει προσβαση.

Re: Απάντηση: Re: Κανα ADSL της προκοπης βρε παιδια

Ειναι ακριβως αυτο που λες. Θεμα dslam και το ξερω. Εγω θελω να κανω πληρη διακοπη της συνδεσης και της πορτας adsl μηπως και ειμαι τυχερος και με βαλουνε σε κανα αδειο dslam. Μηπως να παω να αναψω καμια λαμπαδα ισα με το μποι μου μπας και δουμε φως :chinscratch:
:violent-smiley-030: ΟΤΕ :slapface: :damnyou:

Δεν πιστευω οτι ισχυει ακριβως αυτο.

Εγω με εναν φιλο μου μενουμε 500μ μακρια, λιγο εξω απο την Πατρα, που σημαινει οτι σιγουρα μοιραζομαστε το ιδιο κεντρο (τσεκαρισμενο αυτο).
Και οι δυο forthnet, και εγω κατεβαζω κανονικα (1024 συνδεση-80-90) αυτος αναγκαζεται και χρησιμοποιει καμια φορα dial up συνδεση!!!!!!!!!

Χωρις να υπαρχει προβλήμα στην γραμμη του :fahne90: :fahne90:

Ένα κέντρο ναι, αλλά πολλά dslam's,ακόμα ίσως και διαφορετικού κατασκευαστή (siemens,alcatel,intracom) Ελπίζω αυτό να σου λύνει την απορία ;)

Να δούμε τι θα γίνει και με το Tellas Zisto, που θα καλύπτεται από γραμμές της Tellas κι όχι του ΟΤΕ...

Και η forthnet κατι παει να βγαλει αλλα πολυ νωρις για τετοιες αγορες νομιζω. Εχουμε δρομο ακομα

Πάντως εγώ την αλλαγή από ΟΤΕ σε TELLAS τη δρομολόγησα σε μία από τις δύο συνδέσεις μου. Την άλλη την κράτησα στον ΟΤΕ για το τηλέφωνο και μόνο. Στις επόμενες 30 μέρες που θα έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση θα ξέρω και αν έπραξα καλά τελικά. Πάντως οικονομικά με συμφέρει περισσότερο, μιας και χρησιμοποιώ πολύ το σταθερό για αστικές και υπεραστικές κλήσεις. Ανυπομονώ να δώ και τα 4 Μbit πως πάνε...

Πάντως εγώ την αλλαγή από ΟΤΕ σε TELLAS τη δρομολόγησα σε μία από τις δύο συνδέσεις μου. Την άλλη την κράτησα στον ΟΤΕ για το τηλέφωνο και μόνο. Στις επόμενες 30 μέρες που θα έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση θα ξέρω και αν έπραξα καλά τελικά. Πάντως οικονομικά με συμφέρει περισσότερο, μιας και χρησιμοποιώ πολύ το σταθερό για αστικές και υπεραστικές κλήσεις. Ανυπομονώ να δώ και τα 4 Μbit πως πάνε...

Eχουμε κανα νεο απο την Tellas? Και οταν λες Tellas εννοεις οτι εβαλες Zisto?

Αν ναι, ποσο καιρο τους πηρε να παραδωσουν συνδεση, πως παει απο ταχυτητα και αξιοπιστια, εχεις χρειαστει customer service και αν ναι πως ηταν αυτο?

ευχαριστω.