Κανα ADSL της προκοπης βρε παιδια

ούτε αυτό δεν μπορούσαν να μου πουν.Μόλις πριν από ένα λεπτό πήρα να κάνω διακοπή στον οτε της adsl και isdn και ρωτώντας πότε λήγει το συμβόλαιο μου,η απάντηση μετά την γλυκιά φωνουλα "δώστε μου μισό λεπτό"ήταν "συγνώμη δεν μπορώ να σας έχω απάντηση γιατί έπεσε όλο το σύστημα πληροφοριών"
Περιττό να σας πω ότι αυτήν την στιγμή είτε έχω adsl είτε pstn είναι το ίδιο και το αυτό.
Όταν καταφέρω να μάθω την ημερομηνία διακοπής,βουρ για οntelecoms.Δεν πάει αλλο!!:violent-smiley-030: :AFADF0:

Re: Απάντηση: Κανα ADSL της προκοπης βρε παιδια

ούτε αυτό δεν μπορούσαν να μου πουν.Μόλις πριν από ένα λεπτό πήρα να κάνω διακοπή στον οτε της adsl και isdn και ρωτώντας πότε λήγει το συμβόλαιο μου,η απάντηση μετά την γλυκιά φωνουλα "δώστε μου μισό λεπτό"ήταν "συγνώμη δεν μπορώ να σας έχω απάντηση γιατί έπεσε όλο το σύστημα πληροφοριών"
Περιττό να σας πω ότι αυτήν την στιγμή είτε έχω adsl είτε pstn είναι το ίδιο και το αυτό.
Όταν καταφέρω να μάθω την ημερομηνία διακοπής,βουρ για οntelecoms.Δεν πάει αλλο!!:violent-smiley-030: :AFADF0:

Συμπασχων...

Καμμιά γνώμη για το Hi box της Hol έχει κανείς? Είναι το πιο φτηνό αυτή τη στιγμή νομίζω κάπου στα 16Ε το μήνα (να και με 12 μηνη σύνδεση).

Έχει κανείς Hol να μας πει τι γίνεται και με αυτήν?

Πηρα το 768kbps με ασυρματο Modem Jetspeed (55 ευρω πληρωσα το πακετο). Αργοτερα σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση στα 2kbps.-bye-

Παντως μεχρι να καταφερω να περασω τους κωδικους στο modem και να κανω ενεργοποιηση στην Otenet εφαγα μια ωρα. Στις οδηγιες χρησης γραφουν βλακειες και αν δεν παρεις τηλεφωνο και τo 1242 (γραμμη βοηθειας conn-x) και την Otenet δεν γινεται τιποτα.:slapface:

Χθες ενεργοποιήθηκε το adsl με connex 1024kbps. Πράγματι στις οδηγίες λένε τα μισά. Μόνο με τηλέφωνο ξεμπερδεύεις. Ταχύτητα από το τεστ 715kbps (715/8=89kbytes/sec)

Χθες ενεργοποιήθηκε το adsl με connex 1024kbps. Πράγματι στις οδηγίες λένε τα μισά. Μόνο με τηλέφωνο ξεμπερδεύεις. Ταχύτητα από το τεστ 715kbps (715/8=89kbytes/sec)

Υστερα από 2 εβδομάδες ταλαιπωριών και άπειρα τηλεφωνήματα στην γραμμή εξηπυρέτησης 13880 της vivodi, κλείνω αύριο μια εβδομάδα με το dsl cube, το οποίο με 99 €, εκμεταλεύτηκα την χριστουγεννιάτικη προσφορά για επιμήκυνση της σύνδεσης για άλλους 3 μήνες σύνολο 8 λοιπόν.
Η ταχύτητα είναι στα 1024, ωστόσο με μέτρηση διαπίστωσα ότι δεν ξεπερνάει τα 850 kbps

Λοιπόν σας είχα υποσχεθεί ένα καλό update από τη σύνδεσή μου στο zisto της Tellas. Διευκρινίζω εδώ ότι ακόμα έχω μόνο 1Mbps και μέσω καλωδίου του ΟΤΕ μιας και Zisto δεν εχουμε στη γειτονιά μου. Παρόλα αυτά, κατεβάζω με ταχύτητε που ξεπερνούν τα 120kbps ενώ ταυτόχρονα στέλνω με 30 kbps (θυμίζω εδώ πόσο απελπιστικά αργό γίνεται το internet όταν στέλνεις data μέσω peer to peer). Και όλα αυτά επί δύο, μιας και τη σύνδεση τη μοιράζομαι με τον αδερφό μου μέσω LAN. Το modem είναι της Siemens και μέχρι στιγμής παίζει απρόσκοπτα 24/7 (κυριολεκτώ σε αυτό). Γενικά είμαι ευχαριστημένος στη σύνδεσή μου, και παρόλο που δεν έχω ακόμα τα 4Mbps που δίνει η tellas στο δικό της δίκτυο, δεν το έχω μετανιώσει που πήγα εκεί. Άλλωστε σε 2-3 μήνες θα έρθει και από εδώ.

Εγώ σκέφτομαι το 2play της forthnet, για να μην αλλάξω και τα username/mail μου. Είδομεν...

Μία από τα ίδια, είμαι συνδρομητής της αρκετά χρόνια, ευχαριστημένος και από την τηλεφωνία της και από 1/3 ενργοποείται το 2play..

Σήμερα είδα αυτό.....

http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10009629

και έχω αυτές τις απορίες....

Μπορώ να μπω στο ιδιοκτητο δίκτυο της forthnet. Ενδιαφέρομαι για το 2play SOHO με κοστος ανα μηνα 24,90.

Ερώτηση 1η. Θα διακοπεί η σύνδεσή μου από τον ΟΤΕ. Πρέπει να πληρώσω κάτι για τη διακοπή αυτή στον ΟΤΕ?

Ερώτηση 2η. Για τα αστικά τηλεφωνήματα η χρέωση γίνεται ανα λεπτό τα πρώτα 2 λεπτά και μετά ανα δευτερόλεπτο. Η χρέωση είναι 0.0280/sec. ξέρει κανείς τη χρέωση ανα δευτερόλεπτο του ΟΤΕ?

Ερώτηση 3η. Στα υπεραστικά η χρέωση γίνεται ανα δευτερόλεπτο από το πρώτο δευτερόλεπτο με χρέωση 0.0524. Ποιά είναι η αντίστοιχη χρέωση του ΟΤΕ?

Ερώτηση 4η. Η φορητότητα έχει κάποιο έξτρα κόστος ή γίνεται δωρεάν? Και μένει ακριβώς ίδιο το Νούμερο ή αλλάζει το πρόθεμα? Δηλαδή το 2310 που έχω για Θεσσαλονίκη μένει ίδιο?

Ερώτηση 5η. Φαντάζομαι ότι κόβοντας τη σύνδεση με τον ΟΤΕ ενεργοποιείται αμέσως η σύνδεση με τη forthnet... δεν πιστεύω να μένω χωρίς τηλέφωνο?

Ερώτηση 6η. Η εγκατάσταση έχει προαιρετικό κόστος κάπου 55 Ε. Εννούν τη σύνδεση του μοντεμ και την καλωδίωση ή κάτι άλλο που θα το χρειαστούμε οπωσδήποτε? (τεχνικός κτλ).

Ερώτηση 7η. Τι περιθώριο χρονικό δίνουν για την ενεργοποίηση απο τη στιγμή της αίτησης? Έστω και υποθετικό?

Ευχαριστώ...

Υπάρχει καμμιά γνώμη θετική ή αρνητική?

Ερώτηση 5η. Φαντάζομαι ότι κόβοντας τη σύνδεση με τον ΟΤΕ ενεργοποιείται αμέσως η σύνδεση με τη forthnet... δεν πιστεύω να μένω χωρίς τηλέφωνο?

Ερώτηση 6η. Η εγκατάσταση έχει προαιρετικό κόστος κάπου 55 Ε. Εννούν τη σύνδεση του μοντεμ και την καλωδίωση ή κάτι άλλο που θα το χρειαστούμε οπωσδήποτε? (τεχνικός κτλ).

Ερώτηση 7η. Τι περιθώριο χρονικό δίνουν για την ενεργοποίηση απο τη στιγμή της αίτησης? Έστω και υποθετικό?

5) Για ελάχιστες ώρες... το πολύ δύο.
6) Όχι, δεν τη χρειάζεσαι, γι' αυτό και δεν είναι υποχρεωτική. Είναι η εγκατάσταση και ρύθμιση καλωδιώσεων, modem, κλπ, αλλά μπορείς να τα κάνεις και μόνος.
7) Θεωρητικά είκοσι με εικοσιπέντε εργάσιμες ημέρες.

Last edited:
Ερώτηση 2η. Για τα αστικά τηλεφωνήματα η χρέωση γίνεται ανα λεπτό τα πρώτα 2 λεπτά και μετά ανα δευτερόλεπτο. Η χρέωση είναι 0.0280/min. ξέρει κανείς τη χρέωση ανα δευτερόλεπτο του ΟΤΕ?

Ερώτηση 3η. Στα υπεραστικά η χρέωση γίνεται ανα δευτερόλεπτο από το πρώτο δευτερόλεπτο με χρέωση 0.0524/min. Ποιά είναι η αντίστοιχη χρέωση του ΟΤΕ?

Οι παραπάνω χρεώσεις είναι ανα λεπτό και όχι ανα δευτερόλεπτο

Διάβασα τα μηνύματα και έχω την εξής απορία.
Επειδή σκέφτομαι να πάρω το conn-x στα 768 (γιατί με την pstn πάω σέρνοντας) ρώτησα πριν από μερικές ημέρες στο Oteshop και μου είπε ο πωλητής ότι είναι στα 17,85€ το μήνα και ότι δεν υπάρχει άλλη χρέωση.
Όταν τον ρώτησα αν αυξάνεται και το πάγιο, μου είπε όχι και με διαβεβαίωσε ότι στο λογαριασμό του τηλεφώνου θα έχω + μόνο τη διμηνιαία χρέωση ( 17,85€X2=35,70€).
Ισχύει αυτό που διάβασα εδώ για αύξηση του παγίου για ADSL γραμμή (+20€ το μήνα πάγιο)?
Μήπως μου έλεγε τη μισή αλήθεια?

Σωστά στα είπε ο πωλητής: πάγιο της γραμμής + Conn-X + ότι τηλέφωνα κάνεις με χρονοχρέωση...

To περιοδικό PC MAGAZINE (ελληνική έκδοση), στο τεύχος του Μαρτίου 2007 περιλαμβάνει στις σελίδες του (σελ. 60-62) ένα άρθρο δοκιμών και μετρήσεων των γραμμών ADSL 1Mbps οκτώ (8) εκ των μεγαλύτερων ελληνικών ISPs.

Οι μετρήσεις έγιναν με καθαρά αυτοματοποιημένο τρόπο, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για 40 συνεχόμενες μέρες. Το πλήθος και το είδος των μετρήσεων διασφαλίζει την εξάλειψη οποιουδήποτε στατιστικού λάθους, δίνοντας την ευκαιρία να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα του δικτύου του κάθε ISP κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Η Σύνταξη του περιοδικού, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων και από τους οκτώ ISPs, ξεχωρίζει την εταιρία Hellas On Line (HOL) έναντι του ανταγωνισμού κερδίζοντας τη διάκριση «Επιλογή Σύνταξης». Σύμφωνα με το άρθρο, το δίκτυο της HOL κατάφερε καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών και μετρήσεων να παρουσιάσει εξαιρετική σταθερότητα ευρυζωνικής σύνδεσης, τόσο με τις μικρότερες διακυμάνσεις όσο και με τη μεγαλύτερη μέση ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

Το pc-mag μετρησε τους providers μεσω ΑΡΥΣ!!!
Σε ποιόν να το πεις και να μη γελάσει!!!

... σε εμένα που είμαι αδιάβαστος. :D
Για κάν' το τάλαρα. ;)

Το ΑΡΥΣ είναι DSL μέσω γραμμών ΟΤΕ,
δηλαδή δεν είναι FULL LLU του εκάστοτε provider.