Κανείς με 1.10 στην Πάτρα που να πιάνει 28E (Sky UK);

sdim

New member
11 November 2007
6
Είμαι στην Πάτρα και θέλω να πιάσω τον 28Ε.

Έχει κάποιος από εσάς πιάσει τον 28Ε στην Πάτρα με πιάτο 1.10; Ξέρω ότι οι περισσότεροι προτείνουν 1.20, αλλά με μεράκι ίσως κάποιος να έχει κεντράρει άψογα ένα πιάτο 1.10 και να έχει καλό σήμα στο Sky UK.

Ρωτάω επειδή είναι δύσκολο να μεταφέρω πιάτο 1.20 επειδή δεν χωράει στο αμάξι.

Περιμένω την γνώμη σας.

Έχει κάποιος από εσάς πιάσει τον 28Ε στην Πάτρα με πιάτο 1.10; Ξέρω ότι οι περισσότεροι προτείνουν 1.20, αλλά με μεράκι ίσως κάποιος να έχει κεντράρει άψογα ένα πιάτο 1.10 και να έχει καλό σήμα στο Sky UK.

Περιμένω την γνώμη σας.

Όταν λες 1.10, φαντάζομαι αναφέρεσαι στα πιάτα 100*110 που υπάρχουν. Άρα δεν είναι 1,10 αλλά 1 μέτρο. Το 1,20 πχ της gibertini είναι 1,22 * 1,37. Οπότε η διαφορά δεν είναι 10 πόντοι αλλά 20+, και η διαφορά σε gain είναι 2db.

Έχω gibertini 1,20 και πιάνω σχεδόν όλες τις συχνότητες στην Πάτρα. Στον κουμπάρο μου έβαλα το Gibertini OP100 (1 * 1,10) και χάνει αρκετές συχνότητες από την fixed δέσμη του Eurobird. Οι υπόλοιπες έρχονται σχεδόν όλες όταν έχει νορμάλ καιρό.

Περιμένω την γνώμη σας.

ενα φίλο με αγροτικό ... ειναι χαζή η σκέψη να απορίψεις μεγαλύτερο μέγεθος αποκλειστικά για το πρόβλημα της μεταφοράς ...

Απάντηση: Re: Κανείς με 1.10 στην Πάτρα που να πιάνει 28E (Sky UK);

Όταν λες 1.10, φαντάζομαι αναφέρεσαι στα πιάτα 100*110 που υπάρχουν. Άρα δεν είναι 1,10 αλλά 1 μέτρο. Το 1,20 πχ της gibertini είναι 1,22 * 1,37. Οπότε η διαφορά δεν είναι 10 πόντοι αλλά 20+, και η διαφορά σε gain είναι 2db.
Υπάρχει και ενδιάμεση διάσταση 1.10Χ1.20 αν θυμάμαι καλά της Tecatel. Νομίζω ο Σωτήρης στα Χανιά έχει τέτοιο, με πολύ καλές επιδόσεις μάλιστα.

Ναι πιάνεις με 1μ στην Πάτρα αλλά και εγώ προτείνω το 1,20 αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα.

Το πιάτο είναι 1.15x1.05 (καθαρό). Δεν μέτρησα το παραέξω που ουσιαστικά χρησιμεύει σαν νεύρο.

Μου το έδωσε ένα παλικάρι που το είχε από μια προσφορά της ALTEC παλιότερα.

Λέτε να πιάνω παράκεντρα και τον hellas sat ή καναν άλλο;

Όσο για το θέμα της μεταφοράς, αν πάρω 1.20 θα το πάρω από έναν φίλο σε άλλη πόλη οπότε με δυσκολεύει η μεταφορά.

Last edited:
Οπως καταλαβαίνεις το μέγεθος είναι πολύ οριακό και κάποιες συχνότητες δεν θα τις κατεβάζεις καθόλου.
Απαιτεί πολύ προσεκτικό στήσιμο και όποιος το κάνει πρέπει να επιδείξει μεγάλη σχολαστικότητα. Διάλεξε που θα ρίξεις το βάρος. Στις 28,5 ή στις 28,2 μοίρες.

Με κέντρο τις 28 μοίρες δεν θα έχεις πρόβλημα στην παράκεντρη λήψη του HellasSat.

Το sci fi που με ενδιαφέρει είναι στις 28.5.
Από την άλλη τα HD κανάλια είναι στις 28.2

Αν σημαδέψω στις 28.35 γίνεται τίποτα; ;-)

Πόσο κοστίζει στην Πάτρα ένα οικονομικό πιάτο 1.20 και πόσο 1.40;

Last edited:
Πρέπει να ξεκαθαρίσεις ποιον από τους δύο θέλεις να βάλεις κέντρο για μέγιστη απόδοση. Ούτε με τον Hellassat θα έχεις πρόβλημα να τον πιάσεις με 1,20 παράκεντρο.
Eurobird 28,5 κέντρο και Hellassat πιάνω και εγώ με ενα Zehnder 1,05.

Πόσο κοστίζει εξαρτάται τι θα βάλεις. Υπάρχουν αρκετά καλά μαγαζιά στην Πάτρα αλλά θέλει ψάξιμο. Πάντως μην βιαστείς και μην πας να κάνεις οικονομία μερικά ευρό για ένα καλύτερο (όχι απαραιτήτως μεγαλύτερο) πιάτο.
Είναι το Α και Ω ενός καλού συστήματος.

Μόλις εγκατέστησα το πιάτο. Δεν ξέρω γιατί αλλά στο μάτι φαίνεται ίσο ή μεγαλύτερο με το 1.20 του γείτονα.
Πάλεψα να πιάσω τον 28.5 αλλά δεν τα κατάφερα.
Μία τον Βadr (26.0E) και μία τον Astra 2c (31.5E) πετύχαινα. Ή είναι μάπα το πιάτο ή πρέπει να βρω καλύτερο satfinder.
Θα ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμή που να έχω χρόνο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μόλις εγκατέστησα το πιάτο. Δεν ξέρω γιατί αλλά στο μάτι φαίνεται ίσο ή μεγαλύτερο με το 1.20 του γείτονα.
Πάλεψα να πιάσω τον 28.5 αλλά δεν τα κατάφερα.
Μία τον Βadr (26.0E) και μία τον Astra 2c (31.5E) πετύχαινα. Ή είναι μάπα το πιάτο ή πρέπει να βρω καλύτερο satfinder.
Θα ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμή που να έχω χρόνο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αφού έχεις βρει και τις δύο θέσεις, σημάδεψε ανάμεσά τους και θα πέσεις στις 28.5. Δες και τη στροφή του LNB, στους Astra είναι διαφορετική από ότι σε όλους τους άλλους δορυφόρους. Ενώ για παράδειγμα από Πάτρα ο Eurobird θέλει -8,51 μοίρες, οι Astra 2 θέλουν -1,14 !!! (αυτές οι ιδιομορφίες του Astra μας δημιουργούν πρόβλημα εμάς με τα κινητά πιάτα).

Τελικά στην τελευταία προσπάθεια τον πέτυχα. Δυστυχώς δεν πιάνει τις περισσότερες συχνότητες, υποψιάζομαι ότι έχει λυγίσει λίγο το μπράτσο που κρατάει το LNB και θέλει φτιάξιμο. Αφού πέτυχα τον δορυφόρο, τα υπόλοιπα φτιάχνονται.
Το περίεργο είναι ότι στις συχνότητες που πιάνει μου δείχνει 98% σήμα και ποιότητα, ενώ στις άλλες 0%. Περίμενα να δω κάτι λίγο παρακάτω από 50% τουλάχιστον.