Κάνω καλά που πληρώνω ?

Ετσι ήμουν κι εγώ. Απο εδώ και πέρα όμως, θα ακολουθήσω περσινές συμβουλές που διάβαζα σε διάφορα φόρουμς. Ακόμα κι αν μπορώ, δεν θα πληρώνω - αλλά θα φροντίζω να έχω τα χρήματα να πληρώσω. Θα το τραβάω μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο, και είμαι πρόθυμος να πληρώσω και μια μικρή προσαύξηση για το γαμώτο. Θα δακρύζουν (λέμε...) για να μου πάρουν έστω κι ένα ευρώ. Και την δεή ακόμα, άρχισα να την πληρώνω μήνες μετά - ευτυχώς δεν έχω δει καμμιά προσαύξηση ακόμα...

Aφου υπαρχουν οι ΜΑΛΑΚΕΣ που πληρωνουν στην ωρα τους για να καλυψουν το δικο σου κενο λογω "μαγκιας" μη πληρωμης, καλα κανεις - για τον εαυτο σου. Ευελπιστω μονο οταν θα ερθει (ΑΝ ερθει) η ωρα της πληρωμης να μην παρακαλας για 100 και 200 δοσεις ατοκες, κι ευελπιστω ακομη να ΜΗΝ σου (ΣΑΣ) δωθουν. Φυσικα αυτο αφορα αυτους που εχουν και δεν πληρωνουν, κι οχι τους αποδεδειγμενα αδυνατουντες...

A, όχι δεν πρόκειται για μαγκιά, μιάς και όπως προείπα, ήμουν πάντα συνεπής και εμπρόθεσμος. Αλλωστε, στο τέλος θα πληρώσω, δεν θα αδικήσω κανέναν. Βλέποντας όμως την κοροιδία απο τους κυβερνώντες, αποφάσισα να μην τους κάνω την χάρη - να πληρώσω νωρίς. Μιάς κι αυτοί προπαγάνδιζαν πέρισυ το "μην πληρώνετε" για να πέσει νωρίτερα η κυβέρνηση λόγω οικονομικού αδιεξόδου, σκέφτηκα να το εφαρμόσω εγώ τώρα, σε αυτούς. Ας πληρώσουν νωρίς οι υποστηρικτές τους, οι πρώτοι διδάξαντες της οικονομικής αντίστασης... :)
Εσύ ευελπιστείς να μην δώσουν δόσεις τώρα. Ελπίζω να έλεγες το ίδιο και όταν η Βαλαβάνη (που τελικά πήγε στην λαέν) έλεγε απο την μιά "να πληρώσουν κι αυτοί που δεν μπορούν" κι απο την άλλη ετοίμαζε σχέδιο να χαριστούν οι προσαυξήσεις σε πληρωμές εφάπαξ του οφειλομένου ποσού. Και μη μου πείς, οτι τότε, όλοι οι οφειλέτες ήταν "αποδεδειγμενα αδυνατουντες"...

Βρε τίποτα, καμμιά χάρη στα λαμόγια. Να λουστούν αυτά που δίδασκαν. Ολα εδώ πληρώνονται - και με προσαυξήσεις :)

Eγω φιλε μου δεν λεω για Βαλαβανη κλπες δικαιολογιες. Αλλα για το πνευμα αυτο που περασε ως ταχα μου "αντιστασιακο", ενω δεν ειναι τιποτα αλλο παρα κουτοπονηρα ωφελιμιστικο. Γνωμη μου: πληρωστε οσο μπορειτε τις υποχρεωσεις σας, ετσι κι αλλιως θα τις βρειτε μπροστα σας, ανεξαρτητα απο "δοσεις". Θυμαμαι που ελεγαν για τις "100":"δηλ πρεπει να πληρωνω και την δοση και την τρεχουσα υποχρεωση;" - οχι βρε μεγαλε ασε την τρεχουσα για τις επομενες "100"!

"Λαμογια" παντως δεν ειναι χαρακτηρισμος που ανηκει στους νυν (ακομη τουλαχιστον), μα στους πρωην που επιμενουν να μας σωσουν (απο αυτους...υποθετω).

Και'γω πιστευω οτι καλα κανεις και πληρωνεις. Βεβαια μπορει στην Ελλαδα να ειναι περιεργες οι καταστασεις,και να μπερδευεται πλεον ο κοσμος τι ειναι τελικα σωστο,αλλα ειναι καλυτερα σε μια κοινωνια που ζεις να εισαι ενταξει με τις υποχρεωσεις σου.
Η λογικη του "εγω ειμαι ηλιθιος που κανω το σωστο αρα μηπως να μη το κανω?" νομιζω ευθυνεται για αρκετες ασχημες καταστασεις της κοινωνιας μας.Πχ κρατας ενα σκουπιδι ή αποτσιγαρο και λες εγω βλακας ειμαι να μη το πεταξω κατω,αφου ολοι τα πετανε,και ετσι βλεπουμε τις "ωραιες" εικονες πολλες φορες εξω...και αλλα πολλα παραδειγματα βεβαια.

Στη ζωη ειναι καλο να ειμαστε ηρεμοι,συνεπεις οσο μπορουμε,και μη ξεχναμε οτι η χαρα και η ευτυχια προερχονται απο την υγεια τη δικη μας,σωματικη και ψυχολογικη,της οικογενειας μας και των ανθρωπων μας.Αν μπορει καποιος να τα βγαζει ικανοποιητικα περα,καλυτερα να ειναι σιγουρος και συνεπης,και ας εχει πιο απλο τροπο ζωης,χωρις πολλες πολυτελειες και ακριβα υλικα αγαθα κτλ.

Αυτη ειναι η αποψη μου γενικα,ειμαι νεος και δεν εχω πολλες υποχρεωσεις και οικογενεια ακομη,αλλα εχω αυτο το σκεπτικο. Κανεις δεν ειναι τελειος και ολοι μας κανουμε λαθος επιλογες,αλλα η προσπαθεια για ισορροπημενη και οσο το δυνατον σωστη σταση ζωης ειναι κατα τη γνωμη μου προτιμοτερη,και για την προσωπικη ηρεμια και ικανοποιηση αλλα και για τον τοπο που ζεις και για το μελλον.

Eγω φιλε μου δεν λεω για Βαλαβανη κλπες δικαιολογιες. Αλλα για το πνευμα αυτο που περασε ως ταχα μου "αντιστασιακο", ενω δεν ειναι τιποτα αλλο παρα κουτοπονηρα ωφελιμιστικο. Γνωμη μου: πληρωστε οσο μπορειτε τις υποχρεωσεις σας, ετσι κι αλλιως θα τις βρειτε μπροστα σας, ανεξαρτητα απο "δοσεις". Θυμαμαι που ελεγαν για τις "100":"δηλ πρεπει να πληρωνω και την δοση και την τρεχουσα υποχρεωση;" - οχι βρε μεγαλε ασε την τρεχουσα για τις επομενες "100"!

"Λαμογια" παντως δεν ειναι χαρακτηρισμος που ανηκει στους νυν (ακομη τουλαχιστον), μα στους πρωην που επιμενουν να μας σωσουν (απο αυτους...υποθετω).

Υπάρχει λογική πίσω απο την καθυστέρηση εφ'όσον αυτή δεν είναι παράνομη και δεν επιβαρύνεται με μεγάλες προσαυξήσεις.
Οπως υπάρχει λογική στο να μην έχει κανείς (αν δεν είναι επαγγελματίας) χρήματα σε λογαριασμό σε τράπεζα. Αυτά τα συζητούσαμε και πριν τα CC. Οσοι τα είχαν αποσύρει, μπόρεσαν και μπορούν να κινηθούν αλλιώς. Ηταν κουτοπονηριά το ότι πρόβλεψαν και τα απέσυραν? (ένας ήμουν κι εγώ, αλλά τα απέσυρα - δεν ήταν και κανα μεγάλο ποσόν βέβαια - 2 μήνες πριν τα CC...). Δηλαδή τι θα πρότεινες τώρα... "Γυρίστε τα χρήματα στις τράπεζες κα μην το παίζετε μάγκες ?" Η λογική στα 2 παραπάνω είναι οτι μπορεί εσύ να είσαι συνεπής και απο τους πρώτους που πληρώνουν, αλλά δεν σε εξασφαλίζει κανείς - ειδικά αυτή η κυβέρνηση - οτι δεν θα δεσμευτούν τα χρήματά σου ή οτι η υπευθυνότητά σου να πληρώνεις νωρίς θα βρεί αντίκρυσμα. Αν είναι να πάει χειρότερα η χώρα, μπορεί η μιά εβδομάδα ή ο ένας μήνας καθυστέρηση πληρωμών να αποδειχθεί, σωτήρια πράξη για σένα σε πιθανά δυσκολότερες μέρες...

Καταλάβετέ το. Δεν υπάρχουν κουτοπόνηροι, έξυπνοι και προνοητικοί.

Ένα σχέδιο φτωχοποίησης είναι σε ανάπτυξη ελέω του μεγάλου εξωτ. χρέους της χώρας μας.

Απλά όταν το "κουμπί επατήθη" (το καλοκαίρι) βρήκε τον καθένα από μας σε διαφορετική κατάσταση.

Άλλος ξεχρέωνε, άλλος επένδυε σε κάτι ελπιδοφόρο, άλλος απέσυρε τα λεφτά του στο εξωτερικό, άλλος...

Το τι ακριβώς δεν νομίζω ότι είχε ιδιαίτερη σημασία.

Διαλειμματάκι.... :)

http://www.videoman.gr/87469

Υπάρχει λογική πίσω απο την καθυστέρηση εφ'όσον αυτή δεν είναι παράνομη και δεν επιβαρύνεται με μεγάλες προσαυξήσεις.
Οπως υπάρχει λογική στο να μην έχει κανείς (αν δεν είναι επαγγελματίας) χρήματα σε λογαριασμό σε τράπεζα. Αυτά τα συζητούσαμε και πριν τα CC. Οσοι τα είχαν αποσύρει, μπόρεσαν και μπορούν να κινηθούν αλλιώς. Ηταν κουτοπονηριά το ότι πρόβλεψαν και τα απέσυραν? (ένας ήμουν κι εγώ, αλλά τα απέσυρα - δεν ήταν και κανα μεγάλο ποσόν βέβαια - 2 μήνες πριν τα CC...). Δηλαδή τι θα πρότεινες τώρα... "Γυρίστε τα χρήματα στις τράπεζες κα μην το παίζετε μάγκες ?" Η λογική στα 2 παραπάνω είναι οτι μπορεί εσύ να είσαι συνεπής και απο τους πρώτους που πληρώνουν, αλλά δεν σε εξασφαλίζει κανείς - ειδικά αυτή η κυβέρνηση - οτι δεν θα δεσμευτούν τα χρήματά σου ή οτι η υπευθυνότητά σου να πληρώνεις νωρίς θα βρεί αντίκρυσμα. Αν είναι να πάει χειρότερα η χώρα, μπορεί η μιά εβδομάδα ή ο ένας μήνας καθυστέρηση πληρωμών να αποδειχθεί, σωτήρια πράξη για σένα σε πιθανά δυσκολότερες μέρες...
Αλλο μια επιχειρηματικη προνοητικη πραξη (αποσυρση καταθεσεων), κι αλλο η εξ επιτηδες μη πληρωμη υποχρεωσεων, ενω υπαρχει το χρημα. Αυτο κακκιζω(ουμε) γιατι γινεται σε βαρος των υπολοιπων που πρεπει να καλυψουν, ως συνεπη κορόιδα, το δημοσιονομικο κενο με...ισοδυναμα μετρα (που παλι ειναι αδιαφορα για τους ξυπνιους).

Νομιζω οτι οποιος πληρωνει ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ... εχει μεγαλωσει σε σπιτι και οικογενεια
που δεν μπορεσε να βιωσει κατι διαφορετικο (ο μπαμπας να χρωσταει τα αντερα του
και ολοι, το βραδυ, στα μπουζουκια).

ΑΝ, για χ ψ λογους, ζουσε μια τετοια κατασταση ... θα του ηταν απολυτα φυσιολογικο.
Εγω, δυστυχως η ευτυχως, ΔΕΝ εζησα σε τετοια οικογενεια. Και φυσικα θα εχανα τον υπνο μου
αν χρωστουσα εστω και δυο ευρω. Αυτο, εκ πρωτης οψεως, με τιμα. Ετσι δεν ειναι ???

Η τιμη ... δεν τρωγεται ΟΤΑΝ φτασει να ξυστει το λιπος απο τον πατο της κατσαρολας.
Ηδη, τους τελευταιους 10 μηνες, οι φακελοι με ειδοποιησεις και λογαριασμους στον γκισε
της εισοδου της πολυκατοικιας μου ... ΔΕΝ συλλεγονται. Κανω 15 λεπτα να βρω τον δικο μου
λογαριασμο αναμεσα σε δεκαδες αλλους (ισως και εκατο). Και ολοι αυτοι οι ανθρωποι, ΔΕΝ
ειναι μπαταχτσηδες. Τους ζω και τους βλεπω. Ειναι αξιοπρεπεις ανθρωποι κατω απο εναν
αδιανοητο διαγωνισμο κρατηματος αναπνοης. Η μονη τους διαφορα με εμενα ... Η ΜΟΝΗ,
απο οσο ξερω, ειναι οτι εγω ειμαι μπακουρι, εργενης, ρεμαλι, (δηλαδη, ανυπαντρος χωρις παιδια).
ΕΑΝ πω "τερμα το φαι για τρεις μερες" εχω ισχυρες πιθανοτητες να τιμησω την απαιτηση μου.
Γιατι τα ρεμαλια δεν ζητανε ΠΟΤΕ συγνωμη απο τον εαυτο τους !!!! Ειναι ρεμαλια ... :proud:

Ομως, ενας πατερας η μια μανα ... μπορει να ζητησει κατι τετοιο απο τον 10χρονο γιο/κορη του ?
Μοιραια, δεν θα παει στον παππου η την γιαγια ? Και αν δεν υπαρχει παππους η γιαγια ? Η αν δεν
εχουν να δωσουν πανω απο 50/100 ευρω ? Που θα παει ? Στον φιλο η γειτονα που δεν εχει ?
Η στην τραπεζα που εσφιξε στροφιγγες ? Η στον τοκογλυφο της γειτονιας, που ξερει οτι
θα του ξεπληρωσεις ... till kingdom come !

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ......... απλα δεν θα πληρωσει !!!

Και να μην τα πληρώσεις τώρα, θα τα πληρώσεις αργότερα με προσαύξηση.
Τα χρέη δεν διαγράφονται. Σε ακολουθούν.
Και όταν κάποια στιγμή φύγουμε από αυτή τη ζωή, τα παίρνει η γυναίκα μας, τα παιδιά μας, οι θείοι, τα ξαδέλφια, εκτός αν όλοι τους κάνουν αποποίηση κληρονομιάς και πάρει το δημόσιο ότι έχουμε στο όνομά μας.
Ακόμη και το μισό σπίτι π.χ. που αγόρασε κάποιος με τη γυναίκα του όταν ήταν παντρεμένοι.

Μπορεί να σας φανεί λίγο χαζό το θέμα που άνοιξα, αλλά με όλα αυτά που βλέπω και ακούω να συμβαίνουν γύρω μου έχω αρχίσει πλέον να αμφιβάλω για κάποια πράγματα που τα θεωρούσα για πολλά χρόνια δεδομένα. Στην επιχείρηση που διατηρώ πάντοτε είχα μια αρχή, να μην χρωστάω σε κανέναν. Φύσικά πρώτα πρώτα στους προμηθευτές μου στην εγχώρια αγορά αλλά και στα εργοστάσια του εξωτερικού τα οποία αν και με πιστώνουν προτιμώ να προπληρώνω το εμπόρευμα λόγο μεγαλύτερης έκπτωσης. Την ίδια πολιτική ακολουθώ και στα χρέη προς το δημόσιο. Το αποτέλεσμα είναι να μην χρωστάω τίποτα σε κανέναν. Τα τελευταία χρόνια όμως έχω γνωρίσει πάρα πολύ κόσμο στον εμπορικό κλάδο όπου χρωστάνε πάρα πολλά χρήματα. Ακόμη και μερικοί συγγενείς μου. Αυτό φυσικά δεν είναι περίεργο ούτε μου κάνει εντύπωση. Κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει δεν πληρώνει. Το περίεργο είναι όμως ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν θέλουν να πληρώσουν. Το έχουν δηλαδή σαν πολιτική στην επιχείρησή τους. Προχτές που συναντήθηκα με δύο από αυτούς με απλά λόγια με αποκάλεσαν και ηλίθιο που ακόμα πληρώνω το ασφαλιστικό μου ταμείο. Το επιχείρημα τους ήταν ότι αυτοί δεν πληρώνουν περίπου για μια δεκαετία και δεν τους έχει κάνει κανείς τίποτα! Επίσης ισχυρίστηκαν ότι στο τέλος η συντάξεις θα φτάσουν τόσο χαμηλά που δεν θα μπορείς πλέον να ζείς με αυτήν απλά θα είναι κάτι σαν ένα μικρό βοήθημα. Άρα καλύτερα είναι να αποταμιεύω τα χρήματα που προορίζονται για το ασφαλιστικό ταμείο παρά να το πληρώνω. Αν το κάνω αυτό στο τέλος θα βρεθώ κατά πολύ κερδισμένος.
Αυτή ήταν η άποψη τους.
Τα χρέη όμως προς το ασφαλιστικό ταμείο είναι χρέη προς το δημόσιο. Μπορείς να γλιτώσεις από αυτά? αν κάποια στιγμή το ταμείο στείλει το χρέος στην εφορία δεν κινδυνεύεις με δεσμευσή της περιουσίας σου? είτε ακίνητη είτε χρήματα σε λογαριασμούς ?

εσείς τι λέτε για αυτό ?

Να ακους τον πορδηπουργο σου

https://www.youtube.com/watch?v=bKffTmB4r1E

Πληρώνω και θα πληρώνω (όσο θα μπορώ και δεν θέτω την οικογένειά μου σε κίνδυνο), ανεξαρτήτως κυβέρνησης, γιατί είμαι μέλος μιας κοινωνίας και δεν θέλω να λειτουργώ παρασιτικά (δεν τα καταφέρνω πάντα).
Δεν νοιώθω δε, κορόιδο ή βλάκας (επειδή ο άλλος που μπορεί αλλα δεν πληρώνει είναι λαμόγιο απατεώνας...), αλλα σίγουρα θύμα εκβιασμού της εκάστοτε κυβέρνησης.

(το μόνο θέμα μου με τις πληρωμές είναι ότι κανένα κορόιδο ή βλάκας, δεν έχει το γνώθις εαυτόν...)

Η αληθεια ειναι οτι εμπορος που να μην χρωσταει λογικα δεν υπαρχει.

Ολοι οι πετυχημενοι επιχειρηματιες δε χρωστανε της μιχαλους...

με μια απλη λεξη, καπιταλισμος.
το "πετυχημενοι" αλλα και "επιχειρηματιες" με " "
γνωριζω 2-3 τετοιους "επιτυχημενους επιχειρηματιες" οπου χρωσταν εκατομμυρια, δινουν μονο βασικο μισθο στις επιχειρησεις τους και φυσικα εχουν στην κατοχη τους τεραστια ακινητη περιουσια και χρηματα στο εξωτερικο.

αν ο βασικος μισθος ηταν 50 , (και οχι 480 ή 380 για κατω τον 25 ετων) δεν θα ειχαν κανέναν ηθικό δισταγμό να δινουν 50 το μηνα..

Last edited:
Πληρώνω και θα πληρώνω (όσο θα μπορώ και δεν θέτω την οικογένειά μου σε κίνδυνο), ανεξαρτήτως κυβέρνησης, γιατί είμαι μέλος μιας κοινωνίας και δεν θέλω να λειτουργώ παρασιτικά (δεν τα καταφέρνω πάντα)...

Κινδυνεύεις να σε κατατάξουν στους "νοικοκυραίους", τους οποίους, αυτοί που χλεύαζαν τα προηγούμενα χρόνια (βγάζοντας και τον ομώνυμο κοροιδευτικό όρο "νοικοκυραίοι"), οι ίδιοι σήμερα τους ζητούν να είναι συνεπείς και ακριβώς αυτό... νοικοκύρηδες χωρίς εισαγωγικά. Και ακόμα περισσότερο, παροτρύνουν, να πληρώσουν ακόμα κι αυτοί που δεν μπορούν...
(Sorry, αλλά δεν μου φεύγει απ'το μυαλό - ίσως γι'αυτό συχνά επαναλαμβάνομαι).

Γιατι προσπαθειτε να δικαιολογηθειτε με "πολιτικο" τροπο για μια συμπεριφορα που, πρωτιστως, ΔΕΝ ειναι πολιτικη; Ή εχετε την εντυπωση μηπως οτι η μη εκπληρωση υποχρεωσεων ειναι "αντισταση". Πλανασθε...Αντισταση θα ηταν εαν μαζι με την υπολοιπη κοινωνια, δηλαδη ολους μας, κανατε κατι που να εχει αντικτυπο κοινο. Τωρα, απλα σκεπτεσθε το συμφερον ΣΑΣ και μονον αυτο.

Ναι αλλα ...

στο Ελλαδισταν υπαρχει προιστορια (και ακαδημαικη διατριβη) στο ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Οχι αυτο του εναγοντα στον κατηγορουμενο αλλα του γατου στον χαζοκουταβο.

Και παιχτηκε με περισση μαεστρια απο το 74 και μετα (ισως και νωριτερα αλλα ...
ημουν παιδι, δεν μπορω να ξερω !) Οχι μονο απο την ηγεσια στο ποπολο αλλα
ΚΥΡΙΩΣ απο τον ελληνα ... στον συνελληνα !

Και βγαινουν μετα κατι ανεκδιηγητοι αριστεροι (της φαπας, οχι σαν τους παλιους)
και μας συστηνουν να σταματησουμε να ομφαλοσκοπουμε ! Μην τυχει και δουμε
την πραγματικη αληθεια !

Last edited:
Γιατι προσπαθειτε να δικαιολογηθειτε με "πολιτικο" τροπο για μια συμπεριφορα που, πρωτιστως, ΔΕΝ ειναι πολιτικη; Ή εχετε την εντυπωση μηπως οτι η μη εκπληρωση υποχρεωσεων ειναι "αντισταση". Πλανασθε...Αντισταση θα ηταν εαν μαζι με την υπολοιπη κοινωνια, δηλαδη ολους μας, κανατε κατι που να εχει αντικτυπο κοινο. Τωρα, απλα σκεπτεσθε το συμφερον ΣΑΣ και μονον αυτο.

"Mη εκπλήρωση υποχρεώσεων "? Κάτσε γιατί τώρα με μπέρδεψες... Οι μέχρι πρότινος ληστρικές επιθέσεις του συστήματος (κατα τον σύριζα και των περί αυτόν) στην στέπη μας, έγιναν "υποχρεώσεις" ? Χαρακτηρίστηκαν συλλήβδην ως "αμιγώς πολιτικές πράξεις" (κατα σύριζα κλπ...) οι αυτοκτονίες τόσων ανθρώπων στην τετραετία 10-14 και δεν είναι πολιτική πράξη η άρνηση ή έστω η καθυστέρηση πληρωμής απο κάποιον που αρνείται να κρεμαστεί ? Ηταν πράξη αντίστασης ενάντια στην δεξιά κυβέρνηση η προτροπή (και πραγματοποίηση) μη πληρωμής απο λογαριασμούς δεη, και δόσεις δανείων μέχρι διόδια, ενώ σε αριστερό καθεστώς είναι μη πολιτική συμπεριφορά ?
Είχες πει τα ίδια και πέρισυ, πρόπερσυ ή πιο πριν, τότε που τα πράγματα ήταν ακόμα, ευκολότερα απο ότι είναι σήμερα? Αν εμείς, εσφαλμένα, κοιτάζουμε το "συμφέρον ΜΑΣ", όπως λές, ποιές δικές σας πράξεις έχουν θετικό κοινό αντίκτυπο ?

Κινδυνεύεις να σε κατατάξουν στους "νοικοκυραίους", τους οποίους, αυτοί που χλεύαζαν τα προηγούμενα χρόνια (βγάζοντας και τον ομώνυμο κοροιδευτικό όρο "νοικοκυραίοι"), οι ίδιοι σήμερα τους ζητούν να είναι συνεπείς και ακριβώς αυτό... νοικοκύρηδες χωρίς εισαγωγικά. Και ακόμα περισσότερο, παροτρύνουν, να πληρώσουν ακόμα κι αυτοί που δεν μπορούν...
(Sorry, αλλά δεν μου φεύγει απ'το μυαλό - ίσως γι'αυτό συχνά επαναλαμβάνομαι).

Eξαρτάται ποιός θα σε χαρακτηρίσει "νοικοκοιραίο" ή οτιδήποτε άλλο αλλα και πως αισθάνεσαι με τον εαυτό σου.

Για τις αναδρομές και τις επαναλήψεις και συ και άλλοι έχετε γίνει κουραστικοί. Τουλάχιστον σε μένα θα κάνατε χάρη να τις κόβατε όπως και τις ειρωνείες και τα flames και να ασχοληθείτε, εφόσον θέλετε να τα συζητάτε, με τα πραγματικά προβλήματα. Οι νοικοκυραίοι, οι καθαρίστριες και όποια άλλη σαχλαμάρα εφευρέθηκε απο κομματάρχες για να σας πείσει να τους ψηφίσετε, imo δεν αφορούν μια συζήτηση στοιχειωδούς επιπέδου.

"Mη εκπλήρωση υποχρεώσεων "? Κάτσε γιατί τώρα με μπέρδεψες... Οι μέχρι πρότινος ληστρικές επιθέσεις του συστήματος (κατα τον σύριζα και των περί αυτόν) στην στέπη μας, έγιναν "υποχρεώσεις" ? Χαρακτηρίστηκαν συλλήβδην ως "αμιγώς πολιτικές πράξεις" (κατα σύριζα κλπ...) οι αυτοκτονίες τόσων ανθρώπων στην τετραετία 10-14 και δεν είναι πολιτική πράξη η άρνηση ή έστω η καθυστέρηση πληρωμής απο κάποιον που αρνείται να κρεμαστεί ? Ηταν πράξη αντίστασης ενάντια στην δεξιά κυβέρνηση η προτροπή (και πραγματοποίηση) μη πληρωμής απο λογαριασμούς δεη, και δόσεις δανείων μέχρι διόδια, ενώ σε αριστερό καθεστώς είναι μη πολιτική συμπεριφορά ?
Είχες πει τα ίδια και πέρισυ, πρόπερσυ ή πιο πριν, τότε που τα πράγματα ήταν ακόμα, ευκολότερα απο ότι είναι σήμερα? Αν εμείς, εσφαλμένα, κοιτάζουμε το "συμφέρον ΜΑΣ", όπως λές, ποιές δικές σας πράξεις έχουν θετικό κοινό αντίκτυπο ?
Αντε, επειδη το πας επι προσωπικου να σου απαντησω:
Στο μονο που συμφωνουσα με τον Σ. κλπους ηταν στο ΟΧΙ στα διοδια. Κ αυτο οχι για πολιτικους λογους μα για ρεαλιστικους.
Ποιος αρνειται το δικαιωμα καποιου να μην πληρωσει οταν κινδυνευει να κρεμαστει (ως ΜΗ εχων);
Ειναι ομως πολιτικη πραξη να μην πληρωνεις οτι καταναλωνεις; ΔΕΗ, δανειο σπιτιου/επιχειρησης - κι εδω μιλαμε για τους εχοντες που κανουν "αντισταση", της...τσεπης τους!. Μπαταχτσηδικη ειναι απλα!
Και κατι ακομη: μη λες "δικες σας πραξεις", πρωτον γιατι αδικως με κανεις μερος των...πραττοντων (που δεν ειμαι), και δευτερον "αυτοκαρφωνεσαι" πολιτικα, οποτε ο λογος σου παυει να εχει μια καποια εγκυροτητα, λογω κομματικοποιησης. Ασε που καπηλευεσαι και συ (οπως οι αλλοι) τις αυτοκτονιες, για οικονομικους λογους συμπολιτων μας, εξ αιτιας πολιτικων που ασκηθηκαν -ξερεις απο ποιους...απο τους σημερινους τιμητες!
Αν δεν κανω λαθος το θεμα/ερωτηση του toliskot ειναι: "να πληρωνω ενω μπορω ή να κανω το "κορόιδο και οπου βγει;". Κι εσυ λες: "μη πληρωνετε τιποτα στους Συριζαιους, αφηστε να πληρωνουν τα κορόιδα που τους ψηφισαν, εμεις κανουμε...αντισταση - να δουμε πως ειναι κι αυτη". Σωστα;

Εγω παιδιά πάντα πλήρωνα. Ερχόταν λογαριασμός που έληγε σε 15 μέρες και τον πλήρωνα κατευθείαν. Ήθελα πάντα να είμαι σωστός.
Πλέον όμως το πράμα έχει ξεφύγει τελείως. Είναι παράλογες οι φοροδοτικές απαιτήσεις. Το κόστος της ύπαρξης μας έχει εκτοξευθεί.
Καταντάει παράλογο το όλο ζήτημα. Πουλάμε με τιμές 2007 (τότε άνοιξα την επιχείρηση μου) αλλά τα κόστη είναι τουλάχιστον Χ3.
Αυτή τη στιγμή καθυστερώ όσο μπορώ τους λογαριασμούς, έχω μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων και σε ρυθμίσεις στη ΔΕΗ παλιότερα και προσπαθώ να παραμείνω θετικός με την ελπίδα ότι κάποτε θα καλυτερέψουν τα πράγματα.
Αυτό που άλλαξε όμως είναι ότι μετά μια μεγάλη (ψυχολογική) φρίκη που έφαγα και η οποία είχε αντίκτυπο στην προσωπική μου ζωή πλέον είμαι πιο...χαλαρός, αναγνωρίζοντας στον εαυτό μου ότι προσπαθώ για το καλύτερο, όπως έκανα πάντα.
Αν φτάσω στο σημείο να επιλέξω ανάμεσα στο αν θα είμαι σωστός απέναντι στο κράτος ή αν θα έχω ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του σπιτιού για την οικογένεια....νομίζω ξέρετε ποια θα είναι η επιλογή μου.

Αν φτάσω στο σημείο να επιλέξω ανάμεσα στο αν θα είμαι σωστός απέναντι στο κράτος ή αν θα έχω ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του σπιτιού για την οικογένεια....νομίζω ξέρετε ποια θα είναι η επιλογή μου.

... και αυτό imo είναι το φυσιολογικό να σκέφτεσαι και να πράξεις Στέργιο. H περίπτωση όσων έχουν και δεν πληρώνουν νομίζω πως είναι το θέμα του νήματος.

:ernaehrung004: