Κανόνες οδήγησης

dimitra1967

Senior Member
11 December 2008
698
θεσσαλονικη
έχει 2 εβδομάδες με τράκαραν.... κάποιος έξυπνος πέρασε το STOP χωρίς να ελενξει. η δικαιολογία του: τον έκανε νόημα αυτός που ερχόταν στο αντίθετο ρεύμα από μένα για να περάσει. πράγματι, ο άνθρωπος άφησε χώρο να περάσει επιδι είχε μπροστά του κόκκινο φανάρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι φεύγεις χωρίς ελενχο.

κάθισα μετά και σκεφτόμουν τα κούφα που έχω ακούσει από διάφορους, κυρίως άνδρες, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν.

1) και να έχεις STOP αν έρχεσαι απο δεξιά έχεις προτεραιότητα
2) τα μηχανάκια έχουν δικαίωμα να κάνουν προσπέραση και από δεξιά
3) αν κάποιος προσπερνάει απο το αντίθετο ρεύμα, είσαι υποχρεωμένος να σταματήσεις
4) αν έρχεσαι απο δρόμο με προτεραιότητα, και στρίβοντας τρακάρεις με κάποιων που κινηται σε εκείνο το δρόμο, φταίει ο άλλος

για πέστε κι αλλα κουφά....

Re: κανόνες οδήγησης

"όταν θέλω να αλλάξω λωρίδα, αρκεί να ανάψω το φλας. Μετά πρέπει όλοι να μου παραχωρήσουν προτεραιότητα!" Το είπε 50άρης ταξιτζής σε έναν φίλο όταν του χώθηκε σε κεντρική λεωφόρο από την αριστερή λωρίδα στη μεσαία...

Απάντηση: Re: κανόνες οδήγησης

"όταν θέλω να αλλάξω λωρίδα, αρκεί να ανάψω το φλας. Μετά πρέπει όλοι να μου παραχωρήσουν προτεραιότητα!" Το είπε 50άρης ταξιτζής σε έναν φίλο όταν του χώθηκε σε κεντρική λεωφόρο από την αριστερή λωρίδα στη μεσαία...
Και μονο που ακουω πλεον τις λεξεις "ταξι" η "ταξιτζης", νευριαζω.

έχει 2 εβδομάδες με τράκαραν.... κάποιος έξυπνος πέρασε το STOP χωρίς να ελενξει. η δικαιολογία του: τον έκανε νόημα αυτός που ερχόταν στο αντίθετο ρεύμα από μένα για να περάσει. πράγματι, ο άνθρωπος άφησε χώρο να περάσει επιδι είχε μπροστά του κόκκινο φανάρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι φεύγεις χωρίς ελενχο.

κάθισα μετά και σκεφτόμουν τα κούφα που έχω ακούσει από διάφορους, κυρίως άνδρες, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν.

1) και να έχεις STOP αν έρχεσαι απο δεξιά έχεις προτεραιότητα
2) τα μηχανάκια έχουν δικαίωμα να κάνουν προσπέραση και από δεξιά
3) αν κάποιος προσπερνάει απο το αντίθετο ρεύμα, είσαι υποχρεωμένος να σταματήσεις
4) αν έρχεσαι απο δρόμο με προτεραιότητα, και στρίβοντας τρακάρεις με κάποιων που κινηται σε εκείνο το δρόμο, φταίει ο άλλος

για πέστε κι αλλα κουφά....

1997 στο χωριό Μαρίνα Ημαθίας "Άντε ρε, που έχεις προτεραιότητα στο δικό μου χωριό".
2002 σε ξαφνικό φρενάρισμα ξένων τουριστών σε άδειο κάμπο προς τα Τρίκαλα "I ' ve seen a monkey and a rino".

έχω κάνει κι εγώ βλακείες όμως... ουδείς αλάθητος. δεν δικαιολογούμαι όμως.

ΥΣΤ. Όχι μόνο σε καταλαβαίνω, αλλά και συμπάσχω πλήρως μαζί σου, ειδικά σε τέτοιους δύσκολους καιρούς....
ΥΣΤ2. Στο stop δίπλα στην εκκλησία;

Απάντηση: κανόνες οδήγησης

συγνώμη αλλά τον συνδυασμό των λέξεων ''κανόνες'' και ''οδήγηση'' δεν τον έχω ξανακούσει
όπως δεν ξέρω για :
- κάτι διπλές γραμμές που ζωγραφίζουν στο δρόμο
- κάτι εξάγωνα κόκκινα σε στύλους από την ταινία ''κοτοπουλάκι''
- κάτι νούμερα σε κόκκινους κύκλους
- κάτι καθίσματα που τα λένε παιδικά και έχουν τιράντες αντί για ζώνες
- κάτι νόμους που λένε ότι νικάει όποιος έχει περισσότερες ρόδες
- κτλ
- κτλ
- κτλ

ΥΣΤ2. Στο stop δίπλα στην εκκλησία;[/QUOTE]

οχι.... ακριβώς πίσω απο το σχολείο..... οταν περίμενα την τροχαία, πέρασες και χειραφετηθήκαμε κιόλας

Φίλε μου οταν πήρα το αμάξι μου τα φλας ηταν εξτρα και επελεξα ηλεκτρικά παραθυρα.

Πριν αρκετα χρόνια σε μια στενή γεφυρα (που περνάει ενα αμαξι) στο Ηρακλειο Κρητης
παππους με αγροτικό μολις εχει μπει και εμεις 5-6 αυτοκίνητα ειμαστε στη μεση
μετα απο αρκετα κορναρίσματα και εκφράσεις του στυλ ''ελα ρε παππου κανε λίγο οπισθεν''
βγαίνει ο παππους με περίστροφο και λέει (δυστηχως δεν θυμάμαι ακριβως τα λόγια του) ''Εγω μωρε δεν εκανα πίσω με τους γερμανούς....θα κάνω τωρα!!!''

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: κανόνες οδήγησης

Πριν μια βδομάδα.. απόγευμα έχει όμως σκοτεινιάσει,

φεύγω απο την δουλειά μου, έχει λίγο ομίχλη και απο απέναντι έρχεται άλλο αυτοκίνητο.
Ο καθένας στην λωρίδα του όλα καλά.
Η ταχύτητα υπέρ του δέοντος χαμηλή καθότι απο την μια η ομίχλη απο την άλλη έχει σκοτεινιάσει σε αγροτικό δρόμο ήταν και κρύο το αμάξι και το πήγαινα πολύ χαλαρά.

Ξαφνικά, δεξιά μου βλέπω έναν μπάρμπα(70 και χρόνων) με ποδήλατο.
Τον αποφεύγω στο τσακ..
Σταματάω, κατεβάζω παράθυρο, σταματάει κι αυτός...

"θα σε σκότωνα" του λέω "βάλε ένα φως στο ποδήλατο"

το τι βρίσιμο άκουσα δεν μπορείτε να φανταστείτε.
έμεινα με το στόμα ανοιχτό κι έφυγα...

εγω τρελαινομαι με τους ηλιθιους που οδηγάνε μηχανάκια ανάμεσα σε λωρίδες κίνησης και έχουν ΑΠΑΙΤΗΣΗ να μην τους κλείνεις η αλλάζεις λωρίδα..

μια φορά πηγα να σκοτώσω εναν αθελά μου (ήταν στην νεκρή οπτική ζώνη του καθρέπτη μου) και μετα μου ζήταγε και τα ρέστα οτι εγω εφταιγα...

Αντε μετα να πάω φυλακή για ενα ζώον που επειδη χωράει η μηχανή του σε ενα μέρος που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πηγαίνεις, πάει εκει για να πηγαίνει πιο γρήγορα...

που ρε ΗΛΙΘΙΕ πας πιο γρήγορα?
Στον ταφό εσυ και εγώ στην φυλακή!!!!!!!!! ?????

1. Κέντρο αριστερής λωρίδας στην εθνική. Κέντρο όμως. Δεξιά παρανόμως υπάρχει πολύς χώρος για να σε προσπερνάνε τα μηχανάκια με ταχύτητες των 140+ χλμ/ώρα.
Αν τύχει στη μεσαία λωρίδα να κινείται φορτηγό και εσύ περνάς από αριστερά του οι μηχανόβιοι φοβούνται να περάσουν ανάμεσα, οπότε βρίζουν και κορνάρουν επειδή τολμάς να μην κάνεις αριστερά πάνω σχεδόν στο διαχωριστικό για να περάσουν, οπότε αναγκάζονται να κόψουν ταχύτητα. Αθεόφοβοι...

2. Τουριστικό λεωφορείο αλλάζει λωρίδα και χρησιμοποιεί κενό 5 μέτρων που έχω με τον μπροστά μου. Ακινητοποιώ πραγματικά το αυτοκίνητο για να μην μου κάνει όλη την αριστερή πλευρά κιμά.
"Που πάτε κύριε, δεν προσέχετε καθόλου;" του λέω
"Το φλας δεν το είδες;" απαντάει ο "επαγγελματίας"...

3. STOP στα Άνω Πατήσια. Περνάω αφού σταμάτησα και αμέσως στρίβω δεξιά. Ibiza με ηλιγγιώδη ταχύτητα έρχεται καταπάνω μου ενώ είχα σχεδόν στρίψει. Ανάβει φώτα, βγάζει χέρια, ουρλιάζει γιατί "πέρασα" το STOP. Του λέω έχεις νεύρα και φαίνεται από την οδήγησή σου που προσπαθείς να με εμβολίσεις έχοντας περάσει STOP και μάλιστα αν με χτυπούσες θα με πλήρωνες γιατί το χτύπημα θα ήταν εντελώς στον πίσω προφυλακτήρα μου. Πως να σε δω όταν περνάω στο STOP και εσύ αυξάνεις ταχύτητα από το πουθενά και χωρίς ορατότητα (Πατήσια γαρ) για να μου την πεις, έτσι απλά; Το τι άκουσα για την οικογένειά μου δεν λέγεται και τι να πεις, βγήκε έξω και ήταν γομάρι.
Απλά όταν μπήκε μέσα στο Ibiza του είπα ένα επίσης και γκάζωσα στην Ηρακλείου...

1. Κέντρο αριστερής λωρίδας στην εθνική. Κέντρο όμως. Δεξιά παρανόμως υπάρχει πολύς χώρος για να σε προσπερνάνε τα μηχανάκια με ταχύτητες των 140+ χλμ/ώρα.
Αν τύχει στη μεσαία λωρίδα να κινείται φορτηγό και εσύ περνάς από αριστερά του οι μηχανόβιοι φοβούνται να περάσουν ανάμεσα, οπότε βρίζουν και κορνάρουν επειδή τολμάς να μην κάνεις αριστερά πάνω σχεδόν στο διαχωριστικό για να περάσουν, οπότε αναγκάζονται να κόψουν ταχύτητα. Αθεόφοβοι...

Παροτι εχω φιλους μηχανοβιους που οδηγάνε σωστά, οι περισσοτεροι μηχανοβιοι στην Ελλαδα ειναι Ζ-Ω-Α ! Μιλάνε και απο πάνω!!!

Εχω βγάλει φωτογραφιες απο ενα ταξιδι που είχα κάνει απο Ορλάντο στο Μιάμι και επειδη ειχε τοσο πολυ κίνηση για 20-30 μίλια, απο πίσω μου ήταν κολλημένος ενας νεαρός με μια Kawasaki Street για ΠΟΛΥ ωρα!
Ουτε που τόλμησε να πάει αναμεσα σε λωρίδες..

η απλή τράκα καραμπόλα για 2 αυτοκίνητα σημαίνει 2 προφυλακτήρες και καμια λαμαρινίτσα

εαν υπάρχει μηχανή ανάμεσα είναι θανατικό σιγουρα !!!

ποτέ μηχανες ανάμεσα στην ροη οχημάτων τρενάκι ( οπου είναι δυνατόν ..)

πάντα ενδιάμεσα στις λουρίδες ... εκτός και εαν θέλετε να γίνετε πολτός ανάμεσα στον μπροστινή ιλιθια και στον πίσω καγκουρα

οτι ακριβως έκανε ο αμερικάνος ε ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ

Last edited:

καλά... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ δικαιολογιές... (οδηγάω ΚΑΙ μηχανή)

Οι Άγγλοι και οι Σκανδιναβοί ειναι άσχετοι..
οι Ελληναρες μάθαμε πρώτοι να οδηγαμε σωστά την μοτοσυκλέτα..

Ας κάνει κάποιος κάτι τέτοιο (οδηγηση αναμεσα σε λωρίδες κυκλοφορίας) στην εξέταση για διπλωμα και ας δούμε αν περάσει..

http://www.mybike.gr/topic/30548-αιτίες-και-μέτρα-αντιμετώπισης-οδικών-ατυχημά/

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν κυρίως μέτρα τα οποία αφορούν στη βελτίωση της κατάστασης του οδοστρώματος. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται με έλεγχο της ολισθηρότητας της επιφάνειας του οδοστρώματος κυρίως σε περιοχές με διαγραμμίσεις, με τη σωστή επικάλυψη λακκουβών με κατάλληλο υλικό και τρόπο, και αναμένεται να μειώσουν την επικινδυνότητα των δικυκλιστών.
Ένα σημαντικό μέτρο το οποίο ανήκει στην εξεταζόμενη κατηγορία μέτρων συσχετίζεται με τη διέλευση των δικύκλων ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας. Γενικότερα προτείνεται η δημιουργία ειδικών λωρίδων κυκλοφορίας για τα δίκυκλα οι οποίες είναι ανάμεσα στις λωρίδες κίνησης των οχημάτων. Τα δίκυκλα κυκλοφορούν ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς η κίνηση αυτή να έχει νομιμοποιηθεί. Η δημιουργία των ειδικών λωρίδων αποσκοπεί στον διαχωρισμό της κίνησης των δικύκλων από τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών και στην αύξηση της αντίληψης των υπολοίπων οδηγών για την κίνηση των δικύκλων (Σκιαδόπουλος et al.[34]). Επισημαίνεται ότι σε συνθήκες ουράς οχημάτων η κίνηση των δικύκλων πραγματοποιείται με χαμηλές ταχύτητες. Υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου και κίνηση των δικύκλων ανάμεσα από τα οχήματα έχει ως αποτέλεσμα την κίνησή τους με υψηλότερες ταχύτητες και κατά συνέπεια την αύξηση της σταθερότητάς τους.
Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ελβετία, έχει εφαρμοστεί η δημιουργία ειδικού χώρου αναμονής των δικύκλων στους κόμβους με φωτεινή σηματοδότηση ανάντη της πρόσβασης και κατάντη της γραμμής στάσης για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Σκοπός του συγκεκριμένου μέτρου αποτελεί ο καλύτερος διαχωρισμός των δικύκλων από τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών.

"Αιτίες και μέτρα αντιμετώπισης οδικών ατυχημάτων δικύκλων

Ιωάννα Σπυροπούλου
Ερευνήτρια Ε.Μ.Π.
Ελεονώρα Παπαδημητρίου
Ερευνήτρια Ε.Μ.Π.
Γιώργος Γιαννής
Επίκουρος Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Ιωάννης Γκόλιας
Καθηγητής Ε.Μ.Π.

οχι οτι περίμενα απο καθηγητάδες να μου το τεκμιριωσουν

αλλα 25 χρονάκια στον δρόμο κάτι αποκομίσαμε ( ένα σπασμένο ποδι ας πούμε :BDGBGDB55: )

Οδηγωντας σε ενα παρκιγκ και φτανοντας στην εξοδο, βλεπω γυναικα να ερχεται με ταχυτητα. Λεω για καλο και για κακο, γυναικα ειναι, ας κανω στην ακρη να μπει παρ'οτι ειχα προτεραιοτητα κ πιανω τερμα δεξια ακινητοποιωντας το αμαξι και αφηνοντας της ενα κενο τουλαχιστον 2,5 μετρων σε πλατος. Ε το λοιπον, ερχεται και σκαει πανω μου. Παει η πορτα. Της μιλησα ευγενεστατα, παρόλο που κανονικα θα επρεπε να την ειχα βρισει, και πηγε να μου την πει!! Του στυλ ¨"ερχομαι, δεν προσεχες κτλ".. Ε τελος παντων, κατεβαινω, με βλεπει, δαγκωνεται, καλω και αστυνομια και φυσικα στο τελος πληρωσε περι τα 2000.

Σε αδειο δρομο, βλεπω το μπροστινο μου αμαξι να προσπαθει να παρκαρει σε κενο 7 μετρων. Κανει επι κανα 5' μπρος-πισω, χτυπωντας διαρκως σε εναν καδο. Το τι γελιο ειχα ριξει δεν περιγραφεται.

Γυναικα στο τιμονι, εγω πεζος. Προσπαθει να παρκαρει διπλα απο ενα πεζοδρομιο. Ε της φευγει λιγο το γκαζι, και παρτο κατω το δεντρακι!!! Ακομα γελαω οταν το σκεφτομαι.

Φιλος μου, οδηγουσε εχοντας μολις περασει τις εξετασεις για το διπλωμα (δεν το ειχε ακομη στα χερια του). Γυναικα στο τιμονι μπροστα του, και ξαφνικα παταει φρενο με ολη της τη δυναμη, ενω το φαναρι ηταν πορτοκαλι. Ο φιλος μου τη χτυπησε, την πληρωσε και τα ακουσε και απο πανω!

Εγω στο τιμονι, φτανοντας σε μια διασταυρωση 2 δρομων. Αυτος που κινουμαι εγω ειναι σχετικα στενος, ενω απο αριστερα μου εχω περιπου εναν διπλασιο σε πλατος δρομο. Παω λοιπον στη διασταυρωση, με δικη μου προτεραιοτητα, ωσπου βλεπω εναν μαγκακο να ερχεται με 1000. Ε κανω και γω τον χαζο και βγαζω μισο αμαξι εξω, ωστε να με δει απο μακρια και να κοψει κ να περασω. Παταει φρενο, οι ροδες να στριγγλιζουν, σταματαει και μου λεει: "Τι κανεις ΡΕ, εγω οδηγαω στον ΚΥΡΙΟ δρομο!!!"

Κάθε πρωί και κάθε απόγευμα στην Κηφισίας και κάθε άλλη ‛λεωφόρο’
Random Μηχανόβιος: μα που πας θα με σκοτώσεις!
Random Οδηγός Αυτοκινήτου: Μα έχω βγάλει φλας εδώ και 2 λεπτά, και εσύ τρέχεις ανάμεσα στα ακινητοποιημένα αμάξια με 80…

Φυσικά και τα ατυχήματα είναι καθημερινά.

ΑΠΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΟΧΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΟΥΡΑ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ-ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΠΑΡΑΝΟΜΑ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΥΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΩΡΙΔΑ). ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΛΜ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.