Κανόνες οδήγησης

Απάντηση: Re: κανόνες οδήγησης

καλά... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ δικαιολογιές... (οδηγάω ΚΑΙ μηχανή)

Οι Άγγλοι και οι Σκανδιναβοί ειναι άσχετοι..
οι Ελληναρες μάθαμε πρώτοι να οδηγαμε σωστά την μοτοσυκλέτα..

Ας κάνει κάποιος κάτι τέτοιο (οδηγηση αναμεσα σε λωρίδες κυκλοφορίας) στην εξέταση για διπλωμα και ας δούμε αν περάσει..

πριν μερικα χρονια ελαβε χωρα μια πορεια δικυκλων,τα οποια ''απλωθηκαν'' στο οδοστρωμα ''νομιμα'',θελωντας να καταδειξουν οτι αν τα μηχανακια κυκλοφορουσαν σαν αυτοκινητα στο δρομο,απλα δεν θα υπηρχε ροη,θα ηταν μονιμο μποτιλιαρισμα και επιπλεον δεν θα υπηρχε και νοημα να υπαρχουν δικυκλα.
Στο παραδειγμα που ανεφερες,μαλλον θα ηταν καποιος νεος φοβισμενος οδηγος ή συνοδεια καποιου οχηματος ή τον ακολουθουσε καποιος φιλος απο πισω με αυτοκινητο.

Απάντηση: κανόνες οδήγησης

την προηγουμενη βδομαδα ανεβαινοντας τη Καλλιρροης,ειμαι τελειως δεξια στη λωριδα μου,γιατι εχω βγαλει φλας δεξι κι ετοιμαζομαι να στριψω δεξια,αλλα ''πιανει'' το ματι ενα μπλε φως που αναβοσβηνει απο καπου πισω μου και κοβω ταχυτητα για να καθυστερησω λιγο γιατι καταλαβα τι θα επακολουθουσε,ενας μπατσος της ομαδας ''Διας'' με προσπερασε απο δεξια!!!! ενω ειχε ελαχιστο περιθωριο αναμεσα απο μενα και το πεζοδρομιο και ειχε δει βεβαια οτι θα εστριβα δεξια!!

Re: κανόνες οδήγησης

ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΤΟΡΒΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ. Η ΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΑΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΚ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΟΥΝ.

Απάντηση: Re: κανόνες οδήγησης

ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΤΟΡΒΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ. Η ΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΑΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΚ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΟΥΝ.

ναι καλα,αν ηθελε να ειναι σωστος,θα εβαζε σειρηνα να τον ακουμε και οχι να επαφιεται στην αντιληψη και τη διαισθηση τη δικη μας και αν ηξερε να οδηγαει δεν θα εκανε ποτε προσπεραση απο δεξια σε οχημα που ετοιμαζεται να στριψει.

Απάντηση: κανόνες οδήγησης

Στρίβω σε στενό στον Πειραιά. Μπροστά μου κινείται ένα τζιπ. Ξαφνικά σταματάει, βάζει την όπισθεν και έρχεται κατά πάνω μου. Με τα φώτα και την κόρνα τέρμα, με πήρε χαμπάρι, αλλά ήδη είχε σπάσει το ένα μου φανάρι...
Κατέβηκε ο άνθρωπος κάτω, "συγγνώμη" "δεν σε είδα" κλπ.. "Άστο", του λέω, "20 ευρώ κάνει ένα φανάρι, δεν τρέχει μια" (είχα ένα αρχαίο Uno ακόμα).
Κατεβαίνει και η συνοδηγός του, έξαλλη, αφού έχει πάρει τηλέφωνα όλο της το σόι "Τρακάραμε", "κακό που μας βρήκε", σημειωτέον το τζιπ είχε μια γρατσουνιά 2 πόντων.. Έρχεται σε μένα και λέει "ήσουν από πίσω μας, να μας κάνεις δήλωση".. :flipout::grinning-smiley-043:violent-smiley-008:

κάτω Πετράλωνα ένα στενό κάτω από την Ιους

μαύρο στάρλετ περνάει στοπ και κοπανάει κολλητό με όχημα μνημείο σκαραβαίο , ο κολλητός στα παπαρι@ του βγαίνει χαλαρός να δει τι σκατά έγινε .... μέχρι να πάρει χαμπάρι έχει φάει 2 σουγιαδιές στα μαλακά από 2 τύπους παράξενους και έχει μείνει χαζός και μες στα αίματα ...

μεγάλες στιγμές !!!

Re: Απάντηση: κανόνες οδήγησης

Στρίβω σε στενό στον Πειραιά. Μπροστά μου κινείται ένα τζιπ. Ξαφνικά σταματάει, βάζει την όπισθεν και έρχεται κατά πάνω μου. Με τα φώτα και την κόρνα τέρμα, με πήρε χαμπάρι, αλλά ήδη είχε σπάσει το ένα μου φανάρι...
Κατέβηκε ο άνθρωπος κάτω, "συγγνώμη" "δεν σε είδα" κλπ.. "Άστο", του λέω, "20 ευρώ κάνει ένα φανάρι, δεν τρέχει μια" (είχα ένα αρχαίο Uno ακόμα).
Κατεβαίνει και η συνοδηγός του, έξαλλη, αφού έχει πάρει τηλέφωνα όλο της το σόι "Τρακάραμε", "κακό που μας βρήκε", σημειωτέον το τζιπ είχε μια γρατσουνιά 2 πόντων.. Έρχεται σε μένα και λέει "ήσουν από πίσω μας, να μας κάνεις δήλωση".. :flipout::grinning-smiley-043:violent-smiley-008:

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι αν ήθελε να το "τρέξει" το θέμα, μπορεί να μην εύρισκες το δίκιο σου!!!
Έχει συμβεί σε ξάδελφο. Του έκαναν την πάπια, δύο <<κυρίες>> και τελικά, αντί να κάνουν δήλωση, τους πήρε καινούριο προφυλακτήρα.:bang: Είχε αρκεστεί μόνο στο να αλλάξουν τηλέφωνα.
Γι αυτό, Τροχαία πάντα, όσο ασήμαντη και να είναι η ζημιά.

2002 στο κιφησό, με απίστευτο μποτιλιάρισμα κινούμενος ανάμεσα στην αριστερή και μεσαία λωρίδα ανάμεσα από τα αυτοκίνητα με σχετικά μικρή ταχύτητα ,ανοίγει πόρτα μπροστά μου και βγαίνει χέρι με τασάκι που αδειάζει στο δρόμο.
Αποτέλεσμα..
1700 ευρώ ζημιά στη μοτοσυκλέτα μου ,δήλωση σε τρία αυτοκίνητα,απώλεια του ρολογιού μου,μια εβδομάδα στο κρεβάτι..

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_283.html

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα σε κουβέντα άλλου νήματος.
Έχει παραγίνει το κακό με τους ποδηλάτες στην Παραλιακή και μην αρχίσει κανένας να λέει πως καλύτερα να αφήσουμε τα αυτοκίνητα και να πάρουμε τα ποδήλατα, διότι για καθημερινή χρήση για δουλειά δε παίζει με τίποτα, ειδικά όταν έχεις να διανύσεις 30-40 χλμ για να πας στη δουλειά (όπου δεν υπάρχει και συγκοινωνία).

Επίσης αν πέσει ένα ποδήλατο πάνω σε αυτοκίνητο, ποιος αποζημειώνει τον οδηγό του αυτοκινήτου;
Το χειρότερο, αν χτυπήσει κιόλας ο ποδηλάτης, τι γίνεται μετά; Μάλλον γνωρίζουν και οι ίδιοι τις απαντήσεις, αλλά δε θέλουν να προσέχουν.

τοσα χρονια δυστηχως εχουν δει τα ματακια μας οτι μπορουμε να φανταστουμε...... και το κακο ειναι οτι οσο περνουν τα χρονια δε λεει να καλυτερευσει η κατασταση!!!
δε θυμαμαι αν το χω γραψει το ενα απτα δυο αλλα ολα αυτα τα χρονια δυο γεγονοτα μου εχουν μεινει. Και τα δυο στο εξωτερικο.

Α) Αμερικη 1999 πρεπει να ειναι και εχουμε παει για φραπε Αστορια στο Ακροπολης για οσους θυμουνται Γωνια μαγαζι εχει βγαλει κ τραπεζακια εξω λογω ζεστης κ ο δρομος μπροςτα μια λωριδα κ στο τελος φαναρι.
Πινουμε το φραπεδακι και σταματαει επι του δρομου μια ξεσκεπαστη 500αρα μερσεντες SL. Μιας και της εχω τρομερη αδυναμια καθομαι κ τη ζηλευω. Βγαινει μια ελληναρα απο μενσα με μια πουρακλα Ψωμιαδη καραφλα ελληνικη βερα και η τριχα στο στηθος να τη περνει ο αερας εδω κ κει χαχαχαχχααααα
Μπαινει μεσα για φραπεδιες κ πως τα φερνει ο διαολος δυο λεπτα μετα τσαααακ ερχεται ασθενοφορο με σειρηνες ιουιουυυ!!! Ρε να κορναρει απο δω απο κει γιατι δε χωραγε να περασει αλλα ο ελληναρας πουθενα!! Βγαινει μετα απο ενα δυο λεπτα με το φραπε στο χερι και σε απτεστα ελληνικα τους φωναζει κιολας!!!! Πως κανεις ετσι μωρε μ@λ#κ% δυο λεπτα εκανα χαχαχαχαχαααααα :flipout:

Επειδή μπορεί να κάνω και λάθος, μπορεί κάποιος να απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις παρακαλώ;

1) Επιτρέπεται βάσει Κ.Ο.Κ να οδηγώ ποδήλατο στην Παραλιακή Λεωφόρο ή σε οποιαδήποτεε λεωφόρο;
2) Αντίστοιχα επιτρέπεται στις Εθνικές Οδούς;
3) Αν πέσει ένα ποδήλατο που δεν έχει φυσικά πινακίδες (δεν έχω δει κανένα να έχει, ούτε προβλέπεται να έχουν), σε όχημα και προκαλέσει ζημιά, πως θα καλυφθεί ο οδηγός του οχήματος, από τη στιγμή που ο ποδηλάτης παίρνει το ποδηλατάκι του και φεύγει ως κύριος και άντε να τον βρεις μετά! Ομοίως δεν είναι ασφαλισμένο το ποδήλατο και ποιος θα αποζημειώσει τον οδηγό του οχήματος σε ίδια περίπτωση αν μείνει ο ποδηλάτης στον τόπο του ατυχήματος;

Ευχαριστώ

Θετεις ενα μεγαλο θεμα φιλε AS Mocca.

Τα οποια μου εχουν περασει και εμενα απο το μυαλο οχι σαν οδηγος αλλα σαν ποδηλατης.

Εγω ας πουμε, θα θεωρουσα σωστο, οποιοσδηποτε ποδηλατης κυκλοφορει στο δρομο να δινει καποιο ειδος "σηματων" (εκτος και αν εχει ηδη καποιου ειδους διπλωμα).

Τωρα για αυτο που λες, ειδικα για το πρωτο και το δευτερο, επειδη δεν υπαρχουν αντιστοιχοι δρομοι για ποδηλατα και εμπιπτουν στα "τροχοφορα" μαλλον επιτρεπεται.

Για το τριτο δεν εχω γνωμη.

Εγώ έχω την εντύπωση πως απαγορεύεται (1 & 2), απλά η τροχαία το περνάει έτσι, μη γίνει θέμα στα κανάλια κτλ.
Τι να πω, αντί να έκαναν ποδηλατόδρομο στην παραλιακή μας έφτιαξαν το "φοβερό" αυτό έργο που λέγεται ΤΡΑΜ.

Η αληθεια ειναι παντως οτι θα ειναι κερδος και για τους ποδηλατες να μπουν καποιοι κανονες.

Αλλα θα ηθελα και εγω αν καποιο απο τα παιδια που εχουμε στο φορουμ ξερει να διασαφηνισει την κατασταση.