Κάνοντας τις δυο DSL μια..

...δε ξερω ρε παιδες αλλα μεχρι πριν 2 μηνες που ειχα δυο adsl (πλεον καταργηθηκε το ενα γιατι βρηκα λυση με τα προβλήματα ταχύτητας που ειχα... :) ) το θεμα το ειχα λύσει λίγο ποιο απλα ουτε linux κλπ αγορασα μεταχειριμενο απο e-bay ενα misco 1841 και επαιζε τζαμι 500 $ (...και κατι ψιλα) αλλα επαιζε jet... τωρα βλπεω πανε και ποιο φθηνα, αν βρεις και ενα με 1 ADSL ππορτ ακομα καλυτερα..

http://cgi.ebay.com/Cisco-1841-Rout...228037?pt=COMP_EN_Routers&hash=item4aa6b176c5

πεταμενα λευτα

Το κακό Δημήτρη είναι ότι ο Νο.1 tracker (hdbits.org) έχει πρόβλημα.
Βέβαια δεν ξέρω αν το δηλώσεις στους admin και το δεχτούν, οπότε
να μην ζεις με το φόβο.

Δεν έχει πρόβλημα.. Ξαναδιάβασε το FAQ.. έτσι παίζω εδώ και χρόνια.. ;)

εγω δινω τωρα 113 ευρω το διμηνο στον οτε για 24αρα και απεριοριστα αστικα υπεραστικα και πιανω 1,8ΜΒ/sec ολες τις ωρες τις ημερας.

Τι συνδυασμο μπορω να κανω ωστε να εχω απεριοριστα αστικα υπεραστικα
2 24αρες απο διαφορετικους isps sτα ιδια λευτα και να πιανω παραπανω ταχυτητα ?
Γιατι αμα παρω απο τον ιδιο isp θα πεσουνε οι γραμμες στο ιδιο dslam kai θα μοιραζοντε την ταχυτητα. Οποτε μονο για διαφορετικους isps ενδιαφερομαι.
Καποιος φτηνος και γρηγορος isp ?

Οσο για τους trackers υπαρχει προβλημα σοβαρο
# - Duplicate accounts are absolutely forbidden on this tracker! One person - one account, one IP address ONE account! - automated duplicate IP detection system is in place. This means that you should be extra careful when it comes to maintaining your account here at HD Torrents in accordance with our rules.

Με κάποιους trackers.. Αυτοί στους οποίους μπαίνω εγώ είναι ΟΚ (και μιλάμε για τους top end trackers στο είδος τους..).

...δε ξερω ρε παιδες αλλα μεχρι πριν 2 μηνες που ειχα δυο adsl (πλεον καταργηθηκε το ενα γιατι βρηκα λυση με τα προβλήματα ταχύτητας που ειχα... :) ) το θεμα το ειχα λύσει λίγο ποιο απλα ουτε linux κλπ αγορασα μεταχειριμενο απο e-bay ενα misco 1841 και επαιζε τζαμι 500 $ (...και κατι ψιλα) αλλα επαιζε jet... τωρα βλπεω πανε και ποιο φθηνα, αν βρεις και ενα με 1 ADSL ππορτ ακομα καλυτερα..

http://cgi.ebay.com/Cisco-1841-Rout...228037?pt=COMP_EN_Routers&hash=item4aa6b176c5

Μακράν η καλύτερη λύση.. Αλλά είναι HiEnd και το πληρώνεις ανάλογα..

Επίσης πρέπει να ξέρεις και από IOS για να το στήσεις.. :D

Γιατι αμα παρω απο τον ιδιο isp θα πεσουνε οι γραμμες στο ιδιο dslam kai θα μοιραζοντε την ταχυτητα. Οποτε μονο για διαφορετικους isps ενδιαφερομαι.
Καποιος φτηνος και γρηγορος isp ?

Το ότι οι δυο γραμμές σου θα πέφτουν πάνω στο ίδιο DSLAM δεν σημαίνει ότι θα μοιράζονται το ίδιο bandwidth. Εκτός αν το συγκεκριμένο DSLAM είναι ήδη "πίτα".

Αλλά ακόμα και αν πάρεις δυο γραμμές από διαφορετικούς ISPs, δεν υπάρχει εγγύηση ότι στα δύσκολα θα βγάζουν και οι δυο το full bandwidth. Μπορεί π.χ. το ένα DSLAM να είναι "πίτα".

Για παράδειγμα, στην Ν. Ιωνία, η Vivodi παίζει σφαίρα όλες τις ώρες, ενώ η HOL τις ώρες αιχμής (18:00 - 23:00) πέφτει περίπου στη μισή ταχύτητα (πραγματικά throughputs..). Αυτά μου τα λέει το PRTG μου.

ΠΩΣ μπορει καποιος να εχει 2 Adsl σπιτι του ???

Δεν πρεπει να εχει 2 γραμμες pstn ? Και πως γινεται αυτο ??? π.χ εγω εχω HOL ιδιοκτητο δικτυο σε Adsl plus πακετο...

Μπορω να παρω πχ και την forthnet και να τους πω να μου βαλουν 2η γραμμη στο σπιτι με αλλο τηλεφωνικο νουμερο ??? Και το 2ο καλωδιο ΠΩΣ θα φτασει απο το καφαο στο ισογειο της πολυκατοικιας μεχρι το διαμερισμα μου ???

Επισης, μια αλλη ερωτηση :

Στο σπιτι μου εκτος της δικης μου Adsl που ειναι καλωδιακή, πιάνω και 2 ασυρματα δικτυα Wi-fi με ΠΟΛΥ καλο σημα... Το ενα απο μια καφετερια ακριβως απο κατω που ειναι free και το αλλο απο εναν γειτονα που μου εχει δωσει τον κωδικο του για να μπαινω αν θελω με το laptop μου τα πρωινα και τα μεσημερια, που αυτος ειναι στη δουλεια...

ΜΠΟΡΩ με καποιο τροπο να συνδυασω την βασικη μου HOL συνδεση μαζι με μια ή περισσοτερες ασύρματες wi-fi ??? Και ΑΝ ναι, ΠΩΣ ???

Ευχαριστώ! -bye-

εγω δινω τωρα 113 ευρω το διμηνο στον οτε για 24αρα και απεριοριστα αστικα υπεραστικα και πιανω 1,8ΜΒ/sec ολες τις ωρες τις ημερας.
η ταχητητα που εχεις ειναι καληηη... πριν κανεις κατι αλλο πρωτα τσεκαρε οτι μπορεις αν μπορεις να πας ποιο πανω και μιλαω για την αποσταση απο το κεντρο που εισαι κλπ κλπ κλπ (δες εδω http://mapsrv2.terra.gr/eettutilities/mapnew.aspx ) αν δεν γινεται μεινε εκει που εισαι π.χ εγω ειμαι 1400 μετρα απο το κεντρο συνδεσης, η ταχυτητα που κλειδωνει το modem ειναι 12-14 το θεωριτικα το maximum μπορει να κλειδωσει ειναι 16 Mbps οτι και να κανω δεν θα δω κατι καλητερο... Ξεκινα απο εκει, λογικα με το download αναφερεις κλειδωνεις σε μεγαλυτερη ταχυτητα. Παλιοτερα ειχα και αλλα θεματα τα οποια τα βελτιωσα το προβλημα μου πλεον ειναι upload οχι το download και αυτο δε βελτιωνεται με τπτ... -bye-

Δεν πρεπει να εχει 2 γραμμες pstn ΝΑΙ ? Και πως γινεται αυτο Απλα ζητας 2η γραμμη απο τον ΟΤΕ??? π.χ εγω εχω HOL ιδιοκτητο δικτυο σε Adsl plus πακετο...

Μπορω να παρω πχ και την forthnet και να τους πω να μου βαλουν 2η γραμμη στο σπιτι με αλλο τηλεφωνικο νουμερο ??? Και το 2ο καλωδιο ΠΩΣ θα φτασει απο το καφαο στο ισογειο της πολυκατοικιας μεχρι το διαμερισμα μου ??? Αν ειναι νεα κατασκευη λογικα εχουν αναβεσει τουλαχιστον 2 ζευγαρια απο το σημειο συνδεσης μεχρι το διαμερισμα, αν ειναι παλια κατασκευη θα πρεπει να βρεις τροπο να το φερεις μονο σου. ριξε μια ματια στο σημειο που καταληγουν τα καλωδια τλφ στο σπιτι ισως ειναι ΟΚ ..

Στο σπιτι μου εκτος της δικης μου Adsl που ειναι καλωδιακή, πιάνω και 2 ασυρματα δικτυα Wi-fi με ΠΟΛΥ καλο σημα... Το ενα απο μια καφετερια ακριβως απο κατω που ειναι free και το αλλο απο εναν γειτονα που μου εχει δωσει τον κωδικο του για να μπαινω αν θελω με το laptop μου τα πρωινα και τα μεσημερια, που αυτος ειναι στη δουλεια...

ΜΠΟΡΩ με καποιο τροπο να συνδυασω την βασικη μου HOL συνδεση μαζι με μια ή περισσοτερες ασύρματες wi-fi ??? Και ΑΝ ναι, ΠΩΣ ??? θα σου πω οτι δε γινεται... η δε γινεται χωρις κοπο και τροπο και χρημα σε σημειο που δεν λεει... για δυο μονο η λυση ειναι κοντα στην ποιο πανω..στις 3 εχεις τοσο θεμα configuration και αποκλειστικα με misko :)
Ευχαριστώ! -bye-
-bye-

Δεν πρεπει να εχει 2 γραμμες pstn ? Και πως γινεται αυτο ??? π.χ εγω εχω HOL ιδιοκτητο δικτυο σε Adsl plus πακετο...

Μπορω να παρω πχ και την forthnet και να τους πω να μου βαλουν 2η γραμμη στο σπιτι με αλλο τηλεφωνικο νουμερο ??? Και το 2ο καλωδιο ΠΩΣ θα φτασει απο το καφαο στο ισογειο της πολυκατοικιας μεχρι το διαμερισμα μου ???

ΜΠΟΡΩ με καποιο τροπο να συνδυασω την βασικη μου HOL συνδεση μαζι με μια ή περισσοτερες ασύρματες wi-fi ??? Και ΑΝ ναι, ΠΩΣ ???

Ευχαριστώ! -bye-

Σε γενικές γραμμές σου έδωσε απάντηση ο Γιώργος..

Εγώ θα σταθώ λίγο στο θέμα του συνδυασμού σταθερής γραμμής ADSL και WiFi από κάποιον γείτονα (με την συγκατάβασή του φυσικά..).

Μπορεί να γίνει, με όλους τους παραπάνω τρόπους. Απλά χρειάζεσαι και ένα access point το οποίο θα σετάρεις σε client mode και θα συνδέσεις στην WAN θύρα του router σου. Δεν είναι ότι πιο κομψό, καθότι δεν έχεις "καλή" πρόσβαση στο router του γείτονα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα σου δουλέψει.

Για load balancing μεταξύ 3 ή περισσότερων γραμμών τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα.. Μόνο σοβαρά routers και linux.

Λογικά το pfSense θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνδυάσεις 2 και άνω δίκτυα χωρίς μεγάλες απαιτήσεις από το hardware.

εχω αποσταση 600 μετρα απο το κεντρο παλιοτερα ειχα τελας συγχρονιζε
το ιδιο με τον οτε αλλα οι πραγματικες ταχυτητες ειτανε 2-3 mbps
στον οτε εχω πραγματικα 18mbps αλλα ειναι ακριβος.
Μπορειτε να μου πειτε 2 φτηνους παροχους να πουλανε σκετη 24αρα εκτος
της wind/tellas που την εχω δοκιμασει και ειναι αχρηστη

1) μπορουμε να εχουμε 1 γραμμη για upload/down (nas) πανω σε vdsl και μια δευτερη γραμμη adsl χαμηλου κοστους (6-8mb) για browsing στο ιντερνετ; και να "βλεπουν" ολες τις συσκευες του δικτυου..πχ μια συσκευη που παιρνει ιντερνετ απο την vdsl με μια αλλη που παιρνει απο την απλη adsl..
2) μπορει η δευτερη γραμμη να ειναι διαφορετικης εταιριας isp, για να εχουμε ιντερνετ ακομα και οταν ο ενας απο τους δυο isp εχει προβληματα..
αν και λογικα θα βγαινει πιο φθηνα να ειναι και οι δυο γραμμες απο τον ιδιο isp..
3) για δευτερη γραμμη ιντερνετ πρεπει απαραιτητα να εχουμε 2 γραμμες/νουμερα τηλεφωνου, ειτε αν ειναι και οι δυο γραμμες απο εναν παροχο ειτε απο δυο διαφορετικους; (αν και στην δευτερη περιπτωση, φοβαμαι οτι μαλλον ειναι αναγκαιο..)

υπαρχει βεβαια και το QoS στα ρουτερ αλλα τουλαχιστον αυτο που δινει η cyta με την vdsl δεν κανει πολυ καλη δουλεια..

ως εναλλακτικη, ειναι η αγορα ενος καλου router, με κορυφαιο QoS που να δινει προτεραιοτητα στις συσκευες που ειναι για browsing (tablet, smartphone, smart tv, media player, streamers)

Αλλα και παλι η λυση με μια 2 γραμμη αποκλειστικα για browsing μου ακουγεται πιο σωστη, + οτι θα πρεπει να "πεσουν" και οι 2 isp για να μην εχεις προσβαση στο ιντερνετ..

Last edited: