- 10 November 2008
- 35
Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν πολύ και τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής τα μικρά netbooks, φορητοί με οθόνη 7 ή 8,9 ίντσες, σκληρό δίσκο κλασικής μορφής ή solid state (κάτι σαν memory stick ένα πράμα....), εισόδους USB, επεξεργαστές Intel Atom, λειτουργικό Window ή Linux, ασύρματη και ενσύρματη δικτύωση, έξοδο VGA.
Η τιμή τους αυτή τη στιγμή είναι 250 με 350 ευρά, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τις επιμέρους δυνατότητες.
Το πολύ μικρό τους μέγεθος τα καθιστά πολύ βολικά και εν πρώτης μου φαίνονται σαν μια πολύ καλή λύση media player, χωρίς να είναι μόνο media player αλλά ένας κανονικός υπολογιστήρας, με όλα τα καλά (...και τα ολίγα κακά...) που αυτό έχει.
Δεν ξέρω όμως αν ο επεξεργαστής τους είναι αρκετά δυνατός για την αποκωδικοποίηση των αρχείων mkv και εάν η κάρτα γραφικών τους με τη συγκεκριμένη διαθέσιμη συνδεσμολογία μπορεί να δώσει αποτέλεσμα.
Υπάρχουν φίλοι που τα έχουν δοκιμάσει για αυτό το σκοπό;
Ποιες οι εμπειρίες τους;
Ποια η απόψή τους;
Αξίζουν;
Η τιμή τους αυτή τη στιγμή είναι 250 με 350 ευρά, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τις επιμέρους δυνατότητες.
Το πολύ μικρό τους μέγεθος τα καθιστά πολύ βολικά και εν πρώτης μου φαίνονται σαν μια πολύ καλή λύση media player, χωρίς να είναι μόνο media player αλλά ένας κανονικός υπολογιστήρας, με όλα τα καλά (...και τα ολίγα κακά...) που αυτό έχει.
Δεν ξέρω όμως αν ο επεξεργαστής τους είναι αρκετά δυνατός για την αποκωδικοποίηση των αρχείων mkv και εάν η κάρτα γραφικών τους με τη συγκεκριμένη διαθέσιμη συνδεσμολογία μπορεί να δώσει αποτέλεσμα.
Υπάρχουν φίλοι που τα έχουν δοκιμάσει για αυτό το σκοπό;
Ποιες οι εμπειρίες τους;
Ποια η απόψή τους;
Αξίζουν;