Κάντε το απλό σας τζάκι να "βράζει" με 300 !

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Μένω σε μονοκατοικία και έχουμε απλό τζάκι (όχι ενεργειακό) σε 100τμ σαλόνι.Καλοριφέρ λειτουργούμε ελάχιστα (λόγω κόστους) και γενικά κυκλοφορούμε με σκούφο μέσα στο σπίτι μας.Το τζάκι είναι σαν να μην υπάρχει,ζεσταίνει στο μισό μέτρο εμβέλεια...Για να κάτσεις μακριά απο το τζάκι να δεις πχ τηλεόραση θες 2 κουβέρτες...
Πήρε λοιπόν ο πατέρας μου το παρακάτω σύστημα απο έναν γείτονα σιδερά (το μαγαζί του είναι Περαία Θεσσαλονίκης) το οποίο μας έκανε το σαλόνι αρκετά ζεστό.ΖΕΣΤΑΘΗΚΑΜΕ!Και σκεφτείτε οτι είναι μεγάλο σαλόνι.Το συστήνω με κλειστά μάτια όποιος θέλει να βελτιώσει πολύ την θέρμανση του.Βγήκε περίπου 300 και μας πήρε ο τεχνικός τις διαστάσεις του τζακιού γιατί κυκλοφορούν και σε έτοιμες διαστάσεις σε praktiker κτλ.2 έτη εγγύηση.
Υπάρχει το φουρφούρι που σπρώχνει τον αέρα μέσα απο τα πυρακτωμένα σίδερα και στην ουσία σερβίρουν καυτό αέρα.Ψάξτε το-δοκιμάστε το σε κανέναν φίλο και θα με θυμηθείτε!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Μια ερώτηση... ο ανεμιστήρας κάνει θόρυβο? Φαίνεται πολύ καλή λύση σε σχεσή με αυτή για να κάνεις το τζάκι ενεργειακό θέλει 1 χιλιάρικο!

Υπάρχουν παρα πολλα μοντέλα. Ψάξετε το σαν αερόθερμο τζακιού. Το θέμα ειναι ποια απο αυτά ειναι που κάνουν δουλειά.

πολυ καλη πατεντα , οπως ρωτησε και καποιος αλλος ο ανεμιστηρας κανει θορυβο ? η ενταση του αερα που περναει απο τους σωληνες αλλαζει ?δηλαδη μπορει να βγαζει πιο σιγα και πιο δυνατα ?

Μπραβο Ulysses, επιτελους εμαθα αν οντως κανει καλη δουλεια αυτο το πραγμα.
Εχω δει ενα σωρο να κυκλοφορουν αλλα φοβομουν μην πεταξω τα 300 ευρω.
Και το δικο σου το εχει κανει πολυ ωραιο.
Τα αλλα που εχω δει, ειναι μπροστα ο ανεμιστηρας με αποτελεσμα να ειναι λιγο αχαρο, ενω σε σενα το εχει βαλει πλαι ετσι ωστε να εχεις ανετη προσβαση στο τζακι.
Κανεναν γνωστο σιδερα στην Αθηνα δεν εχει ο δικος σου να μου προτεινει;

Πάντως το τζάκι ζεσταίνει τον αέρα που φεύγει από την καμινάδα. Δηλαδή καίτε για να ζεσταίνετε τον ουρανό. Επιπλέον, ο ζεστός αέρας που φεύγει από το σπίτι πρέπει να αντικατασταθεί, και αυτό γίνεται από τις χαραμάδες. Δηλαδή το τζάκι κρυώνει το υπόλοιπο σπίτι!!! Αν έχετε πολύ καλή μόνωση, τότε θα καπνίζει το τζάκι γιατί δεν υπάρχει τρόπος να τραβήξει κρύο αέρα από έξω!

Με λίγα λόγια, είναι η χειρότερη δυνατή μορφή θέρμανσης! Περισσότερο κρυώνει το σπίτι παρά το ζεσταίνει!

Οποιαδήποτε είδους εσωτερική καύση, μαζί με πολύ καλή μόνωση, είναι πολύ καλύτερες λύσεις.

Έχω ακούσει κι από άλλους καλά λόγια. Πρέπει μόνο να βρεις κάτι να κουμπώνει καλά στο τζάκι σου (ή να κάνεις κατασκευή, όπως ο φίλος που άνοιξε το thread). Το άλλο θεματάκι είναι να βρεις σίτα που να ταιριάζει με το "αερόθερμο". Ειδικά με τα έτοιμα που βγαίνει ο μηχανισμός μπροστά νομίζω θα χρειάζεται ειδική κατασκευή σίτας. Η άλλη λύση είναι να μη βάλεις καθόλου, αλλά δε θα το σκεφτόμουν καν... Μια σπίθα να πεταχτεί όταν δεν προσέχεις στο λάθος σημείο (πράγμα όχι και τόσο σπάνιο!) και μπορεί να προκαλέσει από μικροζημιά σε έπιπλο μέχρι...

Φίλος υδραυλικός το έφτιαξε μόνος του με κόστος (χωρίς μοτέρ ) στα 60 ευρώ. Αντε με το μοτέρ να πάει κανά 100 αρι και το πουλάνε από 300 εώς 380 ευρώ. Κάνει δουλειά αλλα θα μπορούσε να ηταν και πιο οικονομικό.

Πάντως το τζάκι ζεσταίνει τον αέρα που φεύγει από την καμινάδα. Δηλαδή καίτε για να ζεσταίνετε τον ουρανό. Επιπλέον, ο ζεστός αέρας που φεύγει από το σπίτι πρέπει να αντικατασταθεί, και αυτό γίνεται από τις χαραμάδες. Δηλαδή το τζάκι κρυώνει το υπόλοιπο σπίτι!!! Αν έχετε πολύ καλή μόνωση, τότε θα καπνίζει το τζάκι γιατί δεν υπάρχει τρόπος να τραβήξει κρύο αέρα από έξω!

Με λίγα λόγια, είναι η χειρότερη δυνατή μορφή θέρμανσης! Περισσότερο κρυώνει το σπίτι παρά το ζεσταίνει!

Οποιαδήποτε είδους εσωτερική καύση, μαζί με πολύ καλή μόνωση, είναι πολύ καλύτερες λύσεις.

Οχι δεν είναι έτσι. Τραβάει όπως λες από χαραμάδες κρύο αέρα για να μπορεί να γίνεται κύκλος, αλλά ο ζεστός που αποδίδει από την εστία, και από τις περσίδες αν είναι ενεργειακό, είναι πολύ περισσότερος με αποτέλεσμα να ζεσταίνει.

Διαβασα τον τίτλο και λέω θα τρελαθούμε!!!
Τζακι με 300Β?
και τι τροφοδοσία έχει?
εξόδου?
:flipout::flipout::BDGBGDB55:
καλημέρα παιδια!

Απάντηση: Re: Κάντε το απλό σας τζάκι να "βράζει" με 300 !

Διαβασα τον τίτλο και λέω θα τρελαθούμε!!!
Τζακι με 300Β?
και τι τροφοδοσία έχει?
εξόδου?
:flipout::flipout::BDGBGDB55:
καλημέρα παιδια!

Ενεργειακό !! :flipout::BDGBGDB55:

Attachments

• 3000.jpg
    3000.jpg
    99.5 KB · Views: 139
Καφεδάκι δεν ήπιαμαν ακόμα?:coffee:

Κολλημένος με τη μπάλα! :p

Αυτό πάντως το βλέπω πολύ καλύτερο από τα άλλα που έχουν το φουρφούρι μπροστά.
Σίγουρα πιο βολικό, πιάνει και λιγότερο χώρο από τα άλλα που έχω δει...
Βέβαια χάνει την επιφάνεια που έχει το άλλο από κάτω για να ζεστάνει.

Οχι δεν είναι έτσι. Τραβάει όπως λες από χαραμάδες κρύο αέρα για να μπορεί να γίνεται κύκλος, αλλά ο ζεστός που αποδίδει από την εστία, και από τις περσίδες αν είναι ενεργειακό, είναι πολύ περισσότερος με αποτέλεσμα να ζεσταίνει.

Ο φιλος μαλλον εννοει τα απλα τζακια και οχι τα ενεργειακα.