Κάπνισμα και μηχανήματα

χμμ.. να πω και εγώ κάτι, είμαι ραδιοερασιτέχνης (SV7AML) όσες φορές αγόρασα, μεταχειρισμένο μηχάνημα, και τις περισσότερες φορές απο έξω, αναφερόταν ρητά αν ο ιδιοκτήτης ήταν καπνιστής η όχι.
Στην περίπτωση ιδιοκτήτη καπνιστού η αξία του μηχανήματος έπεφτε δραματικά. Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στην λειτουργικότητα, εντάξει ξέρω οτι μερικές περιοχές έχουν περισσότερη σκόνη, αλλά άλλο να φυσάς κάπνα με σωματίδια πίσσας που κολλάει σαν ματζούνι επάνω σε θετικά φορτισμένες επιφάνειες και άλλο να ξεσκονίζεις με ένα πινελάκι την υπόλοιπη σκόνη.
Επρεπε να βλέπατε τον υπολογιστή συναδέλφου που άνοιξα προχθές για συντήρηση επειδή κολούσε ματά απο λίγη ώρα, ο ανεμιστήρας της cpu και του τροφοδοτικού φρακαρισμένος απο την πίσσα, το δε dvd player απο την πολύ την μπίχλα δεν μπήκα καν στον κόπο να το καθαρίσω, φυσικά ο άνθρωπος φυσάει δύο πακέτα τσιγάρα καθημερινά επάνω στο pc την ώρα που δουλεύει.
Εγώ πάντως δε θα αγόραζα ποτέ κάτι απο καπνιστή και μάλιστα να το μοστράριζα μέσα στο σαλόνι σαν high-end μηχάνημα.

ο καπνός κολλάει.
laser τα ξεσκίζει.
όλοι οι ξένοι στο ebay τονίζουν και θεωρούν σημαντικό προσόν αν είναι άκαπνο το μηχάνημα...

Συνάδελφε johzaf πολλά 73...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάπνισμα και μηχανήματα

Τα δικα σου προσεχε γιατι τα πιανει τσιγαροβηχας και μετα μπουκωνουν! -bye-

Νταξ εχω περιθωριο...Το πολυ πολυ να κατεβουν στα 40 Khz.....:damnyou:

O καπνος ειναι κολλοειδες διαλυμα, με λιγα λογια ενα υγρο (στη φυσικη αερια και υγρα μπορουν να αναφερονται σαν υγρα), το οποιο παρουσιαζει δυναμεις ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ μεταξυ των μοριων του.

Αυτο δεν εχει να κανει με τη φυση των μοριων αλλα με το μεγεθος τους σε ενα διαλυμα.

Επομενως, τα χαρακτηριστικα διαδοσης των ηχητικων κυμματων αλλαζουν, αφου το μεσο εμφανιζει διαφορετικα χαρακτηριστικα.

Αυτα τα λιγα και πολυ περιληπτικα (οχι πως ειναι και τοσο σημαντικα!)

Χαιρετισμους σε ολους!

O καπνος ειναι κολλοειδες διαλυμα, με λιγα λογια ενα υγρο (στη φυσικη αερια και υγρα μπορουν να αναφερονται σαν υγρα), το οποιο παρουσιαζει δυναμεις ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ μεταξυ των μοριων του.

Αυτο δεν εχει να κανει με τη φυση των μοριων αλλα με το μεγεθος τους σε ενα διαλυμα.

Επομενως, τα χαρακτηριστικα διαδοσης των ηχητικων κυμματων αλλαζουν, αφου το μεσο εμφανιζει διαφορετικα χαρακτηριστικα.

Αυτα τα λιγα και πολυ περιληπτικα (οχι πως ειναι και τοσο σημαντικα!)

Χαιρετισμους σε ολους!
με το συμπάθιο αδελφέ ... εαν διαβάζουν γυναίκες ΘΑ έχουμε αλλά υγρά
:flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Θεωρητικά ο καπνός βλάπτει άνθρώπους και μηχανήματα (ποιός μιλάει τώρα!
καπνίζω περίπου 2 πακέτα σε καθημερινή βάση.)
Πρακτικά δεν έχω διαπιστώσει το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα από τα
μηχανήματά μου όλα αυτά τα χρόνια. Θα έλεγα ότι η σκόνη σε συνδυασμό
με την παρουσία υγρασίας, κάνει περισσότερη ζημιά.

και για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά , καμπόσα χρονάκια σε συνεργασία με video studios σαν μοντερ και τεχνικός , τα καπνά γενικώς πηγαίναν μπούνια .... και δεν μιλάμε για ενισχυτικά 5 αιντε και 10 χιλιάρικα , μιλάμε για κονσόλες 30 εκατομμύρια δραχμές και βάλε 14 χρόνια πίσω !!! ( σε ένα από τα πρώτα videoclip toy Αλκινοου , έχω βάλει το χεράκι μου )
ΚΆΝΈΝΑ μηχάνημα δεν 'έπαθε ποτέ τίποτα

Εδω ο περισσότερος κόσμος καπνίζει στο σπίτι και στο αυτοκίνητο με τα παιδιά κλεισμένα μέσα.
Τα μηχανήματα μας μαράνανε.

Εκεί έχουν ''καθαρό'' ρεύμα όμως.......

Χωρίς πλάκα τώρα, επειδή με ενδιέφερε να αγοράσω ηλεκτροστατικά ηχεία, ρώτησα έναν φίλο μου -έκανε service σε αυτά - άν βγάζουν προβλήματα κλπ....

- Καπνίζεις ? , μου λέει...

- Σαν αράπης , του λέω...

- Ξέχνα τα , μου λέει...

- Γιατί ρε φίλε ? του λέω...

- Σε 2 χρονάκια θα πάς για αλλαγή πάνελ, δεν θα ακούς τίποτα, μουγκοθόδωροι θα γίνουν και εσύ θα νομίζεις οτι ακούς μουσική...... μου λέει....

--- και ξέρεις πόσο έχουν τα πάνελ !!..... συμπληρώνει

- Πώς γίνεται αυτό? του λέω...

- Παει η πίσσα και κολλάει στα πάνελ, αυξάνεται δραματικά η μάζα της μεμβράνης..... τί να παίξει το ηχειάκι ?

Η αλήθεια είναι οτι έχει λογική αυτό, το θέμα είναι όμως εάν έχουμε κάποιον με παρόμοια εμπειρία ....

Λογική μπορεί να έχει αλλά παρ'όλο που έζησα πάρα πολλά χρόνια με Martin Logan (Aerius,Aerius i,SL3,Ascent i και Cinema i)ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι τα ηχεία μου είχαν μπουκώσει ή είχαν χάσει άκρα και όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί φίλοι καπνίζοντες και μη που τα είχαν ακούσει ανά διαστήματα .
Βέβαια ένα καλό καθάρισμα με την ηλεκτρική στο πάνελ κάθε μήνα το έκανα για καλό και για κακό περισσότερο για την σκόνη άλλα μέχρι εκεί.
Τώρα ο καθένας έχει και της δικές του απόψεις οι οποίες είναι σεβαστές.

οτιδηποτε υπο μορφη σωματιδιων, ειτε σκονη ειτε καπνος, που αιωρειται στον αερα και επικαθεται στα μηχανηματα μονο κακο κανει.
Ανοιχτε ενα μηχανημα μετα απο κανα δυο χρονια και φυσηξτε το με συρευ αερα, να δειτε τι βγαζει.

Συμφωνώ για'αυτό και έχω πάρει μηχανήματα τα οποία είναι κυριολεκτικά σφραγισμένα και δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα του εσωτερικού τους.-bye-