Μια φορά κι έναν καιρό…
ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ λοιπόν…
ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, ουσ. αρ. Αυτοματισμός ψυχικός, καθαρός, με τον οποίο προτίθεται κανείς να εκφράσει είτε προφορικά είτε γραπτά, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, την πραγματική λειτουργία της σκέψης. Υπαγόρευση της σκέψης, με την απουσία κάθε ελέγχου από τη λογική, έξω από κάθε προκατάληψη αισθητική ή ηθική.
ΕΓΚΥΚΛ. Φιλοσ. Ο σουρεαλισμός στηρίζεται στην πίστη στην ανώτερη πραγματικότητα ορισμένων τύπων συσχετισμών αγνοημένων ως τώρα, στην παντοδυναμία του ονείρου. στο αδιάφορο παιχνίδι της σκέψης. Τείνει να καταλύσει όλους τους άλλους ψυχικούς μηχανισμούς και να υποκατασταθεί στη θέση της στη λύση των κυριότερων προβλημάτων της ζωής.
Συχνά ο όρος χρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους για να υποδηλώσει κάτι φανταστικό, αλλόκοτο, παράλογο ή τρελό. Η απλοϊκή αυτή χρήση του όρου είναι ανεπαρκής για την περιγραφή του υπερρεαλιστικού κινήματος, έχει παρόλα αυτά ενσωματωθεί στην καθομιλουμένη (π.χ. "...ήταν μια εντελώς σουρεαλιστική σκηνή!"). …
ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ!!!
Το θέμα…by Μνήμη!!!
“Κάποτε.... υπήρχαν δάση”
Πάμε…
Πολιτική διάσταση
..Όταν βγαίνει υπουργός και λέει: Δεν θέλαμε να ρίξουμε νερό, γιατί φοβόμασταν μην χαλάσουμε τους πυλώνες της ΔΕΗ, τί να πούμε εμείς?
..Όλα αυτά λειτουργούν με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων, και όσο μας κυβερνούν αυτοί οι ξεφτιλισμένοι τόσο θα καίγονται τα
δάση από τους εμπρηστές !
..μια οικολογική χούντα για κυβέρνηση.....
..Κατ’ αρχάς θέλουμε πολιτικούς με αρ@#$%$#.... και όχι yes master.
..Γιατί τόσο χάλι?
..Παντού : Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Ποιότητα ζωής, περιβάλλον..
..Όσο θα ξεπουλιέται η κρατική περιουσία στους ιδιώτες ανεξέλεγκτα και όσο θα αποθεώνεται η χυδαία ελεύθερη αγορά θα χειροτερεύουν τα πράγματα. Εδώ και 11 χρόνια ελαύνει η λαίλαπα τού νεοφιλελευθερισμού, αλλά όλοι χειροκροτάνε....Για κρατικές επενδύσεις θα μιλάμε τώρα??? Ti έλεγε ο Λαλιώτης στις φωτιές της Πεντέλης??Ότι θα πει και ο σημερινός αντίστοιχος...
..παντού ο κόσμος έχει μια ροπή προς τον νεοφιλελευθερισμό πχ, Γάλλια Αγγλία Γερμάνια Ελλάδα κτλ, δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί ;
..Έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 20 χρόνια μια νέα τάξη πρώην μικροαστών και νυν νεόπλουτων, χωρίς καμιά συνείδηση.
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
..είναι καθάρματα όλοι τους …
Παιδιά!!!!! τι λέτε;;;;;;;;;;;;”
Οικονομική διάσταση
..μα αγαπητέ τα λεφτά τα σκορπάμε άλλου σε σαχλαμάρες
..ειδικά η ετοιμότητα και οι Περιπολίες να γίνονται στα ύψη στα Τουριστικά μέρη τα όποια έχουν και τη μεγαλύτερη οικοδομική αξία .....
και μη μας πουν πως δεν υπάρχουν κονδύλια για εξοπλισμό ! ....ξέρουν αυτοί που θα τα βρουν !...εκεί που τα σκορπάμε ...
..άσε που τα λεφτά είναι πολλά ρε σεις.
Νομική διάσταση
..Απ' ότι έμαθα με την αναθεώρηση του Συντάγματος ο αποχαρακτηρισμός έγινε πιο εύκολος.
..Νομοθετικά το θέμα έχει τελειώσει. Οι άδειες είναι σε εξέλιξη.
θέμιδος μέλαθρον
..Ποιος οικοπεδοποίησε καμένη έκταση; Ο τάδε. Ωραία! Ζει; Αν ναι, φυλακή ισόβια χωρίς δίκη.
..Ρε σεις, είδατε ποτέ κανένα να δικαστεί για εμπρησμό;;; Είδατε;;; Γιατί εγώ δεν έχω δει ποτέ...
..Σε ορισμένες περιπτώσεις είμαι υπέρ της θανατικής ποινής.”
..καλύτερη τιμωρία είναι να τους βρίσκεις και μετά να τους καις ζωντανούς και σιγά σιγά.....”
..Κι εγώ το ίδιο.
..Υπάρχουν εγκλήματα και εγκλήματα. Κάποια είναι χειρότερα από τα συνηθισμένα.”
..Αν και είμαι κατά της θανατικής ποινής μιας και πιστεύω ότι ο θεός δίνει ζωή και μόνο αυτός μπορεί να πάρει , στην συγκεκριμένη περίπτωση τον έκαιγα ζωντανό και μονός μου.
..πρώτος που θα συλληφθεί με στοιχειά ....κάψιμο ζωντανός
..όποιος χτισθεί σε καμένο δασικό κόψιμο χεριών και δήμευση περιουσίας
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Κοινοκτημοσύνη
..Μήπως μαζί με τις φωτιές πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με τους οικοπεδοφάγους;
Μέλη Συντονιστικής επιτροπής
..Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στο να πετάξουν τα αεροπλάνα.
Απογραφή και στοιχεία γεννητικότητας
..Σε σημείο που αναρωτιέμαι αν πρέπει να φέρνουμε τα παιδιά μας στον κόσμο.
..Η γυναίκα μου είναι έγκυος στον 2ο μήνα...
..κι εγώ που έκανα πρόσφατα παιδί αυτό ήταν η κυρία σκέψη μου....
..ευτυχώς δεν έχω παιδιά..
..Αυτό με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα ενόψει της επικείμενης έλευσης και νέου τέκνου,
Εκπαίδευση
..Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ όταν θα έρθει η ώρα, θα το στείλω έξω για σπουδές και θα το συμβουλέψω να μείνει εκεί.
..Εκπαιδεύτηκαν στην αρπαχτή .
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Αιώνια αναπάντητα ερωτήματα
..Ποιός νόμος δίνει το δικαίωμα για οικοπεδοποίηση των καμένων δασών και γιατί υπάρχει ακόμη;
..Ποιός πουλάει, ποιος αγοράζει και ποιος δίνει την οικοδομική άδεια;
..Ποιος τα αγοράζει; Τόσο δύσκολο είναι να εντοπιστούν;
..ΔΕΝ μπορούσαμε τόσο καιρό να πάρουμε εξοπλισμό ;;;;;; Ανθρώπινο Δυναμικό ;;;;;;; Αεροπλάνα ;; καλύτερη εποπτεία των Δασών ;;;
..Αλήθεια, γιατί μόνο "βίλες" φυτρώνουν εκεί?
..σήμερα έχεις όλες τις απαντήσεις….....
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Ποιητική διάσταση
..Ανάσα, δρόμος, 114, Κυκλάμινα, πηγή, καταφύγιο, παιχνίδι, βατόμουρα, ρίγανη, Δάσκαλος, πίστη, ζωή... Αγαπημένη μου... 12 χρόνια δάκρυα
..Σε έβλεπα και μάτωνε η ψυχή μου. Μάτωνε και το φεγγάρι από ψηλά, που σε έβλεπε να σβήνεις. Να υπομένεις καρτερικά το μαρτύριο σου σαν μια άλλη Ζαν ντ άρκ……………. Το βράδυ που πέθανε το Δάσος.
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Γνωμικά
..Αλλά δεν έχουμε όπως φαίνεται ούτε γνώθι σ’ αυτόν.
..Αει σηχτιρ πια..
Οι πανταχού παρόντες γνωστοί-άγνωστοι …φυσικά ο ορατός εξ’ ανατολών κίνδυνος
..Φοβόμαστε λέει μην μας την πέσουν οι Τούρκοι..
..Τα αυτάκια έχουν πιάσει για άτομα άλλης χώρας που προκαλούν τέτοιες ζημιές για μείωση της εικόνας της χώρας μας προς τα έξω...
Οι φίλοι μας … οι Ρώσοι
..δεν αγοράζουμε εξοπλισμό πυροσβεστικό όπως Καναντερ η εκείνο το μεγάλο το αεροπλάνο από τη Ρωσία
Ευρωπαϊκή διάσταση
.. Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Κροατία έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με μας. Η Πορτογαλία πέρυσι θρήνησε 550 νεκρούς από τις πυρκαγιές και το κράτος δήλωσε εντελώς ανίκανο να διαχειριστεί την πυρκαγιά στα βόρεια της χώρας.
φυσική διάσταση
..Ένας "Κωνσταντινίδης" που ακούω στο ραδιόφωνο, υποστηρίζει ότι δεν ευθύνονται οι εμπρηστές και πως κακώς για κάθε πυρκαγιά κατηγορούμε αυτούς. Οι πυρκαγιές λέει είναι φυσικό φαινόμενο και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές.
Αθλητική διάσταση
..Από την μία ο ΠΑΟ από την άλλη οι εργολάβοι και οι τράπεζες...
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Ψυχολογική διάσταση
..Τι να πω....τι θλίψη....τι νεύρα όμως για όσους έκαναν τέτοιο κακό...
..Πάντως είναι πολύ θλιβερό θέαμα τα καμένα δένδρα.
Και…σαφώς…η στρατιωτική διάσταση
..Πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά για μ@λακιες... Αεροπλάνα, πύραυλους, τανκς... Άμα λεγανε δεν θα πάρουμε 5 F16 αλλά 100 canadair τώρα ίσως να ήταν αλλιώς...
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Χαμηλές πτήσεις
..Στην Ισπανία πέταγα πέρυσι πάνω από την περιοχή της Σεβίλλης, χαμηλά με ελικοφόρο και επί 15 λεπτά, δηλ. για περισσότερα από 80 χλμ. όλα ήταν καμένα.
Ερτζιανή κάλυψη
..Άκουσα μόλις τώρα στο Ράδιο Άλφα
Και το μετεωρολογικό μας δελτίο
..Γνωστοποιημένη είδηση ότι θα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες όλων των εποχών
Συνταγές … Βέφας Αλεξιάδου
..Φίλη της μητέρας μου ζήτησε απόσπαση γιατί δεν άντεχε τις πιέσεις από αυτούς που ζήταγαν να αποχαρακτηρίσει δασικές εκτάσεις έξω από την Καβάλα (μιλάμε για απειλές).
..Με καλό συντονισμό και σωστές ενέργειες αναδάσωσης από αύριο κιόλας μέχρι το 2030 μπορεί να έχει αποκατασταθεί η ζημιά σε μεγάλο βαθμό....
… αντιληφτήκατε εσείς κάποιο σχέδιο ;;
..Αεροπλάνα + Εξοπλισμό σε Οχήματα + Ανθρώπινο Δυναμικό + Περιπολίες από την αρχή του Καλοκαιριού με μικρά Αεροπλανάκια η Ελικόπτερα πάνω από τα μεγαλύτερα Δάση στις μέρες του Καύσωνα με άνεμο + και τοποθέτηση και διαμοιρασμό των πυροσβεστικών οχημάτων και πληρωμάτων στα μέρη που είναι SOS και σίγουρα ότι θα εμπρηστών πάλι .....
..Ας γινόταν ένα είδος "εμπάργκο" για να βλέπαμε πόσες φωτιές θα είχαμε, και πόσες βίλες στα αποκαΐδια....
..Αν δεν αγοραστεί εξοπλισμός εναέριος και επίγειος και να βάλουμε προσωπικό εκεί που λείπει ..... τίποτα δεν κάνουμε όποια κυβέρνηση και να έρθει ....
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Άνδρα μοι ένεπε μούσα πολύτροπος …
..Kαλά ας αρχίσουμε να κλαίμε και να τραβάμε τα μαλλιά μας για την συμφορά σαν τις Τρωάδες τότε. Μόνον που ο Ξέρξης έχει ήδη χάσει.
Εναλλακτικές πήγες ενεργείας
..Η λύση είναι στις ανανεόμενες πηγές ενέργειας, άρα λύση θα δοθεί σε 2-3 χρόνια από τώρα. Τα άλλα είναι λόγια για δημοσιογράφους.
..Για φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες πρόκειται και εμπλέκονται οι μεγαλύτεροι ενεργειακοί όμιλοι της Ευρώπης (από Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία).
..ας μεταφερθούν τα ενεργειακά θέματα σε άλλο νήμα παρακαλώ
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Εντός θέματος
..Μια και ειπώθηκε για φωτοβολταϊκά, να ρωτήσω, αν και είναι λίγο πιο άσχετο:
..Κύριε Βλασιδη από ότι φαίνεται ξέρετε κάτι παραπάνω για τα φωτοβολταικα. Υπάρχουν τίποτα χρηματοδοτήσεις ? Αν γνωρίζετε κάτι περισσότερο θα ήταν καλό να μας πείτε.
..Όσο αφορά τα φωτοβολήθηκα το έψαξα και εγώ το θέμα γιατί ήθελα να κάνω και μια επιχείρηση πάνω σε αυτό και δυστυχώς για τους μικρούς δεν γίνεται θέμα αλλά για τα σπίτια ακόμα είναι ακριβά
..Όσο για τα φωτοβολταϊκά ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδος η kWh αγοράζεται από τη ΔΕΗ προς 0.45 …..
..ας μεταφερθούν τα ενεργειακά θέματα σε άλλο νήμα παρακαλώ!!!!
..Μόνο στην χώρα μας τα σώματα ασφαλείας έχουν κεφαλή πολιτικό/άσχετο με το αντικείμενο.
..Πάντως όλα σχετικά είναι.
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Επαναφορά
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Μνήμη
..αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι ότι ΟΛΟΙ μας θα το ξεχάσουμε αυτό που έγινε..... Ποιος θυμάται την Πεντέλη πια ?
..Και να το θυμόμαστε χωρίς να κάνουμε κάτι το ίδιο θα είναι μαμω την τρέλα μου μαμω
Μελλοντολογία
..Η κατάσταση που διαμορφώνετε για το λεκανοπέδιο πλέον για τα επόμενα χρόνια είναι τραγικότητα όλα αυτά γιατί ένα κτήνος με τη μορφή ανθρώπου ήθελε να μεγαλώσει τις καταθέσεις του στην τράπεζα.
..Λυπάμαι αφάνταστα για ότι γίνεται και άλλο τόσο για ότι πρόκειται να γίνει..
..ο πλανήτης αλλάζει ,
Εσχατολογία
..Πότε θα πνιγούμε δεν ξέρω... μην ξεχνάμε ότι η φύση για να επαναφέρει την ισορροπία καταφεύγει σε βίαιες μεθόδους.
..Αναδάσωση στο πευκόδασος της Πάρνηθας δεν γίνεται ..... ούτε καν φυσική.
..Ξεχάστε την νότια Ελλάδα.
..Όταν τα παιδιά μου γεράσουν θα είναι έρημος.
..Σε λίγο δεν υπάρχει τίποτα όρθιο και έτσι όπως κλαίμε για τις παραλίες θα κλαίμε και για το χώμα και τον αέρα.
..Σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει τίποτα. Ούτε δάση, ούτε θάλασσες, ούτε αέρας καθαρός... τίποτα.
..μέχρι που να μην μείνει τίποτα για όλους μας.
..γιατί να μην πάμε σε ομαδικές αυτοκτονίες ?
..η φύση εκδικείται!!!!!
..Τώρα δυστυχώς είναι ΜΑΛΛΟΝ αργά......... μάλλον!!!
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Στατιστική εσχατολογία
..κάποιος καθηγητής είπε πως μόλις το 0,5% από τις παλιότερες πυρκαγιές έχει αναδασωθεί.
..Μάλλον τυχαίο θα είναι ότι και πέρσι 28 Ιουνίου έπιασε φωτιά στα Δερβενοχώρια και έκαψε 10.000 στρέμματα!!
…άρτι αφιχθείς
..Τελικά ποιός θα μας πει γιατί έγινε και πώς ακριβώς έγινε.
..Βαγγέλη μάλλον έχεις χάσει επεισόδια.
“ ΛΑΛΑΚΕΣ…….
Πραγματικότητα
..Έχεις δίκιο .... το κάναμε χάλια το νήμα και πραγματικά χάσαμε το δάσος...
..Ούτως ή άλλως έτσι όπως πάει το πράγμα θα την κοπανίσουμε μόνοι μας.
..Λογικό, τέτοιοι που είμαστε...
ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....
..ΛΑΛΑΚΕΣ…….
..Μήπως ο καθένας μας έχει τις ευθύνες του και πρέπει να γίνει κάτι μαζικό?
..Δεν είναι πρόβλημα των άλλων αλλά δικό μας πλέον. Δεν πάει άλλο. 40+ βαθμοί για δέκα μέρες συνεχόμενες δεν έχει ξαναγίνει δεν μπορεί να συμβαίνει και να είμαστε όλοι anemos περιμένοντας την λύση από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Εμείς είμαστε η Πολιτεία και εμάς εκπροσωπούν όλοι αυτοί που εκλέγουμε κάθε 4 χρόνια, είναι ο καθρέφτης μας. Βρίζοντας τους απλά βρίζουμε εμάς αλλά δεν κάνουμε και τίποτα, απλά καθόμαστε πάνω στις βρισιές μας και στον Ωχ αδελφίσω μας. Είμαστε η μονή χωρά στον κόσμο πιθανόν που για όλα φταίει η ΠΟΛΙΤΕΙΑ και εμείς για τίποτα.
..είμαστε αποκοιμισμένοι και εθισμένοι στην αδράνεια. Και στην ουσία συνένοχοι για όσα συμβαίνουν.
Φτάνει ρε γαμωτο!!!!
..αλλά υπάρχει πάντα ελπίδα
..Όλα σχετικά είναι
ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!!!!! “
..ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!
..θέλει πολύ σκέψη ;;”
..Φταίμε όλοι γι' αυτή την κατάσταση και πάρτε το χαμπάρι. Όλοι.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
..Πιστεύω πως η ώρα να γίνουμε όλοι μας πιο ενεργοί έχει έρθει (εδώ και καιρό). Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε
..χεχε.. το άλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρεις ;;
Σχόλιον του …μεταφορέως
Τα παραπάνω Σταχυολογήματα/αποσπάσματα κάποιων αρχικών διαφορετικών προσεγγίσεων θα ήθελα να τονίσω ότι έγιναν πάντα με φιλική και συναδελφική διάθεση, χωρίς καμία μα καμία κριτική αναφορά και διάσταση … ούτε καν Κρητική ( αν και ορμώμενος από δαύτα τα μέρη) και σαφώς με …πολύ καλή διάθεση… παρά το οδυνηρό της περιπτώσεως
Θαυμάστε τις όποιες προσεγγίσεις ΜΑΣ (καθότι κι εγώ κάπου ενδιάμεσα στο σύνολο των σχολίων ευρίσκομαι)…διαλέξτε και πάρτε
Και όλα αυτά σε λίγες μόνον ώρες… λόγω και του ακατάλληλου της ώρας … σαφώς και ΜΕΡΑΣ… και όταν η ΕΛΛΑΔΑ ακόμα σιγοκαίεται … ότι απέμεινε δηλ.
…ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!!:grandpa: