Καππαδοκία;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Σκέφτομαι του χρόνου αρχές του καλοκαιριού να ξαναπάω στην -πολύ φωτογραφική- Καππαδοκία. Ενδιαφέρεται κανείς όπως κάνουμε τώρα το προσκύνημα-εκδρομή στο Άγιο Όρος, να κάνουμε μια εκδρομή 5/6ήμερη του χρόνου στις αρχές Ιουλίου ή νωρίτερα στην Καππαδοκία; Δεν μιλώ να ακολουθήσουμε γκρουπ, αλλά να είμαστε 5-6 άτομα έστω 8, και να φωτογραφίζουμε και να περάσουμε καλά.

Βέβαια έχουμε χρόνο, αλλά ας δούμε τις προθέσεις...

Ισως απο τα λίγα μέρη που θα ήθελα να επισκευτώ απέναντι, ενώ πολυ μάλιστα θα ήθελα μια βόλτα με ένα τέτοιο hot air baloon.

balloons-cappadocia-turkey_40055_990x742.jpg

Δε ξέρω καθε πότε έχει φεστιβάλ όμως.

Καλή επιτυχία στην οργάνωση της εκδρομής! (λιγο νωρίς να δηλώσω συμμετοχή, θα το ήθελα πολυ πάντως)

Καταπλητικη ιδεα! Απλα μεχρι τοτε πολλα αλλαζουν....ειτε προς το καλυτερο..ειτε προς το χειροτερο...Εγω παντως θα το ηθελα :)

Εγώ ενδιαφέρομαι τα μάλα πάντως!
Οπότε αν είμαστε καλά και οικονομικά (ως χώρα), είμαι μέσα.

δεν είναι φεστιβάλ. Τα αεροστάτα ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες και πετούν καθημερινά λίγο πριν το χάραμα και για 60 -90 λπτ. Η πτήση στοιχίζει 90-120 ευρώ. Το θέαμα είναι καλό τόσο από ψηλά, όσο και από το έδαφος.

αν ειναι για νωριτερα πχ Απριλη - Μαη, ενδιαφερομαι και γω, αν και υπαρχει μια περιπτωση να παω τελη σεπτεμβρη αρχες οκτώβρη
λέω νωρις γιατι η Καππαδοκια ειναι αρκετα τουριστικη περιοχη και βαρανε στο ψαχνο

Απάντηση: Re: Καππαδοκία;

δεν είναι φεστιβάλ. Τα αεροστάτα ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες και πετούν καθημερινά λίγο πριν το χάραμα και για 60 -90 λπτ. Η πτήση στοιχίζει 90-120 ευρώ. Το θέαμα είναι καλό τόσο από ψηλά, όσο και από το έδαφος.

Το φεστιβαλ που ανέφερα ηταν ασχετο με το τουρ οπως το λες, απλα το ανεφερα επειδη δε ξερω ποτε ειναι γιατι το ειχα στο μυαλο μου για την περιοχη αν αξιωθώ να πάω ποτέ! ;)

Re: Απάντηση: Re: Καππαδοκία;

την περιοχή τη γνωρίζω. Αν θα κανονίσουμε εκδρομή (photographic expedition) θα μείνουμε στο urgup (Προκόπι). Με βάση τις περυσινές τιμές μπορείτε να υπολογίζετε περίπου 60-65 ευρώ τη βραδιά το δίκλινο (άρα τα μισά ανά άτομο). Αν θέλετε θα έχει και ημιδιατροφή. Μετάβαση αν είμαστε μέχρι 6 άτομα θα πάμε με το δικό μου αυτοκίνητο αυθημερόν (1500 χλμ. Θεσσαλονίκη - Προκόπι). Το πετρέλαιο είναι 2,5 ευρώ το λίτρο.

Από εκεί και πέρα τα έξοδα θα είναι το φαγητό και το αερόστατο. Τιμές φαγητού όπως στην Ελλάδα και το αερόστατο από 60 ευρώ μέχρι 145. Μουσεία δεν έχουμε, τέσσερα εισιτήρια θα πληρώσουμε συνολικά.

Σεπτέμβριος -Οκτώβριος είναι καλή εποχή, αλλά το τοπίο θα είναι εντελώς ξερό, δεν ξέρω αν αυτό είναι το επιθυμητό στη φωτογράφιση. Απρίλιος χμμμ. τα τελευταία 5 χρόνια είχε συνολικά περισσότερες από 100 μέρες με χιόνια και πάγο στην περιοχή. Δεν θα το συμβούλευα. Κια η φυση ακομη πεθαμένη. Τέλος Μαίου είναι πολύ καλύτερα.

Πολύ μακρινός προγραμματισμός για τις δικές μου συνήθειες, αλλά αν βολέψει θα ήθελα πολύ να συμμετέχω.
Οκ, φωτογραφική θα φέρω αλλά για εμένα ίσως είναι και η τελευταία προτεραιότητα, και αν δεν χωράμε παίρνω και το φιατάκι και όποιος θέλει ακολουθεί.

Κι εγώ μέσα, να 'μαστε καλά!

edit: δεν ξέρω πότε πέφτει πάσχα του χρόνου, ίσως 2 βδομάδες μετά να ήταν καλά...

Σκέφτομαι του χρόνου αρχές του καλοκαιριού να ξαναπάω στην -πολύ φωτογραφική- Καππαδοκία. Ενδιαφέρεται κανείς όπως κάνουμε τώρα το προσκύνημα-εκδρομή στο Άγιο Όρος, να κάνουμε μια εκδρομή 5/6ήμερη του χρόνου στις αρχές Ιουλίου ή νωρίτερα στην Καππαδοκία; Δεν μιλώ να ακολουθήσουμε γκρουπ, αλλά να είμαστε 5-6 άτομα έστω 8, και να φωτογραφίζουμε και να περάσουμε καλά.

Βέβαια έχουμε χρόνο, αλλά ας δούμε τις προθέσεις...

εχετε κανονισει εκδρομη στο Αγιο Ορος ? ποτε ? εγω προλαβαινω?

για Καπαδοκια μεσα αν δεχεστε Αθηναιους
2.50 ευρω το λιτρο το πετρελαιο ?

την εκδρομη το φθινοπωρο θα την κανουν καποιο φιλοι τουρκοι απο την ισταμπουλ, για 8 μερες με αυτοκινητα
απο οτι μου εχουν πει η καλυτερη περιοδο για φωτογραφιση ειναι φθινοπωρο/ανοιξη
το τοπιο ειναι στεπα και γινετε πιο γλυκο λογο οτι ο ηλιος ειναι χαμηλα, και μπορεις να φωτογραφισεις τις περισσοτερες ωρες τις ημερας
περυσι που πηγαν καποιοι γνωστοι μου(τελη αυγουστου) πληρωσαν για το αεροστατο 190 ευρω!
αλλα εμεινα τοσο ενθουσιασμενοι που το...ξεπερασαν:flipout:

Βλαση 2,5 ευρω εχει τι πετρελαιο στην τουρκια???

Re: Απάντηση: Καππαδοκία;

εχετε κανονισει εκδρομη στο Αγιο Ορος ? ποτε ? εγω προλαβαινω?

για Καπαδοκια μεσα αν δεχεστε Αθηναιους
2.50 ευρω το λιτρο το πετρελαιο ?

εννούσα το λίτρο. Αλλά πλέον η τιμή έχει μειωθεί και είναι στο 1.55. Συμφέρει πολύ περισσότερο.

Για τα μπαλόνια υπάρχουν δυο είδη πτήσεων, οι απλές και οι deluxe. Οι δεύτερες στοιχίζουν περισσότερο.

Φυσικά και δεχόμαστε Αθηναίους για την Καππαδοκία.

Και σε αυτήν μέσα παρότι μιλάμε για ένα χρόνο μετά, αλλά κατ' αρχήν πιστεύω ότι θα είναι κι αυτό προσκύνημα...

Nα προσεχετε τα αεροστατα, τα περασμενα χρονια εχουν γινει ατυχηματα με θυματα.

Δεν προκειται για τους πιο σχολαστικους χειριστες με εμφαση στην ασφαλεια των πελατων....