Καράβια και λιμάνια

26346546039_080fd168a9_h.jpg

Πολύ ωραίο λιμάνι.

Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα η οποία φυσικά είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής γωνίας που είχε ο ήλιος. Εξαιρετική στιγμή, με σκιές φυσικό έντονο κοντράστ που βοηθάει στο τελικό αποτέλεσμα!

Απο τις ελάχιστες φωτογραφίες που θα τις χαρακτήριζα ´ζωγραφικός πίνακας´. Παρά τα πολλά λαθάκια στην επεξεργασία, όπως το φωτοστέφανο στην πλώρη και στην πρύμνη, μου αρεσει η γωνία λήψης, τα χρώματα αλλά και το μέταλλο. Με 2-3 διορθώσεις θα γίνει ακόμα καλύτερη

Απάντηση: Re: Καράβια και λιμάνια

Υπέροχη!

Απο τις ελάχιστες φωτογραφίες που θα τις χαρακτήριζα ´ζωγραφικός πίνακας´. Παρά τα πολλά λαθάκια στην επεξεργασία, όπως το φωτοστέφανο στην πλώρη και στην πρύμνη, μου αρεσει η γωνία λήψης, τα χρώματα αλλά και το μέταλλο. Με 2-3 διορθώσεις θα γίνει ακόμα καλύτερη

Δημήτρη και Κώστα σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Με το κομμάτι της επεξεργασίας μιας φωτογραφίας πειραματίζομαι τώρα, και είμαι σε νηπιακή κατάσταση, το τελευταίο διάστημα που άρχισα να δημοσιεύω κάποιες φωτογραφίες κυρίως εδώ για να δω τα σχόλια και της κριτικές των ειδικών όπως είστε εσείς. Οπότε η όποια κριτική καλοδεχούμενη.
Τώρα όσο αφορά τη φωτογραφία το φωτοστέφανο που αναφέρεις το είδα όταν έκανα την εξαγωγή αλλά δεν ήξερα πως το προκάλεσα αλλά και πως να το διορθώσω. Το χρώμα και η γωνία είναι επιλογή μου.
Θα σου ήμουν ευγνώμων Κώστα εάν έκανες τις προτάσεις σου για να γίνει ακόμη πιο όμορφη
Έχω αρκετές από την βόλτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του συγκεκριμένου πλοίου που θα μπορούσα να ανεβάσω αλλά να μην καταχραστώ το χώρο.

Βασιλη

Εριξα μια ματιά στις φωτογραφίες σου και σχεδόν στις πρισσότερες ταιριάζει το ίδιο σχόλιο που έκανα και παραπάνω. Πολυ ομορφες γωνίες λήψης και χρώματα αλλά με θέματα και λάθη στην επεξεργασία.

Θα σου πρότεινα να έχεις μέτρο και να έχεις ως στόχο το φυσικό αποτέλεσμα κσι όχι το πουσάρισμα

Απάντηση: Re: Καράβια και λιμάνια

Υπέροχη!

Βασιλη

Εριξα μια ματιά στις φωτογραφίες σου και σχεδόν στις πρισσότερες ταιριάζει το ίδιο σχόλιο που έκανα και παραπάνω. Πολυ ομορφες γωνίες λήψης και χρώματα αλλά με θέματα και λάθη στην επεξεργασία.

Θα σου πρότεινα να έχεις μέτρο και να έχεις ως στόχο το φυσικό αποτέλεσμα κσι όχι το πουσάρισμα

Κώστα
σε ευχαριστώ και για το χρόνο που διέθεσες αλλά και για τις συμβουλές σου τις οποίες θα προσπαθήσω και να εφαρμόσω.
Εκτός από το πουσάρισμα ποια άλλα λάθη βρίσκεις στην επεξεργασία ;

Αρκετά θα έλεγα.

Οι φωτογραφίες σου όταν γέρνουν, γέρνουν όλες δεξιά ! (τυχαίο?) Κλασικό θέμα στην φωτογράφιση που πρέπει να διορθώνεται στην επεξεργασία
Κάποιες έχουν θέματα γεωμετρίας. Εύκολα μπορείς να βρεις στο Youtube πρακτικές για ελέγχεις και να διορθώνεις τις παραμορφώσεις
Οσο περισσότερο φωτογραφίζεις, τόσο θα διαπιστώνεις ότι απλά 'κόλπα' & εφέ (βινέτα, HDR, κορεσμός χρωμάτων κλπ) δεν προσθέτουν αλλά βλάπτουν τις φωτογραφίες μας
Ασχολήσου σοβαρά με της ισορροπία του λευκού, την σωστή έκθεση και την χρήση του διαφράγματος

Αυτά από εμένα. Καλή συνέχεια

Οι παρατηρήσεις του Κώστα για την φωτογραφία σου Βασίλη είναι σωστές, και αφορούν και τις άλλες που έχεις στο flikr. Η βασική σου προσέγγιση όμως μου αρέσει, βγάζει μια αίσθηση "Τιτανικός" στο χρώμα και την ατμόσφαιρα, μάζεψε λίγο τις υπερβολές και τα ξαναλέμε...