Καράβια και λιμάνια

Πράγματι, φαντάσου τι θα βγάζει όταν τον ψήσουμε να πάρει φωτογραφική... (όταν - όχι αν... :flipout:).

Καλημέρα αγαπητέ Κώστα!

Ευχαριστώ πολύ!!!
Τι εννοείς με τον όρο soft; Αν εννοείς ότι τα χρώματα δεν είναι τόσο έντονα είναι επειδή παλαιότερα τα τσίμπαγα λίγο παραπάνω, και τώρα προσπαθώ να το μαζέψω... :smile:

Πχ. στην την πρώτη, είναι soft pastel η θάλασσα με ποιό έντονο γαλάζιο από το φυσικό. Αυτά προκαλεί τα προκαλεί η τεχνική της υπερέκθεσης, τα οποία τα διορθώνουμε συνήθως (ισορροπία λευκού, τονικότητα κλπ) . Εμένα μου αρέσουν όμως όπως τα έχεις στις φωτογραφίες σου

Πχ. στην την πρώτη, είναι soft pastel η θάλασσα με ποιό έντονο γαλάζιο από το φυσικό. Αυτά προκαλεί τα προκαλεί η τεχνική της υπερέκθεσης, τα οποία τα διορθώνουμε συνήθως (ισορροπία λευκού, τονικότητα κλπ) . Εμένα μου αρέσουν όμως όπως τα έχεις στις φωτογραφίες σου

Κώστα σε ευχαριστώ για την απάντηση. Εγώ έχω πειράξει το χρώμα της θάλασσας επίτηδες για να του δώσω αυτήν την απόχρωση. Ίσως το παράκανα λίγο.... Το έκανα γιατί αρχικά έμοιαζε πολύ με το χρώμα του ουρανού και μου έμοιαζε πολύ flat η φωτογραφία συνολικά. Θέλησα με αυτόν τον τρόπο να διαχωρίσω χρωματικά τον ουρανό από την θάλασσα αλλά ίσως έπρεπε να το κάνω με πιο ήπιο τρόπο. Πάντως έτσι έχει περισσότερο ενδιαφέρον η φωτό.

Παρακάτω είναι η αρχική η οποία είναι τραβηγμένη με s/30'' , f/14 και +1,7EV με την λογική του ETTR.

Απο την όμορφη θεσσαλονίκη
21a4ceab1120c5e07dc66cfaadb7331f.jpg

Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αξιόλογη φωτογραφία που σηκώνει αρκετή επεξεργασία. Το άνοιγμα του ουρανού ειναι εντυπωσιακό θεμα.

Αν ήταν στο χέρι μου, θα την προτιμούσα με χρωμα, θα έδινα περισσότερο φωτισμό συνολικά και θα έδινα έμφαση στις αντανακλάσεις.

Ευχαριστω κωστα για τις παρατηρησεις....ηταν η πρωτη προσπαθεια απο ταμπλετ επεξεργασια και ανεβασμα. Οποτε αντιλαμβανομαι οτι δεν βγηκε το αποτελεσμα οπως θα ηταν σε pc

Ευχαριστω κωστα για τις παρατηρησεις....ηταν η πρωτη προσπαθεια απο ταμπλετ επεξεργασια και ανεβασμα. Οποτε αντιλαμβανομαι οτι δεν βγηκε το αποτελεσμα οπως θα ηταν σε pc

Πραγματι αυτή είναι η δικη μου εντύπωση απο την εμπειρία μου μέχρι τώρα στo tablet, στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Ρωσία είχα μόνο το tablet (iPad Pro) και οτι ανέβασα ήταν με λίγη επεξεργασία σε αυτό, παράπονο δεν έχω από ταχύτητα ή δυνατότητες (σφαίρα παει) αλλά από την τελική εποπτεία, αφού δεν εισαι ποτέ απόλυτα σίγουρος αν έχεις ανεβάσει πολύ contrast, sharpness, dehaze, clarity κλπ., όταν γύρισα λοιπόν και τις είδα σε μεγάλο μόνιτορ δεν ενθουσιάστηκα από κάποιες που έβαλα ή ήταν πιο σκοτεινές ή πιο άχρωμες ή πιο soft . Βέβαια η εναλλακτική θα ήταν να τις επεξεργαστώ όταν γυρίσω που δεν συμβαίνει πια σχεδόν ποτέ λόγω έλλειψης χρόνου ή διάθεσης. Γιαυτο και πήρα το affinity pro για iPad που έχει πολύ καλά εργαλεία και θα προσπαθήσω να δω αν με περισσότερη χρήση και αποκτώντας εμπειρία βλεποντας τα σε 10¨ οθόνη να μπορώ να φέρω λίγο πιο καλά αποτελέσματα.