Καράβια και λιμάνια

1η Φωτο: Μακάρι να υπήρχε ένα ιστοφόρο αλλά θα μπορούσε να ήταν και μια ψαρόβαρκα μόνο. Περισσότερο η ματιά μου πάει στον ουρανό και στα υπέροχα παιχνίδια του φωτός με τα σύννεφα, όπου στην Θάλασσα δίνουν πολύ όμορφες αντανακλάσεις. Ως προς την φόρμα της φωτογραφίας, σε τέτοια θέματα "ουρανού" δεν μου ταιριάζουν τα φτιασίδια (πχ sepia) γι αυτό και θα την προτιμούσα στα φυσικά της μολυβένια χρώματα, με έμφαση στους τόνους και ένα wide καδράρισμα.

2η φωτό: Μήπως είναι υπερφωτισμένος ο ουρανός?

Και οι δυο μου αρέσουν πολυ.

Απάντηση: Re: Καράβια και λιμάνια

ναι η δευτερη έχει πάρει πολύ φως, την έχω και με καλύτερη έκθεση και σε RAW να την ξεζουμίσω αν βρώ χρόνο αλλά όχι σε τόσο καλό κάδρο.

Την πρώτη την εχω και σε πιο wide κάδρο, μου άρεσε όμως πιο πολύ σε Α/Μ και sepia απο τα κλασσικά χρώματα

_4140771.jpg

Σου έκαναν πολλά χατίρια τα σύννεφα παρέα με τον ήλιο, οπότε μην παραπονιέσαι... Πολύ καλές όλες!

και των δυο Κωνσταντίνων πολύ όμορφες..
μ αρεσε το παιχνίδισμα του φωτός με τα σύννεφα του Kbouk(η δεύτερη περισσότερο)

HK, αγκυροβόλιο North Lamma ...
95b64b36e0ed16611f45ff41543710fb.jpg

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά
(Η φωτογραφία είναι από κινητο)
e95d441d5d80dfe4729855a665e51905.jpg

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η δεύτερη είναι πιο ωραία. Κι εμένα μου αρέσει περισσότερο. Αλλά έχει συμπίεση ακόμα και στο flickr. Στα σκοτεινά σημεία εδώ, έχει color banding ενώ κανένα από τα αρχεία μου δεν έχει....

Απάντηση: Re: Καράβια και λιμάνια

Παναγιώτη στα δικά μου ματιά η δεύτερη είναι η καλύτερη από το σετ και ως σύνθεση και ως χρώμα.

Καλημέρα Κώστα!

Κι εμένα η 2η μου αρέσει πιο πολύ. Και η πρώτη μου άρεσε πολύ. Όλες είναι Stack 6 αρχείων.

Πρώτη και δεύτερη εξαίρετες, τις πρωτοείδα στο flickr εκεί φαίνονται ακόμα καλύτερα!

Re: Απάντηση: Καράβια και λιμάνια

Πρώτη και δεύτερη εξαίρετες, τις πρωτοείδα στο flickr εκεί φαίνονται ακόμα καλύτερα!

Ευχαριστώ πολύ. Η τρίτη δε λέει και πολλά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καράβια και λιμάνια

Συμπληρωματικά στη δικη μου τοποθετηση να πω ότι στην πρώτη η βασική ενστασή μου είναι για τη θέση και το μέγεθος της δέστρας που κυριαρχεί και λειτουργεί ανασταλτικά ειδικά μέσα στη ΜΕ, σε αντίθεση με το συρματόπλεγμα που ταιριαζει ιδανικά στο θέμα και συμβάλει θετικά ως στοιχείο στη σύνθεση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καράβια και λιμάνια

Συμπληρωματικά στη δικη μου τοποθετηση να πω ότι στην πρώτη η βασική ενστασή μου είναι για τη θέση και το μέγεθος της δέστρας που κυριαρχεί και λειτουργεί ανασταλτικά ειδικά μέσα στη ΜΕ, σε αντίθεση με το συρματόπλεγμα που ταιριαζει ιδανικά στο θέμα και συμβάλει θετικά ως στοιχείο στη σύνθεση.

Χμμμ... Έβαλα την δεστρα σαν πρώτο θέμα επίτηδες. Θεώρησα πως μαζί με τον φράχτη θα κάνουν αντίθεση οι υφές τους σε σχέση με την θάλασσα που είναι φλου λόγο κίνησης. Αλλά κρατάω την 'παρατήρηση' σαν σκέψη. Έχω κάνει και άλλα καδρα στο ίδιο σημείο και την ίδια στιγμή με την δέστρα σε διαφορετική γωνία. Θα το τσεκάρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καράβια και λιμάνια

Ναι το κατάλαβα πως το δούλεψες, στη δικη μου ματιά δεν λειτούργησε όμως γιατί εχεις ένα πολύ δυνατό περιβάλλον χώρο ως κεντρικό στοιχείο σύνθεσης , η δεστρα θα μου άρεσε να συμπληρώνει το κάδρο ως σύνθεση όπως το συρματόπλεγμα κα όχι ως κεντρικό σημείο αναφοράς. Αυτή είναι όμως τελειως προσωπική άποψη, σε άλλους φαίνεται να μην ενοχλεί και αντίθετα να αρέσει.