Karan KA I 180 MK2

Ο ASR από ότι έχω ακούσει είναι πολύ καλός ενισχυτής.Θα τον κοιτάξω.Αυριο θα έχω τον Karan για ακρόαση.Θα δούμε πως τα πάει σε σχέση με τον Leema.

Re: Απάντηση: Karan KA I 180 MK2

Ο ASR από ότι έχω ακούσει είναι πολύ καλός ενισχυτής.Θα τον κοιτάξω.Αυριο θα έχω τον Karan για ακρόαση.Θα δούμε πως τα πάει σε σχέση με τον Leema.

Αν ακούσεις ASR απλά θα ξεχάσεις τα υπόλοιπα. Για 'μένα είναι από τους καλύτερους ενισχυτές που υπάρχουν ανεξαρτήτου τιμής. Τον παίρνεις και καθαρίζεις μια και καλή!

Πάντως από θέμα καθαρότητας και διαφάνειας δεν υστερούσε ο ολοκληρωμένος σου ,όσες φορές τον άκουσα και αρκετά αναλυτικός μου φάνηκε.Πιστεύω ότι σαν σύνολο δλδ μηχανήματα/καλώδια/raks/και χώρος πρέπει να εξεταστούν ξανά ..μερικές φορές τα σύνορα μεταξύ καθαρότητας ,ανάλυσης και μουσικότητας .'.μπάζουν ' από παντού και είναι ένα θέμα που σε βγάζει σ αντίθετο ρεύμα.
Γνωστός μου το έψαχνε με καλώδια,αναβαθμίσεις cd/trasport και η υπερανάλυση/διαφάνεια και καθαρότητα που έψαχνε τον έβγαλε στην άλλη πλευρά.έχασε μουσικότητα και emotion ,παρ όλο που τα τμήματα του συστήματός του είναι κορυφαία και τώρα κρυφοκοιτάει προς Leben μεριά ..

απο βιντεακια utube δεν βγαινουν συμπερασματα,τι θα καταλαβετε πιο παιζει πιο πολυ τσικι τσικι?
Τεσπα αν ακους ροκ γνωμη μου μην πας σε λαμπα,μονο σε στερεη κατασταση ενα ενισχυτη με πολλα ρευματα και τσαμπουκα,τωρα αν θες ολη μερα να ακους τα δικα σου χαλια, και μια στις τοσες να εντυπωσιαζεις κανα φιλο με διαφανιες οταν βαζεις κανα χαιενδαδικο δισκακι,τοτε πηγαινε προς κανενα βαρυγδουμπο ονομα χαιενδ κατασκευαστη.
Εντελως φιλικα δεν ειναι εποχες για πεταμα χρηματων.
Επισης ενα καλο ντακ ισως να αλλαζε ριζικα τον τροπο που ακους,αντι να πετας λεφτα σε ενισχυτες,μιας και ο δικος σου ειναι καλο μηχανακι.

Last edited:
απο βιντεακια utube δεν βγαινουν συμπερασματα,τι θα καταλαβετε πιο παιζει πιο πολυ τσικι τσικι?
Τεσπα αν ακους ροκ γνωμη μου μην πας σε λαμπα,μονο σε στερεη κατασταση ενα ενισχυτη με πολλα ρευματα και τσαμπουκα,τωρα αν θες ολη μερα να ακους τα δικα σου χαλια, και μια στις τοσες να εντυπωσιαζεις κανα φιλο με διαφανιες οταν βαζεις κανα χαιενδαδικο δισκακι,τοτε πηγαινε προς κανενα βαρυγδουμπο ονομα χαιενδ κατασκευαστη.
Εντελως φιλικα δεν ειναι εποχες για πεταμα χρηματων.
Επισης ενα καλο ντακ ισως να αλλαζε ριζικα τον τροπο που ακους,αντι να πετας λεφτα σε ενισχυτες,μιας και ο δικος σου ειναι καλο μηχανακι.

+1 ειδικά για την αποκόμιση εντυπώσεων από βιντεάκια .....

Με πρόλαβε ο farflung. Θα πρότεινα κι εγώ μια δοκιμή για αλλαγή πηγής, κυρίως γιατί θυμάμαι ένα πρόσφατο συγκριτικό στο High Fidelity όπου το Antila δεν είχε ενθουσιάσει -φυσικά, αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, αλλά μπορεί να αποτελεί και μια ένδειξη για το τι ενοχλεί το φίλο. Μια-δυο δοκιμές πηγής δεν θα πειράξουν.

Σήμερα είρθε στα χέρια μου για ακρόαση ο Karan.Οι πρώτες εντυπώσεις είναι παρα πολύ θετικές.Περίπου το ίδιο βάθος στο μπάσο με τον Tucana λιγο καλύτερα ελεγχομενο.Μεσαίες το ίδιο ίσως λίγο πιο φυσικές του Leema.Μεσουψιλές και υψιλές όμως καμία σχέση.Εκεί ο Καραν είναι πολύ καλύτερος όπως και στην σκηνή που δημιουργεί. Πλάτος-βάθος-υψος όλα τα όργανα στη θέση τους.Οι ακροάσεις έγιναν με πηγή το Antila που παρεπιπτώντος είναι φοβερό player και με το Northstar Design Usb dac32 που χρησιμοποιώ για μουσική από τον υπολογιστή.
Τις επόμενες ημέρες θα τον ακούσω περισσότερο όπως και κάποιους αλλους τρανζιστοράτους που έχω κατά νου.

Με πρόλαβε ο farflung. Θα πρότεινα κι εγώ μια δοκιμή για αλλαγή πηγής, κυρίως γιατί θυμάμαι ένα πρόσφατο συγκριτικό στο High Fidelity όπου το Antila δεν είχε ενθουσιάσει -φυσικά, αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, αλλά μπορεί να αποτελεί και μια ένδειξη για το τι ενοχλεί το φίλο. Μια-δυο δοκιμές πηγής δεν θα πειράξουν.

Άκυρο το παραπάνω. Είχα στο νου μου ότι στο review του HF γινόταν λόγος για υπερ-αναλυτικότητα, αλλά το ξαναδιάβασα χθες και αντίθετα το ηχόχρωμα του Antila περιγράφεται ως αρκετά ζεστό και "λαμπάτο". Οπότε, γράψε λάθος.

Τελικά ο Leema Tucana αντικαταστήθηκε με τον Karan.Ο ενισχυτής ειναι πραγματικά πολύ καλος ,ότι καλύτερο έχω ακόύσει σε ολοκληρωμένο,εκτος του ASR.
Τώρα ίσως ήρθε ο καιρός να κοιτάξω και τα καλώδια (interconnect και ηχείων) για κατι καλύτερο απο τα Acoustic Zen που έχω.Οποιες προτάσεις καλοδεχούμενες.

Τελικά ο Leema Tucana αντικαταστήθηκε με τον Karan.Ο ενισχυτής ειναι πραγματικά πολύ καλος ,ότι καλύτερο έχω ακόύσει σε ολοκληρωμένο,εκτος του ASR.
Τώρα ίσως ήρθε ο καιρός να κοιτάξω και τα καλώδια (interconnect και ηχείων) για κατι καλύτερο απο τα Acoustic Zen που έχω.Οποιες προτάσεις καλοδεχούμενες.

Μπράβο και με γειες! Καλοάκουστος και καλά μουσικά ταξίδια φίλε μου! Πραγματικά εξαιρετική επιλογή!!!

Τον είχα τον "ΣΕΡΒΟ", στα ηχεία που μπορεί να οδήγηση καλά, παίζει "μεγάλη" μπάλα.

Καλοάκουστος!

Απάντηση: Re: Karan KA I 180 MK2

Τον είχα τον "ΣΕΡΒΟ", στα ηχεία που μπορεί να οδήγηση καλά, παίζει "μεγάλη" μπάλα.

Καλοάκουστος!

Ευχαριστώ.
Με τι καλώδια τον είχες?

Τα καλώδια είναι ΟΚ αλλά έλεγα μήπως με κάποια άλλα επαιρνα το κάτι παραπάνω συν του ότι θα προτιμούσα την XLR σύνδεση.