Καρχαριοταινίες

Shark movies

• Jaws 3D (1983)

Votes: 0 0.0%
  • Jaws: The Revenge (1987)

• Deep Blue Sea 2 (2018)

• Deep Blue Sea 3 (2020)

• 47 Meters Down: Uncaged (2019)

• Deep Fear (2023)

• Dark Tide (2012)

• Bait (2012)

• Άλλη, γράψτε ποια

• Total voters
    18
παιζει να εσωσε και ενα σκασμο κοσμο βεβαια που εβγαιναν γιολο στις παραλιες ειδικα της Αυστραλιας.....

Κανεις δεν μπορει να το ξερει αυτο. Τα ποσοστα απο επιθεσεις καρχαριων τα ξερεις (εικαζω).
Ομως υπαρχει και μια ευγενης συνομωταξια, οι surfers, που ειναι απο λιγο εως πολυ adrenaline junkies.
Εκεινοι δεν θα βγουν ποτε να παραδεχθουν οτι πανε γυρευοντας (αφου σαν φωκια φαινεται η σανιδα
μαζι με τον αναβατη της απο κατω). Οι περισσοτερες επιθεσεις ειναι σ'αυτους. Ειδες ποτε να φθινει
το σπορ ?

(Υπαρχει και εκεινος ο ατυχης στις ακτες της Αιγυπτου .... ομως την πλειονοτητα τον περιπτωσεων
συνηθως εξεταζουμε .... ο ενας που εχει μαζεψει ολα τα "ΛΟΤΤΟ" του κοσμου, παντα θα υπαρχει !)

• Like
Reactions: vlad66
Προφανώς δεν τις έχω δει όλες (ίσως ούτε τις μισές), κάποιες μάλιστα τις έχω ξεκινήσει και δεν έβγαλαν ούτε το μισάωρο. Οπότε, ψηφίζω την πρώτη. Πολύ απλά γιατί κατάφερε να σου μεταφέρει τον τρόμο χωρίς τα εφέ, και φυσικά και για το iconic soundtrack.

• Like
Reactions: SR-71
Προφανώς δεν τις έχω δει όλες (ίσως ούτε τις μισές), κάποιες μάλιστα τις έχω ξεκινήσει και δεν έβγαλαν ούτε το μισάωρο. Οπότε, ψηφίζω την πρώτη. Πολύ απλά γιατί κατάφερε να σου μεταφέρει τον τρόμο χωρίς τα εφέ, και φυσικά και για το iconic soundtrack.
Δεν χρειαζεται να δεις ουτε καν τις μισες (απο τις 18 που ποσταρα).
Εγω τις ειδα γιατι εχω ΑΠΕΙΡΟ ελευθερο χρονο. Με αυτο ως δεδομενο
επρεπε να τις εχω δει ολες (και τις 180). Ομως ΦΑΝΤΑΣΟΥ ... ακομα και για μενα
θα ηταν κατι παραπανω απο οδυνηρο. Ιδιως οταν ειδα τα Sharknado (και μετα).

Σου προτεινω το The Shallows για 1) την παραλια (ακομα μαζευω σαγονια !!!),
2) την Blake Lively, 3) εξαιρετικο polarizer σε μερικες σκηνες, 4) καρχαριας που
υπερασπιζεται την λεια του (και δεν επιτιθεται αδιακριτως).

Το πρωτο και μονο.

Οταν το ειχα δει τοτε στο σινεμα, κανονικα δεν επρεπε να το δω. Ημουν πολυ κατω απο το οριο.
Με μαρκαρε δια βιου, αλλα ειχε και τα επιχειρηματα για αυτο. Το υπογειο, το αγνωστο ππυ ερχεται απο κατω που δεν το βλεπεις. μετα η αποκαλυψη του κτηνους (ναι σαν τετοιο το εδειχνε) Η θυσια η τελικη λυτρωση.
Ειναι ενα φιλμ που το εχω ακομα (οπως και τος Επαφες τριτου τυπου του ιδιου σκηνοθετη) και μπορει καποτε, που και που, καθε τρια χρονια ας πουμε να το ξαναβαζω και να το ξαναβλεπω για να θυμαμαι τι σημαινει κινηματογραφικη συγκινηση. Μοναδικη.

Ενταξει μετα ειδα καποια αλλα... τα καλυτερα ειναι τα πιο προσφατα τα σαλουους και το αλλο με το αεροπλανο κλπ που το παιζουν ρεαλιστικα..
Αλλα πλεον τιποτα δεν μπορει να αντιπαρατεθει με το πρωτο αυτο... Το μυστηριωδες τερας. Που ακομα και ο Κουστω (που βλεπαμε τοτε σε ντοκυμαντερ στην ΤΒ η διαβαζαμε στα περιοδικα) δεν ειχε αντιμετωπισει.

Ενα και μοναδικο και εις τους αιωνες των αιωνων. Ο Λευκος καρχαριας εγινε το the beast, ο εχθρος του ανθρωππου, οπου καθε φορα που μπαιναν οι κολυμβητες μεγαλων αποστασεων τρεμαν μην συναντησουν. Και φυσικα αυτο το πλασμα οσο τρομερο και να ειναι ειναι τελικα ο φιλος και αρμοδος της φυσης. Και καλυτερα αν δεν θελουμε να τον συναντησουμε ας μη παμε στο δικο του βασιλειο. Αλλα ειμαστε ζαβολιαρηδες. Τα θελουμε ολα δικα μας.

Οποτε τωρα το βλεπω το εργο με την ιδια αθωοτητα και συμπαθεια (και τρομο) αλλα λεω... ε ας μην μπουν :D

Παμτως εγω απο τοτε που εμαθα οτι τρθγυρνουν μεγαλοι λευκοι εδω που βρισκομα καποια μιλια απο εκει που κανω μακροβουτια, ε... δεν απομακρθνομαι και πολυ. Παραλληλα στην παραλια και με μασκα για να βλεπω τι παιζει.

Τεραστιε Σπιλμπεργκ πως μας εφτιαξες την ζωη !

R-7737695-1676889498-7216.jpg

• Like
Reactions: protrudi
Δεν νομιζω να υπηρξε (μεχρι το 1975) αλλη ταινια που να δαιμονοποιησε τοσο ανυπερβλητα τον λευκο καρχαρια.
Φυσικα και δεν ειναι διαβολος ........ αλλα ποσα αλλα οντα μπορουν να σε κοψουν στην μεση ........ με μια δαγκωνια ?
Αυτο θα πρεπε να γινει υπενθυμιση σε ΟΛΟΥΣ μας, οτι η φυση (οσο ακομα ειμαστε σε οργανικη μορφη) Α-Π-Α-Ι-Τ-Ε-Ι
τον σεβασμο μας, δεν τον παρακαλει. Τι γινεται οταν εμεις ........ νομιζουμε οτι μας ρωτα η μας καλοσωριζει ?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Μπορει να μην μας/σας αρεσει ............... αλλα ΑΥΤΟ ηταν !!!
Ολοι αυτοι οι μηχανισμοι ...... για να ανοιγοκλεινει το στομα και να γυριζει το κεφαλι δεξια-αριστερα (μερικες μοιρες).

Bruce-the-mechanical-shark-in-Jaws.jpg

Το να ξαναβουτηξει στο νερο ................. ηταν ολοκληρη ιστορια (και η πιο κοπιαστικη απ'ολες).
Ποσο κοπιαστικη ? ............ voila ! ............

bruce-the-animatronic-shark-diagram.jpg

Σε όλες τις σκηνές ήταν μούφα; Δεν υπήρχαν σκηνές με αληθινό;
Υπήρχαν, οι σκηνές κάτω από το νερό με τον καρχαρία να διαλύει το κλουβί είναι αληθινές, τις γύρισε ό θρυλικός Αυστραλός δύτης Ron Tailor

Μανο μηδενιζεσαι που δεν το ηξερες !!!

Με τον κηδεμονα σου αμεσα και στην επομενη εξεταστικη να τα εχεις διαβασει ολα αν θες να περασεις.

• Haha
Reactions: SR-71
Πειράζει που δεν έχω δει ΚΑΜΜΙΑ από αυτές τις ταινίες;
Το πρώτο Τα Σαγόνια του Καρχαρία είναι αριστούργημα. Μετά το μόνο που αξίζει κατα τη γνώμη μου(κάπως) είναι το Deep Blue Sea. Όλα τα άλλα μπορείς άνετα να τα προσπεράσεις.

• Like
πρεπει να ειναι αριστουργημα.

:cautious:
Αριστούργημα φυσικά και δεν είναι, αλλά
έχει ένα cult στυλάκι..
Σεβεντίλα είναι και με σενάριο που ξεφεύγει,
γιατί ο κακός είναι ο πρωταγωνιστής και όχι
ο τίγρης..