Καρδιολόγος τέλος - εχω iphone

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,525
Ελευσίνα
Καρδιακους θα μας κανει ο Stevακος με τα κόλπα του καθε τρεις και λίγο
γι αυτο βγήκε και αυτο το gadgetακι για να ελέγχουμε την κατάσταση.

Πηγή:
http://www.techit.gr/mobile-phones/240-To-iPhone-κάνει-και-καρδιογράφημα.html

ECGiphone_627_355.jpg


Το πόσο θα κοστίζει το συνολάκι (Θήκη + Software) άγνωστο αλλα σιγουρα θα τσούζει...


http://www.youtube.com/watch?v=d5Pip8qLfPs&feature=player_embedded


PS. Οσοι εχουν βηματοδότη απλα θα πατάνε ταυτοχρονα και το death grip για να ειμαστε σίγουροι οτι δε θα κανει παρεμβολες :P
 
Ωραίο δεν λέω, αλλά αν έβγαζε και διάγνωση καλά θα ήταν. Καρδιογράφημα κάνεις εύκολα μέσα σε δυο λεπτά, το θέμα είναι ποιός το διαβάζει το άτιμο... χεχε

Καλή φάση όμως.
 
ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΟΣ (3 ΛΑΘΗ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ) ΚΑΙ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΛΟΣΚΟΠΗΣΗ. ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ.
 
Για το παρεμπιπτοντως το δέχομαι και έχεις δίκιο. Παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλω η ανορθογραφία μου καταφέρνει πάντα και με προδίδει.

Για το κολοσκόπηση/κολονοσκόπηση όμως είμαι σίγουρος. Απο το 3ο έτος της σχολής που μας έγινε ειδική αναφορά στο θέμα απο τον καθηγητή της παθολογίας (Γαστρεντερολόγος δή). Χαρακτηριστικά έλεγε οτι η εξέταση αφορά το κόλον και όχι κάποια κολόνα. Στην καθομιλουμένη έχει επικρατήσει το κολονοσκόπηση, παραμένει όμως λάθος. Αν θυμάμαι καλά με επιβεβαιώνει και ο Μπαμπινιώτης αλλά δυστυχώς δεν τον έχω πάρει μαζί μου στην Γερμανία. Αν τον έχει κάποιος που μας διαβάζει, ας κάνει έναν έλεγχο.
Πάντως και στα σχετικά βιβλία (Παθολογία κλπ) στα οποία γίνεται αναφορά στην συγκεκριμένη εξέταση, κολοσκόπηση την αναφέρει!

:p :p :p
 
Έτυχε να έχω δίπλα το λεξικό του Μπαμπινιώτη. Αν δεν κατάλαβα λάθος, το σωστό είναι κολονοσκόπηση (Έτσι τουλάχιστον είναι το λήμα στο λεξικό) και λέει μέσα οτι εσφαλμένα λέγεται και κολοσκόπηση.

Ελπίζω να λύθηκε το γλωσσολογικό ζήτημα και η περί κόλονος κουβέντα να τελειώνει εδώ ;-)
 
Μου κάνει εντύπωση. Είσαι σίγουρος? Και τί ετυμολογία δίνει?

Ξανακοίταξα σε όλα τα Ιατρικά βιβλία που έχω μαζί μου και σε όλα ανεξαιρέτως είναι κολοσκόπηση.
Είναι και λογικό. Αν ήταν κολονοσκόπηση θα έπρεπε να ήταν και ορθονοσκόπηση πχ αντί ορθοσκόπηση.
Οι γερμανοί το λένε επίσεις Koloskopie, ενώ οι άγγλοι το λένε Colonoskopy που απο ότι διαβάζω στο νετ προέκυψε απο το αρχικό Colonskopy για ευκολία. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει βέβαια.

Επιμένω όχι γιατί είμαι ξεροκέφαλος, αλλά γιατί πραγματικά θυμάμαι την συνεχή αναφορά απο όλους τους καθηγητές μας για το θέμα και το πόσο το τόνιζαν οτι είναι κολοσκόπηση.
 
ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ.

Πώς όμως προέκυψε την κολοσκόπηση να την ονομάζουν αρκετά συχνά κολονοσκόπηση;
Η εξήγηση είναι μάλλον απλή και βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την χιουμοριστική που έδωσα παραπάνω.
Αν δούμε στο Stedman's Medical Dictionary τον όρο coloscopy θα δούμε ότι τον αναφέρει και ως colonoscopy.

Το ίδιο και στην εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα αναφέρει στο λήμμα κολοσκόπηση τον όρο στα αγγλικά colonoscopy και στα γαλλικά colonoscopie, coloscopie.

Όταν η κολοσκόπηση πρωτοξεκίνησε στις αρχές της 10ετιας του 70, ονομάστηκε η εξέταση από τους αγγλοσάξονες με τον συνδυασμό του ονόματος του εξεταζομένου οργάνου colon και την κατάληξη scopy ως colonscopy, όπως αποκαλείται ακόμα από μερικούς, με κατάληξη τελικά χάριν ευφωνίας σε colonoscopy.

Ως εισαγόμενος όρος στην Ελλάδα αδόκιμα μεταφράστηκε σε κολονοσκόπηση χωρίς τότε να προβληματιστεί κανένας ότι ό όρος αποτελείται στην πραγματικότητα από ελληνικές λέξεις στα αγγλικά οπότε η σωστή μεταφορά του στα ελληνικά είναι κολοσκόπηση όπως πλέον τα τελευταία χρόνια έχει πλέον επικρατήσει.

Πάντως άσχετα από το πως θα πούμε την εξέταση, στην προληπτική ιατρική έχει πια καθιερωθεί σαν αναγκαία εξέταση για άτομα άνω των 50 ετών, γιατί ο καρκίνος του παχέος εντέρου στην Δύση είναι πλέον ο τρίτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες και τις γυναίκες και είναι ο δεύτερος στην συχνότητα σαν αιτία θανάτου από καρκίνο. Εκτός όμως από την διάγνωση που προσφέρει με την άμεση επισκόπηση, σήμερα κατά την διάρκεια της εξέτασης υπάρχει και η δυνατότητα βιοψίας από ύποπτες περιοχές και η εξαίρεση πολυπόδων.


http://atheofobos2.blogspot.com/2010/06/blog-post_16.html
 
Τα τρια-τεσσερα τελευταια post παντως, οφειλω να ομολογησω οτι εχουν ΑΜΕΣΗ σχεση με το θεμα " καρδιολογος τελος -εχω iphone..." :7SFGSFG::HTEHETH63:

Και καποιος σαν κι εμενα που μπαινει να διαβασει "τι σχεση" μπορει να εχει ο καρδιολογος με το Iphone, βλεπει 2 τυπους να διαφωνουν σχετικα με την Κολοσκοπηση ή Κολονοσκοπηση .... ΜΗΠΩΣ ( λεω μηπως ) το παρον θα επρεπε να μπει στην κατηγορια " Επι παντος " ή "Γενικα θεματα " ???:ernaehrung004:
 
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΑΛΩΘΗΚΑΜΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΦΤΟΠΙΚ ΕΒΛΑΨΕ ΤΟ ΝΗΜΑ.