Καρέκλα γραφείου

vasilakis15

New member
6 July 2014
31
Καλησπέρα συμφορουμιτες. Η καρέκλα που είχα χάλασε εδώ και καιρό οπότε σκέφτομαι να πάρω κάποια άλλη. Έχετε να μου προτεινετε κάποια άλλη με budget έως 200 ευρώ? Αυτές του πλαίσιο πως σας φαίνονται?

Το έχω δει το θέμα αλλά δε με καλύπτει αφού προτάσεις στα χρήματα που ψάχνω δεν υπάρχουν. Σατό με 200 ευρώ υπάρχουν? Μένω Πάτρα οπότε δεν υπάρχει στοκατζιδικο.

Τελικά κατέληξα σε μια του δρομέα. 250 με μηχανισμό synchro και μεσαία πλάτη. Ακριβουτσικη αλλά αξίζει κάθε ευρώ, όλες οι άλλες ήταν φθηνές εισαγωγές απο εξωτερικό με πολύ χαμηλή ποιότητα. Από το πρωί πήγα Σατό,μοντέλο,πλαίσιο,εντος,δρομέα αλλά μονο ο δρομέας και τα Σατό άξιζαν,αλλά τα Σατό ήταν εξωφρενικά ακριβά

Διευθυντική ?
Ποιά ?

http://dromeas.gr/executive_chairs_gr.php

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

προτείνω καρέκλα πλαίσιο Racer με συναρμολόγηση.

99 euro..
Καλή φαίνεται για τα λεφτά της!

http://www.plaisio.gr/epipla-grafeiou/epipla/karekla/Karekla-grafeiou-racer-Y-2723.htm

Εγώ όπως έλεγα στο άλλο θέμα έχω την Otello η οποία είναι σε προσφορά τώρα στα 119..

http://www.plaisio.gr/epipla-grafeiou/epipla/karekla/Torre-Managerial-Chair-Otello.htm

Παιδες,
στις φωτο ΟΛΕΣ οι καρεκλες δειχνουν ανατομικοτατες.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .... οταν τις αγορασεις και τις πας σπιτι.

Γιατι ?

Γιατι, στα 10 δευτερολεπτα που θα κατσεις για να τεσταρεις οποιαδηποτε καρεκλα
η σπονδυλικη στηλη ανακουφιζεται απο την ορθοστασια που βρισκοταν πριν
και γεμιζει τον οργανισμο ενδορφινες (οτι ανακουφιστηκε).

ΜΟΝΟ αν καθισεις μιση ωρα συνεχομενα (και πως να συμβει αυτο σε ενα μαγαζι)
καταλαβαινεις την τεραστια διαφορα ανατομικης απο "ανατομικη" καρεκλα.
Γιατι εκει αρχιζει και συσσωρευεται η καταπονηση της καμψης (στον 05-Ι1
η στον 04-05 μεσοσπονδυλιο δισκο).

Εχω αγορασει τρεις ανατομικες καρεκλες, (τα τελευταια 7 χρονια, συνολικης αξιας 600 ευρω)
και ΜΟΝΟ η πρωτη κατορθωσε να με ξεκουρασει. Οι αλλες δυο, δοθηκαν σε γνωστους και φιλους.

Δυστυχως, δεν υπαρχει ενας κοινος μπουσουλας επιλογης για καθε σωματοτυπο.
Αλλος ειναι ψηλος, αλλος ειναι φαρδυς, αλλος ειναι πλαδαρος και αλλος ... κοκαλιαρης.
Μακαρι ολες αυτες οι καρεκλαρες που βλεπεται στις διαφημισεις να ηταν για τα μετρα σας > ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Last edited:
Όντως έχεις δίκιο γενικά σε αυτό που λες Μάνο!
Απλώς μπορείς να πάρεις μία ένδειξη πως σου "έρχεται" η καρέκλα..

Και εγώ την τελευταία 10ετία έχω δοκιμάσει 3 καρέκλες..
Όλες χρειάστηκαν κάποια επισκευή σε κάποια στιγμή.. :cool:
Και εχουμε και κάποια κιλάκια παραπάνω τώρα.. :p

Η τελευταία μου βγήκε η καλύτερη πάντως..
Αν και κάποια στιγμή αρχίζω να βάζω έξτρα μαξιλαράκια.. σε όλες! :p

Επειδή το έχω διαβάσει κι αλλου αυτό το πρόσεξα παρα πολύ όταν έκανα την επιλογή. Όλες σχεδόν οι καρέκλες εισαγωγής που είχαν τα πλαίσιο, μοντέλο και εντός μετά από κάποια ώρα αντί να με ξεκουραστούν με κουραζαν αφού δεν στήριζαν την μέση μου εκεί που έπρεπε, δεν είχαν καμία σταθερότητα, δεν έρχονταν η πλάτη αρκετά ψηλά ώστε να δουλευεις σε γραφείο. Μόνο η Σατό και ακόμα περισσότερο ο δρομέας πρόσφεραν τα παραπάνω. Πήρα την διευθυντική ζετα του δρομέα, ήταν η πιο φθηνή του δρομεα αλλά καλύτερη από όλες τις εισαγόμενες και έχει μηχανισμό synchro,ρυθμιζόμενη στήριξη μέσης κ.α.

Έπρεπε να δω αυτό το thread νωρίτερα!

Εντάξει η racer καλή είναι αλλά όχι για πολλά πολλά!

99 euro..
Καλή φαίνεται για τα λεφτά της!

http://www.plaisio.gr/epipla-grafeiou/epipla/karekla/Karekla-grafeiou-racer-Y-2723.htm

Έχω αυτήν εδώ και κανένα τρίμηνο και μέχρι τώρα είναι αξιοπρεπέστατη και άνετη. Απλώς ιδανικά θα ήθελα να είναι ψηλότερη για να στηρίζω και το κεφάλι μου, αλλά αυτό είναι και θέμα ύψους του καθενός και εγώ είμαι 1.90. Να σημειωθεί ότι δεν είμαι και το ευκολότερο φορτίο :D (115 κιλά)

Η bucket σχεδίαση σε καρέκλα γραφείου τι νόημα έχει? Για να μη σε πετάει έξω στις στροφές? Θυμάμαι στο joe bar team είχαν στήσει ένα αυτοσχέδιο αγώνα με καρέκλες γραφείου... :)

Κατά τ' άλλα μόνο που τις βλέπω υδρώνω καλοκαιριάτικα.

Η bucket σχεδιαση εχει σκοπο να "βουλιαζει" η μεση προς το κεντρο
και να ΜΗΝ επιστρατευονται οι πλαγιοι ραχιαιοι για την ιδια δουλεια.
Το οτι χρησιμοποιειται σε αμαξια δεν σημαινει οτι δεν κανει
παραπανω απο ικανοποιητικη δουλεια σε γραφεια.

Σε οσους δεν εχουν προβληματα με την μεση ... ουτε που τους καιγεται καρφι
ποτε λειτουργουν οι πλαγιοι ραχιαιοι, γιατι κοκαλα και μυς ειναι optimized by default.

Σε οσους ΕΧΟΥΝ προβληματα, τα "μαξιλαρακια" δεξια-αριστερα κανουν οοοοοοοοολη
την διαφορα στον κοσμο. Γιαυτο οταν βλεπω κατι ανατομικες καρεκλες χωρις στηριξη
δεξια και αριστερα .... γελαω (κλαιγωντας).

Ομως,
αλλο να φαινεται bucket η σχεδιαση .... και αλλο να ΕΙΝΑΙ.

Πρέπει να έχω δοκιμάσει 10-12 διαφορετικές.
Από 100 έως και 800 ευρώ.

Αυτή που έχω καταλήξει δεν έχει καμία σχέση,είναι μια από τις πολυθρονάρες του σαλονιού μου,όπου την έχω κάνει ρόμπα μεν,αλλά σε κάθε στάση που υπάρχει και δεν υπάρχει.
Στο θέμα μας τώρα,υπάρχει κάποια άνετη,να αντέχει,με δυνατά χέρια,ΧΩΡΙΣ ρόδες και ζυγισμένη ώστε να μην έχουμε ανατροπές σε σχεδόν πλάγια ξάπλα;
(Δεν κάνω πλάκα,το εννοώ. )

Α! Είμαι 1.75,73 κιλά.(Ο Μαραθώνιος έχει αφήσει κατάλοιπα :flipout: )

Τιμή,ας είναι μέχρι 500άρικο,άλλωστε δεν είναι για άμεση αγορά.

RSrCj.jpg

Γι' αυτό ακριβώς που λέει ο Μάνος με βόλεψε και μένα η τελευταία καρέκλα από το Πλαίσιο..

Κοίταγα (μάλλον την κορυφαία καρέκλα..) του δρομέα..
έχει κάτι "τρελλές" ρυθμίσεις..
Σαφώς καλύτερη κατασκευή.. Πόσο να κάνει όμως..

5 χρόνια εγγύηση.. αλλά στην μπουκάλα.. μόνο 2 χρόνια.. (εκεί που μου χάλασαν οι 2 τελευταίες..)

http://dromeas.gr/apollo_executive_gr.php

Είμαι και εγώ αυτή την εποχή σε αναζήτηση καρέκλας για το γραφείο του σπιτιού. Ένα χαρακτηριστικό μου είναι ότι κάθομαι πάντα "ξάπλα" με τα πόδια ίσια σε κάποιο σκαμπό στο ύψος της βάσης της καρέκλας (παράλληλα με το έδαφος). Ξέρω δεν είναι και η πιο σωστή στάση, όμως δεν αλλάζει εύκολα.
Κάθισα σε όλες τις καρέκλες του Πλαισίου και δεν μου άρεσε καμία. Κάθισα σε SATO και μου άρεσαν, αλλά η φθηνότερη που μου άρεσε είχε πολλαπλή τιμή από τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.
Επίσης κάθισα σε διάφορα καταστήματα που έχουν καρέκλες σε διάφορα μοντέλα και δεν έμεινα ικανοποιημένος.
Όσο και αν φαίνεται αστείο η καρέκλα που μου άρεσε περισσότερο μέχρι τα 200 ευρώ ήταν η ακόλουθη από το ΙΚΕΑ:
http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/...-karekles/peristrefomeni-karekla-18179/19310/
Ο μηχανισμός ανάκλισης που έχει είναι πολύ καλός. Δεν διατηρείται σταθερή η γωνία μεταξύ της βάσης και της πλάτης όσο ξαπλώνεις, αλλά μεταβάλλεται προοδευτικά. Αυτό σε συνδυασμό με τον τρόπο που κάθομαι και έγραψα παραπάνω είναι απλά τέλειο. Βρήκα και στη SATO τέτοιο, αλλά οι τιμές...Του ΙΚΕΑ έχει και 10 χρόνια εγγύηση...
Επειδή ήμουν λίγο σκεπτικός δεν προχώρησα σε αγορά πριν τις διακοπές, τώρα θα ξαναπάω να κάτσω και θα δω.

Re: Απάντηση: Καρέκλα γραφείου

Πρέπει να έχω δοκιμάσει 10-12 διαφορετικές.
Από 100 έως και 800 ευρώ.

Αυτή που έχω καταλήξει δεν έχει καμία σχέση,είναι μια από τις πολυθρονάρες του σαλονιού μου,όπου την έχω κάνει ρόμπα μεν,αλλά σε κάθε στάση που υπάρχει και δεν υπάρχει.
Στο θέμα μας τώρα,υπάρχει κάποια άνετη,να αντέχει,με δυνατά χέρια,ΧΩΡΙΣ ρόδες και ζυγισμένη ώστε να μην έχουμε ανατροπές σε σχεδόν πλάγια ξάπλα;
(Δεν κάνω πλάκα,το εννοώ. )

Α! Είμαι 1.75,73 κιλά.(Ο Μαραθώνιος έχει αφήσει κατάλοιπα :flipout: )

Τιμή,ας είναι μέχρι 500άρικο,άλλωστε δεν είναι για άμεση αγορά.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγώ έχω πάθει πλάκα με τις Stressless! :cool:
Mάνοο.. δες! :cool:

Να μην μπορείς να τις δεις έστω από κοντά.. με στεναχωρεί βρε παιδί μου! :p

Αμα ήξερα ότι μπορεί να αντέξουν πολλλά χρόνια.. μπορεί να έδινα και τα 2000! :cool:
Στα PC ξοδεύουμε περισσότερα σε τόσο καιρό! :p

Απάντηση: Re: Καρέκλα γραφείου

Αυτήν έχω, αλλά δεν θα την πρότεινα.
Δεν λέω, είναι γερή κατασκευή, αλλά ενω στην αρχη ηταν μια χαρα, μετά είχε το πρόβλημα που είχαν και οι άλλες οι προηγούμενες οι πιο φθηνες που είχα από το πλαίσιο.
Ποιο είναι αυτό;
Το μαξιλαράκι που κάθεσαι πατιέται και η καρέκλα γίνεται σκληρή.
Ισως φταίνε τα 100 κιλα μου, αλλά πλέον πιάνονται τα οπίσθια μου μετά από κάποια ώρα.