Καρέκλα γραφείου

Πήρα μια πλαισίου racer με 99. Όχι κάτι το σπουδαίο. Δεν έχει αντιιδρωτική πλάτη σαν τις παραπάνω, το κάθισμα και το bucket είναι κολλημένο με βίδες με τα χέρια (για συμπίεση κόστους), δεν ξέρω τι με περιμένει με αυτή, αλλά ελπίζω να κάνει τη δουλειά της και να μη χαλάσει η μπουκάλα.

Μια αντίστοιχη που είχαμε παρει πριν 7 μήνες (ακόμα σε εγγύηση ειναι) χάλασε προχτές (έσπασε το ένα από τα ποδαράκια από το σκελετό της καρέκλας). Να δούμε τι θα μας πούν οι επιστήμονες του Πλαισίου..

Last edited:
Re: Απάντηση: Καρέκλα γραφείου

Κάθισμα πάντως σε μάντρα μπορείς να βρεις σχετικά φθηνά. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως έχουν σημαντικά μεγαλύτερο βάρος από μια καρέκλα γραφείου. Ίσως να είναι πιο εύκολο να υπολογίσεις ένα σταθερό ύψος και να βάλεις μόνο ροδάκια από κάτω. Η μπουκάλα ίσως τα παίξει πολύ γρήγορα με πχ διπλάσιο βάρος από το βάρος σχεδίασης...

Αυτο ... δεν το σκεφτηκα ! -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για μερακληδες....

ferrari-430-daytona-office-chair.jpg

That's what I'm talking about .... :SFGSFGSF:

(θα εβαζα πιο στιβαρη βαση, οχι ξυλο, κατι σε μεταλλο -bye-)

Θελετε να σας δειξω ΠΟΥ καθομουν επι 22 χρονια ( ... γιατι ΔΕΝ ειχα παντα 200 ευρω για καρεκλα !)

ph2950977.jpg

... και ετσι αποκτηθηκε η δισκοκηλη ... :music-smiley-005:

Χμμ.. σε "έφαγε" το απωθημένο σου να γίνεις σκηνοθέτης ? :p

Mπα ... η αγνοια με εφαγε.

Μεχρι τα 35 μου, καθε καρεκλα "αφρατη" για το πωπουδακι μου ... ηταν ανατομικη.

Τι να ψυλλιαστω και τι να ψαξω ? ... :nounder:

Αρχιζω να σκεφτομαι (μαλλον σοβαρα) να παω στο "ταπετσερη" της γειτονιας και να μου φτιαξει ενα bucket seat ... custom made ! Βαση με μπουκαλα και ροδακια εχω να του παω. Το μονο που θα χρειαστει ειναι να την βιδωσει στο καθισμα. Υποτιθεται τα καθισματα αυτοκινητου πρεπει να αντεχουν χειροτερες συνθηκες απο τα αντιστοιχα γραφειου. Τι διαλα ... καλυτερα απ'το Πλαισιο, το Praktiker και το ΙΚΕΑ. Νομιζω, δηλαδη :p ... Το θεμα ειναι τι μπαγιοκο θα μου ζητησει ... χμμμμ ....
Ξέρεις, επειδή μάλλον όλοι παθαίνουμε τα ίδια και σκεπτόμαστε τα ίδια, γιατί δε δοκιμάζεις αλλού; Πήρα μια racer πλαισίου και είμαι λιγάκι με ανάμεικτα συναισθήματα (την έχω μια βδομάδα). Ο αδερφός μου έχει μια καρέκλα 250 ευρώ που είναι πολύ πιο ποιοτική από τη δική μου. Θα την έχει για πολλά χρόνια και αξίζει ο κόπος. Έχω την εντύπωση ότι έπρεπε να πάω σε κάποιο μαγαζί σαν αυτό που πήγε και να δω εκεί, αλλά τέλος πάντων, θα δούμε... Μπορώ να στείλω με μήνυμα πού λέω -φαντάζομαι ότι απαγορεύεται να το βάλω σε σχόλια, γιατί είμαι καινούριος εδώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτο ... δεν το σκεφτηκα ! -bye- --- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος --- That's what I'm talking about .... :SFGSFGSF: (θα εβαζα πιο στιβαρη βαση, οχι ξυλο, κατι σε μεταλλο -bye-)
Εχ, κατά το μήνα Μάιο με Σεπτέμβριο αν κάθεται κανείς για δουλειά σε αυτήν απλώς θα κάνει και κάνα-δυο μπάνια από ζέστη. Δεν ξέρω αν είναι μόνο για relax, αλλά για να δουλέψεις με αυτήν άνοιξη-καλοκαίρι ακόμα και με αιρ κοντίσιον θα υπάρχει θέμα νομίζω! Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Και μιας και το ζητουμενο ειναι η (πολυωρη) ξεκουραση ...
Η καρεκλα, απο μονη της, ειναι το 70% της εργονομιας.

Ποιος ειναι το υπολοιπο 30% ? ......

figure3.jpg

Oποιος εχει τετοιες γωνιες θεασεις απο την οθονη του, κλισεις βραχιονων/γονατων και
υψη/αποστασεις απο το γραφειο του ... εγω θα αλλαξω avatar και θα βαλω τον Popeye .... :p

Για τους αμυητους >
προσεξτε οτι o καρπος των χεριων ΑΚΟΥΜΠΑ πανω στο γραφειο ... δεν αιωρειται.
Ξερετε γιατι ?

Εσεις ....
πως ειστε συνηθως ?

typing-position-wrong-big.png

Καπως ετσι, ε ?

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΤΕ .... μην αλλαξτε θεση.
Καλυτερα δεν γινεται ! Οπου να ναι ... ερχεται το φασουλι !

Last edited:

Μετά τα reviews που είχα διαβάσει και τις βόλτες σε αρκετά καταστήματα πήγα ξανά στο ΙΚΕΑ να κάτσω στην καρέκλα Markus. Τελικά την αγόρασα...όντως η αίσθηση που δίνει είναι πολύ ακριβότερης καρέκλας, καμία σχέση με τις φθηνοκατασκευές που έχουν μαγαζιά τύπου Πλαίσιο, Praktiker, Makro κλπ μέχρι τα 200 ευρώ. Η στήριξη είναι πολύ καλή, το μαξιλαράκι για τη μέση είναι στο σωστό σημείο και ενώ φαίνεται διακοσμητικό, στην πράξη είναι εκεί που πρέπει, υπάρχει πλευρική στήριξη και γενικά την προτείνω ανεπιφύλακτα για όποιον θέλει να δώσει μέχρι 200 ευρώ, δεν νομίζω πως απλά υπάρχει άλλη επιλογή (εκτός αν υπάρχει όριο στα 100 ευρώ). Τα 10 χρόνια εγγύηση επίσης είναι σημαντικά για το μηχανισμό...

Για περίπου μια 3ετία, χρησιμοποιούσα αυτή:

Αγορασμένη από τοπικό κατάστημα, την έφερνε και το Πλαίσιο τότε. Αν και αναπαυτική και με καλή στήριξη για τη μέση, σαν ποιότητα κατασκευής δεν έπεισε. Από την αρχή της ζωής της, ο μηχανισμός ανάκλησης έκανε αισθητή την παρουσία του με ένα ηχηρό "τακ" κάθε φορά που άλλαζες φορά από πίσω προς τα μπρος. Πριν από 6 μήνες περίπου, έσπασε το σπέιρωμα από το ένα ροδάκι, πριν 2-3 μήνες έσπασε και δεύτερο, ενώ τις τελευταίες 2 εβδομάδες άρχισε να κάνει νούμερα και η μπουκάλα.

Τελικά, το πήρα απόφαση να την αντικαταστήσω με μία Markus κι εγώ και μέχρι στιγμής οι πρώτες εντυπώσεις είναι απλά άριστες. :2thumb22sup:

ε χε χε χε, πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι η πρώτη εικόνα, αλλά αντί για ντέσκτοπ είμαι με λάπτοπ, οπότε γωνίες χεριών κτλ χάνουν και αντί για 70% ποιος ξέρει πού κυμαίνομαι! Η μόνη μου λύση συχνά διαλείματα και ολίγη γυμναστική, με την πρώτη ευκαιρία. Το χω σκεφτεί το θέμα κάμποσες φορές, αλλά δυστυχώς η μόνη μου προοπτική χρήσης παραμένει το λαπ τοπ.

Και μιας και το ζητουμενο ειναι η (πολυωρη) ξεκουραση ...
Η καρεκλα, απο μονη της, ειναι το 70% της εργονομιας.

Ποιος ειναι το υπολοιπο 30% ? ......

figure3.jpg

Oποιος εχει τετοιες γωνιες θεασεις απο την οθονη του, κλισεις βραχιονων/γονατων και
υψη/αποστασεις απο το γραφειο του ... εγω θα αλλαξω avatar και θα βαλω τον Popeye .... :p

Για τους αμυητους >
προσεξτε οτι o καρπος των χεριων ΑΚΟΥΜΠΑ πανω στο γραφειο ... δεν αιωρειται.
Ξερετε γιατι ?

Εσεις ....
πως ειστε συνηθως ?

typing-position-wrong-big.png

Καπως ετσι, ε ?

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΤΕ .... μην αλλαξτε θεση.
Καλυτερα δεν γινεται ! Οπου να ναι ... ερχεται το φασουλι !

Τελικά, το πήρα απόφαση να την αντικαταστήσω με μία Markus κι εγώ και μέχρι στιγμής οι πρώτες εντυπώσεις είναι απλά άριστες. :2thumb22sup:

Βρε λαθραιε, stealth, λοκατζη .... :laugh:
.... ποτε ηρθες απο Θεσσαλονικη ? :smash:

Για περίπου μια 3ετία, χρησιμοποιούσα αυτή:

Αγορασμένη από τοπικό κατάστημα, την έφερνε και το Πλαίσιο τότε. Αν και αναπαυτική και με καλή στήριξη για τη μέση, σαν ποιότητα κατασκευής δεν έπεισε. Από την αρχή της ζωής της, ο μηχανισμός ανάκλησης έκανε αισθητή την παρουσία του με ένα ηχηρό "τακ" κάθε φορά που άλλαζες φορά από πίσω προς τα μπρος. Πριν από 6 μήνες περίπου, έσπασε το σπέιρωμα από το ένα ροδάκι, πριν 2-3 μήνες έσπασε και δεύτερο, ενώ τις τελευταίες 2 εβδομάδες άρχισε να κάνει νούμερα και η μπουκάλα.

Από όσες καρέκλες του ΙΚΕΑ έχω δοκιμάσει η Volmar μου φάνηκε η πιο βολική και άνετη. Και είμαι και XL και με θέμα στη μέση. Εάν πάντως το κόστος δεν είναι θέμα, σας προτείνω την, ίσως καλύτερη, καρέκλα που μπορείτε να αποκτήσετε. Προτίμησα να κάνω οικονομία στα έπιπλα και να πάρω κάτι που με βοηθά, μου κάνει καλό στις πολλές ώρες που κάθομαι σε αυτή.
Είναι η Herman Miller Aeron. 12 χρόνια εγγύηση, δυνατότητα customize, 3 μεγέθη και....ερωτευμένος μαζί της!

http://www.hermanmiller.com/products/seating/performance-work-chairs/aeron-chairs.html

Πασας στα Γιαννενα :proud: ..... η εκει κοντα :flute:.... (Juvet hotel, Norway)

Cosy.jpg

Την αφιερωνω στον Γιαννη Χατζηγεωργιου -bye- μαζι με την υπολοιπη θεα.

2 επιλογες.
η οικονομικη σε προσφορα
και η πιο ακριβη και επωνυμη επισης σε προσφορα.
θετικα σχολια υπαρχουν και για τις 2.
απλα μοιαζει πιο ποιοτικη η sharkoon.
αξιζει τα 45 ευρω παραπανω,ή να παω στην πιο οικονομικη του πλαισιου?

Η του πλαισιου ειναι για τα σκουπιδια και μονο.
(Δεν ξερω για εκεινη του eshop)

Εχω χαλάσει πάνω απο 5 καρέκλες με ροδάκια. Τελικά τα τελευταία χρόνια έχω βολευτεί με μιά χωρίς ροδάκια και δεν την αλλάζω με τίποτα. Δεν τρίζει, δεν σπάει, δεν χαλάει και το βασικότερο - δεν γέρνει. Και είναι και φτηνότερη απο την αντίστοιχη σε ροδάκια...
Στην εμφάνιση είναι σαν αυτήν...

https://www.patras-home.gr/index.php?route=product/product&path=66602&product_id=49146

Εχω χαλάσει πάνω απο 5 καρέκλες με ροδάκια. Τελικά τα τελευταία χρόνια έχω βολευτεί με μιά χωρίς ροδάκια και δεν την αλλάζω με τίποτα. Δεν τρίζει, δεν σπάει, δεν χαλάει και το βασικότερο - δεν γέρνει. Και είναι και φτηνότερη απο την αντίστοιχη σε ροδάκια...
Στην εμφάνιση είναι σαν αυτήν...

https://www.patras-home.gr/index.php?route=product/product&path=66602&product_id=49146

βολευει ρε φιλε το ροδακι,γιατι δεν μενει ποτε σε μια θεση...

Αν ειναι για χρηση σε γραφειο ... ειναι MUST τα ροδακια.
Ομως για το σπιτι ... ειδα μια custom-made του φιλου μου του Θοδωρη
(χωρις ροδακια) στην οποια εκατσα κιολας ....

.... ΧΛΙΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ..... βαμβααααααακι ...... μου ρθε νυστα !

Ο κοκυγας δεν πιεζοταν που-θε-να. Σαν να αιωρουμουν στο κενο.
Δυστυχως ..... 6 με 7 κατοσταρικα :nounder: η εν λογω !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καρέκλα γραφείου

βολευει ρε φιλε το ροδακι,γιατι δεν μενει ποτε σε μια θεση...

Νομίζω οτι αυτό είναι το άντίθετο - άβολο. Με την παραμικρή κινηση φεύγεις ολόκληρος αιστερά δεξιά μπρος πίσω...
Παρεμπιπτόντως, Στην σωλήνωση που ακουμπάει στο πάτωμα, η δική μου έχει ξεχωριστές τρύπες, (και νομίζω και οι άλλες που έχουν χοντρό σωλήνα) για να βάλεις μια τετράδα ροδάκια αν θέλεις - Δεν το χρειάστηκα εγώ.