Καρεκλα γραφειου!

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
512
Thessaloniki
Πηρα σβαρνα τα μαγαζια και δοκιμασα ενα σωρο καρεκλες,αλλα ακρη δε βρηκα.Μου αρεσαν παρα πολυ στον Δρομεα και στον Σκουροπουλο καποιες,αλλα τιμες απο 600 και ανω...Μαλλον θα τα δωσω,βεβαια,γιατι χρειαζομαι μια καλη,ποιοτικη και εργονομικη καρεκλα.Γνωμες?

Ότι πληρώσεις παίρνεις.
Έχω καρέκλα γραφείου από το 1990 ακριβή τότε σε σχέση με όλες τις άλλες και ούτε καν τρίζει και το υδραυλικό της λειτουργεί άψογα.
Πήρα πριν 3 χρόνια και μια από το μάκρο με 65 ευρώ εντυπωσιακή, αλλά τρίζει σαν επί χρόνια αλάδωτη καγκελόπορτα.
Η πρώτη έχει τα πόδια από χυτό μέταλλο και ροδάκια με ρουλεμάν.
Η δεύτερη τα έχει όλα πλαστικά.

Από όσο γνωρίζω από εκεί και πάνω σε κόστος παίζουν οι επώνυμες. Με κόστος 80-150 ευρώ μπορείς να βρεις από Macro, Practiker αντίστοιχη καρέκλα, προφανώς χαμηλότερης ποιότητας. Συνήθως τα δέρματα και οι μηχανισμοί ποτέ δεν θα είναι στην ποιότητα των άλλων, από την άλλη μπορείς να αγοράσεις 5-6 με την τιμή μιας επώνυμης. Εγώ τελικά έχω επιλέξει και έχω τα τελευταία χρόνια μια που δεν είναι δερμάτινη (γιατί ίδρωνα πολύ τα καλοκαίρια, είναι ένα ύφασμα που επιτρέπει τον καλύτερο αερισμό, δεν ξέρω πως το λένε έχει μεγάλες τρυπούλες σε όλη την επιφάνειά του). Επίσης να τσεκάρεις ότι δίνει αρκετή υποστήριξη στη μέση, ότι έχει ανάκληση και τα μπράτσα μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με το ύψος σου. Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει ως τώρα είναι μοντέλο με προσκέφαλο.

SATO απο τα στοκατζίδικα τους σε καλές τιμές-υψηλή ποιότητα.

Δες και την Contessa από τη Sato,
hi-end design, απίστευτα εργονομική και ξεκούραστη.
Κομματάκι ακριβή(γύρω στα 1100ε) αλλά αν δουλεύεις 10-12 ώρες αξίζει
να επενδύσεις σε ένα πολύ καλό κάθισμα.
Την έχω περίπου 2 χρόνια και έχει αλλάξει η διάθεση μου για δουλειά,ούτε
πόνοι στη μέση πιά,ούτε τίποτα.

http://www.okamura.co.jp/english/product/office/contessa/design/index.html

Από το 2002 χρησιμοποιώ μια SATO δε θυμάμαι μοντέλο.

Μου άρεσε που τα υποβραχιόνια δεν σε περιόριζαν και φυσικά 6 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει κιχ. Πολύ καλές για τα λεφτά τους.

Αυτες με διχτακι πισω δεν τις πολυπροσεξα,γιατι δεν ξερω κατα ποσο ειναι ανθεκτικες και μοθ φαινονται λιγο "φτηνες" σε ποιοτητα.Βεβαια βρηκα και μια που ειναι απο ανθρακονηματα και ηταν καταπληκτικη,αλλα ξεφευγε πανω απο διχιλιαρο.
Απο αυτες που ειδα και σε οχι τρελα χρηματα(500-700 ),πλησιαζω προς την epsilon του Δρομεα(που εχει και δερματινη επενδυση αλλα και αφηνει και τρυπες για να αναπνεει το δερμα) και σε 2-3 απο Σκουροπουλο (νομιζω spirit λεγοταν η μια-μου φανηκαν ενα κλικ παραπανω απο τα αλλα μαγαζια).Η sato οντως εχει κι αυτη καλα κομματια,αλλα ολες οι "καλες" τους πανω απο χιλιαρικο.Στο συν του Δρομεα και η πενταετης εγγυηση(οι αλλοι ολοι τριετη)
Παρακατω η epsilon

Attachments

• dromeas.jpg
    dromeas.jpg
    22.9 KB · Views: 225
Καλο καθισμα κατω απο 800ε δεν παιζει.Εκτος σπανιων εξαιρεσεων λογο και μονο του μηχανησμου,της εδρας και του πεντακτινου.
(τεχνικος Office Systems)

Εγώ έχω μία από το Makro των 80 , 3 χρόνια τώρα.

Με μεταλλικά πόδια και δερματίνη. Εκτός του ότι δεν κάνει κιχ από τρίξιμο, ο μηχανισμός δουλεύει μια χαρά και η μέση μου επίσης!

Εάν στα 5 χρόνια χαλάσει, θα είμαι υπερευχαριστημένος... θα δώσω άλλα 100 να πάρω την ίδια!

Δυστυχως η κοντεσσα της sato ηταν ισως η καλυτερη απο αυτες που δοκιμασα.Και λεω δυστυχως γιατι ειναι πανακριβη(γυρω στα 2 χιλιαρικα).Κιεπειδη με τοσα εξοδα δεν ειμαστε για υπερβολες,μαλλον θα παω κατω απο χιλιαρικο.Επισης κορυφαιες ηταν κανα δυο που ειδα στον Λεονταριδη.
Απο Δρομεα εχει κανενας τιποτα?

Re: Απάντηση: Καρεκλα γραφειου!

Την φτάσανε στα 2 χιλιάρικα παρ´όλη την πτώση του δολλαρίου?
Τι να πεί κανείς?
Καλό ψάξιμο φίλε BENZINA.

Εγώ πήρα πρόσφατα την Kosmo της SATO και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι σε πολύ καλή τιμή για την ποιότητά της (γύρω στα 350 με την έκπτωση, από 600).

Έχω πάρει κι εγώ 2-3 καρέκλες από Μacro μεταξύ 50 και 70 ευρώ αλλά η μέση μου στέναξε. Έχουν πολύ κακή στήριξη μέσης και ο μηχανισμός είναι πολύ υποδεέστερος.

Πωπω.. καιρό έχει να ανανεωθεί το θεματάκι! :cool:

Λοιπόν ψάχνω καλή καρέκλα μέχρι 200 Ευρω.

Αυτή την στιγμή έχω αυτή εδώ:
http://www.plaisio.gr/epipla-grafeiou/epipla/karekla/Torre-Managerial-Chair-Otello.htm

Την βρήκα καλή στην άνεση και την στήριξη του σώματος..
Σχετικά καλή στην κατασκευή της και τα υλικά της..

Το πρόβλημα της είναι ότι παρέδωσε το πνεύμα της η μπουκάλα της πριν τον 1 χρόνο..
Ευτυχώς ήταν εντός εγγύησης.
Τώρα πάει να το ξαναπαραδώσει, αν και έχει περάσει 1.5 χρόνος ακόμη..

Το ίδιο πρόβλημα έχουν αναφέρει και κάμποσοι στις αξιολογήσεις εκεί.
Σίγουρα πιστεύω παίζει ρόλο και το βάρος σου, όπως και η χρήση που της κάνεις..
Εγώ της κάνω αρκετή χρήση.

Κάτι άλλο.. λέει εκεί στην σελίδα του Πλαίσιο για την κλάση της μπουκάλας και άλλα..
αλλά δεν βλέπω κάπου αυτά τα χαρακτηριστικά..

Εάν έχετε προτάσεις (πιθανό, από IKEA, Praktiker, Plaisio, κτλ..) θά'θελα να τις ακούσω!

Last edited:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Btw.. είχα δει αυτές τις πολυθρόνες στην δορυφορική, αλλά δεν υπάρχει αντιπρόσωπος εδώ..
Πρέπει να είναι καταπληκτικές!

http://www.ekornes.co.uk/