Καρφια στο παρκε!

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
Νομισματα, chopping boards, μαρμαρα και πλακες πεζοδρομιου...

Το γνωστο ζητημα με τα spikes, για την απομονωση απο το πατωμα. Ελα, ομως, που εχω παρκε! Ψαχνω εδω και καιρο, αυτα τα δισκακια, με την υποδοχη για το καρφι. Ολοι προσπαθουν να μου πουλησουν ολοκληρα σετ, που περιεχουν και τα καρφια - αλλα θελω να κρατησω τα original...

Ερωτηση 1:
Ποιος πουλαει μονο τα δισκακια? Χωρις τις ακιδες!

Ερωτηση 2:
Ξερετε καποιον που να μπορει να κοψει μαρμαρο/corian ή παρεμφερες υλικο σε δεδομενα μεγεθη?

ευχαριστω,

a.

Νομισματα, chopping boards, μαρμαρα και πλακες πεζοδρομιου...

Το γνωστο ζητημα με τα spikes, για την απομονωση απο το πατωμα. Ελα, ομως, που εχω παρκε! Ψαχνω εδω και καιρο, αυτα τα δισκακια, με την υποδοχη για το καρφι. Ολοι προσπαθουν να μου πουλησουν ολοκληρα σετ, που περιεχουν και τα καρφια - αλλα θελω να κρατησω τα original...

Ερωτηση 1:
Ποιος πουλαει μονο τα δισκακια? Χωρις τις ακιδες!

Ερωτηση 2:
Ξερετε καποιον που να μπορει να κοψει μαρμαρο/corian ή παρεμφερες υλικο σε δεδομενα μεγεθη?

ευχαριστω,

a.

Για το 2, επικοινωνησε με τον Zeb.

Για το πρωτο, μην τρελενεσαι, και απλο κερμα, απο 1 λεπτο εως δυο ευρω ειναι μια χαρα.

δεδομενου οτι κανεις δεν πουλαει μονα τα <<πιατακια>>,η,βαζεις κερμα η, στην αναγκη αγοραζεις απο την tele, που τα εχει σχετικα με αλλα φτηνα και κρατας μονο τα πιατακα......

Γιατί δεν βάζεις τα ηχεία να πατήσουν πάνω σε ένα κομάτι γρανίτη -όχι μάρμαρο- κατευθείαν χωρίς πιάτα και λοιπά κατσαρολικά; Αν κόψεις και ένα μικρό κομάτι μοκέτα -ή κάποιο άλλο μαλακό υλικό- στις διαστάσεις του γρανίτη και το βάλεις απο κάτω και δεν θα χαλάς το παρκέ, και θα μπορείς ευκολά να τα σέρνεις στο πάτωμα για μικροδιορθώσεις στην τοποθέτηση...

Γιατί δεν βάζεις τα ηχεία να πατήσουν πάνω σε ένα κομάτι γρανίτη -όχι μάρμαρο- κατευθείαν χωρίς πιάτα και λοιπά κατσαρολικά; Αν κόψεις και ένα μικρό κομάτι μοκέτα -ή κάποιο άλλο μαλακό υλικό- στις διαστάσεις του γρανίτη και το βάλεις απο κάτω και δεν θα χαλάς το παρκέ, και θα μπορείς ευκολά να τα σέρνεις στο πάτωμα για μικροδιορθώσεις στην τοποθέτηση...

Έξυπνη λύση, ειδικά αν βάλεις τη μοκέτα ανάποδα, μια και το "χνουδωτό" γλιστράει πιο εύκολα στο παρκέ.

Εκτός κι αν μπαίνει ο παράγοντας WAF στη μέση, οπότε ξέχνα το.

Απεφυγε να βαλεις κατι μεταλλικο-μεταλο με μεταλο επαφη δεν ειναι οτι καλυτερο.
Απεφυγε μαρμαρο-γρανιτη σου λεπταινει τις μεσαιες.
Γενικως η καλυτερη λυση ειναι corian για μενα, μετα απο την επαφη απευθειας με το πατωμα φυσικα.

O KOΨ πουλαγε καποια πολυ καλα, δεν ξερς αν τα εχει ακομα.

Έχω δοκιμάσει όλα τα υλικά καί όλους τους δυνατούς συνδυασμούς για τέτοιου είδους στήριξη (μαρμαρο , γρανίτη ,πλαστικά ,φελλούς ,κέρματα κ.λ.π) όμως ένα "βουητό" απο το ξύλινο πάτωμα με φαρδιές τάβλες παρέμενε ,ιδίως σε λίγο ψηλές εντάσεις.Το πρόβλημα λύθηκε με τα spike stoppers της ringmat.Το βουητό εξαφανίστηκε ,η ανάλυση καί ο αέρας των οργάνων αυξήθηκε.Ηταν τόσο δραματική η βελτίωση του ήχου που αγόρασα τα βαρέως τύπου καί τα τοποθέτησα καί στα 2 μου ράκ.Πιστεύω πως η φιλοσοφία της εταιρείας ,οτι ο κραδασμός πρέπει να εκτονώνεται μέσω του φελλού καί να μην εγκλωβίζεται ακόμα καί με ακίδες είναι ορθότερη .

Κι εγώ με κέρματα βολεύομαι τα οποία τα έχω κολλήσει στο πάτωμα με ταινία διπλής όψης. Blue Tac θα ήταν ακόμα καλύτερο για να μν χαλάσει το ξύλο.

Αν θέλεις σώνει και καλά πατάκια, από την Exelixis. Τα πουλάνε και μόνα τους. Επίσης μπορούν να σου φτιάξουν και Corian.

Θα βρεις και στην Exclusive, Perfect sound discs ονομάζονται, περίπου 26 τα 8 τεμάχια.

Ευχαριστω ολους για τις ιδεες / προτασεις. Θα αρχισω το ψαξιμο!

Και εγω με κερματα το "δουλευω", απλα εχω ενα αισθητικο ζητημα με τη λυση (παιζει και waf 0)... Παω για τα τηλεφωνα μπας και αποφυγω τα 100 για "πιατακια"!!!

Επισης, εντυπωση μου κανει οτι (οπως εχω δει να αναφερεται και αλλου) το μαρμαρο δεν φαινεται να ειναι καταλληλο - περιεργο, ειχα την εντυπωση οτι ηταν σκληρο και ψαθυρο υλικο. Τες πα, corian!

Και ενα update στο ψαξιμο.... 1 χρονο εψαχνα για τα γνωστα "πιατακια" και ολοι στο κεντρο της Αθηνας διεθεταν ενα σετ της TELE (4 κωνοι και 4 πιατακια). Το εξωφρενικο:

α. κανεις δεν ειχε αλλη επιλογη και
β το ΙΔΙΟ σετ το βρηκα απο 22 εως και 60 :twoguns:!!! Σε μαγαζια με αποσταση μεταξυ τους 200 μετρα! Οποτε... Προσοχη!! ... Ασε, δε, που μονο πιατακια ηθελα και τα συγκεκριμενα δεν μου γεμιζαν το ματι.

Απογνωση:ADFAD2:! Συνεχιζα με τα κερματα!

Πηρα τηλεφωνο, λοιπον, οποιο μαγαζι ειχε διαφημιση σε γνωστο περιοδικο. Ετσι, εφτασα σε ενα μαγαζακι ονοματι Ριτσος (κατω απο την Ομονοια), οι οποιοι εχουν μια τρελη συλλογη απο πιατακια! Απο 3-4/τμχ εως ...ο,τι να'ναι... Πιατακια, πιαταρες, κωνους, λαστιχακια...

Εαν καποιος βρισκεται σε απογνωση, ριξτε και εκει μια ματια.

ΥΓ>> Για αλλη μια φορα, να εξηγησω οτι καμια σχεση δεν εχω με το καταστημα (πρωτη φορα πηγα), ουτε μιζα παιρνω, απλα επιτελους ειχα επιλογη!

Το παρκέ θέλει απαραίτητα αντικραδασμικό υλικό κάτω απο τα ηχεία.

Νομίζω ότι στα ξύλινα παρκέ, γενικά δεν ενδείκνυται η χρήση καρφιών (spikes). Τα καρφιά παρέχουν ακουστική "γείωση", δηλαδή ενδείκνυνται για τη σύζευξη/οδήγηση (coupling) των κραδασμών σε συμπαγή δάπεδα (τσιμεντένια, μαρμάρινα, κτλ). Σε ξύλινα δάπεδα ενδείκνυται η χρήση ελαστικών στηριγμάτων, τα οποία παρέχουν ακουστική "απομόνωση" (αποσύζευξη/decoupling) των μηχανικών κραδασμών.

Re: Απάντηση: Καρφια στο παρκε!

Έχω δοκιμάσει όλα τα υλικά καί όλους τους δυνατούς συνδυασμούς για τέτοιου είδους στήριξη (μαρμαρο , γρανίτη ,πλαστικά ,φελλούς ,κέρματα κ.λ.π) όμως ένα "βουητό" απο το ξύλινο πάτωμα με φαρδιές τάβλες παρέμενε ,ιδίως σε λίγο ψηλές εντάσεις.Το πρόβλημα λύθηκε με τα spike stoppers της ringmat.Το βουητό εξαφανίστηκε ,η ανάλυση καί ο αέρας των οργάνων αυξήθηκε.Ηταν τόσο δραματική η βελτίωση του ήχου που αγόρασα τα βαρέως τύπου καί τα τοποθέτησα καί στα 2 μου ράκ.Πιστεύω πως η φιλοσοφία της εταιρείας ,οτι ο κραδασμός πρέπει να εκτονώνεται μέσω του φελλού καί να μην εγκλωβίζεται ακόμα καί με ακίδες είναι ορθότερη .
Αυτά τα βρίσκουμε Ελλάδα;