Καρφια στο παρκε!

Α, μαλιστα. Δεν τελειωνουμε ποτε λοιπον! Λογικο ακουγεται.

Τα δισκακια που προμηθευτηκα εχουν ενα παχυ λαστιχενιο επιπεδο (απο κατω τους), οποτε και τελικα λειτουργουν οπως περιγραφεται παραπανω (decoupling).

Ομολογουμενως, ειναι λιγο περιεργο να ξερω οτι η παλινδρομικη κινηση του ηχειου μερικως ακυρωνεται, μιας και η ενεργεια κινει ολη την καμπινα (σαν αναδραση προς την κινητικη δυναμη του κωνου). Ή οχι???

Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες - οσοι με μαρμαρινα πατωματα θελετε δισκακια, ξερετε πλεον που να τα βρειτε!

a. :ADFAD2:

παντως για γρανιτες ή μαρμαρα,σε οποιο μαρμαραδικο μπειτε,σας κοβει οτι διαστασεις θελετε.
Και απο μαρμαραδικα αλλο τιποτα!!!-bye-

Ίδια ερώτηση κι εγώ παιδιά. Sencys DC2 χωρίς καν να βάλω τα spikes τα έχω πάνω σε πλακάκι χύμα, δεν μπουμάρουν, δεν φαίνεται να έχουν θέμα. Πρέπει να βάλω κάτι;

Re: Απάντηση: Καρφια στο παρκε!

Έχω δοκιμάσει όλα τα υλικά καί όλους τους δυνατούς συνδυασμούς για τέτοιου είδους στήριξη (μαρμαρο , γρανίτη ,πλαστικά ,φελλούς ,κέρματα κ.λ.π) όμως ένα "βουητό" απο το ξύλινο πάτωμα με φαρδιές τάβλες παρέμενε ,ιδίως σε λίγο ψηλές εντάσεις.Το πρόβλημα λύθηκε με τα spike stoppers της ringmat.Το βουητό εξαφανίστηκε ,η ανάλυση καί ο αέρας των οργάνων αυξήθηκε.Ηταν τόσο δραματική η βελτίωση του ήχου που αγόρασα τα βαρέως τύπου καί τα τοποθέτησα καί στα 2 μου ράκ.Πιστεύω πως η φιλοσοφία της εταιρείας ,οτι ο κραδασμός πρέπει να εκτονώνεται μέσω του φελλού καί να μην εγκλωβίζεται ακόμα καί με ακίδες είναι ορθότερη .
Ξερεις που θα βρω τα spike stoppers της ringmat?

Το παρκέ θέλει απαραίτητα αντικραδασμικό υλικό κάτω απο τα ηχεία.

Νομίζω ότι στα ξύλινα παρκέ, γενικά δεν ενδείκνυται η χρήση καρφιών (spikes). Τα καρφιά παρέχουν ακουστική "γείωση", δηλαδή ενδείκνυνται για τη σύζευξη/οδήγηση (coupling) των κραδασμών σε συμπαγή δάπεδα (τσιμεντένια, μαρμάρινα, κτλ). Σε ξύλινα δάπεδα ενδείκνυται η χρήση ελαστικών στηριγμάτων, τα οποία παρέχουν ακουστική "απομόνωση" (αποσύζευξη/decoupling) των μηχανικών κραδασμών.

spike stoppers της ringmat

οι αναφερόμενες απόψεις συμφωνούνε απόλυτα.
πρόσθετα στα ringmat μπορούν να προσαρμοστούν ακίδες.
το ξύλο δεν θέλει άμεσα ακίδες, θελει αντικραδασμικό.

Η Target διαθέτει πιατάκια βαρέως τύπου μέ ειδική απομόνωση τών κραδασμών.Η τιμή τους γύρω στά 25e εδώ.

Protect floors from spike damage whilst adding an extra degree of isolation from unwanted vibrations and harmonics.

spikeshoe.jpg

Supplied in sets of 4 or 8. Matt Black as standard.

Συγνώμη για την παρέμβαση. Αν και ήθελα να ανοίξω καινούριο θέμα στην κατάλληλη κατηγορία, πιστεύω ότι η συζήτησή σας είναι η κατάλληλη για παρουσίαση του παρακάτω υλικού. Καθώς ασχολούμαστε εδώ και χρόνια με την κατασκευή Studios με πιο γνωστό το Μίνος Μάτσας (ΕΜΙ), πάντα αναζητώ υλικά για απορρόφηση και διάχυση. Υπάρχουν εταιρίες όπως η RPG από τις οποίες παίρνεις ακριβείς μετρήσεις και συμπεριφορά των υλικών και πατέντων της καθώς και προγράμματα για simulation χώρων. Στην κατασκευή Studios πρέπει να υποδεικνύεις στον αγοραστή/ηχολήπτη/υπεύθυνο τις ακριβείς προδιαγραφές των προϊόντων σου και τίποτα δεν γίνεται εμπειρικά. Παρακάτω είναι ένα νέο υλικό που φέρνω από Αμερική και στα ως τώρα τεστ έχει αποδειχτεί πολύ καλό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηχομόνωση, καθώς και για την κατασκευή Βάσεων και καμπινών ηχείων.

http://www.greengluecompany.com/

Ευχαριστώ

Στο δικό μου παρκέ ο καλύτερος συνδυασμός τελικά για τον χώρο μου κ το δικό μου σύστημα είναι καρφιά με πιατάκια στα ηχεία πάνω σε πλάκα γρανίτη πάχους δύο εκατοστών. Έτσι μόνο σταμάτησαν τα βουητά, οι τριγμοί κ οι συντονισμοί.

Να προσθέσω τη δική μου εμπειρία, που δείχνει πως όντως "δεν υπάρχουν κανόνες στο hifi" και ότι ο μόνος δρόμος είναι ο πειραματισμός. Το πρόβλημά μου ήταν η χαμηλή ένταση του χαμηλού μου. Δείτε στο:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=25129

Η λύση -για τις χαμηλές και μέτριες εντάσεις που ακούω, δεν ξέρω τι θα γίνει αν παίξει δυνατά το σύστημα- φαίνεται να ήταν η ΑΦΑΙΡΕΣΗ των ελαστικών εξαρτημάτων που η PSB πρότεινε για χρήση σε παρκέ. Όσο τα χρησιμοποιούσα σε αυτό το δωμάτιο (τον τελευταίο χρόνο δηλαδή που μετακόμισα) το αποτέλεσμα ήταν πολύ φωτεινό και κουραστικό: θα έριχνα το φταίξιμο στη συνέργεια του Densen με τα PSB, αν δεν τα είχα ακούσει μαζί πριν αγοράσω τον ενισχυτή. Η δεύτερη σκέψη ήταν το δωμάτιο, για το οποίο δεν μπορούσα να κάνω σχεδόν τίποτα (καθιστικό, βλέπετε...).

Τώρα που τα ηχεία πατούν απευθείας στο δάπεδο (όχι η καμπίνα πάντως, αλλά τα κούφια και χωρίς πάτο πλαστικά ποδαράκια τους) βελτιώθηκε απίστευτα ο ήχος του συστήματος. Τώρα καταλαβαίνω το κλισε "θα θέλετε να ξανακούσετε όλους τους δίσκους σας". Επαναλαμβάνω: στις εντάσεις που ακούω τουλάχιστον, δεν υπάρχει κανένα από τα ανεπιθύμητα φαινόμενα που φοβόμουν (μπουμαρίσματα, τριξίματα, κ.λπ) -μόνο σαρκώδες, ελεγχόμενο χαμηλό που αποκατέστησε στα αυτιά μου τη συχνοτική ισορροπία κι έκανε τον ήχο ξεκούραστο, ταχύ και βελούδινο: ό,τι μπορεί ο Densen να κάνει καλά. Εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα;

οι απλες επεμβασεις μπορουν να κανουν τη διαφορα .
Και αυτο που εκανες δεν ειναι η εξαιρεση ,γιατι ποιος μπορει να πει ποιος ειναι ο κανονας?