Καρκίνος και Διατροφή

adi32

AVClub Addicted Member
17 October 2006
2,210
Προσφατα πεθανε καποιος συγγενης μου απο καρκινο και βλεπω σε καθε οικογενεια πολλα κρουσματα
Το κυριο πιστευω ειναι η κακη διατροφη που κανουμε αλλα και το οτι αν και νομιζουμε οτι κανουμε καλη δεν ξερουμε τι τρωμε στην ουσια
πχ Επιθεωρητης τροφιμων μου ελεγε οτι λαχανικα κλπ ποτε να μην παιρνεις απο λαικη γιατι ειναι τιγκα στα χημικα και να προτιμας ελεγμενα απο σουπερμακετ
Τελικα πως να βεβαιωθουμε για το τι πρεπει να ψωνιζουμε ?
Πρεπει να εμπιστευομαστε τα βιολογικα? Πρεπει να παιρνουμε βοτανα ?
Πρεπει να πινουμε νερο απο τη βρυση ?

19 ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ

Τι λένε οι ειδικοί για το χλώριο στο νερό .

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ … ΘΑΝΑΤΟΣ – Λίστα 2012 -

Καποιος μου συστησε βοτανα και Γκοτζι

Sorry adi32... Δεν πιστεύω τίποτα απο αυτά... Για τον καρκίνο, όλα φταίνε, και τίποτα δεν φταίει... Απο προσωπικές παρατηρήσεις, όσους ξέρω που πέθαναν απο καρκίνο ήταν καλοζωισμένοι με προσεκτική ζωή και διατροφή... (Οι κακοζωισμένοι και οι απρόσεκτοι, πήγαν νωρίτερα απο καρδιά)

πχ Επιθεωρητης τροφιμων μου ελεγε οτι λαχανικα κλπ ποτε να μην παιρνεις απο λαικη γιατι ειναι τιγκα στα χημικα και να προτιμας ελεγμενα απο σουπερμακετ

Να του δώσεις τα θερμά μου συγχαρητήρια! Τέτοιες μπαρούφες λέγονται μια φορά στα 10 χρόνια.

Το οτι σε καθε οικογενεια εχουμε κρουσματα νομιζω κατι λεει και δε νομιζω να ειναι και τοσο μπαρουφες

http://www.gnomionline.gr/evros/113-society/48749-gn48749
http://www.pierialife.gr/index.php?...:φυτοφάρμακα-πόσο-επικίνδυνα-είναι&Itemid=358

Δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στους χωριατες και στις μεθοδους τους για να γεμισουν χρημα και καγιεν

Εγώ πάντως, αν και σε χωριό, πήρα κάτι ντομάτες απο σούπερμάρκετ... Πανέμορφες, κατακόκκινες, χωρίς ένα σημαδάκι επάνω... Τις πήρα λίγο σκληρές να κρατήσουν 2-3 μέρες... Τις άφησα εκτός ψυγείου αφου θα τις φάω γρήγορα... Βέβαια, πριν 10 μέρες αυτά... Ακόμα τις έχω και τις βλέπω... περιμένω να πάρουν αυτό το ιδανικό μαλάκωμα για σαλάτα...
Μάλλον θα στολίσω το δέντρο τα χριστούγενα με αυτές...

Πλάκα κάνετε...

...εγώ πήρα ντομάτες από το Walmart (supermarket) τη μέρα που έφτασα εδώ... και τις ξέχασα στο ψυγείο. Τέσσερις μήνες μετά είναι ακόμα εκέι, ροδοκόκκινες και αστραφτερές. (Φυσικά δεν πρόκειται να τις βάλω στο στόμα μου, ούτε πρόκειται να ξαναψωνίσω από supermarket).

Εεεμ... τις έβαλες στο ψυγείο κι εσύ... Εγώ τις άφησα απ'έξω μπας και τις φάω φέτος...

ξέχασες τις ντομάτες στο ψυγείο 4 μήνες ?

νοικοκύρη μου εσύ ... :smash:

πάλι καλά που δεν σου όρμηξε τίποτα όταν άνοιξες την πόρτα ...... :Banane0:

πάντως δεν ξέρω αν η μαμά σας ή γιαγιά σας ή η γυναίκα σας κάνει γλυκό πορτοκάλι.
Είναι κάτι που ίσως σύντομα θα στερηθούμε.
Τα πορτοκάλια και λεμόνια που παίρνουμε γράφουν επάνω τους ξεκάθαρα ότι ο φλοιός απαγορεύεται να καταναλωθεί διότι έχει υποστεί χημική επερξεργασία με κάτι που τώρα μου διαφεύγει...
κάτι σε βενζοϊκό....κάτι...

Re: Απάντηση: Καρκίνος και Διατροφή

Δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στους χωριατες και στις μεθοδους τους για να γεμισουν χρημα και καγιεν
Και μονο το υφος που χρησιμοποιεις εναντιον των αγροτων της πατριδας σου τα λεει ολα.Θα επρεπε να σκεφτεσαι περισσοτερο προτου γραφεις ανοησιες.
Ειμαι υπερηφανος που ειμαι γονος αγροτων,τα περι λεφτων και καγιεν να τα πεις στα λαμογια που σου ρουφανε το αιμα τοσα χρονια,οχι στους ανθρωπους που χυνουν ιδρωτα και δακρυα στα χωραφια.

Έχεις την εντύπωση ότι τα λαχανικά και φρούτα των σουπερ μάρκετ τα παράγουν φτωχοί "γαλαζοαίματοι" που μετακινούνται με κάρα;

πάντως δεν ξέρω αν η μαμά σας ή γιαγιά σας ή η γυναίκα σας κάνει γλυκό πορτοκάλι.
Είναι κάτι που ίσως σύντομα θα στερηθούμε.
Τα πορτοκάλια και λεμόνια που παίρνουμε γράφουν επάνω τους ξεκάθαρα ότι ο φλοιός απαγορεύεται να καταναλωθεί διότι έχει υποστεί χημική επερξεργασία με κάτι που τώρα μου διαφεύγει...
κάτι σε βενζοϊκό....κάτι...

Ξέρω οτι τα χοντρόφλουδα φρούτα, τα ψεκάζουν με κάτι κερώδες που τους δίνει γυαλάδα, κλείνει τους πόρους κι έτσι δεν έρχονται έντομα και "βοηθάει την υγρασία να παραμένει μέσα και να μη στεγνώνουν τα φρούτα"... (πορτοκάλια μήλα λεμόνια κλπ)

...Επιθεωρητης τροφιμων μου ελεγε οτι λαχανικα κλπ ποτε να μην παιρνεις απο λαικη γιατι ειναι τιγκα στα χημικα και να προτιμας ελεγμενα απο σουπερμακετ
...

!!!
ελεγμένα απο σουπερ μάρκετ?
Μάλλον τα παίρνει απο τα σουπερμάρκετ ο επιθεωρητής, adi32... :))

Δεν νομίζω ότι ο καρκίνος έχει να κάνει μόνο με την διατροφή. Με όλα τα υπόλοιπα τι γίνεται ? Για παράδειγμα ας πάρουμε την ακτινοβολία. Δεχόμαστε ακτινοβολία από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τους ραδιοφωνικούς, τους δορυφόρους, τα κινητά και τώρα τελευταία με το wifi. Δεν έχω βάλει σπίτι μου ασύρματο δίκτυο και τριγυρίζω με τα καλώδια για να μην ''τρώω'' και άλλη ακτινοβολία. Στο κινητό πάντα χρησιμοποιώ hans free και το βράδυ πάντα το έχω κλειστό.

Δεν εχω σκοπο να θιξω κανεναν αγροτη τιμιο βιοπαλεστη κλπ
Πολλοι το κανουν χωρις να ξερουν τις συνεπειες και τρωνε και οι ιδιοι ακαταλληλα προιοντα
Φυσικα και στα Σουπερ Μαρκετ πανε ειδη απο αγροτες αλλα εκει περνανε απο καποιους ελεγχους ποιοτητας
Στη λαικη μπορει να παρεις πραγματα που δεν τα εχει ελεγξει κανεις και ουτε θα βρεις ακτη αν παθεις κατι

Φυσικα και στα Σουπερ Μαρκετ πανε ειδη απο αγροτες αλλα εκει περνανε απο καποιους ελεγχους ποιοτητας
Στη λαικη μπορει να παρεις πραγματα που δεν τα εχει ελεγξει κανεις και ουτε θα βρεις ακτη αν παθεις κατι

Μόνο στις διαφημίσεις γίνονται αυτά.

Προς ενημερωση ολων σας σας λεω οτι οσον αφορα τα πρωιμα κηπευτικα Τυμπακιου και Ιεραπετρας για τα οποια εχω αποψη,υπαρχει αυστηροτατος ελεγχος υπολειμματικοτητας φυτοφαρμακων.Πλεον το 90% των παραγωγων καλλιεργει βασει συστηματων ολοκληρωμενης διαχειρισης,με πληρη ελεγχο των σκευασματων που χρησιμοποιουνται,ενω στις περισσοτερες καλλιεργειες τα εντομοκτονα και οι ορμονες εχουν αντικατασταθει απο εντομα οπως πασχαλιτσες και Βομβινους.Ο προϊσταμενος γεωπονος του Αγροτικου Συνεταιρισμου Τυμπακιου ειναι αδερφικος μου φιλος,ξερω τι σας λεω.Επισης να ξερετε οτι ακριβως τα ιδια προϊοντα που τυποποιουνται επι τοπου και εξαγονται στη Γερμανια,πωλουνται και στις λαϊκες αγορες της Αθηνας.

Και μονο το υφος που χρησιμοποιεις εναντιον των αγροτων της πατριδας σου τα λεει ολα.Θα επρεπε να σκεφτεσαι περισσοτερο προτου γραφεις ανοησιες.
Ειμαι υπερηφανος που ειμαι γονος αγροτων,τα περι λεφτων και καγιεν να τα πεις στα λαμογια που σου ρουφανε το αιμα τοσα χρονια,οχι στους ανθρωπους που χυνουν ιδρωτα και δακρυα στα χωραφια.

Να αγιάσει το στόμα σου! Τα λόγια σου και δικά μου.

Ξέρω οτι τα χοντρόφλουδα φρούτα, τα ψεκάζουν με κάτι κερώδες που τους δίνει γυαλάδα, κλείνει τους πόρους κι έτσι δεν έρχονται έντομα και "βοηθάει την υγρασία να παραμένει μέσα και να μη στεγνώνουν τα φρούτα"... (πορτοκάλια μήλα λεμόνια κλπ)

imazalil
http://www.pesticideinfo.org/Detail_Chemical.jsp?Rec_Id=PC33040
thiabedazole
http://en.wikipedia.org/wiki/Tiabendazole

....