Καρκίνος και Διατροφή

πάντως δεν ξέρω αν η μαμά σας ή γιαγιά σας ή η γυναίκα σας κάνει γλυκό πορτοκάλι.
Είναι κάτι που ίσως σύντομα θα στερηθούμε.
Τα πορτοκάλια και λεμόνια που παίρνουμε γράφουν επάνω τους ξεκάθαρα ότι ο φλοιός απαγορεύεται να καταναλωθεί διότι έχει υποστεί χημική επερξεργασία με κάτι που τώρα μου διαφεύγει...
κάτι σε βενζοϊκό....κάτι...

Φίλε μου μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τα πορτοκάλια του πατέρα μου στη Μεσσηνία φεύγουν όπως τα έκανε η πορτοκαλιά από το κτήμα, για το πώς θα φτάσουν στον τελικό καταναλωτή νίπτω τας χείρας μου.
Η γενικότερη εντύπωση που έχω (αφού και γω αγοράζω εδώ που ζω) είναι ότι επάλειψη έχουν τα εισαγώμενα.

...
Η γενικότερη εντύπωση που έχω (αφού και γω αγοράζω εδώ που ζω) είναι ότι επάλειψη έχουν τα εισαγώμενα.

Eχω δει και πολλά ελληνικά... Σε δίχτυ, με την φίρμα του παραγωγού επάνω...
Κρατάω μια επιφύλαξη αν επάλειψη και ψεκασμός είναι το ίδιο πράγμα, και γίνονται με ένα πέρασμα...

Φίλε μου μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τα πορτοκάλια του πατέρα μου στη Μεσσηνία φεύγουν όπως τα έκανε η πορτοκαλιά από το κτήμα, για το πώς θα φτάσουν στον τελικό καταναλωτή νίπτω τας χείρας μου.

έχω ήδη πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια. Όλα γράφουν (έχουν ετικέτα) το ίδιο. Τα λεμόνια επίσης (είναι τουρκίας).
Το είδα και σε Κυπριακά το Σάββατο σε καφάσι γραμμένο.

Εσπεριδοειδή και κάμποσα λαχανικά κατα περίπτωση είναι όλα εδώδημα εκ του πλαινού οικοπέδου , 10δες κιλά πορτοκάλια λεμόνια γρειπφρουτ , απο 4 δένδρα , και αυγά κάργα !
ειναι πανασχημα και στραβα στην όψη ,, αλλα τσίφτικα στην γέυση ,,,
εάν λύναμε και το θέμα με το κρέας ,, θα ήταν καλά , εκει και εάν έχει βρώμα η δουλεία ..

το θέμα είναι ότι πολύς κόσμος αγοράζει φρουτάκια και δεν μπορεί να διανοηθεί ότι έχουν ετικέτα και λένε για διάφορα τζιζ....

πχ η μάνα μου προχτές έβραξε φλούδες πορτοκάλια. αντε να της εξηγήσω τώρα, και άντε να θυμάται τί πήρε και από πού...

Αν παιρνουμε βιολογικα ειμαστε σιγουροι 100% ή παιζουν κι εκει απατες ?
πχ οι βιολογικες λαικες εχουν πραγματι αγνα πραγματα ?
διαβασα και για ενα βιολογικο κρεοπωλειο
http://www.athinorama.gr/umami/food/articles/?id=3899

πηγα και πηρα κατι μπριζολιτσες μοσχαρισιες ηταν νοστιμες αλλα παρα πολυ σκληρες
επισης οι βιολογικες ντοματες μου φαινονται σκληρες

H σωστή ντομάτα πάντως δεν είναι η κατακόκκινη (η οποία ορμονιάζεται 2-3 μέρες πριν βγει στην κατανάλωση για να κοκκινήσει), αλλά αυτές οι λίγο κόκκινες με πράσινα τμήματα πάνω τους.Είναι και πιο νόστιμες, αν τις αφήσεις κοντά σε ενα παράθυρο με ήλιο να ωριμάσουν λίγο ακόμα.Και δεν τις βάζουμε στο ψυγείο, χάνουν τη γεύση τους.

Εκτος παντως απο τη διατροφη και τα διαφορα χημικα,πιστευω οτι και η κακη ψυχολογια και το αγχος εχουν και αυτα μεγαλο μεριδιο ευθυνης,διοτι δεν αφηνουν τον οργανισμο να λειτουργησει σωστα.
Προσεχουμε τον εαυτο μας οσο μπορουμε τελικα,και κανουμε το σταυρο μας το πρωι που ξυπναμε να μας παει καλα η καθε μερα...τι να πεις απο και και περα.

το θέμα είναι ότι πολύς κόσμος αγοράζει φρουτάκια και δεν μπορεί να διανοηθεί ότι έχουν ετικέτα και λένε για διάφορα τζιζ....

πχ η μάνα μου προχτές έβραξε φλούδες πορτοκάλια. αντε να της εξηγήσω τώρα, και άντε να θυμάται τί πήρε και από πού...
Τα βιολογικά δεν έχουν τέτοιες επικαλύψεις, έτσι δεν είναι; Θέλω να φτιάξω κοτόπουλο λεμονάτο σήμερα, να βάλω ή να μη βάλω ολόκληρο λεμόνι; :p

Για μένα η λύση στο αρχικό ερώτημα είναι και το απραγματοποίητο όνειρο μου: μια μικρή φάρμα στη βουνοπλαγιά με 1-2 αγελάδες, 3-4 κατσίκες, καμιά δεκαριά κότες και ένα κήπο για τα ζαρζαβατικά. Μακρυά απο άγχος, καυσαέρια, ακτινοβολίες. Μόνο τα chemtrails δεν μπορείς να αποφύγεις ;)

Φυσικά να μη βάλεις.
Το λέει ξεκάθαρα "ο φλοιός δεν είναι βρώσιμος"

Τα βιολογικά δεν έχουν τέτοιες επικαλύψεις, έτσι δεν είναι; Θέλω να φτιάξω κοτόπουλο λεμονάτο σήμερα, να βάλω ή να μη βάλω ολόκληρο λεμόνι; :p
Αν φτιαξεις κοτοπουλο λεμονατο εχε πιο πολυ το νου σου στο κοτοπουλο, παρα στο λεμονι... ;-)

Σε όλα αυτά το πρόβλημα είναι ο παράγοντας άνθρωπος.
Και εξηγούμαι...
Το χλώριο στο νερό μπήκε για καλό. Δεν υπήρχε κάποια διεθνής συνομοσία πίσω από τη χλωρίωση του νερού.
Το ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα είναι κάτι το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα στη βρύση μας, με κόστος κάπου στα 2 ευρώ το μήνα.
Όταν βέβαια υπάρχουν μελέτες για το πόσο χλώριο πρέπει να μπει σε μία δεξαμενή πριν αυτό προστεθεί, οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι.
Αν όμως ο άνθρωπος που ασχολείται με αυτό απλά ρίξει ένα μπιτόνι χλώριο γιατί "ε, περίπου τόσο θα θέλει", τότε έχουμε θέμα...

Τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη πριν βγουν στην αγορά περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο με μελέτες, πειραματισμούς, αναλύσεις, κλπ κλπ...
Επί annex3 το documentation κάθε φαρμάκου το κουβαλάει κλαρκ πάνω σε παλέτα (ζυγίζει αρκετά παραπάνω από ένα τόνο).
Πάνω στην ετικέτα αναγράφεται καθαρά το πότε πρέπει να εφαρμόζεται, σε τι ποσότητες και το χρονικό διάστημα το οποίο πρέπει να περάσει πριν διατεθεί στην αγορά.
Όταν όμως ο άνθρωπος που θα ραντίσει την καλιέργειά του δεν εφαρμόζει αυτούς τους κανόνες γιατί
1) Έκανε οικονομία, δεν ράντισε όποτε έπρεπε και επειδή βλέπει ίχνη προσβολής στον καρπό 3 ημέρες πριν να τον βγάλει στην αγορά, ραντίζει...
2) Η ετικέτα γράφει "Δόση: 98ml / τόνο νερού / στρέμα" και επειδή περίσεψαν κάπου 20ml στο μπουκάλι "ε, μην κρατάμε τώρα ολόκληρο μπουκάλι για 20ml" το ξεπλένει και ρίχνει και το υπόλοιπο στο νερό...
3) Ο παππούς του που είχε χωράφια ξέρει καλύτερα από τους χαρτογιακάδες για το τι και πότε πρέπει να ρίχνουμε στα χωράφια μας...
4) Η τάδε κινέζικη παραεισαγωγή είναι πολύ φτηνότερη (λογικό, ένας φάκελος ANNEX3 κοστίζει πάνω από 1 εκατομμύριο) και κάνει την ίδια δουλειά...
τι ακριβώς περιμένετε να φάτε;

Χωρίς αυτές οι περιπτώσεις να είναι κανόνας, είναι οι εξαιρέσεις που αποδεικνύουν τον κανόνα.

Και πάμε τώρα στον άνθρωπο καταναλωτή...
Ποιός από εσάς δεν έχει φάει αγροτικά προϊόντα που έχουν έρθει από χώρες εκτός ΕΕ;
"Πατάτες Αιγύπτου" σου λέει...
Ξέρεις τη νομοθεσία περι φυτοφαρμάκων στην Αϊγυπτο;
Αν είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν καρκινογόνα φυτοπροστατευτικά ή GMOs (genetically modified organisms);
Αλλά είναι λέει νοστιμότερες...
Κατά τη φιλοσοφία του κοκορετσίου που είναι νοστιμότερο να μην καθαρίζεις καλά το εντεράκι...

Κοτοπουλάκι λεμονάτο...
Γιάμι! :p
Το κοτοπουλάκι που πήραμε το πιάσαμε με γάντια ή κάθε φορά που το ακουμπάμε πλένουμε τα χέρια μας με καυτό νερό για αρκετά δευτερόλεπτα...
Το μαχαίρι που κόβουμε το κοτοπουλάκι δεν το χρησιμοποιούμε για κάτι άλλο πριν το πλύνουμε με καυτό νερό και σαπούνι...
Και η επιφάνεια κοπής που κόβουμε το κοτοπουλάκι δεν είναι ξύλινη με πόρους, την οποία φυσικά δεν χρησιμοποιούμε για κάτι άλλο πριν την πλύνουμε με καυτό νερό...
Ή μήπως όχι;
Και ο καρκίνος είναι κάτι που δεν θα προλάβουμε να πάθουμε γιατί θα έχουμε φύγει από σαλμονέλα; :p

Το γνωμη εχετε για τη σοδα ?
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/01/blog-post_228.html

Το σκεπτικο ειναι οτι ο οργανισμος μας πρεπει να μην εχει οξινο ph οποτε πρεπει με καποιο τροπο να το ανεβαζουμε με τις λεγομενες πρασινες τροφες ή με αλλο τροπο οπως το αλκαλικο διαλυμα της σοδας

Re: Απάντηση: Καρκίνος και Διατροφή

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/01/blog-post_228.html

Το σκεπτικο ειναι οτι ο οργανισμος μας πρεπει να μην εχει οξινο ph οποτε πρεπει με καποιο τροπο να το ανεβαζουμε με τις λεγομενες πρασινες τροφες ή με αλλο τροπο οπως το αλκαλικο διαλυμα της σοδας

O οργανισμός πρέπει να έχει μια ισορροπία μεταξύ αλκαλικού και όξινου περιβάλλοντος....(φυσικά στο στομάχι είναι προς το όξινο το περιβάλλον, στο αίμα είναι σε μια ισορροπία με μικρές αποκλίσεις, κλπ)... Η σόδα απο μόνη της δεν κάνει τίποτα....και τέτοια site είναι πολύ αποπροσανατολιστικά.

Τέλεια μετά το βαρυστομάχιασμα.
Με λίγο λεμονάκι όμως γιατί μόλις πέσει στο στομάχι σου θα βγάζεις αφρούς μέχρι και από τα αυτιά σου...
Με το λεμονάκι πάλι αφρίζει, αλλά ελεγχόμενα.
Ίσα που τραγουδάς ολόκληρο το child in time με ρεψίματα...

Τέλεια μετά το βαρυστομάχιασμα.
Με λίγο λεμονάκι όμως γιατί μόλις πέσει στο στομάχι σου θα βγάζεις αφρούς μέχρι και από τα αυτιά σου...
Με το λεμονάκι πάλι αφρίζει, αλλά ελεγχόμενα.
Ίσα που τραγουδάς ολόκληρο το child in time με ρεψίματα...

Μιχάλη υπάρχει και η σόδα που διαλύει κάποιος στο νερό.... Η μαγειρική που λέμε...

Ένα κουταλάκι σε ένα ποτήρι νερό και τέλος το "φούσκωμα" μετά τα κοψίδια....

Δλδ. εγώ που παίρνω χάπια για το στομάχι, είμαι κορόιδο????????????????
Πριν αρχίουμε να λέμε ο καθένας ότι του καπνίσει, καλό είναι να ρωτήσουμε ένα γιατρό.