Κάρτα γραφικών + components

kostas

Senior Member
2 July 2006
538
Καλησπερίζω όλο το φόρουμ, και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα .
Θέλω να συνδέσω το pc του ξάδερφου μου με τον προβολέα του μέσω components μιας και ο προβολέας δεν έχει είσοδο dvi η hdmi. Η προσπάθεια που κάναμε μέσω s-video είχε σαν αποτέλεσμα χάλια εικόνα και μυρμήγκιασμα (αν μπορώ να το πω έτσι). Ξέρει κανένας καμία κάρτα γραφικών που να βγάζει components? Γιατί όσες είδα έχουν ανταπτορα από s-video σε components, πράγμα το οποίο με κάνει να αμφιβάλω για την ποιότητα του σήματος και για την συμβατότητα με τον projector, κάθε πρόταση δεκτή.
Ευχαριστώ :D

Δεν εχει ουτε Vga εισοδο; Αν εχει μην το συζητας καθολου. Η εικονα που θα παρεις απο την vga ειναι πολυ καλη εως παρα πολυ καλη.

Έχει vga, αλά δεν είχε γίνει πρόβλεψη και δεν περάστηκε το καλώδιο από την ψευδοροφή με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο η επιλογή s-video ή components…….:furious3:
Ο ανταπτορας της ΑΤΙ, DVI to components λέει τίποτα?

Last edited:
Μάλλον θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω ( μάστορα , σήκωσε πάλι τα εργαλεία )

Για αυτό άλλη φορά πρώτα ρωτάμε και μετά φτιάχνουμε :p

Πάντως κάπου εδώ μέσα είχα διαβάσει για κάρτα που βγάζει component και scart , άμα το βρω θα το ποστάρω ...

ΥΓ είναι για scart RGB http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=9001

Δεν νομίζω να βοηθήσει αυτό ...

Last edited:
Τελικά ψάχνοντας βρήκα κάποιες κάρτες που παίρνουν ένα 9πινο βύσμα που μοιάζει με το s-video και αυτό βγάζει s-video και components….. θα το δοκιμάσω και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις.

ΥΓ. Δυστυχώς φίλε jos3ph ο μάστορας ήθελε να τελειώσει την δουλεία όσο ποιο γρήγορα γίνεται, και ο ξάδερφος μου δεν είχε ιδέα για τι πράγμα του μίλαγα όταν επέμενα να περάσουμε dvi κτλ. Όποτε πάλι καλά να λες που τον έπεισα να περάσουμε καλές-ακριβές χρωμοδιαφορές και δεν τον άφησα να περάσει αυτές που του πούλησε ο μαγαζάτορας με 8 ευρο τα 12 μέτρα:flipout: .

Κωστα, αν ο μαστορας ειναι καλος μπορει να περασει τωρα το καλωδιο απο την ψευδοροφη (φανταζομαι γυψοσανιδα) χωρις να ανοιξει μερεμετια. Το περναει απο τις τρυπες για τα σποτακια και το ψαρευει απο τις διπλανες και με λιγο ζορι παει εκει που θελεις εκτος κι αν δεν υπαρχουν σποτακια στο τμημα που θες να περασεις οποτε πας για μερεμετια ή για εξωτερικο καλωδιο αν δεν χτυπαει πολυ στο ματι.

Καταρχήν εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις ένα εξωτερικό vga κι ένα εξωτερικό component έτσι για να δεις πώς δείχνουν... Έχω την ενύπωση ότι η απογοήτευσή σου θα είναι ίδια με αυτή του s-video. Σε οικιακό περιβάλλον (θέαση συνήθως από 3.5-4.5 μέτρα) και με την ποιότητα του σήματος της ελληνικής tv το καλώδιο σύνδεσης μικρή διαφορά θα σου κάνει...

Θανο αν καταλαβα καλα ο Κωστας θελει να συνδεσει το pc με τον προβολεα για καθε χρηση και οχι μονο για τηλεοπτικο σημα.
Καλο ειναι (οπως λες κι εσυ) να δοκιμασει πρωτα ενα vga καλωδιο το οποιο δεν ειναι αναγκη να ειναι και πανακριβο. Σε καποιο αλλο θεμα ( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=7545&page=2 )ειχε γινει αναφορα για τις ανυπαρκτες διαφορες μεταξυ ενος απλου καλωδιου vga και ενος πανακριβου.

Ολες οι καινουργιες καρτες της ατι εχουν μεσω ανταπτορα component out , μεχρι 1080ι.
Η δικια μου , 1650 εχει και δουλευει κανονικα.

Επιβεβαιώνω κι εγώ...
Σχετικά με το παραπάνω παρανόησα... αλλά και πάλι αξίζει να δοκιμάσει όλες τις δυνατές εναλλακτικές και μετά να περάσει το "μόνιμο" καλώδιο...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, δυστυχώς και να δοκιμάσουμε το vga δεν υπάρχει τρόπος να περαστεί το καλώδιο οπότε τσάμπα κόπος. Αυτές τις μέρες θα πάω να δω και τις κάρτες που μου προτείνατε…..αν και δεν σας κρύβω ότι ο ανταπτορας s-video to components με χαλάει λίγο……ίδωμεν. :rolleyes:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, δυστυχώς και να δοκιμάσουμε το vga δεν υπάρχει τρόπος να περαστεί το καλώδιο οπότε τσάμπα κόπος. Αυτές τις μέρες θα πάω να δω και τις κάρτες που μου προτείνατε…..αν και δεν σας κρύβω ότι ο ανταπτορας s-video to components με χαλάει λίγο……ίδωμεν. :rolleyes:

Δεν υπάρχει λόγος να σε χαλάει, γιατί δεν είναι ουσιαστικά αντάπτορας. Τα σήματα υπάρχουν στο βύσμα με την μορφή επιπλέον pins, απλά το καλώδιο αυτό τα "βγάζει" έξω. Το σήμα που δίνει είναι καθαρόαιμο component.

Συγγνώμη για την αποχή από το θέμα, αλλά έλειπα εκτός Αθηνών.
Τελικά αγοράσαμε την κάρτα της ατι x1300pro όπου βγάζει και ανταπτορα για components ελπίζω να πάνε όλα καλά. Το ΣΚ θα έχω τις πρώτες εντυπώσεις.

Τελικά η καρτουλα παίζει μια χαρά χωρίς σπασίματα ακόμα και σε HD υλικό που κατέβασα από την Microsoft. :firstprize:

Αυτό το σήμα από components, αν μετατραπεί από αντάπτορα YUV σε SCART, μπορεί να παίξει ποιοτικά σε συμβατική CRT?

H "HIS RADEON X1650XT ISILENCE II 256MB PCI-E RETAIL" (sorry, δεν μπορώ να ποστάρω ακόμη links) από e-shop, βγάζει τέτοιο σήμα από το DVI της?