κάρτα γραφικών για 2 οθόνες HD

gmask

Senior Member
30 January 2008
302
ψάχνω κάρτα που να σηκώνει ταυτόχρονη προβολή mkv ή blu ray σε 2 εικόνες, μία σε προβολέα HD μέσω ενισχυτή με HDMI και μία σε κανονική 32άρα 1366X768 με καλώδιο VGA. Έχω δοκιμάσει nVidia 9800 αλλά το πρόβλημα είναι όταν θέλω να παίζει μόνο το 1 από τα 2 πρέπει να μπαίνω συνέχεια στο μενού ρύθμισης οθόνης και να ξαναορίζω. Έχει συναντήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα? Ιδέες?
Παρεπιπτόντως, το PowerDVD 8 δεν σηκώνει και τους 2 κλώνους ταυτόχρονα. Τι κάνω?

ψάχνω κάρτα που να σηκώνει ταυτόχρονη προβολή mkv ή blu ray σε 2 εικόνες, μία σε προβολέα HD μέσω ενισχυτή με HDMI και μία σε κανονική 32άρα 1366X768 με καλώδιο VGA. Έχω δοκιμάσει nVidia 9800 αλλά το πρόβλημα είναι όταν θέλω να παίζει μόνο το 1 από τα 2 πρέπει να μπαίνω συνέχεια στο μενού ρύθμισης οθόνης και να ξαναορίζω. Έχει συναντήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα? Ιδέες?
Παρεπιπτόντως, το PowerDVD 8 δεν σηκώνει και τους 2 κλώνους ταυτόχρονα. Τι κάνω?

Εννοείς ότι έχεις κάνει ρύθμιση clone μέσα από το "Πίνακας ελέγχου nVidia" και αντιμετωπίζεις πρόβλημα; εγώ έχω το setup που περιγράφεις αλλά με 720 ανάλυση προβολέα και VGA καλώδια, ανάβω μόνο το μέσο που θέλω, TV ή προβολέα.
Αν θέλεις να χρησιμοποιείς το κάθε ένα μέσο στη φυσική του ανάλυση, αντί για "κλώνος" θα πρέπει να κάνεις τη ρύθμιση "επέκταση" και να επιλέγεις σε ποιο desktop θέλεις να παίξει το powerDVD ή όποιο άλλο πρόγραμμα τρέχεις (φαντάζομαι πως δεν υπάρχει λόγος να προβάλεις μια ταινία σε δύο μέσα ταυτόχρονα).
Αν θέλεις, περιέγραψε τι ακριβώς θέλεις να κάνεις για να σε βοηθήσουμε περισσότερο. Κάποια στιγμή σε SLI motherboard είχα τοποθετήσει 2 διαφορετικές nVidia κάρτες και είχα 3 εξόδους, TV-Projector-PC monitor.

θα το τσεκάρω να δω αν παίζει ως "επέκταση", καλή ιδέα. Το ζήτημα όμως είναι ότι όταν ανοίγω το HTPC, άλλες φορές επιθυμώ να ανοίξει μόνο η TV και άλλες μόνο ο προβολέας. Τι μπορώ να κάνω για να γίνεται εύκολά αυτό?

PS. Τι γίνεται με τον Κσστρουνή, έχει 45 μέρες να εμφανιστεί στο forum?

Last edited:
Υπάρχει κάρτα που να δείχνει ταυτοχρονά δύο διαφορετικές εικόνες ?
πχ εσύ να παιζεις game στο pc και η "κυρά" να βλέπει ταινία στην TV
ή τέλος πάντων τρόπος να το πετύχεις αυτό.
χρησιμοποιώ συνδέσεις DVI σε PC και DVI TO HDMI στην TV.

Απάντηση: Re: κάρτα γραφικών για 2 οθόνες HD

Υπάρχει κάρτα που να δείχνει ταυτοχρονά δύο διαφορετικές εικόνες ?
πχ εσύ να παιζεις game στο pc και η "κυρά" να βλέπει ταινία στην TV
ή τέλος πάντων τρόπος να το πετύχεις αυτό.
χρησιμοποιώ συνδέσεις DVI σε PC και DVI TO HDMI στην TV.

Όλες οι κάρτες το κάνουν αυτό, αν κάνεις ρύθμιση "επέκταση". Θα πρέπει να κάνεις ρυθμίσεις από το μενού της κάρτας γραφικών, ποιο πρόγραμμα θα ανοίγει σε ποια οθόνη. Πιθανόν κάποια παιχνίδια να σε παιδέψουν λίγο. Επίσης θα πρέπει να λύσεις το πρόβλημα του ήχου, γιατί θα ακούγονται όλα ταυτόχρονα ή καθόλου.