Κάρτα γραφικών για HTPC

Manolis Fragoulis

New member
19 November 2007
57
Samos Island
Θέλω να βάλω αυτήν http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2900 την κάρτα γραφικών σε ένα HTPC και θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το αν είναι η ιδανική; …τι προβλήματα θα αντιμετωπίσω; ( να τονίσω ότι έχω μια TV Sony-46X3500 και θα ήθελα να βλέπω με HDMI σε Full HD όσο καλύτερα γίνετε).
Δεκτές και άλλες προτάσεις άνευ κόστους, προτεινόμενες αυτές με παθητική ψύξη.

Μόλις ολοκληρώσω την αναζήτηση τον περιφερικών θα ανακοινώσω το σύνολο του HTPC για μια συνολική εικόνα για βοήθεια και διορθώσεις

:grinning-smiley-043

Μια χαρά είναι. Εγώ με μια ταπεινή 2600 κάνω άνετα την δουλειά μου. Έχω δει πάντως από κοντά και μια 4850 και ήταν μια χαρά. Βασικά όλες οι ATI από την 2600 και πάνω υποστηρίζουν hardware accelaration το οποίο είναι αυτό που σε ενδιαφέρει. Τώρα για ήχο αν περνάει από το hdmi δεν έχω ιδέα γιατί χρησιμοποιώ κάρτα ήχου.

Ελπίζω να βοήθησα -bye-

Σε ευχαριστώ

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε τι θα με εξυπηρετήσει το hardware accelaration γιατί δεν το πολύ καταλαβαίνω…

Σε ευχαριστώ

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε τι θα με εξυπηρετήσει το hardware accelaration γιατί δεν το πολύ καταλαβαίνω…

Στο να έχεις πολύ χαμηλό cpu usage στην αναπαραγωγή ταινιών. Π.χ. από 50-60% (ανάλογα βέβαια με τον επεξεργαστή...) θα πέσει στα 10-20%, ή με άλλα λόγια αναλαμβάνει η κάρτα γραφικών την επεξεργασία του video και ξεκουράζει την CPU σου -bye-

Έχω πάρει την αντίστοιχη κάρτα αλλά με το τσιπάκι της Nvidia 9600.
Σε idle έχει 45+ C και παίζοντας χτυπάει 60άρια οπότε αναγκάστηκα και της πρόσθεσα με πατέντα ένα 80άρη ανεμιστήρα ρυθμισμένο στις 650 στροφές ανά λεπτό για ανύπαρκτο θόρυβο. Πέτυχα μείωση της τάξης των 10+ βαθμών Κελσίου.

Επομένως, ΑΝ:
1) παίζεις παιχνίδια καλύτερα να επιλέξεις κάρτα με ανεμιστηράκι της Zalman
2) δεν παίζεις τότε προτίμησε μια 3650 με παθητικό σύστημα ψύξης στα μισά και βγάλε χρήματα καθώς θα σου προσφέρει τα ίδια πράγματα (θεωρώ ότι είναι ποιοτικά ανώτερο για 7κάναλο ήχο να αγοραστεί ξεχωριστή κάρτα ήχου κι όχι ο ήχος της μητρικής να περνάει από την κάρτα γραφικών)

Παιδιά έχω κάποιες απορίες... Θέλω κι εγώ να φτιάξω ένα htpc και ψάχνω για κάρτα γραφικών. Έχω την ίδια τηλεόραση με τον Manolis Fragoulis (KDL-46X3500) και θέλω να κάνω τη σύνδεση με HDMI.

1) Η κάρτα αυτή δεν έχει HDMI από πίσω... Πώς ακριβώς γίνεται η σύνδεση;
2) Ο ήχος που λέτε ότι περνάει από το HDMI, από που έρχεται; Δεν βλέπω κάποιο SPDIF in στην κάρτα....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

1) Η κάρτα αυτή δεν έχει HDMI από πίσω... Πώς ακριβώς γίνεται η σύνδεση;
2) Ο ήχος που λέτε ότι περνάει από το HDMI, από που έρχεται;

1) Γίνεται με αντάπτορα DVI-HDMI που συνήθως παρέχουν στη συσκευασία τους οι καλές κάρτες
2) Περνάει μέσα από το δίαυλο PCI-Express και προέρχεται από την κάρτα ήχου της μητρικής (συνήθως για τις AMD γιατί οι ΝVIDIA έχουν μια μικρή υποδοχούλα για ψηφιακό ήχο από την αντίστοιχη εσωτερική έξοδο της μητρικής).

1) Γίνεται με αντάπτορα DVI-HDMI που συνήθως παρέχουν στη συσκευασία τους οι καλές κάρτες
2) Περνάει μέσα από το δίαυλο PCI-Express και προέρχεται από την κάρτα ήχου της μητρικής (συνήθως για τις AMD γιατί οι ΝVIDIA έχουν μια μικρή υποδοχούλα για ψηφιακό ήχο από την αντίστοιχη εσωτερική έξοδο της μητρικής).
Λοιπόν έχω βρει αυτόν τον αντάπτορα:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751620
Δεν ξέρω αν έχει μέσα η συσκευασία κάποιον αντάπτορα.
Αν κατάλαβα καλά στην ουσία η κάρτα στέλνει τον ήχο μέσω του DVI και για να τον πάρω απλά βάζω έναν αντάπτορα σαν τον παραπάνω;

Ρωτάω πάλι για να βεβαιωθώ γιατί απ' ότι ξέρω το DVI δεν δίνει ήχο... Είναι σίγουρο ότι με αντάπτορα θα μου δώσει;

Όχι ακριβώς. Στις Ati υπάρχει ανεξάρτητο κύκλωμα ήχου πάνω στην κάρτα γραφικών, το οποίο φαίνεται ως δεύτερη κάρτα ήχου.

Στις Nvidia υπάρχει όντως είσοδος s/pdif.

Θέλω να βάλω αυτήν http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2900 την κάρτα γραφικών σε ένα HTPC και θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το αν είναι η ιδανική; …τι προβλήματα θα αντιμετωπίσω; ( να τονίσω ότι έχω μια TV Sony-46X3500 και θα ήθελα να βλέπω με HDMI σε Full HD όσο καλύτερα γίνετε).
Δεκτές και άλλες προτάσεις άνευ κόστους, προτεινόμενες αυτές με παθητική ψύξη.

Μόλις ολοκληρώσω την αναζήτηση τον περιφερικών θα ανακοινώσω το σύνολο του HTPC για μια συνολική εικόνα για βοήθεια και διορθώσεις

:grinning-smiley-043

Χαιρετισμούς στη Σάμο.
Έχω την ίδια τηλεόραση, την οποία τροφοδοτώ μέ HDMI από έναν Denon 3808. Πρόσφατα ολοκλήρωσα το στήσιμο ενός HTPC τον οποίο θέλω να συνδέσω με HDMI στον Denon (για να καταλήξει στη TV).
Χρησιμοποιώ στο PC κάρτα με chip ATI 4870.
θα παρακολουθώ το νήμα με ενδιαφέρον...

Κοντά σας κι εγώ συνάδελφοι! σε W4000 με hdmi θα προσπαθήσω να στείλω ήχο και εικόνα από HTPC...μέσω του denon 1909!
προς το παρόν μου λείπει το software setup...
ATI 4670 hdmi η επιλογή μου για το pc...