ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΙΑ HTPC

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΙΑ HTPC

Γιατί; Υπάρχει καμιά κάρτα που να υποστηρίζει το 1.3;

Έλα ντε! Που να έχω δει εγώ πάντως, όχι.

Υποψιάζομαι ότι ο Χρήστος αναφέρεται στην αποδεδειγμένη υποστήριξη HPCP, μιας και βλέπω από τις φωτογραφίες ότι οι κάρτες "φοράνε" το γνωστό chip της Silicon Image.

Ψάχνοντας λοιπόν για κάρτα ανακαλύπτω τυχαία ότι ένας φίλος έχει την ASUS EAX1600PRO SILENT/TD 256MB PCI-E RETAIL.Την παίρνω παραμάσχαλα και την κοτσάρω στο pc και τρέχω το HD ADVISOR του powerdvd και τη έκπληξη την βγάζει HDCP!.Βέβαια απο την άλλη μου βγάζει τον SANYO Z2 ότι δεν είναι παρόλο που στα χαρακτηριστικά λέει ότι είναι.Δοκιμάζω και το The Chronicles Of Riddick HD-DVD (από site αμερικάνικο)και παίζει μια χαρά!!Τελικά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη αλλά ωομίζω ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι!!!!

Re: Απάντηση: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΙΑ HTPC

Ψάχνοντας λοιπόν για κάρτα ανακαλύπτω τυχαία ότι ένας φίλος έχει την ASUS EAX1600PRO SILENT/TD 256MB PCI-E RETAIL.Την παίρνω παραμάσχαλα και την κοτσάρω στο pc και τρέχω το HD ADVISOR του powerdvd και τη έκπληξη την βγάζει HDCP!.Βέβαια απο την άλλη μου βγάζει τον SANYO Z2 ότι δεν είναι παρόλο που στα χαρακτηριστικά λέει ότι είναι.Δοκιμάζω και το The Chronicles Of Riddick HD-DVD (από site αμερικάνικο)και παίζει μια χαρά!!Τελικά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη αλλά ωομίζω ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι!!!!

Τα κατεβασμένα HD DVD δεν απαιτούν HDCP :smile:

Μόνο τα original!

Δεν γνωριζω, αλλα με τα σημερινα δεδομενα δεν θα κερδισεις τιποτε αν εχεις καρτα γραφικων με HDMI.

νομίζω ότι και η nvidia 8800 είναι μια πολύ καλή λύση, υπάρχει στο Πλαίσιο και ανάλογα με τη μνήμη παίζει και η τιμή.
Κοίτα όμως, το chipset που χρησιμοποιεί η 8800 (G80) -και εν γένει αυτό είναι το πιο σημαντικό στις κάρτες- αυτή τη στιγμή είναι μοναδικό, δεν υπάρχει αντίπαλος και γι' αυτό είναι και ακριβή.
Μετά τη εξαγορά AMD/ATI η δεύτερη ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό βγάζει νεο chipset το R600, οπότε και οι τιμές σε σχέση με την 8800 θα μειωθούν.
Εάν δεν έχεις πρόβλημα σε σχέση με το χρόνο, θα σου έλεγα να περιμένεις.

Επειδή η κάρτα είναι καινούρια δεν βρίσκω reviews στα αγγλικά.

Την παρήγγειλα και ο Θεός βοηθός :SFGSFGSF:

Άντε με το καλό και περιμένουμε εντυπώσεις -bye-

Απάντηση: Re: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΙΑ HTPC

νομίζω ότι και η nvidia 8800 είναι μια πολύ καλή λύση, υπάρχει στο Πλαίσιο και ανάλογα με τη μνήμη παίζει και η τιμή.
Κοίτα όμως, το chipset που χρησιμοποιεί η 8800 (G80) -και εν γένει αυτό είναι το πιο σημαντικό στις κάρτες- αυτή τη στιγμή είναι μοναδικό, δεν υπάρχει αντίπαλος και γι' αυτό είναι και ακριβή.
Μετά τη εξαγορά AMD/ATI η δεύτερη ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό βγάζει νεο chipset το R600, οπότε και οι τιμές σε σχέση με την 8800 θα μειωθούν.
Εάν δεν έχεις πρόβλημα σε σχέση με το χρόνο, θα σου έλεγα να περιμένεις.

Τα δυνατα chipset αυτα, ουσιαστικα εχουν εφαρμογη σε παιχνιδια και οχι τοσο σε video. Μαλιστα, στην συγκεκριμενη καρτα μου ειχε κανει κακη εντυπωση οτι δεν κλειδωνε σε 1:1 με εναν Sony Pearl!

Εγώ εμπιστεύτηκα τα παιδιά στο forum και παρήγγειλα ATI παρόλο που τα reviews έλεγαν καλύτερ nVidia. Από το να κάνεις review μεχρι να χρησιμοποιήσεις κάτι έχει διαφορά. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να μείνω ευχαριστημένος. :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΙΑ HTPC

Θα μας πείς και εμάς?

Το ψαχνω.

Παντως δεν εχει να κανει με τα τωρινα δεδομενα, αλλα με τα αμεσα μελλοντικα.

Οταν μαζεψω στοιχεια θα επανελθω.