κάρτα γραφικών ήσυχη μεν αλλά με κάποιες δυνατότητες. Ποιά?

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,717
Θεσσαλονίκη
Απευθύνομαι σε εσάς μια ακόμη φορά για βοήθεια καθώς η κάρτα μου μάλλον τα έπαιξε.
Είναι μια 4890 dark knight της asus την οποία την έβγαλα από το πισι για δεύτερη φορά για να την καθαρίσω από τους τόνους τριχών που είχε μαζέψει χάρη στις γάτες μου μέσα στο πλένουμ της. Δυστυχώς και το κουτί που έχω (thermaltake mambo) δεν τη βοηθούσε πολύ. Αν αυτό συνδυαστεί με σχεδόν εικοσιτετράωρη λειτουργία για τάισμα torrents καταλαβαίνεται ότι ήταν θέμα χρόνου να ξαναγεμίσει και μάλλον πάνω στον καθαρισμό μας χαιρέτησε. Ανοίγω τον υπολογιστή και με το που πάει να μπει στα windows βγάζει μαύρη οθόνη. Δοκιμάζω ξανά και μου λέει πως τα windows δεν τερμάτισαν κανονικά κλπ κλπ (σημειοτέον πως στον έλεγχο συσκευών που προηγείται δεν εντόπισα κάποιο πρόβλημα). Πάω να μπω, και πάλι μαύρη οθόνη ενώ τα λαμπάκια σκληρού τροφοδοσίας κλπ στο κουτί δείχνουν να τρέχουν κανονικά. Υπάρχει πιθανότητα να έκανα βλακεία στη συναρμογή και να μην έχει κάτσει καλά η ψύκτρα αλλά όπως και να έχει θα χρειαστώ καινούργια γιατί δεν είναι δουλειά αυτή... όπως και κάποιο πιο εξειδικευμένο κουτί ενώ μελλοντικά θα πάω μάλλον σε αναβάθμιση επεξεργαστή σε ι5 από core2duo με ότι αυτό συνεπάγεται (mobo, μνήμες κλπ).

Το ζητούμενο από τη νέα κάρτα είναι να είναι fanless κατά προτίμηση, να έχει τα απαραίτητα για μελλοντική σύνδεση με avr 3dtv και να μπορεί όμως να κάνει και δουλειά σε γραφικό περιβάλλον autocad αλλά και ταυτόχρονη λειτουργία σε δύο οθόνες με υψηλή ανάλυση κυρίως λόγω ευκολίας (το πισι ανοιχτό για θέαση καμίας ταινίας στην tv και ταυτόχρονα είτε χαζολόγημα είτε και εργασία σε cad στην οθόνη.

Πλέον έχω σταματήσει τα παιχνίδια και δε με βλέπω να ξαναξεκινάω εύκολα. Οι απαιτήσεις είναι οι προαναφερθείσες και δεν ξέρω σε τι τιμής κάρτα μπορώ να τις βρω πλέον. Πάντως δεν ψήνομαι να τα σκάσω χοντρά.

Περιμένω τις προτάσεις σας :)

Σε fanless μη περιμένεις σπουδαία απόδωση dual view & ιδίως avr 3dtv...
Τιμή <150.

κάποια συγκεκριμένη πρόταση?
από υδρόψυξη τι γίνεται? το κόστος που πάει περίπου? (κάποια πρόταση επίσης)

Αυτή λέτε να κάνει δουλειά? http://www.visionstudio.gr/prodinfo...manuf=undefined&sort=undefined&step=undefined
Φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση. Υπάρχει λέτε κάποιο θεματάκι που πρέπει να προσέξω? Μήπως παρακαλόμαθα με την προηγούμενη και μου πέσει λίγη?
Ξαναλέω πως το gaming πολύ δύσκολα να το ξαναπιάσω.

Απάντηση: Re: κάρτα γραφικών ήσυχη μεν αλλά με κάποιες δυνατότητες. Ποιά?

Αυτή λέτε να κάνει δουλειά? http://www.visionstudio.gr/prodinfo...manuf=undefined&sort=undefined&step=undefined
Φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση. Υπάρχει λέτε κάποιο θεματάκι που πρέπει να προσέξω? Μήπως παρακαλόμαθα με την προηγούμενη και μου πέσει λίγη?
Ξαναλέω πως το gaming πολύ δύσκολα να το ξαναπιάσω.

Δοκίμασα ανάλογες μιας και έχω απαιτήσεις λόγω Dual-vieς (23άρα ISP οθόνη και 42άρας HD οθόνη) και δεν...
Τελικά καθάρισα με 660 Ti και υδρόψυξη.Θυμήθηκα τα ένδοξα νιάτα του overclocking,χε χε...
Το καλό είναι πως την υδρόψυξη μπορείς να την ξαναχρησιμοποιήσεις σε περίπτωση αναβάθμισης,δεν την παροπλίζεις..

ισχύει... ωραία η fanless αλλά η θερμοκρασία ανεβαίνει αρκετά όταν την πιέζεις

Η 7750 είναι η καλύτερη fanless αυτή την εποχή.
Αλλά το κουτί καλό είναι να αερίζεται επαρκώς.
Οπότε πρόσθεσε εάν είναι κάποιο καλό ανεμιστήρα αθόρυβο – έχεις βάλει ανεμιστήρα στο πλάι που παίρνει το κουτί?

Οχι εχω μονο πισω. Πρεπει να μπει αν βαλω fanless ε?

Θα έβαζα και ένα 12αρι μπροστά – αφού δεν έχεις μπροστά.
Καλό και αθόρυβο.

Παίδες, πριν από την παραγγελία μια επιβεβαίωση. Η εν λόγω κάρτα θα με καλύψει με τα τελευταία φορμά ήχου και με 3d 1080p αρχεία μέσω hdmi. Σωστά?
Επίσης για ήσυχο δωδεκάρι fanless ποιόν προτείνετε?
Νομίζω ότι η μητρική μου (http://www.asus.com/Motherboards/P5B_DeluxeWiFiAP/) και νομίζω ότι υποστηρίζει λειτουργία ρύθμισης στροφών οπότε καλό θα ήταν να υποστηρίζεται και από τον ανεμιστήρα.
Αυτό είναι καλό?
http://www.visionstudio.gr/prodinfo...efined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2
Ή μήπως αυτό?
http://www.visionstudio.gr/prodinfo...efined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3
Ρίξτε και καμία ιδέα για μελλοντική τοποθέτηση ήσυχου τροφοδοτικού.
Τώρα έχω αυτό νομίζω:
http://www.visionstudio.gr/prodinfo...efined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3

Προσφατα αναβαθμισα το htpc μου και η επιλογη μου για modular τροφοδοτικο αλλα και αθορυβο ηταν αυτο και με 13,5αρη ανεμιστηρα......πανε οι 12αρηδες....

Ο θεος της ησυχιας......και με 5 χρονια εγγυηση.

Οσο για καρτα γραφικων εβαλα την sapphire 6670 ultimate.

Αρχιζουν και μου λειπουν οι παλιες εποχες που ακουγες κατι να θορυβει.....απο εκει μεσα :BDBDG54:

Re: Απάντηση: κάρτα γραφικών ήσυχη μεν αλλά με κάποιες δυνατότητες. Ποιά?

Εγώ θα σου έλεγα ή εδώ ή εδώ.
Αν σε ενδιαφέρει να είναι αθόρυβο δηλαδή.

μχμμμ το πρώτο έχει πολύ λίγες στροφές ενώ το δεύτερο με 18db στην πλήρη λειτουργία δεν το λες και ήσυχο. Από την άλλη βέβαια η εξαετής εγγύηση κάτι δηλώνει για την ποιότητα.
Τα έχεις δοκιμάσει? Λες για το πρώτο ή για το δεύτερο από πλευράς ψύξης? Μάλλον για το δεύτερο αφού η μητρική μπορεί να ρυθμίζει υποθέτω.

Βασικά μπερδέυτηκα. Αυτά που λινκαρα δίνουν από τόσες στροφές έως τόσες. Ενώ αυτά που λίνκαρες δείχνουν σκάλες. Ο έλεγχος πως γίνεται τελικά? Σε σκάλες ή με το voltage ρυθμίζονται οι στροφές?

Προσφατα αναβαθμισα το htpc μου και η επιλογη μου για modular τροφοδοτικο αλλα και αθορυβο ηταν αυτο και με 13,5αρη ανεμιστηρα......πανε οι 12αρηδες....

Ο θεος της ησυχιας......και με 5 χρονια εγγυηση.

Οσο για καρτα γραφικων εβαλα την sapphire 6670 ultimate.

Αρχιζουν και μου λειπουν οι παλιες εποχες που ακουγες κατι να θορυβει.....απο εκει μεσα :BDBDG54:

To τροφοδοτικό φαίνεται ότι πρέπει. Τσουχτερό βέβαια αλλά όπως και να το κάνουμε ότι δίνεις παίρνεις.

Για την κάρτα που θα αγοραστεί μάλλον πιο άμεσα μάλλον δε θα κολλήσω στο εικοσάρικο. Η 7750 χρονίζει καλύτερα μάλλον.

Εγώ έχω τρεις απ' αυτές.
Πρέπει να πλησιάσεις πολύ κοντά στο κουτί για να καταλάβεις πως δουλεύει και κάνουν φοβερή δουλειά από θέμα ψύξης.
Αυτές που σου ποστάρισα είναι με τρία pins που σίγουρα υποστηρίζει η μητρική σου και είναι αθόρυβες.Οι στροφές κανονίζονται με ανταπτοράκια ή με τα volt.
Αυτές που έχω εγώ είναι με τέσσερα pins (PWM),αν η μητρική σου τις υποστηρίζει πήγαινε εκεί.