ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ PSU?

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

V2RULES

Established Member
19 June 2006
199
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Καλησπέρα σας.Ήρθε η ώρα να φτιάξω κι εγώ το HTPC μου και αν και έχω ψιλοκαταλήξει στα εξαρτήματα έχω κολλήσει στα εξής:κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό.Οι απαιτήσεις είναι αναπαραγωγή blu-ray και gaming.Διαβάζοντας άλλα thread δεν κατέληξα κάπου συγκεκριμένα καθώς οι γνώμες ποικίλουν.Στο μόνο στο οποίο κατέληξα είναι ότι η κάρτα θα ειναι ATI.Οπότε τι κάρτα προτείνετε με max budget 150euro?Εννοείται ότι θα πρέπει να είναι και όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη.Τροφοδοτικο?Ποιο?Η ανυπαρξία θορύβου είναι κριτικής σημασίας μιας και το HTPC είναι στο 1 μέτρο δίπλα μου.Thanks in advance!

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1086170
αθορυβη αριστες επιδοσεις για games και επιταχυνση σε hd.

αν θες να δωσεις κατι παραπανω πας εδω
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1044966
καλυτερες επιδοσεις δεν ειναι αθορυβη και κανει επιταχυνση hd.

την συγκεκριμενη την πουλαει φιλος μου στα 140 ευρω σφραγισμενη με 3 χρονια εγγυηση απο πλαισιο.σε συμφερει.

Βρε Χρήστο, δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι όσες φορές και να δώσουμε το παραπάνω λίνκ, ακόμα και αν τους βγάλει ότι απαιτείται τροφοδοτικό 250W, πάλι 600W τροφοδοτικό θα αγοράζουν; :p

Σοβαρά όμως, το παραπάνω λίνκ είναι εργαλείο. Κάνει πολύ καλή εκτίμηση.

Πρόσφατο παράδειγμα, από σύστημα που έστησα στο γραφείο με τις παρακάτω προδιαγραφές:

CPU C2D 4500
2GB RAM
3 x 7.2K HDs
Ati 2400
DVD-RW
Floppy
Fan controller (Zalman ZM-MFC2)
2 x 92cm fans
2 x 120cm fans
PS Zalman 600W

Το παραπάνω calculator μου βγάζει κατανάλωση 134W (με 50% TDP και System Load 60% - λογικά νούμερα για το συγκεκριμένο μηχάνημα).

Το ZM-MFC2 (πολύ χαριτωμένο BTW) μετράει σε idle 100W, σε full load δεν έχει δείξει πάνω από 120W..

Απάντηση: Re: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ PSU?

Βρε Χρήστο, δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι όσες φορές και να δώσουμε το παραπάνω λίνκ, ακόμα και αν τους βγάλει ότι απαιτείται τροφοδοτικό 250W, πάλι 600W τροφοδοτικό θα αγοράζουν; :p

Σοβαρά όμως, το παραπάνω λίνκ είναι εργαλείο. Κάνει πολύ καλή εκτίμηση.

:flipout::flipout: καλο. Το εχω στα bookmark για να το δινω ευκολα μπας και σωσουμε κανα πλανητη....:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ PSU?

Πρόσφατο παράδειγμα, από σύστημα που έστησα στο γραφείο με τις παρακάτω προδιαγραφές:

CPU C2D 4500
2GB RAM
3 x 7.2K HDs
Ati 2400
DVD-RW
Floppy
Fan controller (Zalman ZM-MFC2)
2 x 92cm fans
2 x 120cm fans
PS Zalman 600W

Το παραπάνω calculator μου βγάζει κατανάλωση 134W (με 50% TDP και System Load 60% - λογικά νούμερα για το συγκεκριμένο μηχάνημα).

Το ZM-MFC2 (πολύ χαριτωμένο BTW) μετράει σε idle 100W, σε full load δεν έχει δείξει πάνω από 120W..

Ναι αλλα εσυ εβαλες 600αρι :flipout:.

Η αληθεια ειναι αυτη παντως κι ας την εχουμε στο νου μας.

Οταν βαλουμε ενα 1000αρη τροφοδοτικο, αυτο δεν σημαινει οτι θα καταναλωνει και 1000βατ ασχετως τι τροφοδοτουμε !!!!!

-bye-

Re: Απάντηση: Re: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ PSU?

Όντως.. Αλλά εγώ το έβαλα εν γνώση μου, γιατί το μηχάνημα θα εκτελεί χρέη server, και ήθελα κάτι overengineered (για τη δουλειά..).

Επίσης, το βρήκα σε stock οπότε το τσίμπησα. :smile:

Καλημέρα και καλή βδομάδα.Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Τροφοδοτικό λοιπόν βρήκαμε...με την κάρτα γραφικών τί γίνεται?ATI ή NVIDIA?Τα σχόλια για τις NVIDIA για την αναπαραγωγή hd δεν ειναι και ιδιαίτερα ενθουσιώδη.Παθητική ψύξη?Σε άλλο thread διάβασα οτι η 3870 παίζει οριακά 1080p.Εχω πελαγώσει...

Ποιος έγραψε ότι η 3870 παίζει οριακά 1080p? Και πιο συγκεκριμένα, τι αρχεία?

Γιατί, όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές, το acceleration σε αρχεία τύπου .mkv είναι προβληματικό γενικότερα, ανεξαρτήτως κάρτας γραφικών.

Re: Απάντηση: Re: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ PSU?

Η αληθεια ειναι αυτη παντως κι ας την εχουμε στο νου μας.

Οταν βαλουμε ενα 1000αρη τροφοδοτικο, αυτο δεν σημαινει οτι θα καταναλωνει και 1000βατ ασχετως τι τροφοδοτουμε !!!!!

-bye-

Ναι, αλλά αν βάλουμε 1000άρι σε υπολογιστή που καταναλώνει συνήθως 100, η απόδοση πέφτει στον πάτο οπότε έχουμε πολύ μεγαλύτερες απώλειες!
Άρα κακό για το περιβάλλον. Και για τον υπολογιστή μας ο οποίος ζεσταίνεται περισσότερο.

Και κάτι που μόλις διάβασα και με προβλημάτισε έντονα(αν ισχύει).Αληθεύει ότι στις κάρτες της ATI δεν μπορώ να έχω διαφορετικές ρυθμίσεις(ανάλυση,refresh rate κλπ) στις 2 εξόδους σε clone mode?Anybody?

Και κάτι που μόλις διάβασα και με προβλημάτισε έντονα(αν ισχύει).Αληθεύει ότι στις κάρτες της ATI δεν μπορώ να έχω διαφορετικές ρυθμίσεις(ανάλυση,refresh rate κλπ) στις 2 εξόδους σε clone mode?Anybody?

Στα 8,3 με ΗD3845 δεν μπορεις.

Κάποιος που να έχει την 3870 να μας πει περί θορύβου?
Έχω δοκιμάσει και 3850 και 3870, καμία σχέση ως προς τον θόρυβο.
Το ανεμιστηράκι της 3850 είναι αρκετά ήσυχο, της 3870 πολύ πιο θορυβώδες.
Αν θέλεις ησυχία + 3870 μάλλον επιβάλλεται after-market ψύκτρα!

Re: Απάντηση: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ PSU?

Μπορεις βεβαια να κανεις μια πολυ καλη εκτιμηση του τι σου χρειαζετε , χρησιμοποιωντας αυτο....

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

-bye-

Πολύ καλό το link, μιας και αναβαθμίζω το pc στο γραφείο μου να παίζει και κανα crysis, με όλα τα νέα υλικά και σε 90% load μου λέει 350 watt...

Αρκεί λοιπόν το 450άρι OCZ που έχει πάνω το παλιό σύστημα (θεωρητικά αρκεί) εσείς θα το αφήνατε??? είχε αγοραστεί πριν κανα χρόνο λόγω εγκατάλειψης του προηγούμενου...

Πάντως έχοντας την 3870 της Asus με Case το Grandia δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί ο θόρυβος από το ανεμιστηράκι της.