Κάρτα ήχου (εξωτερική)

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα.

Ψάχνω εξωτερική κάρτα ήχου, με τα εξής χαρακτηριστικά:

Να έχει δυο ψηφιακές εξόδους (η μια οπτική)
Να υποστηρίζει Mac.
Να έχει δυνατότητα να υποστηρίξει τα νέα ψηφιακά φορμά ήχου (έχουν βγει;) - DD True HD, κλπ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει και καμιά με δυνατότητα να επιλέγεις όποια οπτική έξοδο θέλεις με διακόπτη...

Για πείτε...

Θέλεις αναλογικά να υποστηρίζει τα νέα φορμά και να έχει και δυο ψηφιακές εξόδους; (γιατί ψηφιακά δεν νομίζω ότι υποστηρίζονται από τις τωρινές κάρτες, το Software κάνει την δουλειά τώρα αν δεν κάνω λάθος)
Μέχρι πόσα χρήματα σκέφτεσαι;
Με διακόπτη εναλλαγή των ψηφιακών δύσκολα. Συνήθως μέσω Drivers γίνεται αυτή η ρύθμιση...
Πες μας το Budget για να βοηθήσουμε;)

Το πολύ 200 ευρά.
Αναλογικά δε με καίει να υποστηρίζει τα νέα φορμά. Αν είναι έτσι, ας μην τα υποστηρίζει καθόλου.

Όσον αφορά την εναλλαγή των εξόδων, θέλω να μπορώ να επιλέξω σχετικά εύκολα ποια από τις 2 θα χρησιμοποιώ ανά πάσα στιγμή.

Εγώ σου προτείνω αυτό εδώ
Για το μόνο που δεν ξέρω είναι για την εναλλαγή που αναζητάς... όλα τα άλλα τα έχει και είναι και audiophile:ADFADF1:

Αλλιώς μπορείς να δεις και αυτές εδώ:
Με αναλογικές 5.1 USB : Terratec Phase 26
Με αναλογικές στέρεο, ψηφιακή Pass Through για πολυκάναλο ενισχυτή USB : M-Audio Audiophile USB Edit: Έχει μόνο μια ψηφιακή έξοδο απ' ότι βλέπω τώρα!!
Με αναλογικές στέρεο, ψηφιακή Pass Through για πολυκάναλο ενισχυτή Firewire : M-Audio Audiophile Firewire

Last edited:
Άρη, μάλλον πάω για την Trends, αφού μπορεί να λειτουργήσει και ως DAC.
Ήδη στάμπαρα στο ebay μερικά καταστήματα.

4 ψηφιακές έξοδοι; Ε ρε, πάρτυ!

Τα trends τα πουλάει και ένας Άγγλος στο ebay, νομίζω 90 λίρες + 9 μεταφορικά για Ελλάδα. Εάν το πάρεις πες εντυπώσεις, ενδιαφέρομαι για κάτι ανάλογο, καταρχήν για να ακούω με ακουστικά από το πισί όταν κάθομαι, οπότε θέλω να έχει δικό του dac και ενισχυτή ακουστικών.

Καλώς. Μάλλον για τα μέσα του Νοέμβρη προγραμματίζεται όμως, παρέα μ' ένα καλό ζευγάρι ακουστικών.

εγώ χαλβαδιάζω ένα ζεύγος AKG K601/701 με κάποιον ενισχυτή ακουστικών meier corda κατά πάσα πιθανότητα.

Corda είναι η σειρά ενισχυτών ακουστικών της Meier (η οποία νομίζω είναι γερμανική).

Έχει έναν φορητό ενισχυτή ακουστικών, που είναι ΚΑΙ usb dac, για τον οποιο έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια. Βέβαια δεν δίνει αναλογική έξοδο rca για dac του, είναι πρωτίστως για ακουστικά. Γύρω στα 200 πρέπει να έχει.