Κάρτα ήχου για σύνδεση με av amplifier για HTPC

wertyu5555

New member
21 August 2006
74
Γεία σας θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια κάρτα ήχου , για να την συνδέσω σε ψηφιακή είσοδο στον ενισχυτή. Την αποκωδικοποίηση dolby digital, dtsκλπ. θα την κάνει ο ενισχυτής μου.
Ευχαριστώ, Νίκος

εγω μια creative 5.1 live που χρησιμοποιω δεν εχω πουθενα
προβλημα ακομα και για htpc

ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις :smile:
Ποιά από τις 2 μου προτείνετε;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702252
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540171

ΥΓ. creative γιατί όχι;

Για passthrough σε S/PDIF είναι όλες ίδιες.

Μεταξύ των παραπάνω, θα έπαιρνα την Aureon. Έχει έτοιμη optical έξοδο που τις συμπαθώ πολύ. :smile:

Οι Creative διακρίνονται για τον άσχημο ήχο τους, κυρίως λόγω του αναγκαστικού resampling σε hardware που κάνουν. Πιθανή εξαίρεση αποτελούν οι πολύ ακριβές, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί δεν τις έχω δοκιμάσει επισταμένα.

Δεν θα σε ενδιέφερε μιας και αγοράζεις τώρα κάρτα ήχου για HTPC να πάρεις μία που να έχει και αναλογικές εξόδους ήχου ???
Με τον τρόπο αυτό θα την συνδέσεις αναλογικά με τον ενισχυτή σου και θα μπορείς να απολαμβάνεις και τα νέα φορμά ήχου (Dolby TrueHD και DTS HD) που περιέχονται στα hd-dvd και τα blue-Ray ...... :antlers:

επειδή το μηχάνημα δε θα παίζει για αρχή hddvd ή blue ray και σχετικά σύντομα θα κάνω αναβάθμιση θα το κοιτάξω τότε γιατί τώρα για απλά dvd και με 21 ευρό που κοστίζει η κάρτα νομίζω είμαι οκ

Τελικά αγόρασα την Aureon. Εχω όμως πρόβλημα και θέλω τα "φώτα" σας.
Συνδέοντας την spdif optical με τον ενισχυτή μου το σήμα που δείχνει ο ενισχυτής είναι δικάναλο είτε όταν είναι dolby digital ή dts. Από ότι διαβάζω στο internet η spdif στέλνει μόνο δικάναλο ασυμπίεστο... Πως θα πάρω ήχο dolby digital και dts από το PC? Χρειάζεται κάποιο έξτρα πρόγραμμα πχ. ac3filter, dscaler?
Βοήθεια συμφορίτες γιατί είμαι έτοιμος να την σπάσω.....

Συνδέοντας την spdif optical με τον ενισχυτή μου το σήμα που δείχνει ο ενισχυτής είναι δικάναλο είτε όταν είναι dolby digital ή dts. Από ότι διαβάζω στο internet η spdif στέλνει μόνο δικάναλο ασυμπίεστο... Πως θα πάρω ήχο dolby digital και dts από το PC? Χρειάζεται κάποιο έξτρα πρόγραμμα πχ. ac3filter, dscaler?

παιζεις απο powerdvd ταινια και στο βγαζει 2καναλο ενω του εχεις δηλωση μεσα απο τις ρυθμισεις του να παιρνει ηχο απο οπτικαλ?

Καλά σου λέει ο dp88, πές μας πως, τι και με τί παίζεις .....

ΥΓ: Όντως μόνο δικάναλο ασυμπίεστο βγάζει η spdif αλλα οι DD, DTS είναι .....καρασυμπιεσμένοι.

Στο control panel της κάρτας κάνω enable το spdif στα 48khz ή 44,1.
στο powerdvd πάω στο configuration και βάζω speaker environment : use spdif.
To powerdvd ενω παίζει η ταινία δείχνει ότι ο ήχος είναι dolby digital αλλά ο ενισχυτής μου βγάζει dolby digital 2κανάλια. Δεν τρέχω κανένα άλλο πρόγραμμα

Στο control panel της κάρτας κάνω enable το spdif στα 48khz ή 44,1.
στο powerdvd πάω στο configuration και βάζω speaker environment : use spdif.
To powerdvd ενω παίζει η ταινία δείχνει ότι ο ήχος είναι dolby digital αλλά ο ενισχυτής μου βγάζει dolby digital 2κανάλια. Δεν τρέχω κανένα άλλο πρόγραμμα

δεν ξερω εαν συμφωνει ο Κυριακος και τα αλλα παιδια αλλα ετσι οπως μας τα λες μαλλον ειναι ετσι οπως τα διαβασες στo internet...:bigcry: :bigcry:

Τελικά με το media player classic και το ac3filter πήρα κανονικά dolby digital και dts :2thumb22sup: με το powerdvd όμως δεν τα κατάφερα...

Τελικά με το media player classic και το ac3filter πήρα κανονικά dolby digital και dts :2thumb22sup: με το powerdvd όμως δεν τα κατάφερα...

αρα λοιπον κατι αλλο παιζει....για δες το λιγο καλυτερα και με ψυχραιμια..:BDGBGDB55: