Καρτα ήχου η DAC

DELTA

AVClub Enthusiast
15 August 2008
1,155
Σπάτα
Last edited:
Ό,τι και να πάρεις να βεβαιωθείς πρώτα ότι μπορεί να κλειδώσει και να παίξει αρχεία υψηλής ανάλυσης. Δηλαδή αν μπορείς να παίξεις απ' ευθείας ένα FLAC 24/96 (που φαίνεται ότι είναι το format του μέλλοντος), χωρίς ο υπολογιστής να το κατεβάσει στα 16/44.
Αυτό ισχύει ειδικά για το USB DAC. Επειδή έχει DAC 24/192 δεν σημαίνει ότι το interface δουλεύει σωστά σε υψηλή συχνότητα. Επειδή η κάρτα έχει και εγγραφή 24/96 δεν πρέπει να έχει πρόβλημα.
Παρόμοια κάρτα είναι και η M-Audio που έχω εγώ και πολλοί άλλοι στο forum και είμαστε ευχαριστημένοι.

Έχουμε την M-Audio Audiophile 24/96. Υπάρχει και 24/192, αλλά είναι ακριβότερη και δεν την έχει αγοράσει κανένας. Όμως είναι στα χρήματα που ψάχνεις.
Τις φέρνει η ΕΛΙΝΑ.

Μαλλον τιποτα που να μπορεις να ακουσεις.

Δες και το DAC Magic της Cambridge, εχει USB, κανει upsampling και για τα λεφτα του μαλλον ειναι πολυ καλο.

Τι περισσοτερο προσφερει το 192 απο το 96 οσο αφορα στερεοφωνικη αναπαραγωγη?

Δύσκολη ερώτηση! Τεχνολογικά η απάντηση είναι στη διαφορά μεταξύ 96 και 192Khz
Όπως πάντα παίζει ρόλο το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει κατά τη διαδικασία παραγωγής… mastering etc. Θεωρητικά υπερέχει. Αλλά θα πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο υλικό.

Ανάλογα πιον θα ρωτήσεις. Θα διαλέξεις την κάρτα στο κουτί (με τον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο που αυτό συνεπάγεται) ή εκτός κουτιού (με έναν τρόπο σύνδεσης που δεν είναι σχεδιασμένος για μεταγωγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο);
Η πραγματικά καλύτερη είναι η Firewire.

Έχουμε την M-Audio Audiophile 24/96. Υπάρχει και 24/192, αλλά είναι ακριβότερη και δεν την έχει αγοράσει κανένας. Όμως είναι στα χρήματα που ψάχνεις.
Τις φέρνει η ΕΛΙΝΑ.

Κανένας είμαι εγώ βρε? Την έχω εδώ και 4 χρόνια, αλλά τη χρησιμοποιώ μόνο για μετρήσεις (κάνει sampling με 192 kHz από την αναλογική είσοδο, βλέπω αρμονικές μέχρι τους 96).
Τώρα σκέφτηκα ότι χαραμίζεται, και θέλω να την αξιοποιήσω. Πρώτα θα τη δοκιμάσω από τις αναλογικές εξόδους, μιας και είναι πολύ ήσυχη (για κάρτα ήχου σε pc).

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Για να παίζει σωστά το dac πρέπει να ξέρεις τι τσιπάκια φοράει.
Πολύ καλά σχόλια έχουν ακουστεί για αυτό το dac.