ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ 24Β 96 ΚΑΙ 192Khz

George4

New member
24 June 2011
68
Σκεφτομαι να αγορασω καινουρια καρτα ηχου και ηχεια.Το 90% των flac που εχω είναι στα 96 και 192khz.Το θεμα εiναι ότι δεν ξερω αν αξιζει να κανω μια τετοια αγορα.Θα δω μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα του ηχου?Ή όχι?

Καρτα ηχου εχω αυτή: Integrated IDT 92HD89E Audio

Ηχεια: Logitech Z523

Και σκέφτομαι να τα αλλαξω με τα παρακατω:

Καρτα ηχου: ASUS Xonar HDAV1.3

http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_HDAV13/#specifications

Ηχεια: BEHRINGER DIGITAL MONITOR SPEAKERS MS20

http://www.behringer.com/EN/Products/MS20.aspx

Οπωσδήποτε θα αποτελέσει σημαντική αναβάθμιση από τον ήχο που έχεις τώρα, το σύστημα που σχεδιάζεις.
Αν θα είναι ικανό να αναδείξουν τις διαφορές και την ποιότητα των αρχείων υψηλής ανάλυσης που διαθέτεις, δύσκολο να πεί κανείς.

Προχώρα το όμως! :7612:

Από ηχεία near field έχεις ακούσει κάποια πριν καταλήξεις στα Behringer?
Δεν είναι λαθος μία τέτοια επιλογή. Ένα καλό μικρό σύστημα γραφείου φτιάχνει.

Προσωπικά με τα ίδια χρήματα θα έβαζα λιγότερα σε κάρτα ήχου και περισσότερο σε ηχεία. Αλλά θέλει ν' αξιοποιεί τα αρχεία υψηλής ανάλυσης που διαθέτει. Οπότε δικαιολογημένα...

Δεν είναι λαθος μία τέτοια επιλογή. Ένα καλό μικρό σύστημα γραφείου φτιάχνει.

Προσωπικά με τα ίδια χρήματα θα έβαζα λιγότερα σε κάρτα ήχου και περισσότερο σε ηχεία. Αλλά θέλει ν' αξιοποιεί τα αρχεία υψηλής ανάλυσης που διαθέτει. Οπότε δικαιολογημένα...

Συμφωνώ μαζί σου απλά όταν έψαχνα εγώ να φτιάξω ένα παρόμοιο σύστημα δεν με είχαν ικανοποιήσει τα συγκεκριμένα ηχεία. Σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν και άλλες εταιρείες που μπορεί να κοιτάξει κανείς.

Συμφωνώ μαζί σου απλά όταν έψαχνα εγώ να φτιάξω ένα παρόμοιο σύστημα δεν με είχαν ικανοποιήσει τα συγκεκριμένα ηχεία. Σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν και άλλες εταιρείες που μπορεί να κοιτάξει κανείς.
Ο περιορισμός των αρχείων 192/24 δυσκολεύει τα πράγματα. Και το συνολικό κόστος στα 270 ευρώ τα κάνει ακόμα πιο δύσκολα. Αν αυξήσουμε λίγο το κόστος ή αρκεστούμε στα 96/24 (μιά χαρά για μένα) υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις.
Π.χ. EMU 0204 USB (αν τη βρείς) με το κλασσικό ζευγαράκι της Fostex PM0.4. Διαχρονικός συνδυασμός, υψηλής ποιότητας.

Εναλλακτικά σε κάρτα ήχου (αν αρκεστούμε στο 96/24) η Tascam US 322.
Ή η πολύ καλή Focusrite Scarlett 2i2.

Μία επίσης πολύ καλή εναλλακτική πρόταση για ηχεία είναι τα Tannoy Reveal 501A. Τυχαίνει να έχω τα μεγαλύτερα, τα 601. Πιστεύω πως μπορούν να θαυμάσια να δουλέψουν και ως ηχεία βάσης για μικρό χώρο (και όχι μόνο ως near field monitors).

Απάντηση: Re: ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ 24Β 96 ΚΑΙ 192Khz

Από ηχεία near field έχεις ακούσει κάποια πριν καταλήξεις στα Behringer?

Όχι,δεν εχω ακουσει.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας.Θα το ψαξω περισσοτερο το θεμα.