Κάρτα ήχου με 3 εξόδους?

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,642
Athens - Greece
Θέλω να αγοράσω μια νέα κάρτα ήχου για το PC μου, καθώς η ενσωματωμένη που έχω έχει προβλήματα hardware.

Αυτά που ζητάω να έχει είναι 3 ή 3+ εξόδους αναλογικού Stereo ήχου. Δεν με ενδιαφέρει το 5.1 και οι ψηφιακές/οπτικές.
Ήχο δεν θέλω τον κορυφαίο αλλά έναν καλό, χωρίς τριξήματα και θορύβους. Να μην είναι όμως μάπα!
Με την ενσωματωμένη Realtek ήμουν μια χαρά ευχαριστημένος. Προτιμώ κάτι που είναι δοκιμασμένο και από εσάς.
Θέλω προτάσεις και για εσωτερική κάρτα PCI (όχι Express) αλλά και με USB. Όριο τιμής, το πολύ 50 ευρώ!

Παιδιά μου έχουν προτείνει την Asus Xonar D1 αλλά δεν ξέρω τι γίνεται καθώς στις εξόδους γράφουν πως τα κανάλια είναι 5.1...
Analog Output Jack: 3.50mm mini jack x4 (Front/Side/Center-Subwoofer/Back).

Το μεγάλο ερώτημα... μπορώ να πάρω ταυτόχρονα από όλες τις εξόδους Stereo ήχο 2.0 ?
h**p://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522666

Επίσης έχω βρει και αυτή την TERRATEC AUREON 5.1 USB MK II...
h**p://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702257

Αλλά και αυτή CHRONOS NN 7.1 CH PCI R...
h**p://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=3D71E00CECB36E4098ACA66DA2E55836&pa=23CAA67E37ADD94B80F730A6B97BC46E

Θέλω γνώμες. :grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: Re: Κάρτα ήχου με 3 εξόδους?

Σε ευχαριστώ Δημήτρη για την άμεση απάντηση. Τυπικά μιλώντας... όταν περνάμε τους drivers την κάρτας δεν θα περνάει και κάποιο utility που θα επιλέγουμε από εκεί αν βγάζουμε από την κάρτα, ήχο 2.0 ή 7.1?

Για την TERRATEC AUREON 5.1 USB MK II, ποια η γνώμη σου?

Σε ευχαριστώ και πάλι.

Ναι, στο driver ορίζεις πόσα ηχεία έχεις συνδεδεμένα, αλλά η τελική απόφαση του ποιο σήμα θα σταλεί που είναι της εφαρμογής που θα τρέχεις (μέχρι φυσικά τον αριθμό των καναλιών που έχεις ορίσει στο driver).

Την Terratec δεν την ξέρω. Αλλά γενικά, αν μπορείς, μείνε μακρυά από USB για πολυκάναλο μη-spdif.

Ωραία μέχρι εδώ. Άρα, ρυθμίσαμε τους drivers σε στερεοφωνικό ήχο, ρυθμίσαμε και τον player σε στερεοφωνικό ήχο.
Έχω συνδέσει (λέμε τώρα) επάνω στην κάρτα... 1 τηλεόραση, 1 σετ απλά ηχεία PC, 1 HIFI, 1 DVD Recorder.

Ήχο stereo, θα έχω παράλληλα σε όλες τις εξόδους?

Αν έχεις ρυθμίσει τον driver σε στερεοφωνική λειτουργία, θα έχεις ήχο μόνο από τα L-R ηχεία σου.

Για να πάρεις ήχο σε όλες τις εξόδους, πρέπει να ρυθμίσεις την κάρτα ήχου για πολυκάναλη λειτουργία ώστε να ενεργοποιηθούν οι έξοδοί της, και μετά είτε να της πεις να λειτουργήσει σε κάποιο από τα modes της για μετατροπή του δικάναλου σήματος σε πολυκάναλο (Dolby Prologic II, DTS:NEO, κτλ) ή από το software σου να φροντίσεις να γίνει το σήμα split σε όσα / όποια κανάλια της κάρτας θέλεις.

Ξανά, για να πάρεις το ίδιο stereo σήμα, απλά από όλες τις εξόδους της κάρτας, τέτοια δυνατότητα πρέπει να έχει το συγκεκριμένο software που χρησιμοποιείς. Δεν είναι κάτι που κυκλοφορεί πολύ.

Δεν μας λες καλύτερα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Ίσως υπάρχει πιο απλή λύση στο πρόβλημά σου.

Θέλω να έχω ήχο από το PC σε... Τηλεόραση, ηχεία PC, 2x HIFI.
Η κάρτα ήχου της μητρικής μου έχει πρόβλημα και δεν πατάνε καλά τα φις.

Άρα χρειάζομαι μια νέα κάρτα ήχου με πολλές αναλογικές εξόδους... έτσι δεν είναι?

Όχι απαραίτητα. Μπορείς από μια έξοδο της κάρτας ήχου να τα οδηγήσεις όλα αυτά, μέσω splitter ή switcher. Αν μάλιστα η κάρτα ήχου που θα πάρεις λέει ότι μπορεί να οδηγήσει και ακουστικά μέσω της εξόδου της, δεν θα έχει πρόβλημα να τα οδηγήσει όλα αυτά παράλληλα.

Θα προτιμούσα να τα βάλω χώρια 1:1 ή έστω 1:2 αλλά δεν θέλω με τίποτα 1:3.
Οι συσκευές μου που θα μπουν, μπορεί να είναι και 5. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει.

Μια κάρτα ήχου με 3 ή 4 stereo εξόδους, είναι το καλύτερο για εμένα, αρκεί να φαίνεται πως θα δουλέψει σωστά.

ΟΚ, θα το ψάξω και εγώ περισσότερο. :grinning-smiley-043

Αν κάποιος φίλος έχει δοκιμάσει κάτι ανάλογο ή ξέρει κάτι παραπάνω, ας μας πει. -bye-