ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΗΧΟ

smithakos

Senior Member
10 August 2007
335
γεια σας παιδια!
εχω ραδιοφωνικο σταθμο στην περιφερεια και εχω αναλαβει την αποστολη :rifle: να βρω καρτα ηχου με πολυ καλη ποιοτητα σε προσιτη τιμη.

Εδω να επισημανω πως θελουμε ποιοτητα ηχου και οχι φρου φρου κι αρωματα :BDGBGDB55:, απλα λογω budget δεν μπορουμε να ανεβουμε σε επαγγελματικες υλοποιησεις, αρα παμε για κατι ποιοτικο σε νορμαλ τιμες, μεχρι 200-250
Εδω και 4-5 χρονια δουλευω μια audigy2, που αρχικα ικανοποιησε
(ο προκατοχος της ηταν μια yamaha του 98) αλλα μετα απο πολυωρες ακροασεις εδειξε σημαδια μουντου και φορτωμενου ηχου. Ποτε δε μ' ενθουσιασε και ειδικα τελευταια που αναβαθμισαμε και τον εξοπλισμο εκπομπης μου ακουγεται... λιγη :angry:

Θελω τη γνωμη σας για εταιριες οπως οι m-audio, auzentech, emu και οποια αλλη νομιζετε πως αξιζει.
Εχω διαβασει καποια θεματακια που υπηρχαν για καρτες ηχου στο φορουμ.
Η meridian τελικα εχει εξαφανιστει απο την πιατσα ε;

Θα σου πρότεινα μία juli@ μαζί με έναν επεξεργαστή (mbl) και θα ακούσεις θεαματικά αποτελέσματα.

την εψαξα την καρτουλα και ειδα καλα reviews για την julia.
την εντοπισα στον νακα.
υπαρχει περιπτωση να βρεθει και καπου αλλου; παντα για εντος ελλαδας.
για το mbl δωσε καποια στοιχεια παραπανω, αν εχεις λιγο χρονο.
και περιμενω παντα γνωμες και για αλλες καρτες, πχ asus xonar, πως τη βλεπετε; ειναι πιο φρεσκια, αν και αυτο δε σημαινει και τιποτα, απλα καμια φορα υπαρχουν διαφορες προς το καλυτερο :confused:

αρχιζω να κατασταλαζω.
Και θελω γνωμες.
ASUS XONAR ή ESI JULIA ?
με πολυ καλα reviews και διαθεσιμες στην ελλαδα.
Λοιπον, τι λετε;

φιλε 1000 thanks!
για την asus xonar βλεπω στο ιντερνετ πως ειναι για μουσικοφιλους με καλες επιδοσεις. δεν ξερω... :frown:
η julia ειναι της esi με πολυ καλες κριτικες.
για rme θα δω λιγο κριτικες κτλ. εχει την hammerfall που ειχα εντοπισει παλιοτερα.
ελα παιδια! τα φωτα σας please! :idea:

τελικα ολα καλα!
περιμενω την M-audio που προτεινε ο sfortis.
την ειχα εντοπισει και το 'ψαξα περισσοτερο.
Συνδυαζει ποιοτης και τιμουλα. :firstprize:
ευχαριστω τους 2 φιλους που ειχαν τη διαθεση να βοηθησουν :worshippy:
παρασκευη θα επιστρεψω με εντυπωσεις (αν την εχω στα χερια μου εγκαιρα)

τελικα ολα καλα!

Περιμενουμε αναλυτικοτατες περιγραφες-εντυπωσεις....-bye-

τελικα ολα καλα!

:2thumb22sup: best buy... σε αυτά τα λεφτα ούτε audidgy δεν παίρνεις!! Πες μας εντυπώσεις όταν την καρφώσεις στο PC!

O mbl4 που μετονομάστικε σε sonos, sonos2, sonos3 είναι ένας 4-5-6μπάντος (ανάλογα με την έκδοση) επεξεργαστής που ενσωματώνει limiter, compressor κτλ. Δυστυχώς το site που έγραφε μπόλικες πληροφορίες, έχει χαθεί τον τελευταίο χρόνο οπότε και αγνοείται το μέλλον του.
Το software πάντως μπορείς να το βρεις εύκολα. Αν υπάρχει και ένα καλό 2ο pc με μία καλή κάρτα ήχου για να κάνει την επεξεργασία είσαι άψογος.

Δεν ξέρω πια εφαρμογή χρησιμοποιείς αλλά η m-audio στις παλιότερες εκδόσεις της (97-98) είχε κάποια ψιλοπροβλήματα με τις εισόδους στο megamix. Αν δεν χρησιμοποιείς εισόδους στο live pc σου, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

κοιτα, τωρα που κατεληξα και παρηγγειλα σκασατε ολοι μυτη ε; :flipout:
πλακιτσα κανω :2thumb22sup:

ελπιζω η καρτα να μας αρεσει, δε ζηταμε θαυματα, απλα κατι πιο ποιοτικο απο την audigy, που τελικα παραεκατσε στο pc μας. Απο αμελεια και ολο σημερα-αυριο, ψιλοξεχαστηκε.:grandpa:

platongr αυτο το mbl4 το θυμαμαι απο παλια αλλα δεν ειχα βρει καποια φουλ εκδοση. θελει οπωσδηποτε 2ο pc? Ή αν εχεις να προτεινεις κατι αλλο...
Α ξεχασα! δε χρησιμοποιουμε megamix :violent-smiley-030:

την καρτα λογικα θα την εχω παρασκευη μεσημερακι, αρα θα 'χω τις πρωτες εντυπωσεις μεχρι το βραδυ (ελπιζω θετικες :operator: )

ε οχι και asus!!! asus και creative για κανα παιχνιδάκι είναι...

πάρε από σοβαρές εταιρίες...ESI, RME, m-Audio...

Κοίτα εδώ...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980721&product=1032542
http://www.digit-life.com/articles/maudioaudiophile/

γιατί ρε παιδιά τι έχει η audigy ? εγώ δουλεύω με την audigy 2 platinum περίπου 3 - 4 χρόνια τώρα σε reason , Kontakt και ηχογράφηση απο τον μίκτη μου σε πραγματικό χρόνο μέσω wavelab και τα πάει μια χαρά.

Κοιτα, εκτός απο το γεγονός οτι το EMU μετατρέπει τα πάντα σε 48KHz και πάλι πίσω (με τις ανάλογες συνέπειες) , τον αρκετό θόρυβο στα αναλογικά τις και τους ASIO που κλειδώνουν και αυτοί μονο στα 48KHz είναι αρκετά για να σε κάνουν να την μεταφέρεις στο gaming pc σου, μιάς και το EAX δουλεύει υπέροχα!

τα έχω περάσει, άστα!

Απάντηση: Re: ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΗΧΟ

γιατί ρε παιδιά τι έχει η audigy ? εγώ δουλεύω με την audigy 2 platinum περίπου 3 - 4 χρόνια τώρα σε reason , Kontakt και ηχογράφηση απο τον μίκτη μου σε πραγματικό χρόνο μέσω wavelab και τα πάει μια χαρά.

Tο reason ετσι και αλλιως δεν εχει σωστο ηχο, για να καταλαβεις τι μπορει να κανει μια καλη καρτα.

σημερα ηρθε η καρτα :grandpa:
λογικα αποψε θα την ακουσω. :operator:
Θα τα πουμε το βραδυ.... -bye-