Κάρτα ήχου + προενισχυτής phono χωριστά ή μαζί;

fonzi

Senior Member
29 June 2006
370
Ζητούμενο: Αναπαραγωγή δίσκων βινυλίου και ψηφιοποίηση κάποιων κομματιών.

Εξοπλισμός διαθέσιμος: Laptop με mic in, έξοδο ακουστικών, spdif out και στερεοφωνικό συστηματάκι panasonic pm-4 στου οποίου ρίχνουμε στην in υποδοχή που έχει, την έξοδο έξοδο ακουστικών του λαπτοπ και έτσι ακούμε μουσική από τα ηχεία του. Επίσης υπάρχει και ένα AKAI MPD-26 συνδεδεμένο με usb στο λαπτοπ.

Δεν θέλουμε να ξεπεράσουμε τα 300-400 ευρώ μαζί με το turntable που θα αγοραστεί.
Εχουμε ψιλοκαταλήξει στο stanton t62 διότι τα υπόλοιπα ξεφεύγουν αρκετά στην τιμή ή είναι υπερβολικά manual.

Ο προβληματισμός αφορά το τι άλλο πρέπει ακόμα να αγοραστεί ώστε και να εξασφαλιστεί η προενίσχυση καθώς και η δυνατότητα ψηφιακής εγγραφής στο λαπτοπ σε αξιοπρεπή ποιότητα: Ανεξάρτητος προενισχυτής και μια usb κάρτα ήχου ή μια συσκευή που να τα έχει όλα;

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια αξιόπιστη λύση που να μην είναι ακριβή (κατά προτίμηση <150 ευρώ) είτε αφορά δύο ανεξάρτητες συσκευές είτε μία;

Last edited:
Εφόσον θες να ακούς δίσκους βινυλίου καλό είναι να πάρεις ξεχωριστά προενισχυτή και πικαπ για αυτή σου την ανάγκη.Κοιτάζοντας την αγορά μεταχειρισμένων σε αυτη την κατηγορία χρημάτων που θες να κινηθείς σίγουρα θα βρείς κάτι που θα σου κάνει!Στην ίδια κατηγορία χρημάτων είναι και το δικό μου συστημα προενισχυτή-πικαπ και πολλές φορές με έχει αφήσει αναυδο για την μουσική που είναι σε θέση να αναπαράγει.
Από εκεί και πέρα και σε ότι αφορά την ψηφοποίηση καποιων κομματιών δεν είμαι ακριβώς σιγουρος πόσο καλα μπορείς να εκμεταλλευτείς την είσοδο mic του λάπτοπ για να κάνεις την δουλίτσα σου...

Σίγουρα προενισχυτή και πικαπ θα πάρω χωριστά.
Η είσοδος mic in δεν κάνει για τη δουλειά που θέλουμε.

Το ερώτημα είναι: Ανεξάρτητος προενισχυτής και ανεξάρτητη κάρτα ήχου usb για εγγραφή ή ενσωματωμένα σε μια συσκευή (όπως η ufo-202 ή κάποια παρόμοια). Και ποια να πάρω που να είναι καλή στα χρήματα που διαθέτω.

Οι κάρτες που βλέπεις,χρησιμοποιούνται για σύνδεση πικάπ με pc.Διαφορετικά το πικάπ το συνδέεις στο phono stage και το phono stage στον ενισχυτή.
Από το rec out ή το tape out του ενισχυτή παίρνεις το σήμα για την κάρτα ήχου που συνδέεις μέσω της θύρας usb στον υπολογιστή.

Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου + προενισχυτής phono χωριστά ή μαζί;

Οι κάρτες που βλέπεις,χρησιμοποιούνται για σύνδεση πικάπ με pc.Διαφορετικά το πικάπ το συνδέεις στο phono stage και το phono stage στον ενισχυτή.
Από το rec out ή το tape out του ενισχυτή παίρνεις το σήμα για την κάρτα ήχου που συνδέεις μέσω της θύρας usb στον υπολογιστή.

ναι αλλά δεν υπάρχουν κάρτες (όπως η ufo-202) που μπορούν ταυτόχρονα να συνδέονται μέσω usb με το pc αλλά και με το line-out στον ενισχυτή (ή και σε ακουστικά) οπότε να ακούς από τα ηχεία του στερεοφωνικού;

πχ http://www.konigelectronic.com/en_us/1100400

Last edited:
Το έχω κάνει αυτό.
Το ερώτημα είναι προενισχυτής+κάρτα ήχου usb (για εγγραφή στο λαπτοπ) ή ενσωματωμένος προενισχυτής σε κάρτα ήχου usb. Δύο συσκευές ανεξάρτητες δηλαδή ή μια με ενσωματωμένες και τις 2 λειτουργίες;